Ευεξία

SEO Web Content Viewer

Portlet Content

Καλωσήρθατε στο Blog της Interamerican

Web Content Viewer

Portlet Content
Φύλο και Κατάθλιψη: Κατανοώντας το χάσμα
Ευεξία 08 February 2024
Φύλο και Κατάθλιψη: Κατανοώντας το χάσμα
Οι γυναίκες έχουν συνήθως διπλάσιες πιθανότητες να διαγνωστούν ή να εμφανίσουν κατάθλιψη κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Ειδικότερα, φαίνεται ότι η αναλογία για τη διάγνωση της κατάθλιψης στις γυναίκες είναι περίπου 1 στις 5. Η ίδια αναλογία στους άνδρες αντιστοιχεί περίπου στο 1 στους 8, δημιουργώντας αυτό που ονομάζουμε «έμφυλο χάσμα». Σε αυτό το άρθρο μαθαίνουμε περισσότερα για την κατάθλιψη και το «έμφυλο χάσμα».
Ευεξία 18 October 2023
Τι είναι οι συγκρούσεις και πώς μπορούμε να τις διαχειριστούμε καλύτερα
Οι συγκρούσεις στο οικογενειακό μας περιβάλλον, στις συντροφικές σχέσεις και το εργασιακό περιβάλλον, έχουν αρνητικές αλλά και θετικές συνέπειες, όταν γνωρίζουμε πως να τις διαχειριστούμε. Ας τις κατανοήσουμε σε βάθος και ας κτίσουμε σχέσεις με αντοχή.
Ευεξία 02 August 2023
Ψηφιακή ζωή και Social Media: Πώς επηρεάζουν τη συγκέντρωση και προσοχή μας και τη σχέση γονέων και παιδιών
Η ψηφιακή ζωή και τα social media έχουν αναπτυχθεί με ταχύτατους ρυθμούς κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών. Έχουν κατακλύσει τη ζωή μας, έχοντας επιφέρει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που ζούμε, εργαζόμαστε, επικοινωνούμε και απολαμβάνουμε τον ελεύθερο χρόνο μας.
Ευεξία 05 April 2023
Τα 8 οφέλη της καθημερινής γυμναστικής
Το πολυτιμότερο αγαθό μας, η υγεία μας, αξίζει την πλήρη προσοχή και φροντίδα μας, για αυτό η 7η Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, αποτελεί μία καλή αφορμή για να επανεξετάσουμε και να βελτιώσουμε τον τρόπο ζωής μας, ώστε να ζήσουμε ασφαλέστερα, περισσότερο και καλύτερα.
Ευεξία 07 December 2022
Καιρός να έρθουμε πιο κοντά με τα παιδιά
Τα Χριστούγεννα θεωρούνται η πιο τρυφερή γιορτή του χρόνου. Με έναν τρόπο σχεδόν μαγικό τρόπο όλοι αισθάνονται έντονα την ανάγκη να συνδεθούν με τους γύρω τους και κυρίως, με την οικογένεια ή/και τους κοντινούς τους ανθρώπους. Ας δούμε λοιπόν, με ποιους τρόπους μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την ευφορία των ημερών για να έρθετε πραγματικά κοντά με τα παιδιά.
Ψυχολογικό αποτύπωμα της πανδημίας ανασκόπησης της χρονιάς που πέρασε και χρήσιμα πράγματα
Ευεξία 21 December 2021
Ψυχολογικό αποτύπωμα της πανδημίας: Ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε και χρήσιμα διδάγματα
Μετράμε πλέον σχεδόν δύο χρόνια από τον εντοπισμό των πρώτων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Η πανδημία COVID-19 διατάραξε αρκετές από τις κοινωνικές σταθερές αλλάζοντας σημαντικά την καθημερινότητα όλων μας και φέρνοντας μας αντιμέτωπους με μία νέα πραγματικότητα, η οποία αναμφίβολα είναι ακόμα ρευστή.
Έφηβοι και νέοι στην εποχή του covid
Ευεξία 20 October 2021
Έφηβοι και νέοι την εποχή του COVID-19
Μετράμε πλέον σχεδόν δύο χρόνια από τη στιγμή που βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την πανδημία του κορωνοϊού, η οποία μετέβαλλε κάπως απότομα την καθημερινότητα όλων μας και διατάραξε τις υπάρχουσες κοινωνικές σταθερές. Οι σημερινοί έφηβοι και νέοι, όντας σε μία αρκετά σημαντική και εύθραυστη ηλικία, φάνηκαν ιδιαίτερα ευάλωτοι όχι μόνο απέναντι στον ίδιο τον ιό αλλά και στις ψυχοκοινωνικές διαστάσεις της πανδημίας.

Web Content Viewer

Portlet Content
Complementary Content
${loading}