Φορτηγού

SEO Web Content Viewer

Portlet Content
Οχήματα & Μεταφορές

Aσφάλεια Φορτηγού

Στην Interamerican ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι το φορτηγό σας για την επιχειρηματική σας δραστηριότητα και πόσο φροντίζετε για τη σωστή του ασφάλιση. Για αυτό και δημιουργήσαμε 4 διαφοροποιημένα προγράμματα ασφάλισης με σημαντικά πλεονεκτήματα, για να επιλέξετε τον βαθμό κάλυψης που επιθυμείτε.

Ενημερωθείτε σήμερα
fortigo-bg
fortigo

Web Content Viewer

Portlet Content

Αποζημίωση για ολική κλοπή μετά από 30 μόνο μέρες

Δυνατότητα κάλυψης για Ίδιες Ζημιές και Κακόβουλες ενέργειες

Νομική προστασία με απεριόριστο όριο κάλυψης στην Ελλάδα

Web Content Viewer

Portlet Content

Τέσσερα διαφοροποιημένα προγράμματα με βάση τις ανάγκες σας

Μπορείτε να επιλέξετε εναλλακτικά Σχέδια Κάλυψης για το Φορτηγό σας, προσθέτοντας καλύψεις όπως τη Νομική προστασία, την Ολική & Μερική Κλοπή και την Αστική Ευθύνη Εργαλείου.

Web Content Viewer

Portlet Content
Basic
Ασφάλιση φορτηγού
Basic

Περιλαμβάνει την υποχρεωτική από τον νόμο κάλυψη αστικής ευθύνης, μεταφορά οχήματος από ατύχημα και προσωπικό ατύχημα οδηγού.

Classic
Ασφάλιση φορτηγού
Classic

Περιλαμβάνει τις καλύψεις του προγράμματος Basic και επιπλέον την Οδική Βοήθεια και τη Θραύση κρυστάλλων.

Extra
Ασφάλιση φορτηγού
Extra

Πλούσια επιλογή με καλύψεις για προστασία από περισσότερους κινδύνους, όπως πυρκαγιά, φυσικά φαινόμενα κ.α.

Total
Ασφάλιση φορτηγού
Total

Μικτή ασφάλιση για να έχετε κάλυψη, ανεξάρτητα με το ποιος φταίει.

Web Content Viewer

Portlet Content
Basic
Classic
Extra
Total
Αστική Ευθύνη

Η αστική ευθύνη είναι υποχρεωτική κάλυψη για το όχημά σας, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Αν συμβεί ατύχημα και ευθύνεται το όχημά σας (με βάση τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας) αποζημιώνονται τα πρόσωπα ή τα αντικείμενα που έχουν υποστεί τη ζημιά.

Πιο συγκεκριμένα, καλύπτεστε σε περίπτωση που το όχημά σας προκαλέσει:

 • Σωματικές βλάβες/απώλεια ζωής σε πεζούς, οδηγούς ή επιβάτες άλλων οχημάτων που εμπλέκονται στο περιστατικό ή επιβάτες του δικού σας οχήματος, έως και €1.300.000 ανά άτομο.
 • Υλικές ζημιές σε άλλα οχήματα ή άλλα αντικείμενα, όπως μάντρες, βιτρίνες, εισόδους καταστημάτων κ.α., έως και €1.300.000 ανά ατύχημα.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το τι περιλαμβάνεται στην κάλυψη εδώ

Υλικές ζημιές από ανασφάλιστο όχημα

Μία χρήσιμη κάλυψη, αν σκεφτείτε το πλήθος των ανασφάλιστων οχημάτων που κυκλοφορούν σήμερα στην Ελλάδα. Σε περίπτωση ατυχήματος με ανασφάλιστο όχημα, για το οποίο δεν ευθύνεστε, θα καλύψουμε εμείς το κόστος για την επισκευή του οχήματός σας, μέχρι και την τρέχουσα εμπορική του αξία κατά τη μέρα της σύγκρουσης. 

Είναι σημαντικό:

Να καλέσετε οπωσδήποτε την Τροχαία, γιατί η καταγραφή του περιστατικού από τις Αρχές που αποδεικνύει την ευθύνη του ανασφάλιστου οχήματος, είναι απαραίτητη προϋπόθεση της κάλυψης.

Να βρίσκεται στον τόπο του συμβάντος το ανασφάλιστο όχημα, για την καταγραφή του περιστατικού.

24ωρη Γραμμή Υγείας 1010

Μία μοναδική παροχή από εμάς για εσάς, εντελώς δωρεάν!

Η «Γραμμή Υγείας 1010» της Interamerican είναι διαθέσιμη όλο το 24ωρο, για τον οδηγό και τους συνεπιβάτες, για:

 • Ιατρικές συμβουλές και ειδικές συμβουλές από παιδιάτρους σχετικά με κάθε απρόβλεπτο περιστατικό υγείας εξαιτίας ατυχήματος ή ξαφνικής ασθένειας.
 • Καθοδήγηση για χρόνιες και ειδικές παθήσεις
 • Πληροφορίες σχετικά με τους όρους και προϋποθέσεις υγιεινής που απαιτούνται από τους υγειονομικούς κανονισμούς της χώρας στην οποία πρόκειται να ταξιδέψετε (εμβόλια, προληπτικά μέτρα, κ.λπ.)
 • Πληροφορίες σχετικά με εφημερεύοντα νοσοκομεία και φαρμακεία, ιατρούς κ.λπ.

Από το εξωτερικό, καλείτε στο +30 210 94 61999, ενώ σε περίπτωση βλάβης του Ο.Τ.Ε. στο +30 6932 237 000

Προσωπικό Ατύχημα Οδηγού

Καλύπτεται ο οδηγός, για τροχαία ατυχήματα που θα συμβούν κατά τη διάρκεια οδήγησης του οχήματος, αλλά και επιβίβασης και αποβίβασης από αυτό, με υψηλό όριο κάλυψης:

 • €15.000 για απώλεια ζωής
 • μέχρι και €15.000 για μόνιμη ολική ανικανότητα
 • μέχρι και €15.000 για μόνιμη μερική ανικανότητα

Η κάλυψη ενεργοποιείται εφόσον οι παραπάνω περιπτώσεις επήλθαν άμεσα και αποκλειστικά από το τροχαίο ατύχημα και ανεξάρτητα από κάθε άλλη αιτία, και μέσα σε ένα χρόνο το αργότερο από τη μέρα του ατυχήματος, σύμφωνα με τους όρους ασφάλισης.

Μεταφορά οχήματος από ατύχημα

H Μεταφορά του οχήματος από ατύχημα περιλαμβάνει άμεση υποστήριξη του οχήματός σας, 24ώρες το 24ωρο, σε περίπτωση ατυχήματος.

Πιο συγκεκριμένα, παρέχεται: Μεταφορά του ακινητοποιημένου οχήματός σας σε τοπικό συνεργείο ή άλλο σημείο της επιλογής σας, εντός του νομού ακινητοποίησης. Η κάλυψη παρέχεται είτε σε είδος, είτε σε χρήμα.

Είμαστε άμεσα κοντά σας με τα πιο σύγχρονα μέσα, με πυκνό δίκτυο εξυπηρέτησης, ιδιόκτητα οχήματα, εξειδικευμένους ανθρώπους, μοναδικές υπηρεσίες και υποδομές της Interamerican.

Οδική Βοήθεια (συμπεριλαμβάνει και μεταφορά από ατύχημα)

Η Οδική Βοήθεια ισχύει στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, 24 ώρες το 24ωρο και σας εξασφαλίζει:

Μεταφορά οχήματος από ατύχημα

Mεταφέρουμε το ακινητοποιημένο όχημά σας σε τοπικό συνεργείο ή άλλο σημείο της επιλογής σας, εντός του νομού ακινητοποίησης.

Επιπλέον υπηρεσίες Οδικής Βοήθειας

Επαναπατρισμός οχήματος & επιβαινόντων

Αν το όχημα ακινητοποιηθεί σε απόσταση μεγαλύτερη από 60 χλμ. από τη μόνιμη κατοικία σας και χρειάζονται πάνω από 2 μέρες για να αποκατασταθεί η βλάβη, το μεταφέρουμε σε συνεργείο της επιλογής σας στον τόπο μόνιμης διαμονής σας. Επιπλέον, εξασφαλίζουμε εισιτήρια επιστροφής για τους επιβαίνοντες με λεωφορείο ή τρένο, μέχρι το συνολικό ποσό των €100.

Αλλαγή ελαστικού

Άνθρωπός μας έρχεται επιτόπου, αλλάζει λάστιχο και τοποθετεί τη ρεζέρβα σας. Σε διαφορετική περίπτωση σας μεταφέρουμε στο κοντινότερο βουλκανιζατέρ.

Εξυπηρέτηση σε έλλειψη καυσίμων

Αν μείνετε από καύσιμα, σας φέρνουμε στο σημείο που βρίσκεστε ή μεταφέρουμε το ακινητοποιημένο όχημά σας στο κοντινότερο πρατήριο καυσίμων.

Εξυπηρέτηση σε απώλεια κλειδιών

Αν αφήσετε τα κλειδιά σας κατά λάθος μέσα στο όχημα ή τα χάσετε, σας φέρνουμε τα δεύτερα, αν βρίσκονται σε απόσταση μέχρι 25 χλμ. Διαφορετικά, σας ενημερώνουμε για κλειδαρά ή μεταφέρουμε το όχημα σε κοντινό συνεργείο.

Θραύση κρυστάλλων

Καλύπτουμε με την πιο απλή διαδικασία τα τζάμια, τις γυάλινες ηλιοροφές, τις προστατευτικές μεμβράνες και τους αισθητήρες βροχής του οχήματός σας από εξωτερική ή εσωτερική αιτία, χωρίς καμία δική σας συμμετοχή.

Επισκευάζετε ή αντικαθιστάτε τα τζάμια του οχήματός σας, εύκολα και γρήγορα, αφού η πληρωμή γίνεται απευθείας από εμάς προς τις συνεργαζόμενες εταιρίες και συνεργεία!

Η κάλυψη παρέχεται μόνο, σε περίπτωση που επισκευάσετε ή αντικαταστήσετε τα τζάμια του αυτοκινήτου σας σε συνεργαζόμενη εταιρία ή συνεργείο, σε περισσότερα από 600 σημεία σε όλη την Ελλάδα:

Καλύπτουμε όσες ζημιές κι αν προκύψουν έως €1.500 συνολικά για τη διάρκεια του συμβολαίου. Εξαιρούνται οι ζημιές στα φανάρια, στους καθρέπτες, στα φλας και στις ζελατίνες.

Πυρκαγιά

Η κάλυψη αφορά ζημιές που μπορεί να υποστεί το όχημά σας από πυρκαγιά, πτώση κεραυνού και πιθανή έκρηξη, χωρίς καμία απαλλαγή, δηλαδή χωρίς καμία δική σας συμμετοχή σε πιθανή ζημιά.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που το όχημα χρησιμοποιεί ως κύριο ή εναλλακτικό καύσιμο το υγραέριο, απαραίτητη προϋπόθεση για την αποζημίωση είναι να διαθέτει πιστοποιητικό Κ.Τ.Ε.Ο. σε ισχύ.

Tρομοκρατικές ενέργειες, Στάσεις, Αναταραχές

Καλύπτονται χωρίς απαλλαγή, δηλαδή χωρίς καμία δική σας συμμετοχή, οι υλικές ζημιές από τρομοκρατικές ενέργειες και από στάσεις, απεργίες, οχλαγωγίες, διαδηλώσεις, πολιτικές ταραχές (αναταραχές). Δεν περιλαμβάνονται ζημιές από πυρκαγιά και έκρηξη, που αποζημιώνονται από την κάλυψη της πυρκαγιάς.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή της αποζημίωσης, είναι η προσκόμιση στην Εταιρία καταγραφής του συμβάντος και χαρακτηρισμού του, από την αρμόδια Αστυνομική Αρχή.

Φυσικά φαινόμενα

Καλύπτονται οι ζημιές που θα προκληθούν στο όχημά σας άμεσα από καταιγίδα, θύελλα, πλημμύρα, ακόμα ΚΑΙ χαλάζι, χιόνι, τυφώνα, λαίλαπα, ανεμοθύελλα, έκρηξη ηφαιστείου, σεισμό, καθώς και από καθίζηση ή κατολίσθηση που προέρχεται μόνο από σεισμό. Δεν καλύπτονται οι μηχανικές βλάβες που έχουν σαν αιτία τον παγετό.

Η κάλυψη δεν έχει καμία απαλλαγή, δηλαδή καμία δική σας συμμετοχή σε πιθανή ζημιά.

Αποζημιώνεστε και για ζημιές που θα προκληθούν από πτώση δένδρων, στύλων ή άλλων σταθερών κατασκευών, εξαιτίας των παραπάνω φυσικών φαινομένων, με την προϋπόθεση ειδοποίησης του τηλεφωνικού κέντρου 1158, ώστε να καταγραφεί το συμβάν επιτόπου από εκπρόσωπο της Εταιρίας.

Σε κάθε περίπτωση απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή της αποζημίωσης, είναι η προσκόμιση πιστοποιητικού της Ε.Μ.Υ. από το οποίο να προκύπτουν οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν κατά την ημερομηνία και ώρα της ζημιάς, στην περιοχή που αυτή συνέβη.

Αξία νέων ανταλλακτικών

Καλύπτεται η πλήρης αξία των ανταλλακτικών, σε περίπτωση που συμβεί μερική ζημιά στο ασφαλισμένο όχημά σας και τοποθετηθούν καινούργια ανταλλακτικά. Η κάλυψη ισχύει για ζημιές από Πυρκαγιά, Τρομοκρατικές ενέργειες, Στάσεις-Απεργίες-Οχλαγωγίες-Διαδηλώσεις-Πολιτικές ταραχές (Αναταραχές), Μερική κλοπή, Φυσικά φαινόμενα, Ίδιες Ζημιές & Κακόβουλες ενέργειες.

Νομική Προστασία

Άμεση νομική βοήθεια για περιπτώσεις που επιβαρύνουν κάθε ασφαλισμένο πρόσωπο. Εκπροσώπηση από δικηγόρο, καταβολή της αμοιβής του και κάλυψη δικαστικών εξόδων, χωρίς καμία δική σας επιβάρυνση.

Η νομική προστασία παρέχεται μέσω της εταιρίας Resolute και σας εξασφαλίζει την εκπροσώπησή σας από έμπειρο και εξειδικευμένο δικηγόρο ή δικηγόρο της επιλογής σας (μετά από ενημέρωση στην Εταιρία) για:

 • Διεκδίκηση αποζημίωσης από τρίτους, σε περίπτωση ζημιάς στο όχημα ή σωματικών βλαβών οδηγού ή και επιβαινόντων μετά από ατύχημα στο οποίο δεν ευθύνεται το όχημά σας.
 • Υπεράσπιση σε ποινικά δικαστήρια, αν ο οδηγός του οχήματός σας προκαλέσει τραυματισμό ή απώλεια ζωής τρίτων εξαιτίας ατυχήματος.
 • Διαφορές σε συμβάσεις, που αφορούν το όχημά σας. Για παράδειγμα, αν γίνει ζημιά σε ιδιωτικό χώρο parking, κακή επισκευή του σε συνεργείο κ.α.
 • Η Νομική προστασία παρέχεται στην Ελλάδα με απεριόριστο όριο κάλυψης, αλλά και στις χώρες του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ανεξαρτήτως νομίσματος) μέχρι €3.000 τον χρόνο.

  Η διαχείριση των περιπτώσεων γίνεται μέσω της εταιρίας RESOLUTE Ανώνυμη Εταιρία, με έδρα στην οδό Ολυμπιονικών και Λαλέχου 1, 154 51 Νέο Ψυχικό.

*Σχέδιο 2

*Σχέδιο 2

*Σχέδιο 2/3

Κλοπή (Ολική/Μερική)

Σας καλύπτουμε για την ολική κλοπή του οχήματός σας, αλλά ΚΑΙ σε περίπτωση που κλαπεί μέρος του.

Ολική κλοπή

Σε περίπτωση ολικής κλοπής του οχήματός σας, σας αποζημιώνουμε στην πλήρη τρέχουσα εμπορική του αξία κατά τη μέρα της κλοπής. Θα καταβάλουμε την αποζημίωση μετά από 30 μόνο μέρες από την ημερομηνία δήλωσης της κλοπής στην Εταιρία μας και της υποβολής μήνυσης κατ΄ αγνώστων στην Αστυνομία, εφόσον το όχημά σας δεν έχει βρεθεί από τις αρμόδιες αρχές. Είναι απαραίτητη η προσκόμιση των σχετικών δικαιολογητικών.

Μερική κλοπή

Σας καλύπτουμε την κλοπή μερών ή εξαρτημάτων του οχήματός σας που είναι μόνιμα προσδεδεμένα σε αυτό και απαραίτητα για την ασφαλή κίνηση και λειτουργία του. Για παράδειγμα, δε θεωρούνται σταθερά προσδεδεμένα και απαραίτητα για την κίνηση και λειτουργία του οχήματος: τα τάσια, οι κεραίες, οι μπαγκαζιέρες, οι σχάρες, τα τασάκια, τα διακοσμητικά του οχήματος, το τρίγωνο, ο γρύλος, το kit επισκευής, κ.λπ., κι επομένως δεν καλύπτονται.

Επιπλέον, μέσω της μερικής κλοπής καλύπτουμε:

 • Συστήματα ήχου, εικόνας, πλοήγησης και τηλεπικοινωνίας στην πλήρη αξία τους, εφόσον αυτά έχουν εγκατασταθεί από το εργοστάσιο κατασκευής του οχήματος. Αν τα συστήματα αυτά τα έχετε εγκαταστήσει αργότερα στο όχημά σας, αποζημιώνονται μέχρι €500 συνολικά.
 • Το κόστος αντικατάστασης κλειδιών ή κλειδαριών μέχρι €150, σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας των κλειδιών του οχήματός σας.
 • Κάθε ζημιά, η οποία θα προκληθεί στο όχημα κατά το χρονικό διάστημα που αυτό θα βρίσκεται στην κατοχή του κλέφτη.

*Σχέδιο 3

Ίδιες Ζημιές & Κακόβουλες ενέργειες

Καλύπτουμε τις ζημιές στο δικό σας όχημα μετά από ατύχημα, ακόμα κι αν δε φταίτε, αλλά και ζημιές που θα προκαλέσει σκόπιμα κάποιος άλλος στο όχημά σας με στόχο να το βλάψει.

Πιο συγκεκριμένα, έχετε κάλυψη για ζημιές στο όχημά σας από:

 • Σύγκρουση, πρόσκρουση, εκτροπή, ανατροπή, πτώση, που θα συμβεί από δική σας ευθύνη (Ίδιες ζημιές)
 • Κακόβουλη ενέργεια τρίτων με στόχο τον βανδαλισμό ή τη δολιοφθορά του

Το ποσό απαλλαγής, δηλαδή η συμμετοχή σας στο κόστος αποκατάστασης της ζημιάς είναι €1.000.

Για να ενεργοποιηθεί η κάλυψη είναι απαραίτητο, μόλις ολοκληρωθεί η αίτηση ασφάλισης να καλέσετε εσείς ή ο Συνεργάτης που σας εξυπηρετεί, στο 1158, για να κλείσετε ραντεβού, ώστε εξειδικευμένος άνθρωπός μας να φωτογραφίσει το όχημά σας.

Αστική Ευθύνη Εργαλείου (πρόσθετη)

Η επέκταση της κάλυψης της Αστικής ευθύνης από τη χρήση του οχήματος ως εργαλείο με όριο €500.000 για σωματικές βλάβες και €500.000 για υλικές ζημιές. Διατίθεται ως πρόσθετη κάλυψη σε όλα τα προγράμματα ασφάλισης φορτηγού, ύστερα από αίτημά σας.

Web Content Viewer

Portlet Content

*Σχέδιο 2: Mπορείτε να προσθέσετε τη Νομική Προστασία στα προγράμματα Basic, Classic, Extra.
*Σχέδιο 3: Εξασφαλίζετε τη Νομική Προστασία και επιπλέον την Κλοπή (Ολική/Μερική).

Web Content Viewer

Portlet Content
Οχήματα & Μεταφορές

Web Content Viewer

Portlet Content

Όροι συμβολαίου & Χρήσιμα Έγγραφα

Web Content Viewer

Portlet Content

Από το blog μας

Web Content Viewer

Portlet Content
Complementary Content
${loading}