Blog

SEO Web Content Viewer

Portlet Content

Καλωσήρθατε στο Blog της Interamerican

SEO Web Content Viewer

Portlet Content
Γυναίκες & Υγεία: Η σημασία της πρόληψης για την καλή ζωή
Υγεία 04 March 2024
Γυναίκες & Υγεία: Η σημασία της πρόληψης για την καλή ζωή
Γνωρίζετε τους κορυφαίους κινδύνους για την υγεία των γυναικών; Σε κάθε στάδιο της ζωής μας, οι ανησυχίες μας αλλά και οι ανάγκες της υγείας μας, αλλάζουν. Για ορισμένες γυναίκες, η υγεία του μαστού είναι από τα βασικά θέματα υγείας που τις απασχολούν. Η πρόληψη και αντιμετώπιση των γυναικολογικών προβλημάτων είναι ένα ακόμη ζήτημα που αγγίζει κάθε γυναίκα. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, έχουν αυξηθεί οι ανησυχίες και για άλλα θέματα υγείας που σχετίζονται με τον έντονο τρόπο ζωής. Σε κάθε περίπτωση, η πρόληψη σώζει ζωές.
Diatrofi-kai-Makrozoia
Διατροφή 12 February 2024
Μπορεί η διατροφή μας να μας βοηθήσει να κερδίσουμε χρόνια ζωής;
Ποιες είναι οι διατροφικές επιλογές που, σύμφωνα με τη βιβλιογραφία, μπορούν να συμβάλουν στη μακροζωία; Ποια είναι τα χρήσιμα tips για να υιοθετήσουμε αυτές τις συνήθειες στην πράξη; Ας μην ξεχνάμε ότι ποτέ δεν είναι αργά για να κάνουμε τις σωστές επιλογές.
Φύλο και Κατάθλιψη: Κατανοώντας το χάσμα
Ευεξία 08 February 2024
Φύλο και Κατάθλιψη: Κατανοώντας το χάσμα
Οι γυναίκες έχουν συνήθως διπλάσιες πιθανότητες να διαγνωστούν ή να εμφανίσουν κατάθλιψη κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Ειδικότερα, φαίνεται ότι η αναλογία για τη διάγνωση της κατάθλιψης στις γυναίκες είναι περίπου 1 στις 5. Η ίδια αναλογία στους άνδρες αντιστοιχεί περίπου στο 1 στους 8, δημιουργώντας αυτό που ονομάζουμε «έμφυλο χάσμα». Σε αυτό το άρθρο μαθαίνουμε περισσότερα για την κατάθλιψη και το «έμφυλο χάσμα».
Υγεία 04 February 2024
Ποιες εξετάσεις εντοπίζουν τους συχνότερους καρκίνους;
Η παγκόσμια ημέρα κατά του Καρκίνου έχει καθιερωθεί στις 4 Φεβρουαρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου (Union of International Cancer Control) με στόχο την ευαισθητοποίηση των κυβερνήσεων και των φορέων υγείας.
Αυτοκίνητο 29 January 2024
Οδική Ασφάλεια: Τι είναι ο Οδηγικός Θυμός και πως την επηρεάζει;
Η Ελλάδα βρίσκεται πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στα ατυχήματα. Είναι ζωτικής, λοιπόν, σημασίας να κατανοήσουμε τους παράγοντες που επηρεάζουν την οδική ασφάλεια και να προωθήσουμε ενεργά τη συνείδηση, αλλά και την υιοθέτηση της υπεύθυνης συμπεριφοράς στον δρόμο. Ο θυμός, ως οδική συμπεριφορά, μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνες καταστάσεις. Σε αυτό το άρθρο συζητάμε για αυτόν τον κρίσιμο παράγοντα στην οδική ασφάλεια.
Διατροφή 29 January 2024
Διατροφή VS Άσκηση: πώς ελέγχουμε πιο αποτελεσματικά το σωματικό μας βάρος;
Τι είναι τελικά πιο αποτελεσματικό ως μέθοδος απώλειας- και γενικότερα ελέγχου- του σωματικού μας βάρους; Αρκούν η διατροφή και η άσκηση από μόνες τους ή χρειάζεται να συνδυάζονται;
Καινοτομία 26 January 2024
Βοηθώντας την ενδυνάμωση των ηλικιωμένων
Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η πρόληψη, πώς η τεχνολογία ενθαρρύνει τους ηλικιωμένους να μένουν πιο δραστήριοι και τι μπορούν να κάνουν οι φροντιστές τους; Γι’ αυτά τα θέματα μιλάμε με τον Ιωάννη Καραϊτιανό, Καθηγητή Χειρουργικής ΕΚΠΑ, Διευθυντή Χειρουργικής Κλινικής Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center και Πρόεδρο της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας.
Καινοτομία 26 January 2024
Μικροκινητικότητα και ασφάλεια
Συνομιλούμε με τον Μάνο Μπρούζα, Μηχανολόγο Μηχανικό, Υπεύθυνο Τεχνικών Θεμάτων στο Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και εξερευνούμε τις προοπτικές και τις προκλήσεις της μικροκινητικότητας στις σύγχρονες πόλεις.
Ασφάλεια Υγείας 28 November 2023
10 λόγοι για να επιλέξετε την ιδιωτική ασφάλιση υγείας για το παιδί σας
Η φροντίδα της υγείας των παιδιών μας αποτελεί αναμφίβολα μία από τις σημαντικότερες προτεραιότητες ως γονείς. Όταν πρόκειται για την ευεξία των παιδιών, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι επιθυμούμε το καλύτερο. Η ιδιωτική ασφάλιση υγείας έρχεται να προσφέρει μια σειρά από υπηρεσίες και πλεονεκτήματα που μπορούν να καθορίσουν την ποιότητα της φροντίδας που λαμβάνουν.
Προστασία και κακοκαιρία
Κατοικία 28 November 2023
Πως προστατεύουμε το σπίτι μας από την κακοκαιρία
Οι απότομες μεταβολές του καιρού είναι κάτι που απ’ ότι φαίνεται θα συνεχίσει να μας απασχολεί για αρκετό καιρό. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναδεικνύονται ως ο κυριότερος κίνδυνος και η μεγαλύτερη πρόκληση που πλέον έχει να αντιμετωπίσει η παγκόσμια κοινότητα.

Web Content Viewer

Portlet Content
Complementary Content
${loading}