Παιδί

SEO Web Content Viewer

Portlet Content

Καλωσήρθατε στο Blog της Interamerican

Web Content Viewer

Portlet Content
Για υγιή παιδιά αντιμετωπίζουμε το bullying σήμερα
Παιδί 06 March 2024
Για υγιή παιδιά: Αντιμετωπίζουμε το bullying σήμερα
Ο εκφοβισμός είναι μια τραυματική εμπειρία για ένα παιδί. Μειώνει την αυτοεκτίμηση, προκαλεί άγχος και κατάθλιψη στα παιδιά και μπορεί να έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις. Η σύγχρονη τεχνολογία δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες για εκφοβισμό από ποτέ, το λεγόμενο cyberbullying.
Παιδί 02 August 2023
«Φθινοπωρινή» επίσκεψη στον παιδίατρο, με πολλαπλά οφέλη
Οι αρχές του φθινοπώρου στη χώρα μας μοιάζουν σαν δεύτερη Πρωτοχρονιά. Βάζουμε καινούριους στόχους, κάνουμε νέα ξεκινήματα. Ιδιαίτερα για τα παιδιά μας είναι ένας σημαντικός μήνας, αφού αλλάζουν τάξη και σε πολλές περιπτώσεις σχολική βαθμίδα, εξωσχολικές δραστηριότητες και μαζί μ’ αυτά συμμαθητές και φίλους.
Παιδί 02 August 2023
Ενσυναίσθηση: Τι είναι και πώς μπορούμε να την καλλιεργήσουμε στα παιδιά;
Καθόλη τη διάρκεια της ζωής μας, ήδη από τη στιγμή της γέννησης μας, συνδεόμαστε και αλληλεπιδρούμε με τους ανθρώπους γύρω μας. Οι διαπροσωπικές σχέσεις συνιστούν σημαντικό κομμάτι της ανθρώπινης φύσης. Η ανάγκη για ουσιαστική επικοινωνία, επαφή και αλληλεπίδραση με τους άλλους αποτελούν βασικές ανθρώπινες ανάγκες. Σε αυτό, σημείο κλειδί αποτελεί, μεταξύ άλλων, η έννοια της ενσυναίσθησης, καθώς συνιστά τον πυρήνα της δυνατότητας μας για επικοινωνία, σύνδεση και δημιουργία σχέσεων.
Παιδί 02 August 2023
Η προσαρμογή του παιδιού και της οικογένειας στη σχολική ζωή: αντιμετώπιση δυσκολιών και ενίσχυση συνεργασίας γονέων-εκπαιδευτικών
Το σχολείο είναι ο χώρος όπου τα παιδιά περνούν μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς τους και συνιστά ένα περιβάλλον που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο τόσο στη γνωστική τους ανάπτυξη, όσο και στην ψυχοσυναισθηματική και κοινωνική τους εξέλιξη.
Απαντήσεις σε ερωτηματα γύρω από την παιδική εφηβική παχυσαρκία
Παιδί 02 August 2023
Απαντώντας σε σημαντικά ερωτήματα γύρω από την παιδική-εφηβική παχυσαρκία
Η παιδική παχυσαρκία είναι ένα σημαντικό και σοβαρό δημόσιο υγειονομικό ζήτημα που πρέπει να συζητείται και να διερευνάται προσεκτικά. Η παχυσαρκία σε νεαρή ηλικία μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των παιδιών, αυξάνοντας τον κίνδυνο ανάπτυξης προβλημάτων υγείας, ενώ μπορεί να έχει αρνητικές ψυχολογικές επιπτώσεις με αφορμή τη σχέση με την εικόνα τους. Ας μάθουμε περισσότερα γι' αυτήν!
Οι συμβουλές του παιδιού για τα πρώτα χρόνια στο σχολείο
Παιδί 02 August 2023
Οι συμβουλές του παιδιάτρου για τα πρώτα χρόνια στο σχολείο
Η έναρξη της πρώτης σχολικής χρονιάς αποτελεί ορόσημο στη ζωή μιας οικογένειας. Οι αλλαγές στο περιβάλλον, η ανάγκη επικοινωνίας, η ανάληψη αρμοδιοτήτων και οι λοιμώξεις αποτελούν σημαίνοντες παράγοντες στη διάρκεια αυτής της περιόδου. Η ορθή προετοιμασία όλης της οικογένειας είναι σημαντική ώστε η εξέλιξη αυτή της περιόδου να είναι ομαλή και να δημιουργήσει όμορφες αναμνήσεις.
Παιδί 07 October 2022
Με ένα νέο μωρό στο σπίτι: διατροφή, ύπνος και άλλα θέματα για τη φροντίδα του
Η άφιξη ενός νέου μωρού στο σπίτι αποτελεί μία από τις πιο ευτυχισμένες περιόδους στη ζωής των νέων γονέων. Όμως, πολλές φορές συνδυάζεται με άγχος για την καινούρια καθημερινότητα με το νέο μέλος της οικογένειας.

Web Content Viewer

Portlet Content
Complementary Content
${loading}