SEO Web Content Viewer

Web Content Viewer

Δελτία Τύπου
|
01.04.2020

Η INTERAMERICAN ενισχύει το εθνικό σύστημα υγείας με 7 κλίνες ΜΕΘ και 5 φορητούς υπερηχοτομογράφους

Η INTERAMERICAN, με έντονο το αίσθημα της ευθύνης και της κοινωνικής αλληλεγγύης στη δύσκολη αυτή περίοδο που βιώνουμε όλοι μας λόγω της πανδημίας, αναλαμβάνει ενεργό ρόλο και προχωρά σε πρωτοβουλίες υποστήριξης του εθνικού συστήματος υγείας, σε άμεση επικοινωνία και συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα, έγιναν αποδεκτές από το Υπουργείο δύο δωρεές της INTERAMERICAN, που αφορούν στην κάλυψη αναγκών σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, με είδη που είναι άμεσα παραδοτέα, έχοντας ως στόχο την ενίσχυση με εφόδια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της χώρας που μάχεται ανελλιπώς για τη δημόσια υγεία:
  • Επτά (7) κλίνες ειδικά για Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, τύπου Hillrom 900 Accela με ζυγό και ειδικό αερόστρωμα και
  • Πέντε (5) συστήματα φορητών υπερηχοτομογράφων Philips Lumifay, με αντίστοιχα tablets, που θα αξιοποιούνται για καρδιολογικό και πνευμονολογικό έλεγχο, αλλά και συγκυριακά για την ανάγκη εκτίμησης περιστατικών σχετικά με την εισαγωγή τους σε Μ.Ε.Θ.

Σε αυτή την κρίσιμη εθνική στιγμή, που το αίσθημα της ενότητας είναι πιο έντονο από ποτέ, o Γιάννης Καντώρος, Διευθύνων Σύμβουλος της INTERAMERICAN, δήλωσε ότι«Οφείλουμε να συνεισφέρουμε όσο μπορούμε στη θωράκιση του εθνικού συστήματος υγείας σε αυτή την κρίσιμη φάση, να συνεργαστούμε οι επιχειρήσεις μεταξύ μας και με τον δημόσιο τομέα και να υποστηρίξουμε με κάθε δυνατό τρόπο τη μεγάλη, αξιέπαινη προσπάθεια των ανθρώπων που στελεχώνουν το σύστημα, στον καθημερινό αγώνα τους να περιθάλψουν νοσούντες και να σώσουν ζωές».

Σε αυτό το «εθνικό» μαζί η INTERAMERICAN είναι παρούσα. Ολοι μαζί θα βγούμε νικητές.

Κατά την κρίση της πανδημίας, αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά πως τη διέξοδο στη διαχείριση του φόβου τη δίνει η κοινωνική συνείδηση, ατομικά και συλλογικά. Άλλωστε, μόνο η συνείδηση μπορεί να φωτίσει την αξία της Ευθύνης και να τη μετατρέψει σε αξία Πράξης.

Η γέφυρα μετάβασης σε αυτή τη διαδικασία, έχει γλωσσικά σημαίνοντα: Εθελοντισμός και Συνεργασία. Έτσι, από τον εταιρικό Οργανισμό «Ενεργό Πολίτη», τη σκυτάλη παίρνουν ο Εργαζόμενος «Ενεργός Πολίτης» και η ενεργός συναντίληψη, η Συνεργασία. Εδώ, το πρόθεμα «Συν» δεν έχει μόνο το νόημα του «μαζί» αλλά και το αριθμητικό της προστιθέμενης αξίας, του «επιπλέον».

Όμως, ας θυμηθούμε τί έχει κάνει έως στιγμής ο εταιρικός «Ενεργός Πολίτης» INTERAMERICAN:

Πρώτη δέσμη ενεργειών για την υποστήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Προσφορά 7 κλινών, ειδικών για Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και 5 συστημάτων φορητών υπερηχοτομογράφων πνευμονολογικού και καρδιολογικού ελέγχου - και για περιστατικά Covid-19. Επίσης, συμμετοχή στην οικονομική δωρεά της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος. Η δέσμη των ενεργειών ανακοινώθηκε την 1η Απριλίου. Επιπροσθέτως, ενίσχυση του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Καστοριάς, που βρέθηκε στο επίκεντρο της κρίσης. Η συνολική αξία συνεισφοράς στο ΕΣΥ φθάνει τα 120.000 ευρώ.

Δεύτερη δέσμη ενεργειών για την υποστήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης - των δομών του Δήμου Αθηναίων. Προσφορά υγειονομικού εξοπλισμού για τα έξι δημοτικά ιατρεία, υποστήριξη ανακαίνισης του φαρμακείου και ιατρείου του πολυδύναμου Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης (ΚΥΑΔΑ) στην οδό Πειραιώς και ενίσχυση των Γιατρών του Κόσμου για παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας στο άλλο Κέντρο του Δήμου, στην οδό Λιοσίων. Η ενέργεια ανακοινώθηκε στις 10 Απριλίου και συνολικά, η αξία της ανέρχεται σε 20.000 ευρώ.

Η τρίτη δέσμη ενεργειών, συνδυάζει την υποστήριξη των αναγκών ευπαθών ομάδων της κοινωνίας από την Εταιρεία με Συνεργασίες και Εθελοντική συνεισφορά. Ήδη, συνεργασία λειτούργησε και για τη δωρεά των φορητών υπερηχοτομογράφων, με τη Philips Hellas, η οποία προσέθεσε μέρος της συνολικής αξίας (τα 2 από τα πέντε συστήματα). Ακολούθησε η σύμπραξη με την Autohellas-Hertz για διάθεση οχημάτων σε Δήμους - υποστήριξη του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», όπου η Εταιρεία διέθεσε 10 οχήματα και προσέφερε ασφαλιστική κάλυψη για όλα τα χρησιμοποιούμενα οχήματα από τη Hertz Hellas (150) - ενέργεια, που ανακοινώθηκε στις 9 Απριλίου.

Τώρα, στην τρίτη δέσμη, έρχεται να προστεθεί ο Εθελοντισμός. Δρομολογείται τη Μεγάλη Εβδομάδα η διανομή/παράδοση τροφίμων από οχήματα της Οδικής Βοήθειας σε οργανισμούς, ιδρύματα και κοινωνικούς φορείς στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, με χρηματοδότηση από την Εταιρεία. Ακόμη, από την Κυριακή 12 Απριλίου, ξεκίνησε σε Αττική και Θεσσαλονίκη η υποστηρικτική συμμετοχή μας στη συγκέντρωση μασκών που ράβονται από εθελόντριες μοδίστρες (Κίνηση «Μοδίστρες Έκτακτης Ανάγκης», πάνω σε μία ιδέα ενός εικαστικού καλλιτέχνη και ενός βιοτέχνη υφασμάτων από τη Θεσσαλονίκη).Οι μάσκες περισυλλέγονται από τους ανθρώπους μας της Οδικής Βοήθειας και παραδίδονται στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, που έχει θέσει τις τεχνικές προδιαγραφές και θα διαχειριστεί την μεγάλης ποσότητας παραγωγή.

Είναι μεγάλος ο αριθμός των εθελοντριών μοδιστρών και των σημείων παραλαβής. Χωρίς την ανεκτίμητη συμβολή των ανθρώπων της Οδικής Βοήθειας, η πρωτοβουλία αυτή δεν θα ήταν υλοποιήσιμη, όπως και η διανομή τροφίμων πόρτα - πόρτα. Κανείς δεν τους υποχρεώνει να συμμετάσχουν, να εκτεθούν ενδεχομένως στον κίνδυνο της μετάδοσης παρ’ όλα τα μέτρα προστασίας, να ξεπεράσουν τα όρια των επαγγελματικών υποχρεώσεών τους. Τους υποχρεώνει μόνο η ευγενής κοινωνική συνείδησή τους, ο ανθρωπισμός και το βαθύ αίσθημα αλληλεγγύης που, άλλωστε, εκφράζεται και στον εξαιρετικό επαγγελματισμό που τους διακρίνει, όταν εξυπηρετούν στον δρόμο κάποιον πελάτη. Πραγματικά άξιοι, ένστολοι πρεσβευτές της Εταιρείας καθημερινά, δίνουν για μία ακόμη φορά νόημα στην εταιρική αποστολή «να βοηθούμε τους ανθρώπους...», με τη διάθεση της εθελοντικής συνεισφοράς πέρα από την εργασία.

Αυτοί, οι συνάδελφοι της Βοήθειας, κάνουν την INTERAMERICAN εταιρεία υπερήφανων ανθρώπων. Τους συγχαίρουμε και τους ευγνωμονούμε!