Πληροφορίες Άρθρου

Web Content Viewer

Portlet Content
Αυτοκίνητο 07.10.2015

Τι χρειάζεται το αυτοκίνητό μας το χειμώνα

Αυτοκίνητο και χειμώνας
Τους χειμερινούς μήνες πρέπει να είμαστε ακόμα πιο προσεκτικοί με την οδήγηση αλλά και να φροντίζουμε για την καλή κατάσταση του αυτοκινήτου μας καθώς οι συνθήκες είναι δυσκολότερες.

Η πρώτη και βασική κίνηση είναι ένα πολύ καλό πλύσιμο. Το αλάτι της θάλασσας και η σκόνη από τις παραλίες και τους χωματόδρομους που επισκεφθήκαμε στις διακοπές μας μπορούν να διαβρώσουν πολλά μέρη, όσο παραμένουν στο εξωτερικό αμάξωμα ή στην καμπίνα. Είναι βασικό να πλυθούν καλά τα πατάκια και οι εταζέρες αλλά και να απομακρύνουμε τη σκόνη που έχει συγκεντρωθεί στις γωνίες των παραθύρων και στους αεραγωγούς.

Αυτή την εποχή, είναι απαραίτητος ο έλεγχος των ελαστικών μας, καθώς παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στη συμπεριφορά του αυτοκινήτου, επηρεάζοντας δραματικά το φρενάρισμα.

Ανεξαρτήτως χρήσης, πρέπει να προχωρούμε ανά δύο χρόνια στην αντικατάσταση των ελαστικών εφόσον τα πέλματά τους είναι φαγωμένα, ή αν έχουν ξεραθεί από τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, κάτι που μειώνει δραματικά την πρόσφυσή τους στην άσφαλτο.

Αν δεν χρειάζονται αλλαγή, ελέγχουμε τις αυλακώσεις για τυχόν πετραδάκια και τα αφαιρούμε, ενώ επίσης φροντίζουμε να έχουμε την πίεση που συνιστά ο κατασκευαστής. Φυσικά, δεν παραλείπουμε να προχωρήσουμε στον ανάλογο έλεγχο και για τη ρεζέρβα μας.

Στη συνέχεια, κάνουμε ένα προληπτικό έλεγχο στον κινητήρα, τη στάθμη του νερού του ψυγείου, και αντίστοιχα του λαδιού. Ελέγχουμε τους υαλοκαθαριστήρες και σε περίπτωση που αφήνουν ίχνη στο τζάμι τους αντικαθιστούμε άμεσα. Ελέγχουμε τα τακάκια των φρένων και ανανεώνουμε τη βαλβολίνη, ώστε το κιβώτιο ταχυτήτων μας να αντέξει ακόμα και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Ένα άλλο σημείο που θα καταπονηθεί ιδιαίτερα λόγω χαμηλών θερμοκρασιών είναι η μπαταρία του αυτοκινήτου και γι’ αυτό το λόγο, με τη συνδρομή ηλεκτρολόγου, μετράμε την τάση της και αν υπάρχει πρόβλημα ή έχει παρέλθει το “όριο ηλικίας” της, την αντικαθιστούμε.

Σε συνδυασμό με όλα αυτά, ειδικά το χειμώνα, πρέπει να είμαστε ακόμα πιο προσεκτικοί φροντίζοντας κατά την οδήγηση να μην προχωρούμε σε απότομους ελιγμούς και να διατηρούμε ακόμα μεγαλύτερη απόσταση από το προπορευόμενο αυτοκίνητο εξαιτίας της μειωμένης πρόσφυσης.

Αυτές οι μικρές αλλά χρήσιμες λεπτομέρειες, είναι που μας βοηθούν χωρίς ιδιαίτερο κόπο ώστε να μη βρεθούμε σε δυσάρεστες περιπέτειες ή αντίστοιχα να μας κοστίσουν πανάκριβα τη στιγμή που δεν πρέπει. 

Web Content Viewer

Portlet Content

Από το blog μας

Web Content Viewer

Portlet Content
Complementary Content
${loading}