Πληροφορίες Άρθρου

Web Content Viewer

Portlet Content
Εξυπηρέτηση 18.01.2022

Ιδιόκτητες υποδομές υγείας της INTERAMERICAN Πληροφορίες για τη διενέργεια διαγνωστικών test για τον covid-19

Σε αυτές τις κρίσιμες μέρες για την υγεία όλων μας, η Αθηναϊκή MEDICLINIC και τα Πολυϊατρεία MEDIFIRST πραγματοποιούν όλους τους απαραίτητους ελέγχους για τον covid-19 σε ασφαλισμένους υγείας της INTERAMERICAN, αλλά και κάθε άνθρωπο. Διαβάστε τις απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις.

Υπέυθυνα δίπλα στους ανθρώπους αληθινές μαρτυρίες από την Αθηναική Κλινική
Σε αυτές τις κρίσιμες μέρες για την υγεία όλων μας, η Αθηναϊκή MEDICLINIC και τα Πολυϊατρεία MEDIFIRST πραγματοποιούν όλους τους απαραίτητους ελέγχους για τον covid-19 σε ασφαλισμένους υγείας της INTERAMERICAN, αλλά και κάθε άνθρωπο.

Διαβάστε τις απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις.

1. Τα τεστ στις ιδιόκτητες υποδομές υγείας της INTERAMERICAN, Αθηναϊκή MEDICLINIC και Πολυϊατρεία MEDIFIRST

Στις ιδιόκτητες υποδομές υγείας της INTERAMERICAN, Αθηναϊκή MEDICLINIC και τα Πολυϊατρεία MEDIFIRST διενεργούνται rapid test και μοριακά (PCR) test.

2. Ποιες μέρες και ώρες διενεργούνται τα τεστ

Στα πολυϊατρεία MEDIFIRST διενεργούνται τεστ καθημερινά και την Κυριακή από τις 08:30 ως τις 20:30. Εάν έχετε επείγον περιστατικό, μπορείτε να δείτε Γενικό ιατρό στα πολυϊατρεία MEDIFIRST και να πραγματοποιήσετε τεστ κατόπιν σύστασής του, όλο το 24ωρο.

Στην Αθηναϊκή Mediclinic πραγματοποιούνται καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο. Το ωράριο ισχύει είτε είστε ασφαλισμένος στην INTERAMERICAN είτε όχι.

3. Ραντεβού ή σειρά προτεραιότητας και γιατί;

Ο διενέργεια των test γίνεται με σειρά προτεραιότητας λόγω του όγκου των ασθενών και της τήρησης πρωτοκόλλων ασφαλείας με βάση τον ΕΟΔΥ. Χωρίς ραντεβού έχετε προτεραιότητα αν αντιμετωπίζετε επείγον περιστατικό, κατόπιν γνωμοδότησης του Γενικού Ιατρού.

4. Τι ισχύει για τον έλεγχο αντισωμάτων και πότε ενδείκνυται;

Με βάση τα τρέχοντα επιστημονικά στοιχεία η διενέργεια ελέγχου για αντισώματα μετά από νόσηση ή μετά από εμβολιασμό κατά του COVID-19 δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι προσφέρει ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με την πρόληψη ή την αντιμετώπιση του COVID 19. Η εξέταση ωστόσο πραγματοποιείται στις υποδομές, χωρίς να καλύπτεται, προς το παρόν, από κανέναν ασφαλιστικό φορέα, δημό΄σιο ή ιδιωτικό.

5. Ποιες οι καλύψεις για ασφαλισμένους υγείας της INTERAMERICAN στις ιδιόκτητες υποδομές υγείας;

Σε ατομικά προγράμματα ασφάλισης υγείας INTERAMERICAN με πρωτοβάθμια κάλυψη, καλύπτεσθε απευθείας στα πολυϊατρεία Medifirst και στην Αθηναϊκή Κλινική για το πραγματοποιήσετε rapid τεστ ή μοριακό, αφού γνωμοδοτήσει ο Γενικός Ιατρός.

Αν έχετε νοσοκομειακή κάλυψη, καλύπτεται μόνο στο πλαίσιο του προεγχειρητικού ελέγχου.

6. Τι ισχύει για τα τεστ στο πλαίσιο του προεγχειρητικού ελέγχου εφόσον έχετε νοσοκομειακή κάλυψη με την INTERAMERICAN;

Στο πλαίσιο του προεγχειρητικού ελέγχου, εφόσον η νοσηλεία αφορά επέμβαση υπό ολική αναισθησία και με ή χωρίς διανυκτέρευση, το μοριακό τεστ PCR καλύπτεται από την ασφάλισή σας και εκτελείται κατόπιν ραντεβού, 48 ώρες πριν την επέμβαση.

Το τεστ καλύπτεται σε κάθε χημειοθεραπεία / ακτινοθεραπεία, σε επεμβατικές διαγνωστικές εξετάσεις (π.χ. ενδοσκοπήσεις, γαστροσκοπήσεις, κολονοσκοπήσεις).

Επίσης το τεστ καλύπτεται σε όσους είναι περιοδικοί χρήστες των υπηρεσιών υγείας (π.χ. πολυμεταγγιζόμενοι, αιμοκαθαιρόμενοι), οι οποίοι πρέπει να ελέγχονται σε περιοδική βάση κατά την κρίση του θεράποντος.

Τέλος ο διαγνωστικός έλεγχος διενεργείται και καλύπτεται σε ασθενείς που εξέρχονται από νοσηλευτικές μονάδες και πηγαίνουν σε άλλες δομές, όπως γηροκομεία, κέντρα αποκατάστασης, ξενώνες κλπ.

7. Χρόνοι και τρόποι παράδοσης αποτελεσμάτων.

Τα αποτελέσματα του rapid παραδίδονται εντός 10’ ως 30’ και σας ενημερώνει το αρμόδιο προσωπικό των υποδομών είτε δια ζώσης, είτε μέσω email. Εντός 2 ωρών βρίσκετε το αποτέλεσμα και στο επίσημο έγγραφο στην πλατφόρμα gov.gr.

Τα αποτελέσματα του μοριακού τεστ (PCR) παραδίδονται εντός 24ωρου, ενώ ο ακριβής χρόνος καθορίζεται από το συνεργαζόμενο εργαστήριο διαγνωστικού ελέγχου. Σας αποστέλλονται μέσω email και ανεβαίνει στην πλατφόρμα gov.gr

8. Για την αναρρωτική σας άδεια ή την αποχή από το σχολείο σε περίπτωση που επιμένουν τα συμπτώματα.

Σε περίπτωση που επιμένουν τα συμπτώματα, μετά το πέρας των ημερών καραντίνας που ορίζει ο ΕΟΔΥ, για να παρατείνετε την αναρρωτική σας άδεια ή να δικαιολογήσετε την απουσία του παιδιού από το σχολείο, μπορείτε να πάρετε γνωμάτευση και βεβαίωση από τους ιατρούς της Αθηναϊκής MEDICLINIC και των Πολυϊατρείων MEDIFIRST.

9. Ισχύουν, για τη δική σας διευκόλυνση

Εντός 2 ωρών από τα αποτελέσματα του τεστ, καταγράφουμε τα αποτελέσματα στην ειδική πλατφόρμα ΗΔΙΚΑ, όπως ορίζει ο ΕΟΔΥ. Έτσι, μπορείτε να κατεβάσετε από το gov.gr τα απαραίτητα έγραφα όπως το πιστοποιητικό νόσησης ( μετά το πέρας των ημερών που ορίζει ο ΕΟΔΥ) και τη βεβαίωση αρνητικού rapid test.

Σε περίπτωση που δεν έχετε σχετική κάλυψη, ακολουθούμε τις τιμές που έχει ορίσει το κράτος με το σχετικό ΦΕΚ, και συγκεκριμένα 10ευρώ για rapid τεστ και 47 ευρώ για μοριακό τεστ (PCR)

Στις ιδιόκτητες υποδομές υγείας της INTERAMERICAN είναι εμβολιασμένοι όλοι οι γιατροί και το προσωπικό, ενώ τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας του ΕΟΔΥ.


Web Content Viewer

Portlet Content

Από το blog μας

Web Content Viewer

Portlet Content
Complementary Content
${loading}