Πληροφορίες Άρθρου

Web Content Viewer

Portlet Content
Υγεία 29.10.2018

Ιδανικό για τα παιδιά: ένα πρόγραμμα για νοσηλεία μόνο από ατύχημα

Ιδανικό για τα παιδιά: ένα πρόγραμμα για νοσηλεία μόνο από ατύχημα

Όμορφα και χρηστικά αντικείμενα που φτιάχνουν τον δικό μας ενήλικο κόσμο, μπορεί να γίνουν μία παγίδα για τα παιδιά. Στον Δυτικό κόσμο εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά απαιτείται να νοσηλευτούν λόγω ατυχήματος, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός των επισκέψεων στα τμήματα επειγόντων περιστατικών ξεπερνά τα 9 εκατομμύρια! Ετήσιο κόστος, 87 δισεκατομμύρια δολάρια! (Πηγή: Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας)

Οι περισσότεροι γονείς που θέλουν να προστατεύσουν τα παιδιά τους τα κρατούν περισσότερο στο οικείο περιβάλλον του σπιτιού. Ωστόσο, στην Ελλάδα τα παιδάκια μέχρι 4 ετών, έχουν 50%-60% πιθανότητες να χτυπήσουν μέσα στο σπίτι! 

Όσον αφορά στα τροχαία, χιλιάδες παιδιά τραυματίζονται κάθε χρόνο ως επιβάτες και ως πεζοί. Υπολογίζεται πως το 20% των παιδιών θα περάσουν από τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων για μικροτραυματισμούς από τροχαία. 

Τα παιδιά – και περισσότερο τα αγόρια- είναι ευάλωτα στα ατυχήματα…

… γιατί ακόμα δεν γνωρίζουν πώς να κινηθούν στον κόσμο των μεγάλων. Καλλυντικά και φάρμακα, ξυραφάκια, χαμηλά έπιπλα, πρίζες και καλώδια, οτιδήποτε καταπίνεται και γεμάτες μπανιέρες μπορούν να τα θέσουν σε κίνδυνο. Τα έντομα ή ένα αλλοιωμένο φαγητό μπορούν να επιφέρουν δυσάρεστες συνέπειες στην υγεία τους.

Η άγνοια, η περιέργεια, το παιχνίδι και ο βαθμός της εξερευνητικής τους διάθεσης καθιστούν τα παιδάκια, ανάλογα με την ηλικία τους περισσότερο ή λιγότερο επιρρεπή σε συγκεκριμένους τύπους ατυχημάτων. 

Ειδικά στο δρόμο όμως κινδυνεύουν αποκλειστικά από τις κακές συμπεριφορές των ενηλίκων. Μάλιστα οι γονείς των αγοριών θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Τα αγόρια έχουν 25% περισσότερες πιθανότητες να πάθουν κάποιο ατύχημα, σε σχέση με τα κορίτσια, πιθανόν επειδή τα παιχνίδια και οι τρόποι τους είναι περισσότερο παρορμητικά και ριψοκίνδυνα αλλά και επειδή, σύμφωνα πάντα με το ΚΕΕΛΠΝΟ… δεν ακούνε τόσο πολύ τους γονείς τους. 

Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα ατυχήματα ανάλογα με την ηλικία;

Παρά τις διαφοροποιήσεις μεταξύ διαφορετικών  κρατών, σε γενικές γραμμές τα βρέφη παρουσιάζουν μεγαλύτερο κίνδυνο πνιγμονής (η ασφυξία που προκαλείται από απόφραξη των αναπνευστικών οδών), ενώ στα νήπια καταγράφονται συχνότερα περιστατικά πνιγμού. Τα παιδάκια μέχρι 3 ετών κινδυνεύουν περισσότερο από πτώσεις, αλλά ανάλογα με την ηλικία τους, διαφέρει η αιτία - έπιπλα, σκάλες, εξοπλισμός παιδικής χαράς-. Από 9 ως 23 μηνών κινδυνεύουν περισσότερο από δηλητηριάσεις. 

Τέλος, όσο αυξάνεται η ηλικία του παιδιού, τόσο αυξάνεται η συχνότητα των τροχαίων ατυχημάτων, τα οποία μάλιστα αποτελούν την πρώτη αιτία αναπηριών σε παιδιά! Το 2017, 12.070 άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά από τροχαίο. Το 1/3 των θυμάτων των τροχαίων είναι παιδιά!

(Πηγές: ΚΕΕΛΠΝΟ, Στατιστικά Στοιχεία Τροχαίας 2017, Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Ατυχήματα 2008 – 2012)

Μαμά και μπαμπά, μπορείτε να διαχειριστείτε μία περίπτωση ατυχήματος

Ένα ατύχημα πιάνει συνήθως απροετοίμαστους τους περισσότερους γονείς στην πιο καθοριστική στιγμή που πρέπει να αντιδράσουν. Δεν είναι αυτονόητο πως μπορεί κανείς να κρατήσει την αυτοκυριαρχία και τη διαύγεια του νου του σε τέτοιες ώρες. Κι ενώ η αντιμετώπιση μίας απλής εξωτερικής εκδοράς είναι εύκολη – καθαρισμός και δέσιμο με αποστειρωμένες γάζες – ένα δυσκολότερο περιστατικό «παγώνει» του γονείς. 

Δύο είναι οι περιπτώσεις που απαιτούν νοσοκομειακή αντιμετώπιση:

  • σοβαρότερες κακώσεις ή κατάγματα
  • ένδειξη εσωτερικής κάκωσης, ακόμη κι αν εξωτερικά δε φαίνεται κάτι. 

Σε αυτές τις περιπτώσεις, το ιδανικό είναι να γίνεται υγειονομική μεταφορά του παιδιού. Μπορεί να γίνει καλώντας το ΕΚΑΒ στο 166. Σε κάθε περίπτωση, ανάλογα με το ταμείο σας πρέπει να έχετε μαζί σας  το βιβλιάριο ασθένειας του παιδιού ή το εισιτήριο του ταμείου και στην περίπτωση ιδιωτικής ασφάλισης υγείας, την κάρτα υγείας ασφαλισμένου που αναγράφει τον αριθμό συμβολαίου.

Στην ΙNTERAMERICAN μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω για εσάς

Μέχρι σήμερα η ιδιωτική ασφάλιση για πλήρη νοσοκομειακή κάλυψη δεν ήταν οικονομικά εφικτή για κάθε γονέα. Η ιδιωτική φροντίδα της υγείας ήταν ένα δώρο που πολλοί θα ήθελαν να προσφέρουν στο παιδί τους, αλλά δεν είχαν πάντα τη δυνατότητα. 

Το κόστος που ενδεχομένως φαινόταν υψηλό σε κάποιους γονείς, διαμορφωνόταν έτσι επειδή τα προγράμματα ιδιωτικής ασφάλισης υγείας που υπήρχαν στην αγορά περιλάμβαναν καλύψεις άσχετες με αυτές που είναι πιθανότερο να χρειαστεί ένα παιδί. 

Δημιουργώντας το νέο σύστημα υγείας “bewell”, η  INTERAMERICAN ήταν αποφασισμένη να σχεδιάσει ασφαλιστικές λύσεις που ανταποκρίνονται σε πολύ ουσιαστικές και πραγματικές ανάγκες, ανάλογα με κάθε ηλικία, συνθήκες ζωής και οικονομική δυνατότητα.

Έτσι γεννήθηκε το πρώτο και μοναδικό στην αγορά πρόγραμμα «Νοσηλεία μόνο από Ατύχημα». Το πρόγραμμα καλύπτει τη νοσηλεία του ασφαλισμένου στο πλήρες δίκτυο νοσοκομείων έως τα €20.000 ανά ασφαλιστικό έτος, σε δίκλινο δωμάτιο, χωρίς να χρειαστεί απολύτως καμία συμμετοχή στο κόστος, στην Ελλάδα και το εξωτερικό! Και είναι απίστευτα προσιτό οικονομικά! 

Θυμηθείτε πως το ετήσιο κόστος για τα ατυχήματα στον δυτικό κόσμο φτάνει τα 87 δισεκατομμύρια δολάρια. Δύο γονείς με ένα παιδί στην Ελλάδα δίνει από την τσέπη του κάθε χρόνο 1.638 ευρώ για την υγεία τους! Με το πρόγραμμα «Νοσηλεία μόνο από Ατύχημα», ένα παιδί 4 ετών που ζει στην Αττική, ασφαλίζεται μόλις με 6,17 ευρώ το μήνα!

Μία πολύ σημαντική παροχή του προγράμματος είναι η Άμεση Ιατρική Βοήθεια. Αν είστε ασφαλισμένος μας, μέσω της Γραμμής Υγείας 1010 ο γιατρός που επιλήφθηκε του περιστατικού μπορεί να συνεννοηθεί με τους γιατρούς της INTERAMERICAN, βήμα προς βήμα την υγειονομική μεταφορά του παιδιού σας με ασθενοφόρο, ελικόπτερο ή ακόμα και αεροπλάνο, από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη. Δεν έχετε παρά να καλέσετε το 1010 και η φροντίδα του παιδιού σας βρίσκεται σε έμπειρα χέρια. Έτσι μπορείτε να είστε ήσυχοι οποιαδήποτε στιγμή, όπου κι αν βρίσκεστε.

Ακόμα, το πρόγραμμα «Νοσηλεία μόνο από Ατύχημα» προσφέρει την προνομιακή κάλυψη επειγόντων περιστατικών. Στην πράξη, σε περίπτωση ανάγκης καλύπτεσθε οικονομικά ακόμα και στο ευτυχές σενάριο, όπου το παιδάκι σας δε χρειάζεται νοσηλεία, για πράξεις όπως, μεταξύ άλλων, τα ράμματα και ο γύψος.

Το πρόγραμμα «Νοσηλεία μόνο από Ατύχημα» είναι η ιδανική λύση για όλους τους γονείς που θέλουν για τα παιδιά τους μόνο το καλύτερο.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα!

Web Content Viewer

Portlet Content

Από το blog μας

Web Content Viewer

Portlet Content
Complementary Content
${loading}