Πληροφορίες Άρθρου

Web Content Viewer

Portlet Content
Καινοτομία 12.04.2022

Η καινοτομία κομμάτι του DNA της Interamerican

Η έκπληξη ήλθε από τα πρώτα κιόλας βήματα του οργανισμού το 1969. Ήταν μια από τις εταιρίες που ασφάλισε το πλήρωμα του Aπόλλων 11 (Άμστρονγκ, Όλντριν και Κόλινς) που ήταν οι πρώτοι άνθρωποι στην ιστορία που πάτησαν το πόδι τους στην σελήνη τον Ιούλιο του 1969. Η Interamerican ξεκινούσε ένα μεγάλο ταξίδι καινοτομίας με το πρώτο αστρασφαλιστήριό της!

Η καινοτομία κομμάτι του DNA της INTERAMERICAN
Η έκπληξη ήλθε από τα πρώτα κιόλας βήματα του οργανισμού το 1969. Ήταν μια από τις εταιρίες που ασφάλισε το πλήρωμα του Aπόλλων 11 (Άμστρονγκ, Όλντριν και Κόλινς) που ήταν οι πρώτοι άνθρωποι στην ιστορία που πάτησαν το πόδι τους στην σελήνη τον Ιούλιο του 1969. Η Interamerican ξεκινούσε ένα μεγάλο ταξίδι καινοτομίας με το πρώτο αστρασφαλιστήριό της!

Οι μεγάλες ανατροπές στην ασφαλιστική αγορά

Πέρασαν 52 χρόνια από τότε, σχεδόν πάνω από μισό αιώνα, και η Interamerican δεν σταμάτησε ποτέ να ονειρεύεται, να δημιουργεί, να εκπλήσσει να προσφέρει καινοτομικές λύσεις στους πελάτες της, τους συνεργάτες της και την κοινωνία. Αξίζει να αναφερθούμε σε ορισμένες από αυτές τις πρωτιές που έγραψαν ιστορία στο χώρο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στη χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες.

  • Την πρώτη ιδιωτική εταιρία Αμοιβαίων Κεφαλαίων (Intertrust) το 1989, προσφέροντας στους ανθρώπους διαχρονικά, σταθερά κα με περισσότερη αξία απ’ ότι στην αποταμίευση τη δυνατότητα να αυξήσουν την απόδοση των οικονομιών του
  • Tις υπηρεσίες Βοήθειας, στο χώρο της Υγείας και του Αυτοκινήτου με ιδιόκτητο στόλο οχημάτων, ασθενοφόρων, γραμμών άμεσης βοήθειας 24/7 και υποδομών από τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Πλέον, κάθε πελάτης μας είχε βοήθεια δίπλα του, άμεσα, είτε επρόκειτο για ένα σκασμένο λάστιχο έξω από το γκαράζ του, είτε για αερομεταφορά στο νοσοκομείο από τις Άνδεις!
  • Tην είσοδο για πρώτη φορά μιας ασφαλιστικής εταιρίας στο χώρο των υπηρεσιών υγείας με την Ευρωκλινική, και έως τις μέρες μας με την Αθηναική – Mediclinic. αλλά και τα πρότυπα κέντρα πρωτοβάθμιας περίθαλψης Medifirst. Εκεί οι πελάτες μας απολαμβάνουν περισσότερες προνομιακές ελαφρύνσεις στην τιμολόγηση, ενώ η φροντίδα τους είναι εστιασμένη στη θεραπεία, με όλες τις απαραίτητες ιατρικές ειδικότητες να εργάζονται μαζί, σε ένα σημείο, για αυτήν.
  • Την ανάπτυξη του πρώτου προγράμματος Υγείας managed care, συμπεριλαμβάνοντας πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη. Κάθε άνθρωπος είχε μία ολοκληρωμένη λύση υγείας στη διάθεσή του.
  • Την υλοποίηση του πρώτου portal, με την παροχή εξατομικευμένης ενημέρωσης και υποστήριξης σε κάθε συνεργάτη της ασφαλιστικό σύμβουλο, αναβαθμίζοντας το επάγγελμα και προσφέροντας περισσότερες ευκαιρίες ανάπτυξης επιχειρηματικότητας, καθώς πια η είσοδος και η οικονομική επιτυχία στο επάγγελμα κατέστη απλούστερη και ευκολότερη.
  • Τη δημιουργία ενός νέου brand, του Αnytime, το οποίο εισήγαγε για πρώτη φορά στη χώρα μας το 2006 την direct ασφάλιση μέσω Internet ή Call center, αποτελώντας ένα ακόμη κορυφαίο σταθμό στο ταξίδι καινοτομίας της εταιρίας και αλλάζοντας για πάντα το χάρτη των ασφαλιστικών προϊόντων και του τρόπου πώλησής τους στη χώρα μας.

Δημιουργώντας το μέλλον, με κέντρο τον άνθρωπο και οδηγό την τεχνολογία

Οι ραγδαίες και εντεινόμενες τεχνολογικές εξελίξεις βοήθησαν την Interamerican τα τελευταία χρόνια να κάνει νέα βήματα προόδου στο χώρο της καινοτομίας, αλλά και στον τρόπο διαχείρισης της καινοτομίας μέσα στην εταιρία. Aς δούμε μερικά παραδείγματα.

Βewell: H εξατομίκευση στην ασφάλιση: Εξασφαλίζοντας το δικαίωμα κάθε ανθρώπου στην ιδιωτική ασφάλιση υγείας

Η Ιnteramerican παρακολουθώντας στενά το σφιγμό της αγοράς και τις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες και επιθυμίες του κοινού, ήταν ή πρώτη ασφαλιστική εταιρία που κατήργησε την Ασφάλιση Υγείας σε πακέτο και προχώρησε στο κτίσιμο ενός σύγχρονου συστήματος Yγείας όπου κάθε ασφαλιζόμενος μπορεί να φτιάχνει το ασφαλιστικό του πρόγραμμα βάσει των δικών του και μόνον αναγκών. Το σύστημα ονομάζεται Bewell και η μεγάλη ανατροπή που φέρνει είναι ότι δίνει χιλιάδες εναλλακτικούς συνδυασμούς καλύψεων σε ένα άνθρωπο, ώστε να μπορεί όχι μόνον το πρόγραμμα του να είναι στο μέγιστο δυνατό εξατομικευμένο, αλλά και ευθυγραμμισμένο παράλληλα με τις οικονομικές του δυνατότητες.

Telematics που… ανταμείβουν // Χαμηλότερα ασφάλιστρα, για τους καλούς οδηγούς, χάρη στην τηλεματική

Η Interamerican εισήγαγε τα τελευταία χρόνια δύο διαφορετικούς τρόπους ασφάλισης στο χώρο του αυτοκινήτου, το “Short drive” και το “Smart drive, χρησιμοποιώντας τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες. To “Short Drive” είναι σχεδιασμένο για όσους δεν χρησιμοποιούν εκτεταμένα το αυτοκίνητό τους και ως εκ τούτου είναι αναμενόμενο να περιμένουν να έχουν και χαμηλότερα ασφάλιστρα. Αυτό με το συγκεκριμένο πρόγραμμα γίνεται πράξη με τη χρήση της τεχνολογίας «buy the mile», όπου για παράδειγμα ένας ασφαλιζόμενος μπορεί να αγοράσει ασφάλιση για 3.000 χιλιόμετρα το χρόνο πληρώνοντας λιγότερα ασφάλιστρα και φυσικά επιβαρύνοντας λιγότερο το περιβάλλον από τη χρήση του οχήματός του. Αντίστοιχα το “Smart Drive” είναι ένας ακόμα πρωτοποριακός τρόπος ασφάλισης που στη συγκεκριμένη περίπτωση ανταμείβει τον καλό και προσεκτικό οδηγό. Ο ασφαλισμένος μπορεί να εγκαταστήσει την εφαρμογή “smart drive Anytime Greece” στο κινητό του. Μέσω αυτής γίνεται εφικτό να αποτυπώνονται τα στοιχεία οδηγικής συμπεριφοράς του και τα ασφάλιστρα του να μειώνονται όσο βελτιώνεται ο τρόπος που οδηγεί και φυσικά όσο οι μετακινήσεις του γίνονται πιο ασφαλείς. Και οι δύο πρωτοποριακές λύσεις προσφέρονται από το Anytime, το brand για την direct ασφάλιση της Interamerican

Medi–On. Η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) για καλύτερη υγεία // Πρόσβαση στο γιατρό, σε ένα μόνο λεπτό με τη διαμεσολάβηση της τεχνητής νοημοσύνης

To 2020 και εν μέσω πλέον πανδημίας, η Interamerican έφερε μια νέα ανατρεπτική υπηρεσία στο χώρο των εξ αποστάσεως υπηρεσιών υγείας στη χώρα μας, προσφέροντας μοναδικές δυνατότητες στους ασφαλισμένους της. Την εφαρμογή αυτό – διάγνωσης «Medi –On» με τη χρήση Artificial Intelligence και Μachine Learning. Ουσιαστικά ο ασφαλισμένος έχει πρόσβαση στην εφαρμογή και μπορεί για οποιοδήποτε σύμπτωμα υγείας να μην ψάχνει στο χαώδη κόσμο του Internet, κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, αλλά αντιθέτως να ξεκινήσει ένα «διάλογο» ερωτήσεων – απαντήσεων στην εφαρμογή και στο τέλος να έχει την εκτίμηση αφενός για το πόσο σοβαρό και επείγον είναι το σύμπτωμα του, αφετέρου στο τι πρέπει να κάνει. Μια από τις επιλογές που επίσης προσφέρεται είναι με ένα click να μιλήσει με γιατρό της Interamerican, ο οποίος είναι διαθέσιμος 24/7. Η ακρίβεια και η αξιοπιστία των απαντήσεων της εφαρμογής είναι στο ύψος του 94% και στα δε επείγοντα περιστατικά φθάνει στο 100%!!!

Η κουλτούρα και η διαχείριση της καινοτομίας

Για να μπορεί μια εταιρία να παρακολουθεί τις ταχύτατες εξελίξεις στο περιβάλλον, οι οποίες επιταχύνονται από τις ανατρεπτικές αλλαγές που φέρνει η τεχνολογία θα πρέπει να έχει κτίσει εσωτερικά τις κατάλληλες ικανότητες, δομές και πάνω από όλα την κουλτούρα εκείνη που υποστηρίζει τη συνεχή καινοτομία. Τα τελευταία χρόνια η Interamerican μέσω ενός εκτεταμένου οργανωσιακού μετασχηματισμού δημιούργησε έναν πολύ σύγχρονο, ευέλικτο (agile) και πελατοκεντρικό οργανισμό που η καινοτομία αποτελεί στρατηγικό στόχο και φιλοδοξία για κάθε ομάδα της. Παράλληλα η διαχείριση της καινοτομίας στο εσωτερικό πραγματοποιείται μέσω του προγράμματος «IMAGINE», προσφέροντας στους εργαζομένους πρόσβαση σε σύγχρονες μεθοδολογίες και εργαλεία”. Όπως αναφέρει η Innovation leader της εταιρίας Eύα Μούντριχα «Μέσω του προγράμματος, 24 σημαντικές ιδέες έχουν αναλυθεί σε βάθος μέχρι σήμερα και έχουν τεσταριστεί, εμπλέκοντας περισσότερους από 14.000 υφιστάμενους και δυνητικούς πελάτες της εταιρίας, καθώς και 110 εργαζομένους. Πελάτες, εργαζόμενοι και ασφαλιστικοί σύμβουλοι συνεργάστηκαν μέσα από 380 πειράματα ιδεών, όπου κάποιες από αυτές τις ιδέες έγιναν πράξη και υπόσχονται να κάνουν την ζωή των ανθρώπων ασφαλέστερη, μεγαλύτερη και καλύτερη»!

Σε αυτό το αέναο ταξίδι, η INTERAMERICAN συνεχίζει να πρωτοπορεί. Να ανοίγει συνεχώς νέους ορίζοντες, εξερευνώντας νέες προοπτικές, αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες και οικοδομώντας μια ισχυρή εταιρική κουλτούρα καινοτομίας.

Καινοτομία INTERAMERICAN

Web Content Viewer

Portlet Content

Από το blog μας

Web Content Viewer

Portlet Content
Complementary Content
${loading}