Πληροφορίες Άρθρου

Web Content Viewer

Portlet Content
Αποταμίευση - Επένδυση 16.06.2016

10 ιδέες για να εξοικονομήσετε χρήματα για την αποταμίευση

Αποταμίευση χρημάτων
Ο διάσημος επενδυτής Warren Buffet συμβουλεύει «Μην αποταμιεύεις ότι έχει μείνει μετά τις δαπάνες, αλλά ξόδεψε ότι έχει απομείνει μετά την αποταμίευση». Ουσιαστικά, παροτρύνει τον καθένα μας να «πληρώσει» πρώτα το μελλοντικό εαυτό του και μετά τους τρίτους.

Σκεφθείτε το εξής: Αν μπορούσατε αυτήν τη στιγμή να γυρίσετε πίσω το χρόνο 10 ή περισσότερα χρόνια και να συναντήσετε το νεότερο εαυτό σας, ποιες συμβουλές θα του δίνατε για την αποταμίευση;

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η αποταμίευση δεν είναι η στέρηση της σημερινής κατανάλωσης, αλλά είναι η βάση για την κατανάλωση και την κάλυψη των εξόδων του αύριο.

Μια βάση για να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας: μια αξιοπρεπή συνταξιοδότηση, την κάλυψη των μελλοντικών σπουδών των παιδιών μας και ό,τι άλλο έχουμε στόχο.

Να κάποιες ιδέες για να εξοικονομήσετε χρήματα για την αποταμίευση: 

  • Να κάνετε αγορές με βάση μια λίστα, έτσι ώστε να μην μπαίνετε στον πειρασμό να αγοράζετε πράγματα αυθόρμητα και τα οποία ίσως δεν έχετε άμεση ανάγκη.
  • Αποφεύγετε να φορτώνετε τις πιστωτικές κάρτες σας με νέο χρέος και επίσης να τις εξοφλείτε νωρίς, έτσι ώστε να μην επιβαρύνεστε με τόκους.
  • Αντικαταστήστε μερικές εξόδους για φαγητό ή διασκέδαση με δείπνα στο σπίτι, όπου θα κοστίσει λιγότερο και θα χαρείτε την παρέα σας ακόμη περισσότερο.
  • Μειώστε έξοδα που κάνετε για βλαβερές συνήθειες όπως π.χ. το κάπνισμα.
  • Συγκρίνετε τιμές για τις καθημερινές αγορές σας και προτιμήστε τη χαμηλότερη που βρίσκετε για το ίδιο προϊόν ή ποιότητα. Αναζητήστε τις καλύτερες τιμές προϊόντων στο Internet.
  • Προετοιμάστε φαγητό από το σπίτι όταν πηγαίνετε στην εργασία για να μην πληρώνετε τιμές εστιατορίου.
  • Να παρακολουθείτε τα έξοδα του νοικοκυριού κάθε μήνα με ένα αναλυτικό εξοδολόγιο.
  • Να οδηγείτε με οικονομία χωρίς απότομες επιταχύνσεις. Προτιμήστε αυτοκίνητο με πετρελαιοκινητήρα και να ρυθμίζετε την πίεση των ελαστικών για να εξοικονομείτε καύσιμα. Αν μπορείτε, χρησιμοποιήστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
  • Τοποθετήστε έναν κουμπαρά στην είσοδο του σπιτιού και γεμίστε τον με τα ψιλά σας κάθε φορά που έχετε κέρματα στην τσέπη.
  • Επανεξετάστε τα πάγια έξοδα κινητής τηλεφωνίας και συνδρομητικής τηλεόρασης με στόχο να έχετε το οικονομικότερο πρόγραμμα, το οποίο καλύπτει τις ανάγκες σας.


Web Content Viewer

Portlet Content

Από το blog μας

Web Content Viewer

Portlet Content
Complementary Content
${loading}