Αστικής Ευθύνης Εργοδότη

SEO Web Content Viewer

Portlet Content
Αστική Ευθύνη

Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης Eργοδότη

Οι υποχρεώσεις των εργοδοτών που απορρέουν από τον Αστικό Κώδικα σε συνδυασμό με τον μεγάλο αριθμό εργατικών ατυχημάτων καθιστούν την ασφάλιση της αστικής ευθύνης εργοδοτών σημαντική πλέον προτεραιότητα για τις επιχειρήσεις.

Ενημερωθείτε σήμερα
Αστική Ευθύνη Εργοδότη

Web Content Viewer

Portlet Content

Χιλιάδες εργατικά ατυχήματα το χρόνο στη χώρα μας

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, το 2020 υπήρξαν 3963 εργατικά ατυχήματα στη χώρα, παρά τα εντεταμένα lockdown λόγω covid. Τα προηγούμενα χρόνια (2018 και 2019) τα ατυχήματα ξεπέρασαν τα 5000 κάθε έτος.

Web Content Viewer

Portlet Content
Οι κύριες κατηγορίες τραυματισμών αφορούσαν:

  • Τραύματα και επιφανειακές κακώσεις
  • Κατάγματα
  • Εξαρθρήματα, διαστρέμματα και εξαρθρώσεις
  • Ακρωτηριασμοί (απώλεια μελών του σώματος)
  • Διάσειση και εσωτερική κάκωση
  • Εγκαύματα, ζεματίσματα και κρυοπαγήματα
  • Δηλητηριάσεις και λοιμώξεις
  • Καταπληξία (σοκ)
iatrikh-perithalpsi

Web Content Viewer

Portlet Content
Νομική υποχρέωση εργοδοτών

Οι υποχρεώσεις του εργοδότη έναντι του προσωπικού του, που είναι ασφαλισμένο σε δημόσιο φορέα κοινωνικής ασφάλισης, θεσπίζονται από τον Αστικό Κώδικα (Άρθρα 657- 658 – 932) και αφορούν περιπτώσεις σωματικών βλαβών και θανάτου που θα προκληθούν από ατύχημα κατά την εκτέλεση των εργασιακών τους καθηκόντων. Ο νόμος επιπλέον προβλέπει χρηματική αποζημίωση για ηθική βλάβη ή ψυχική οδύνη του εργαζομένου.

anthrwpos-se-karotsaki

Web Content Viewer

Portlet Content

Καλύψεις Προγράμματος Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης Eργοδότη

Οι καλύψεις για εργοδοτική Αστική Ευθύνη παρέχονται ως πρόσθετος Ειδικός Όρος σε συμβόλαιο Αστικής Ευθύνης. Συγκεκριμένα καλύπτονται τα εξής:


  • Δαπάνες για απώλεια ζωής, σωματική βλάβη ή υλική ζημιά που προκλήθηκε λόγω ατυχήματος από πράξεις εξ αμελείας ή παραλείψεις του εργοδότη
  • Χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης ή ψυχικής οδύνης

Η αποζημίωση υπολογίζεται με βάση το ημερομίσθιο, το οποίο ο ασφαλισμένος εργοδότης δήλωσε στο φορέα κύριας κοινωνικής ασφάλισης. Καταβάλλεται για ανώτατο όριο μέχρι είκοσι έξι (26) ημερομίσθια, μετά από έκπτωση του ποσού που καταβλήθηκε από τον φορέα κύριας κοινωνικής ασφάλισης.

Web Content Viewer

Portlet Content

Επικοινωνήστε μαζί μας

Μιλήστε σήμερα με τον ασφαλιστικό σας σύμβουλο για την Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης Eργοδότη. Εναλλακτικά, κάντε κλικ στο κουμπί επικοινωνία, συμπληρώστε και στείλτε τα στοιχεία σας στο email που εμφανίζεται. Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας σύντομα.

Web Content Viewer

Portlet Content

Ίσως σας ενδιαφέρει

Complementary Content
${loading}