Πληροφορίες Άρθρου

Web Content Viewer

Portlet Content
Υγεία 05.04.2024 3 λεπτά

«Κάθε στιγμή μετράει» για την υγεία μας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας σας δίνουμε τη δυνατότητα να σχεδιάσετε το δικό σας πλάνο πρόληψης με την καθοδήγηση γιατρού.

kathe-stigmi-metraei

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει θεσπίσει την 7η Απριλίου κάθε έτους ως Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και αποτελεί ημέρα προβληματισμού και ευαισθητοποίησης για τη σημασία της πρόληψης. Με τις εξελίξεις στον τομέα της υγείας τον 21ο αιώνα να είναι ραγδαίες τόσο σε διαγνωστικό, όσο και σε θεραπευτικό επίπεδο, σήμερα καθίσταται πιο επιτακτική από ποτέ η ανάγκη επαναπροσδιορισμού των προτεραιοτήτων και πρωτοβουλιών για τη θωράκιση της υγείας και τη βελτίωση της φροντίδας – ιδιαίτερα στο επίπεδο της προληπτικής ιατρικής.

Ας μην ξεχνάμε ότι η κατάλληλη στιγμή για να προσέξουμε την υγεία μας και να φροντίσουμε τον εαυτό μας και τους αγαπημένους μας είναι τώρα. Η φροντίδα της υγείας μας δεν αναβάλλεται ούτε μετατίθεται στο αύριο: την βάζουμε σε προτεραιότητα, γιατί «κάθε στιγμή μετράει».

Ξεκινάμε σήμερα, λοιπόν, με απλές –αλλά καθοριστικές– πράξεις:

1. Κάνουμε τακτικούς ιατρικούς ελέγχους.

Οι τακτικοί έλεγχοι σε κάθε ηλικία μπορούν να ανιχνεύσουν παράγοντες κινδύνου για νοσήματα φθοράς ώστε να δοθούν οι κατάλληλες οδηγίες πρόληψης ή άλλα προβλήματα υγείας σε πιο πρώιμο στάδιο, προτού εξελιχθούν σε σοβαρές καταστάσεις.

2. Δίνουμε προσοχή στα συμπτώματα.

Δίνουμε πάντα προσοχή στα σοβαρά ή επίμονα συμπτώματα. Ακόμα και μικρές αλλαγές στις φυσιολογικές μας λειτουργίες μπορεί να είναι σημάδια για πιο σοβαρά ζητήματα στην υγεία μας. Ακούμε το σώμα μας, που είναι άλλωστε ο καλύτερος σύμμαχός μας.

3. Γνωρίζουμε καλά το ιστορικό της οικογένειάς μας.

Κάποιες παθήσεις έχουν έναν βαθμό κληρονομικότητας και απαιτούν περισσότερη προσοχή ή πρωιμότερους ελέγχους, για αυτό είναι καλό να γνωρίζουμε το ιστορικό των παθήσεων της οικογένειάς μας.

4. Διατηρούμε έναν καλό ύπνο.

Ο ύπνος είναι κυριολεκτικά η βάση για να ανακάμψουμε και να κρατάμε μακριά τις χρόνιες παθήσεις. Ποιοτικός ύπνος σημαίνει ποιοτική ζωή!

5. Προστατευόμαστε από τον ήλιο.

Μικρή καθημερινή έκθεση είναι απαραίτητη για τη σύνθεση βιταμίνης D, όμως παράλληλα διατηρούμε την υγεία του δέρματός μας αποφεύγοντας την υπερβολική έκθεση στον ήλιο, λαμβάνοντας κάθε μέτρο προστασίας.

6. Εμπλουτίζουμε τη διατροφή μας με φρούτα και λαχανικά.

Η κατανάλωση μιας πλούσιας ποικιλίας από φρούτα και λαχανικά προσφέρει στον οργανισμό ζωτικής σημασίας βιταμίνες και μέταλλα, υποστηρίζοντας την ανοσοποιητική λειτουργία και μειώνοντας τον κίνδυνο πολλών χρόνιων νοσημάτων.

7. Περιορίζουμε τα επεξεργασμένα τρόφιμα και τη ζάχαρη.

Ένα τακτικό πρόγραμμα γευμάτων βοηθά στη σταθεροποίηση του ενεργειακού επιπέδου και τη διατήρηση ενός υγιούς μεταβολισμού. Τα επεξεργασμένα τρόφιμα μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή, να αυξήσουν τον κίνδυνο μεταβολικών παθήσεων όπως ο διαβήτης και οι καρδιακές παθήσεις και να επηρεάσουν αρνητικά την ψυχική υγεία.

8. Ενυδατώνουμε τον οργανισμό μας.

Το νερό είναι ζωτικό για την ενέργεια, την καλή λειτουργία του μεταβολισμού και τη διατήρηση της συγκέντρωσης. Η επαρκής κατανάλωση νερού καθημερινά είναι κρίσιμη για την υγεία.

9. Ασκούμαστε καθημερινά.

Εντάσσουμε τη φυσική δραστηριότητα στην καθημερινότητά μας: η τακτική άσκηση βελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία, μειώνει τον κίνδυνο παχυσαρκίας και βοηθάει στον έλεγχο του στρες και την ενίσχυση της ψυχικής ευεξίας.

10. Διαχειριζόμαστε το στρες.

Η συμμετοχή σε χαλαρωτικές δραστηριότητες μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες, ενισχύοντας ολιστικά την υγεία και την ευεξία.

Δίπλα όμως στην καθημερινή φροντίδα για την προστασία της υγείας σας, η καθοδήγηση ενός ειδικού μπορεί να κάνει τη διαφορά. Συγκεκριμένα, ο γιατρός σας μπορεί να σας παρέχει προσαρμοσμένες συμβουλές, να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε την πρόοδο σας και να προσαρμόζετε το πλάνο υγείας σας.

Κι έτσι, με μικρές αλλαγές θα διαπιστώσετε πώς η κάθε στιγμή μπορεί να σας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στη βελτίωση της υγείας σας.

Προγραμματίστε σήμερα δωρεάν το ραντεβού σας με έναν γιατρό Γενικής Ιατρικής για να σχεδιάσετε μαζί ένα πλάνο πρόληψης προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας, σε μια από τις παρακάτω μονάδες υγείας που σας εξυπηρετεί. Οι επισκέψεις μπορούν να πραγματοποιηθούν έως και 30/04/2024.

Αθηναϊκή Mediclinic: 2106475000

Medifirst Αμαρουσίου: 2111054900

Medifirst Αργυρούπολης: 2109919222

Medifirst Περιστερίου: 2111075300

Web Content Viewer

Portlet Content

Από το blog μας

Web Content Viewer

Portlet Content
Complementary Content
${loading}