Web Content Viewer

Κορονοιός

SEO Web Content Viewer

Ενημέρωση για τον κορονοιό

Μείνετε ενήμεροι για τον κορωνοϊό

Web Content Viewer

Web Content Viewer

Τελευταία ενημέρωση: 09.10.2020

Υπεύθυνα δίπλα σας, για την υγεία όλων μας στην εποχή του κορωνοϊού

Η INTERAMERICAN σας παρέχει υποστήριξη για να βοηθήσει την ενημέρωσή σας σχετικά με το COVID-19.

Σε αυτή την ενότητα μπορείτε να διαβάσετε όλες τις πληροφορίες που αφορούν τις ασφαλιστικές σας παροχές από την INTERAMERICAN και τις παροχές υγείας σχετικά με τον COVID -19 στις ιδιόκτητες υποδομές υγείας της IINTERAMERICAN, Αθηναϊκή MEDICLINIC και πολυιατρεία MEDIFIRST.

Επιπλέον, θα βρείτε πληροφορίες γενικού ενδιαφέροντος που ανταποκρίνονται καλύτερα στην παρούσα φάση του κύκλου του ιού στη χώρα μας, από το Ινστιτούτο Prolepsis.

Web Content Viewer

Οι καλύψεις σας για το τεστ διάγνωσης του κορωνοϊού.

Καλύψεις για τεστ κορονωιού


Φροντίζοντας ολιστικά την υγεία σας, παραμένουμε δίπλα σας για τη διεξαγωγή του διαγνωστικού τεστ του κορωνοϊού. Σε ατομικά προγράμματα ασφάλισης υγείας με πρωτοβάθμια κάλυψη, καλύπτεσθε απευθείας στα πολυϊατρεία Medifirst και στην Αθηναϊκή Κλινική για να το πραγματοποιήσετε, με βάση τους όρους του συμβολαίου σας και μετά από τεκμηρίωση της ιατρικής αναγκαιότητας από τους γιατρούς των υποδομών. Για να κλείσετε το ραντεβού σας μπορείτε να καλέσετε στη Γραμμή Υγείας 1010 ή απευθείας στα πολυϊατρεία Medifirst ή την Αθηναϊκή Mediclinic. Αν βρίσκεστε εκτός Αττικής και έχετε ατομικό πρόγραμμα ασφάλισης υγείας με πρωτοβάθμια κάλυψη, καλέστε στη Γραμμή Υγείας 1010 για να λάβετε καθοδήγηση. Με ιατρική αναγκαιότητα, το τεστ για τη διάγνωση του κορωνοϊού καλύπτεται απολογιστικά. Εφόσον υπάρχει αναγκαιότητα για δεύτερο τεστ από γιατρό του ΕΟΔΥ, το τεστ καλύπτεται ξανά μέσω της παραπάνω διαδικασίας.

Αν είστε ασφαλισμένος/η με πρόγραμμα που καλύπτει νοσηλεία, η εξέταση ανίχνευσης για τον κορωνοϊό SARS-COV2 διενεργείται κανονικά στο πλαίσιο του προεγχειρητικού ελέγχου, εφόσον η νοσηλεία να αφορά επέμβαση υπό ολική αναισθησία και διανυκτέρευση, όπως ορίζει ο ΕΟΔΥ. Εκτελείται κατόπιν ραντεβού, 48 ώρες πριν την επέμβαση και καλύπτεται. Σύμφωνα και πάλι με τον ΕΟΔΥ, το τεστ απαιτείται και καλύπτεται από εμάς σε περίπτωση είτε έναρξης χημειοθεραπείας / ακτινοθεραπείας. Δεν απαιτείται η διεξαγωγή του τεστ βάσει εγκυκλίου του Υπουργείου Υγείας για χειρουργεία με νοσηλεία μίας ημέρας, επεμβατικές διαγνωστικές εξετάσεις (π.χ. ενδοσκοπήσεις, γαστροσκοπήσεις, κολονοσκοπήσεις) καθώς και θεραπευτικές παρεμβάσεις ( όπως για κάθε χημειοθεραπεία μετά την έναρξη, εγχύσεις φαρμάκων). Επίσης ο διαγνωστικός έλεγχος διενεργείται και καλύπτεται σε ασθενείς που εξέρχονται από νοσηλευτικές μονάδες και πηγαίνουν σε άλλες δομές, όπως γηροκομεία, κέντρα αποκατάστασης, ξενώνες κλπ.

Web Content Viewer

Web Content Viewer

Πληροφορίες για τη στήριξη των ασφαλισμένων μας

Σε όλα τα συμβόλαια υγείας της INTERAMERICAN, και στα ατομικά και στα ομαδικά, καλύπτεται η νοσηλεία λόγω πανδημίας. Καλύπτεστε στα νοσοκομεία που θα βρείτε να αναγράφονται στους όρους του συμβολαίου σας.

Όμως μέχρι αυτή τη στιγμή, βάση των κατευθυντήριων οδηγιών του ΕΟΔΥ, νοσοκομεία αναφοράς για τους ασθενείς με κορωνοϊό, αποτελούν ΜΟΝΟ συγκεκριμένα, 15, δημόσια. Δείτε τα νοσοκομεία αναφοράς για ασθενείς με κορωνοϊό.
Με βάση το νοσοκομειακό σας πρόγραμμα, αν προκύψουν έξοδα σε δημόσιο νοσοκομείο, καλύπτεσθε για τα έξοδα. Αν ωστόσο δεν υπάρξουν, που είναι και η πιο συνηθισμένη περίπτωση, λαμβάνετε επίδομα νοσηλείας, εφόσον το προβλέπει το συμβόλαιό σας.

Αν έχετε κάποιο πρόγραμμα που παρέχει μόνο επίδομα νοσηλείας και πάλι λαμβάνετε αυτό το επίδομα.

Αν είστε κάτοχος και των δυο προγραμμάτων, λαμβάνετε και τα δύο επιδόματα.
Η υγειονομική μεταφορά για ασθενείς με κορωνοϊό, βάσει οδηγιών του ΕΟΔΥ, πρέπει να γίνεται ΜΟΝΟ από τις ειδικά διαμορφωμένες μονάδες του ΕΚΑΒ. Αυτό ισχύει και για τις αεροδιακομιδές.

Στο 1010 όμως είμαστε στη διάθεσή σας. Μπορείτε να καλείτε ανά πάσα στιγμή για συμβουλές και οδηγίες για την υγεία σας. Παράλληλα η σελίδα μας, εδώ, ανανεώνεται συνεχώς με τα δεδομένα που αφορούν την ασφαλιστική σας κάλυψη και τη διαχείριση της υγείας σας.
Η Αθηναϊκή Mediclinic και τα Πολυϊατρεία Medifirst καλύπτουν το τεστ του κορωνοϊού σε πρωτοβάθμια προγράμματα εφόσον αποδεικνύεται η ιατρική αναγκαιότητα και στο πλαίσιο του προεγχειρητικού ελέγχου.
Αν διαπιστωθεί ότι τελικά νοσείτε, θα λάβετε συγκεκριμένες κατευθυντήριες οδηγίες από τον ΕΟΔΥ. Θα σας ενημερώσουν αν χρειάζεστε νοσηλεία ή κατ’ οίκον περιορισμό.
Προς το παρόν όχι, γιατί ο ΕΟΔΥ έχει ορίσει μόνο τα δημόσια νοσοκομεία, ως σημεία αναφοράς που πρέπει να πηγαίνουν οι ασθενείς.
Λειτουργούν κανονικά και σύμφωνα με την καθοδήγηση που λαμβάνετε από την γραμμή υγείας 1010 και την Αθηναϊκή Mediclinic.
Θα καλυφθείτε κανονικά για τα έξοδα νοσηλείας στο εξωτερικό, βάσει των όρων του προγράμματός σας, εφόσον το πρόγραμμα που έχετε επιλέξει περιλαμβάνει την κάλυψη. Λόγω οδηγιών του ΕΟΔΥ δεν επιτρέπεται να η υγειονομική μεταφορά σας πίσω στην Ελλάδα, με μέσα της INTERAMERICAN.
Το πρόγραμμα «Άμεση Ιατρική Βοήθεια» και η ταξιδιωτική ασφάλιση δεν καλύπτουν επιδημίες και πανδημίες. Βασικός λόγος είναι ότι οι επιδημίες και οι πανδημίες αποτελούν έκτακτες καταστάσεις τις οποίες χειρίζονται συντονισμένα και με αυστηρά μέτρα τα αρμόδια υπουργεία υγείας κάθε χώρας, λαμβάνοντας μέτρα για τη μείωση της διασποράς του ιού.

Web Content Viewer

Prosfora Interamerican sto Ethniko Systhma Ygeias

Ενωμένοι είμαστε πιο δυνατοί


Σε μια εποχή που όλα αλλάζουν, ενώνουμε τις δυνάμεις μας!

Η INTERAMERICAN ενισχύει το Εθνικό Σύστημα Υγείας με 7 κλίνες ΜΕΘ πλήρως εξοπλισμένες και 5 συστήματα φορητών υπερηχοτομογράφων. Προσφέρει υγειονομικό εξοπλισμό στα δημοτικά ιατρεία του Δήμου Αθηναίων. Υποστηρίζει το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι". Οι οδηγοί μας στην Οδική Βοήθεια διανέμουν αφιλοκερδώς τρόφιμα σε οργανισμούς, ιδρύματα και κοινωνικούς φορείς στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.Web Content Viewer

Η παρούσα Ενημέρωση επικαιροποιήθηκε την 15 Απριλίου 2020. Διατηρούμε το δικαίωμα να τροποποιήσουμε ή να επικαιροποιήσουμε την παρούσα Ενημέρωση ανά πάσα στιγμή. Θα σας ειδοποιήσουμε για οποιεσδήποτε αλλαγές, δημοσιεύοντας τη νέα Ενημέρωση, με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Εταιρίας μας και ενημερώνοντάς σας με κάθε πρόσφορο μέσο, με την πρώτη ευκαιρία, συμπεριλαμβανομένων των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Σας ενθαρρύνουμε επίσης να συμβουλεύεστε τακτικά την παρούσα Ενημέρωση και την επίσημη ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ για τυχόν αλλαγές.

Web Content Viewer