Web Content Viewer

SEO Web Content Viewer

#Μένουμε_Σπίτι

Μείνετε ενήμεροι για τον κορωνοϊό

Web Content Viewer

Web Content Viewer

Τελευταία ενημέρωση: 07.04.2020

Υπεύθυνα δίπλα σας, για την υγεία όλων μας στην εποχή του κορωνοϊού

Η INTERAMERICAN σας παρέχει υποστήριξη για να βοηθήσει την ενημέρωσή σας σχετικά με το COVID-19.

Αλλάζοντας ολοκληρωτικά τη ζωή των ανθρώπων, πλέον και στον δυτικό κόσμο, η ασθένεια COVID-19 είναι η μεταδοτική αναπνευστική νόσος που προκαλείται από τον ιό SARS-CoV-2, ο οποίος εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Κίνα. 

Είμαστε εδώ για να απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας για να σας βοηθήσουμε να παραμείνετε υγιείς.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε όλες τις πληροφορίες που αφορούν τις ασφαλιστικές σας παροχές από την INTERAMERICAN.

Επιπλέον, θα βρείτε παρεχόμενες πληροφορίες γενικού ενδιαφέροντος από την επίσημη σελίδα του ΕΟΔΥ. Οι πληροφορίες που επιλέχθηκαν είναι αυτές που ανταποκρίνονται καλύτερα στην παρούσα φάση του κύκλου του ιού στη χώρα μας. 

Web Content Viewer

Δουλεύουμε από το σπίτι

Η INTERAMERICAN στηρίζει την πρωτοβουλία #Μένουμε_Σπίτι

*κάθε ενημέρωση της ιστοσελίδας μας γίνεται, χωρίς οι εργαζόμενοι της INTERAMERICAN να βγούμε από το σπίτι μας.

Η επιτάχυνση του ψηφιακού μας μετασχηματισμού μας βοηθά να σας παρέχουμε όλα όσα περιμένετε από εμάς, κάθε στιγμή! Οι άνθρωποι της INTERAMERICAN φροντίζουμε ώστε οι εργασίες μας να συνεχίζονται απρόσκοπτα. Εργαζόμαστε από το σπίτι και παραμένουμε δίπλα σας, για ό,τι μας χρειαστείτε.Web Content Viewer

Web Content Viewer

Πληροφορίες για τη στήριξη των ασφαλισμένων μας

Σε όλα τα συμβόλαια υγείας της INTERAMERICAN, και στα ατομικά και στα ομαδικά, καλύπτεται η νοσηλεία λόγω πανδημίας. Καλύπτεστε στα νοσοκομεία που θα βρείτε να αναγράφονται στους όρους του συμβολαίου σας.

Όμως μέχρι αυτή τη στιγμή, βάση των κατευθυντήριων οδηγιών του ΕΟΔΥ, νοσοκομεία αναφοράς για τους ασθενείς με κορωνοϊό, αποτελούν ΜΟΝΟ συγκεκριμένα, 15, δημόσια. Δείτε τα νοσοκομεία αναφοράς για ασθενείς με κορωνοϊό.
Με βάση το νοσοκομειακό σας πρόγραμμα, αν προκύψουν έξοδα σε δημόσιο νοσοκομείο, καλύπτεσθε για τα έξοδα. Αν ωστόσο δεν υπάρξουν, που είναι και η πιο συνηθισμένη περίπτωση, λαμβάνετε επίδομα νοσηλείας, εφόσον το προβλέπει το συμβόλαιό σας.

Αν έχετε κάποιο πρόγραμμα που παρέχει μόνο επίδομα νοσηλείας και πάλι λαμβάνετε αυτό το επίδομα.

Αν είστε κάτοχος και των δυο προγραμμάτων, λαμβάνετε και τα δύο επιδόματα.
Η υγειονομική μεταφορά για ασθενείς με κορωνοϊό, βάσει οδηγιών του ΕΟΔΥ, πρέπει να γίνεται ΜΟΝΟ από τις ειδικά διαμορφωμένες μονάδες του ΕΚΑΒ. Αυτό ισχύει και για τις αεροδιακομιδές.

Στο 1010 όμως είμαστε στη διάθεσή σας. Μπορείτε να καλείτε ανά πάσα στιγμή για συμβουλές και οδηγίες για την υγεία σας. Παράλληλα η σελίδα μας, εδώ, ανανεώνεται συνεχώς με τα δεδομένα που αφορούν την ασφαλιστική σας κάλυψη και τη διαχείριση της υγείας σας.
Σε πρωτοβάθμια προγράμματα η κάλυψη του τεστ γίνεται από την INTERAMERICAN κανονικά και με βάση τους όρους του συμβολαίου σας. Καλύπτεται απολογιστικά και εφόσον υπάρχει ιατρική αναγκαίοτητα. Πρέπει λοιπόν κατά την απολογιστική αποζημίωση να φέρετε την ιατρική βεβαίωση που τεκμηριώνει ότι παρουσιάζετε συμπτώματα και κλινική εικόνα ύποπτου κρούσματος, όπως έχει οριστεί σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Στο πλαίσιο προεγχειρητικού ελέγχου, η εξέταση ανίχνευσης για τον κορωνοϊό SARS-COV2, θα μπορεί να εκτελείται κατόπιν ραντεβού 48 ώρες πριν την επέμβαση στα πολυϊατρεία Medifirst και στα εξωτερικά ιατρεία της Αθηναϊκής και θα καλύπτεται από την Interamerican. Βασική προϋπόθεση της κάλυψης είναι ιατρικό σημείωμα για τη διενέργεια της επέμβασης υπό ολική αναισθησία και διανυκτέρευση, είτε ιατρικό σημείωμα για έναρξη χημειοθεραπείας / ακτινοθεραπείας.

Δεν απαιτείται και άρα δεν καλύπτεται η διεξαγωγή της εξέτασης δεν υφίσταται για χειρουργεία με νοσηλεία μίας ημέρας, επεμβατικές διαγνωστικές εξετάσεις (π.χ. ενδοσκοπήσεις, γαστροσκοπήσεις, κολονοσκοπήσεις) καθώς και θεραπευτικές παρεμβάσεις (π.χ. χημειοθεραπείες, εγχύσεις φαρμάκων). Εξαιρούνται οι ασθενείς που πρόκειται να υποβληθούν για πρώτη φορά σε ακτινοθεραπεία, χημειοθεραπεία. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο έλεγχος για SARS-COV2 θα γίνει άπαξ, πριν την ημέρα διεξαγωγής της θεραπείας. Επίσης ο διαγνωστικός έλεγχος διενεργείται σε ασθενείς που εξέρχονται από νοσηλευτικές μονάδες και παραπέμπονται ή οδηγούνται σε άλλες δομές π.χ. γηροκομεία, κέντρα αποκατάστασης, ξενώνες κλπ.
Η Αθηναϊκή Mediclinic και τα Πολυϊατρεία Medifirst καλύπτουν το τεστ του κορωνοϊού σε πρωτοβάθμια προγράμματα εφόσον αποδεικνύεται η ιατρική αναγκαιότητα και στο πλαίσιο του προεγχειρητικού ελέγχου.
Αν διαπιστωθεί ότι τελικά νοσείτε, θα λάβετε συγκεκριμένες κατευθυντήριες οδηγίες από τον ΕΟΔΥ. Θα σας ενημερώσουν αν χρειάζεστε νοσηλεία ή κατ’ οίκον περιορισμό.
Προς το παρόν όχι, γιατί ο ΕΟΔΥ έχει ορίσει μόνο τα δημόσια νοσοκομεία, ως σημεία αναφοράς που πρέπει να πηγαίνουν οι ασθενείς.
Τα τακτικά χειρουργεία λειτουργούν κανονικά σύμφωνα με τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί από αρμόδιο Υπουργείο και τον ΕΟΔΥ. Οι επείγουσες και ογκολογικές επεμβάσεις διενεργούνται χωρίς περιορισμούς.

Οι προεγχειρητικοί έλεγχοι για τις επεμβάσεις που θα διενεργηθούν στην Κλινική, γίνονται κατόπιν ραντεβού 24-48 ώρες πριν την επέμβαση, για την αποφυγή συνωστισμού αλλά και για την έγκαιρη παραλαβή του αποτελέσματος της εξέτασης για COVID-19 πριν το χειρουργείο στις περιπτώσεις όπου αυτό απαιτείται. Αυστηροί περιορισμοί για λόγους ασφαλείας, συνεχίζουν να υπάρχουν τόσο για το επισκεπτήριο όσο και για την παραμονή συνοδών εντός της Κλινικής.

Οι ρυθμίσεις που εφαρμόζουμε στις υποδομές μας έχουν εφαρμοστεί, ακολουθώντας τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, με γνώμονα την ασφάλεια και την προστασία σας, συναισθανόμενοι πλήρως την κοινωνική ευθύνη που φέρουμε.
Θα καλυφθείτε κανονικά για τα έξοδα νοσηλείας στο εξωτερικό, βάσει των όρων του προγράμματός σας, εφόσον το πρόγραμμα που έχετε επιλέξει περιλαμβάνει την κάλυψη. Λόγω οδηγιών του ΕΟΔΥ δεν επιτρέπεται να η υγειονομική μεταφορά σας πίσω στην Ελλάδα, με μέσα της INTERAMERICAN.
Το πρόγραμμα «Άμεση Ιατρική Βοήθεια» και η ταξιδιωτική ασφάλιση δεν καλύπτουν επιδημίες και πανδημίες. Βασικός λόγος είναι ότι οι επιδημίες και οι πανδημίες αποτελούν έκτακτες καταστάσεις τις οποίες χειρίζονται συντονισμένα και με αυστηρά μέτρα τα αρμόδια υπουργεία υγείας κάθε χώρας, λαμβάνοντας μέτρα για τη μείωση της διασποράς του ιού.
Ναι, συνεχίζουμε απρόσκοπτα τη λειτουργία μας. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να καλείτε στο Τηλεφωνικό Κέντρο / Customer Service της INTERAMERICAN στο τηλ. 210 946 2000, Δευτέρα-Παρασκευή, 8.00-16.00 και 24 ώρες το 24ωρο στο e-mail: custserv@interamerican.gr
Για τη δική σας υγειονομική ασφάλεια τα γραφεία πωλήσεων δεν δέχονται επισκέψεις κοινού. Για οποιοδήποτε θέμα σας απασχολεί, καλέστε τον ασφαλιστικό σας σύμβουλο. Εναλλακτικά, μπορείτε να καλείτε στην Εξυπηρέτηση Πελατών της INTERAMERICAN στο τηλ. 210 946 2000, Δευτέρα-Παρασκευή, 8.00-16.00 και 24 ώρες το 24ωρο στο e-mail: custserv@interamerican.gr.

Τα συγκεκριμένα μέτρα λαμβάνονται ώστε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε ως INTERAMERICAN απρόσκοπτα και σε κάθε επίπεδο, συναισθανόμενοι παράλληλα τον σημαντικό μας ρόλο και την κοινωνική μας ευθύνη.
Mπορείτε να καλείτε στην Εξυπηρέτηση Πελατών της INTERAMERICAN στο τηλ. 210 946 2000, Δευτέρα-Παρασκευή, 8.00-16.00 και 24 ώρες το 24ωρο στο e-mail: custserv@interamerican.gr
Με την άρση της καραντίνας, πληρωμές γίνονται και στα Γραφεία Πωλήσεων Interamerican. Για να διαφυλάξουμε την ασφάλειά σας, σας προτρέπουμε να διατηρήσετε το συμβόλαιο και τις πολύτιμες καλύψεις του, επιλέγοντας την ηλεκτρονική πληρωμή.

Μπορείτε να το κάνετε ως εξής:
Χρησιμοποιείτε πάντα τον 20ψήφιο Κωδικό Ηλεκτρονικής Πληρωμής και έχετε διαθέσιμη την Ειδοποίηση πληρωμής.

Με χρεωστική, πιστωτική ή προπληρωμένη κάρτα Visa, Mastercard στα:

Με χρέωση τραπεζικού λογαριασμού

  • μέσω e-banking* επιλέγοντας στο μενού την κατηγορία «Πληρωμές» και μετά:
  • μέσω phone-banking*

ΠΛΕΟΝ για την εξόφληση του συμβολαίου σας μπορείτε να καλείτε καθημερινά, από Δευτέρα ως Παρασκευή, ώρες 8:00 – 16:00, στο τηλέφωνο 210 946 2000, αν έχετε κάρτα Visa ή Mastercard - πιστωτική, χρεωστική ή προπληρωμένη. Πρέπει να έχετε μαζί σας την κάρτα σας, την ειδοποίηση πληρωμής σας ή τον αριθμό συμβολαίου σας και το ΑΦΜ του για λόγους πιστοποίησης. Για την ασφάλεια των στοιχείων της κάρτας σας, η ηχογράφηση της κλήσης διακόπτεται τη στιγμή που δίνονται τα εν λόγω στοιχεία.

* Για τράπεζες που συμμετέχουν στο Διατραπεζικό Σύστημα ΔΙΑΣ

Εγγραφείτε στην online υπηρεσία my interamerican για να:
  • βλέπετε αναλυτικές πληροφορίες για τα συμβόλαιά σας
  • έχετε πρόσβαση σε όλα τα απαραίτητα έγγραφα των συμβολαίων σας
  • πληρώνετε τα ασφάλιστρά σας και να παρακολουθείτε τις πληρωμές σας
  • αλλάζετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας
  • επικοινωνείτε μαζί μας για θέματα που αφορούν τα συμβόλαιά σας
Στην INTERAMERICAN, η διαχείριση των αιτημάτων αποζημίωσης για όλους τους κλάδους συνεχίζεται απρόσκοπτα υπό καθεστώς τηλε-εργασίας.
Στο πλαίσιο προεγχειρητικού ελέγχου, η εξέταση ανίχνευσης για τον κορωνοϊό SARS-COV2, θα μπορεί να εκτελείται κατόπιν ραντεβού 48 ώρες πριν την επέμβαση στα πολυϊατρεία Medifirst και στα εξωτερικά ιατρεία της Αθηναϊκής και θα καλύπτεται από την Interamerican. Βασική προϋπόθεση της κάλυψης είναι ιατρικό σημείωμα για τη διενέργεια της επέμβασης υπό ολική αναισθησία και διανυκτέρευση, είτε ιατρικό σημείωμα για έναρξη χημειοθεραπείας / ακτινοθεραπείας.

Δεν απαιτείται και δεν καλύπτεται η διεξαγωγή της εξέτασης δεν υφίσταται για νοσηλείες μίας ημέρας, επεμβατικές διαγνωστικές εξετάσεις (π.χ. ενδοσκοπήσεις, γαστροσκοπήσεις, κολονοσκοπήσεις) καθώς και θεραπευτικές παρεμβάσεις (π.χ. χημειοθεραπείες, εγχύσεις φαρμάκων). Εξαιρούνται οι ασθενείς που πρόκειται να υποβληθούν για πρώτη φορά σε ακτινοθεραπεία, χημειοθεραπεία. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο έλεγχος για SARS-COV2 θα γίνει άπαξ, πριν την ημέρα διεξαγωγής της θεραπείας.

Επίσης ο διαγνωστικός έλεγχος διενεργείται σε ασθενείς που εξέρχονται από νοσηλευτικές μονάδες και παραπέμπονται ή οδηγούνται σε άλλες δομές π.χ. γηροκομεία, κέντρα αποκατάστασης, ξενώνες κλπ.

Στα προγράμματα πρωτοβάθμιας υγείας, το τεστ γίνεται και καλύπτεται απολογιστικά, εφόσον υπάρχει τεκμηριωμένη ιατρική αναγκαιότητα σε συνεργαζόμενα διαγνωστικά κέντρα του δικτύου Interamerican, αλλά όχι στα Medifirst και την Αθηναϊκή Mediclinic.
Τα τακτικά ιατρεία για όλες τις ιατρικές ειδικότητες έχουν επανέλθει και η κάθε επίσκεψη προγραμματίζεται με ασφαλή χρονική απόσταση ανάμεσα σε δύο ραντεβού.

Τα check up εκτελούνται κανονικά κατόπιν ραντεβού για την αποφυγή συγχρωτισμού στους χώρους των δομών παροχής υπηρεσιών υγείας. Το test κοπώσεως στα πλαίσια του check up δε θα διενεργείται ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων.

Τα επείγοντα περιστατικά εξακολουθούν και υποστηρίζονται 24/7. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων παρακαλούμε για την προγενέστερη τηλεφωνική επικοινωνία είτε με το συντονιστικό κέντρο 1010 είτε με το τηλεφωνικό κέντρο του κάθε Πολυϊατρείου.

Δεν επιτρέπεται η προσέλευση συνοδών στους χώρους των δομών, εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο (π.χ. συνοδός σε παιδί). Είναι επιβεβλημένη η χρήση αντισηπτικού και μάσκας για όλους όσοι εισέρχονται σε δομές υγείας (σχετικές οδηγίες δίνονται από τους υπευθύνους φύλαξης που βρίσκονται στην είσοδο).
Τα τακτικά χειρουργεία λειτουργούν κανονικά σύμφωνα με τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί από αρμόδιο Υπουργείο και τον ΕΟΔΥ. Οι επείγουσες και ογκολογικές επεμβάσεις διενεργούνται χωρίς περιορισμούς.

Οι προεγχειρητικοί έλεγχοι για τις επεμβάσεις που θα διενεργηθούν στην Κλινική, γίνονται κατόπιν ραντεβού 24-48 ώρες πριν την επέμβαση, για την αποφυγή συνωστισμού αλλά και για την έγκαιρη παραλαβή του αποτελέσματος της εξέτασης για COVID-19 πριν το χειρουργείο στις περιπτώσεις όπου αυτό απαιτείται. Αυστηροί περιορισμοί για λόγους ασφαλείας, συνεχίζουν να υπάρχουν τόσο για το επισκεπτήριο όσο και για την παραμονή συνοδών εντός της Κλινικής.
Τα επείγοντα συνεχίζουμε και τα εξυπηρετούμε κανονικά, κατόπιν σχετικής τηλεφωνικής συνεννόησης στα τηλέφωνά μας, 210 991 9222 για το Medifirst Πολυϊατρείο Αργυρούπολης 211 105 4900 για το Medifirst Πολυϊατρείο Αμαρουσίου. Οι ασφαλισμένοι της INTERAMERICAN μπορούν να καλούν στη Γραμμή Υγείας INTERAMERICAN 1010.

Web Content Viewer

Web Content Viewer

Prosfora Interamerican sto Ethniko Systhma Ygeias

Ενωμένοι είμαστε πιο δυνατοί


Σε μια εποχή που όλα αλλάζουν, ενώνουμε τις δυνάμεις μας!

Η INTERAMERICAN ενισχύει το Εθνικό Σύστημα Υγείας με 7 κλίνες ΜΕΘ πλήρως εξοπλισμένες και 5 συστήματα φορητών υπερηχοτομογράφων. Προσφέρει υγειονομικό εξοπλισμό στα δημοτικά ιατρεία του Δήμου Αθηναίων. Υποστηρίζει το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι". Οι οδηγοί μας στην Οδική Βοήθεια διανέμουν αφιλοκερδώς τρόφιμα σε οργανισμούς, ιδρύματα και κοινωνικούς φορείς στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.Web Content Viewer

Η παρούσα Ενημέρωση επικαιροποιήθηκε την 15 Απριλίου 2020. Διατηρούμε το δικαίωμα να τροποποιήσουμε ή να επικαιροποιήσουμε την παρούσα Ενημέρωση ανά πάσα στιγμή. Θα σας ειδοποιήσουμε για οποιεσδήποτε αλλαγές, δημοσιεύοντας τη νέα Ενημέρωση, με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Εταιρίας μας και ενημερώνοντάς σας με κάθε πρόσφορο μέσο, με την πρώτη ευκαιρία, συμπεριλαμβανομένων των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Σας ενθαρρύνουμε επίσης να συμβουλεύεστε τακτικά την παρούσα Ενημέρωση και την επίσημη ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ για τυχόν αλλαγές.

Web Content Viewer