Web Content Viewer

SEO Web Content Viewer

#Μένουμε_Σπίτι

Μείνετε ενήμεροι για τον κορωνοϊό

Web Content Viewer

Web Content Viewer

Τελευταία ενημέρωση: 07.04.2020

Υπεύθυνα δίπλα σας, για την υγεία όλων μας στην εποχή του κορωνοϊού

Η INTERAMERICAN σας παρέχει υποστήριξη για να βοηθήσει την ενημέρωσή σας σχετικά με το COVID-19.

Αλλάζοντας ολοκληρωτικά τη ζωή των ανθρώπων, πλέον και στον δυτικό κόσμο, η ασθένεια COVID-19 είναι η μεταδοτική αναπνευστική νόσος που προκαλείται από τον ιό SARS-CoV-2, ο οποίος εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Κίνα. 

Είμαστε εδώ για να απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας για να σας βοηθήσουμε να παραμείνετε υγιείς.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε όλες τις πληροφορίες που αφορούν τις ασφαλιστικές σας παροχές από την INTERAMERICAN.

Επιπλέον, θα βρείτε παρεχόμενες πληροφορίες γενικού ενδιαφέροντος από την επίσημη σελίδα του ΕΟΔΥ. Οι πληροφορίες που επιλέχθηκαν είναι αυτές που ανταποκρίνονται καλύτερα στην παρούσα φάση του κύκλου του ιού στη χώρα μας. 

Web Content Viewer

Δουλεύουμε από το σπίτι

Η INTERAMERICAN στηρίζει την πρωτοβουλία #Μένουμε_Σπίτι

*κάθε ενημέρωση της ιστοσελίδας μας γίνεται, χωρίς οι εργαζόμενοι της INTERAMERICAN να βγούμε από το σπίτι μας.

Η επιτάχυνση του ψηφιακού μας μετασχηματισμού μας βοηθά να σας παρέχουμε όλα όσα περιμένετε από εμάς, κάθε στιγμή! Οι άνθρωποι της INTERAMERICAN φροντίζουμε ώστε οι εργασίες μας να συνεχίζονται απρόσκοπτα. Εργαζόμαστε από το σπίτι και παραμένουμε δίπλα σας, για ό,τι μας χρειαστείτε.Web Content Viewer

Web Content Viewer

Πληροφορίες για τη στήριξη των ασφαλισμένων μας

Σε όλα τα συμβόλαια υγείας της INTERAMERICAN, και στα ατομικά και στα ομαδικά, καλύπτεται η νοσηλεία λόγω πανδημίας. Καλύπτεστε στα νοσοκομεία που θα βρείτε να αναγράφονται στους όρους του συμβολαίου σας.

Όμως μέχρι αυτή τη στιγμή, βάση των κατευθυντήριων οδηγιών του ΕΟΔΥ, νοσοκομεία αναφοράς για τους ασθενείς με κορωνοϊό, αποτελούν ΜΟΝΟ συγκεκριμένα, 15, δημόσια. Δείτε τα νοσοκομεία αναφοράς για ασθενείς με κορωνοϊό.
Με βάση το νοσοκομειακό σας πρόγραμμα, αν προκύψουν έξοδα σε δημόσιο νοσοκομείο, καλύπτεσθε για τα έξοδα. Αν ωστόσο δεν υπάρξουν, που είναι και η πιο συνηθισμένη περίπτωση, λαμβάνετε επίδομα νοσηλείας, εφόσον το προβλέπει το συμβόλαιό σας.

Αν έχετε κάποιο πρόγραμμα που παρέχει μόνο επίδομα νοσηλείας και πάλι λαμβάνετε αυτό το επίδομα.

Αν είστε κάτοχος και των δυο προγραμμάτων, λαμβάνετε και τα δύο επιδόματα.
Η υγειονομική μεταφορά για ασθενείς με κορωνοϊό, βάσει οδηγιών του ΕΟΔΥ, πρέπει να γίνεται ΜΟΝΟ από τις ειδικά διαμορφωμένες μονάδες του ΕΚΑΒ. Αυτό ισχύει και για τις αεροδιακομιδές.

Στο 1010 όμως είμαστε στη διάθεσή σας. Μπορείτε να καλείτε ανά πάσα στιγμή για συμβουλές και οδηγίες για την υγεία σας. Παράλληλα η σελίδα μας, εδώ, ανανεώνεται συνεχώς με τα δεδομένα που αφορούν την ασφαλιστική σας κάλυψη και τη διαχείριση της υγείας σας.
Η διαδικασία για να υποβληθεί κανείς σε τεστ, βάση οδηγιών του ΕΟΔΥ, είναι να καλέσετε στο 1135 ή στο 210-5212054 και να αναφέρετε ανησυχητική συμπτωματολογία (ρινική καταρροή, ξηρός βήχας, πυρετός, δυσκολία στην αναπνοή, αρθραλγία, μυαλγία, κ.ά.). Με κάθε κατανόηση της αγωνίας σας, σας ωφελεί να γνωρίζετε ότι σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, εξυπηρετούνται μόνο οι ευπαθείς ομάδες και οι νοσούντες με βαριά συμπτώματα.

Ωστόσο, το διαγνωστικό τεστ μπορεί να καλυφθεί ιδιωτικά από την INTERAMERICAN, σύμφωνα με τους όρους του συμβολαίου σας, εφόσον έχετε τα συμπτώματα ύποπτου κρούσματος βάσει του ορισμού του ΕΟΔΥ και υπάρχει η ιατρική αναγκαιότητα. Για την δική σας προστασία, μην ξεχνάτε ότι η προσέλευσή σας σε νοσοκομείο ή διαγνωστικό κέντρο για το διαγνωστικό τεστ, σας θέτει σε κίνδυνο να κολλήσετε τον ιό, εάν είστε υγιής. Πριν την πραγματοποίηση της εξέτασης ιδιωτικά, βεβαιωθείτε ότι έχετε καλέσει το 1010 ώστε να ενημερωθείτε για τις καλύψεις τους συμβολαίου σας και την ιατρική αξιολόγηση για τα συμπτώματά σας.
Η Αθηναϊκή Mediclinic και τα Πολυϊατρεία Medifirst δεν εκτελούν τη διαγνωστική εξέταση για τον κορωνοϊό και παραπέμπουν στα Νοσοκομεία Αναφοράς, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
Αν διαπιστωθεί ότι τελικά νοσείτε, θα λάβετε συγκεκριμένες κατευθυντήριες οδηγίες από τον ΕΟΔΥ. Θα σας ενημερώσουν αν χρειάζεστε νοσηλεία ή κατ’ οίκον περιορισμό.
Προς το παρόν όχι, γιατί ο ΕΟΔΥ έχει ορίσει μόνο τα δημόσια νοσοκομεία, ως σημεία αναφοράς που πρέπει να πηγαίνουν οι ασθενείς.
Λόγω της αναμενόμενης αύξησης στη ζήτηση των υπηρεσιών των νοσοκομείων, το πρόγραμμα των χειρουργείων, μέχρι νεοτέρας, καλύπτει μόνο τα έκτακτα περιστατικά και τα περιστατικά εκείνα τα οποία δεν είναι δυνατόν να αναβληθούν.

Επίσης, αναβάλλονται όλα τα απογευματινά ιατρεία των δημοσίων νοσοκομείων, μέχρι νεοτέρας.

Ειδικά οι ιδιόκτητες μονάδες υγείας της INTERAMERICAN, Αθηναϊκή Mediclinic και Πολυϊατρεία Medifirst, για τη δική σας προστασία, εφαρμόζει ως προληπτικά μέτρα με άμεση ισχύ τα παρακάτω:
 • Αναστέλλονται τα check-up για 1 μήνα
 • Περιορίζονται τα τακτικά ραντεβού για την αποφυγή συνωστισμού
 • Δεν επιτρέπονται συνοδοί σε εξωτερικούς ασθενείς, παρά μόνο εάν κριθεί απαραίτητο από Νοσηλευτικό ή Ιατρικό προσωπικό
Θα καλυφθείτε κανονικά για τα έξοδα νοσηλείας στο εξωτερικό, βάσει των όρων του προγράμματός σας, εφόσον το πρόγραμμα που έχετε επιλέξει περιλαμβάνει την κάλυψη. Λόγω οδηγιών του ΕΟΔΥ δεν επιτρέπεται να η υγειονομική μεταφορά σας πίσω στην Ελλάδα, με μέσα της INTERAMERICAN.
Το πρόγραμμα «Άμεση Ιατρική Βοήθεια» και η ταξιδιωτική ασφάλιση δεν καλύπτουν επιδημίες και πανδημίες. Βασικός λόγος είναι ότι οι επιδημίες και οι πανδημίες αποτελούν έκτακτες καταστάσεις τις οποίες χειρίζονται συντονισμένα και με αυστηρά μέτρα τα αρμόδια υπουργεία υγείας κάθε χώρας, λαμβάνοντας μέτρα για τη μείωση της διασποράς του ιού.
Ναι, συνεχίζουμε απρόσκοπτα τη λειτουργία μας. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να καλείτε στο Τηλεφωνικό Κέντρο / Customer Service της INTERAMERICAN στο τηλ. 210 946 2000, Δευτέρα-Παρασκευή, 8.00-16.00 και 24 ώρες το 24ωρο στο e-mail: custserv@interamerican.gr
Για τη δική σας υγειονομική ασφάλεια τα γραφεία πωλήσεων δεν δέχονται επισκέψεις κοινού. Για οποιοδήποτε θέμα σας απασχολεί, καλέστε τον ασφαλιστικό σας σύμβουλο. Εναλλακτικά, μπορείτε να καλείτε στην Εξυπηρέτηση Πελατών της INTERAMERICAN στο τηλ. 210 946 2000, Δευτέρα-Παρασκευή, 8.00-16.00 και 24 ώρες το 24ωρο στο e-mail: custserv@interamerican.gr.

Τα συγκεκριμένα μέτρα λαμβάνονται ώστε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε ως INTERAMERICAN απρόσκοπτα και σε κάθε επίπεδο, συναισθανόμενοι παράλληλα τον σημαντικό μας ρόλο και την κοινωνική μας ευθύνη.
Mπορείτε να καλείτε στην Εξυπηρέτηση Πελατών της INTERAMERICAN στο τηλ. 210 946 2000, Δευτέρα-Παρασκευή, 8.00-16.00 και 24 ώρες το 24ωρο στο e-mail: custserv@interamerican.gr
Για τη δική σας ασφάλεια, αλλά και των εργαζομένων μας στην INTERAMERICAΝ τα Κεντρικά μας στην Λεωφ. Συγγρού 124-126 και τα Γραφεία Πωλήσεων της INTERAMERICAN λειτουργούν χωρίς να δέχονται επισκέψεις του κοινού.

Υποστηρίζοντας και το «Μένουμε Σπίτι» σας προτρέπουμε να διατηρήσετε το συμβόλαιο και τις πολύτιμες καλύψεις του, επιλέγοντας την ηλεκτρονική πληρωμή.

Μπορείτε να το κάνετε ως εξής:
Χρησιμοποιείτε πάντα τον 20ψήφιο Κωδικό Ηλεκτρονικής Πληρωμής και έχετε διαθέσιμη την Ειδοποίηση πληρωμής.

Με χρεωστική, πιστωτική ή προπληρωμένη κάρτα Visa, Mastercard, Diners, American Express στα:

Με χρέωση τραπεζικού λογαριασμού

 • μέσω e-banking* επιλέγοντας στο μενού την κατηγορία «Πληρωμές» και μετά:
 • μέσω phone-banking*

ΠΛΕΟΝ για την εξόφληση του συμβολαίου σας μπορείτε να καλείτε καθημερινά, από Δευτέρα ως Παρασκευή, ώρες 8:00 – 16:00, στο τηλέφωνο 210 946 2000, αν έχετε κάρτα Visa ή Mastercard - πιστωτική, χρεωστική ή προπληρωμένη. Πρέπει να έχετε μαζί σας την κάρτα σας, την ειδοποίηση πληρωμής σας ή τον αριθμό συμβολαίου σας και το ΑΦΜ του για λόγους πιστοποίησης. Για την ασφάλεια των στοιχείων της κάρτας σας, η ηχογράφηση της κλήσης διακόπτεται τη στιγμή που δίνονται τα εν λόγω στοιχεία.

* Για τράπεζες που συμμετέχουν στο Διατραπεζικό Σύστημα ΔΙΑΣ

Εγγραφείτε στην online υπηρεσία my interamerican για να:
 • βλέπετε αναλυτικές πληροφορίες για τα συμβόλαιά σας
 • έχετε πρόσβαση σε όλα τα απαραίτητα έγγραφα των συμβολαίων σας
 • πληρώνετε τα ασφάλιστρά σας και να παρακολουθείτε τις πληρωμές σας
 • αλλάζετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας
 • επικοινωνείτε μαζί μας για θέματα που αφορούν τα συμβόλαιά σας
Στην INTERAMERICAN, η διαχείριση των αιτημάτων αποζημίωσης για όλους τους κλάδους συνεχίζεται απρόσκοπτα υπό καθεστώς τηλε-εργασίας.
Τα πολυϊατρεία Medifirstκαι η Αθηναϊκή Mediclinic, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, δεν εκτελούν το διαγνωστικό τεστ για τον κορωνοϊό στα εξωτερικά ιατρεία. Για την πραγματοποίηση του τεστ θα πρέπει να ακολουθήσετε τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ και να καλέσετε το 1135. Με κάθε κατανόηση της αγωνίας σας, σας ωφελεί να γνωρίζετε ότι σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, εξυπηρετούνται μόνο οι ευπαθείς ομάδες και οι νοσούντες με βαριά συμπτώματα.
Τα check up αναστέλλονται για ένα μήνα, στο πλαίσιο των πρόσφατων εξελίξεων σχετικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού και σύμφωνα με τις οδηγίες από τους αρμόδιους φορείς. Είμαστε στη διάθεσή σας, για να ανανεώσουμε την ημερομηνία του check up σας, στα τηλέφωνά μας, 210 991 9222 για το Medifirst Πολυϊατρείο Αργυρούπολης και 211 105 4900 για το Medifirst Πολυϊατρείο Αμαρουσίου. Το τηλέφωνο για να επικοινωνήσετε με την Αθηναϊκή Mediclinic είναι 210 647 5000.
Προβλέπεται παράταση ισχύος παραπεμπτικών για διαγνωστικές εξετάσεις, νοσηλείες και ενδοσκοπήσεις.
Για όλα τα προγράμματα που παρέχουν κάλυψη σχετική με τις παραπάνω περιπτώσεις και απαιτούν παραπεμπτικό για την πραγματοποίησή τους, θα ισχύει το εξής:
 • Παραπεμπτικά που έληξαν μετά τη Δευτέρα 09/03/2020 και όσα είναι ενεργά ή θα εκδοθούν μέχρι την Παρασκευή 03/04/2020, θα λάβουν παράταση ισχύος για 1 μήνα από την ημερομηνία λήξης τους.
 • Η παραπάνω ρύθμιση ισχύει και για το check-up των προγραμμάτων Bewell.
Για τη διασφάλιση των ασφαλισμένων μας και της Δημόσιας Υγείας γίνεται προσωρινά αναστολή των τακτικών χειρουργείων ενώ τα επείγοντα θα εξυπηρετούνται κανονικά.
Τα επείγοντα συνεχίζουμε και τα εξυπηρετούμε κανονικά, κατόπιν σχετικής τηλεφωνικής συνεννόησης στα τηλέφωνά μας, 210 991 9222 για το Medifirst Πολυϊατρείο Αργυρούπολης 211 105 4900 για το Medifirst Πολυϊατρείο Αμαρουσίου. Οι ασφαλισμένοι της INTERAMERICAN μπορούν να καλούν στη Γραμμή Υγείας INTERAMERICAN 1010.
Τα ιατρεία στις υποδομές μας λειτουργούν ανά μία ώρα, μετά από έλεγχο της αναγκαιότητας της επίσκεψης από τον εκάστοτε ιατρό ειδικότητας. Οι διαγνωστικές εξετάσεις εκτελούνται κανονικά.
Καλέστε τον γιατρό σας στα Medifirst ή την Αθηναϊκή Mediclinic! Είμαστε δίπλα σας και θα φροντίσουμε για την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή που χρειάζεστε για την υγεία σας! Η αναγκαιότητα της συνταγογράφησης θα αξιολογείται από τον ιατρό της Κλινικής ή των Πολυϊατρείων και με την μεγαλύτερη δυνατή ευελιξία, τηρώντας πάντα τις οδηγίες για την Δημόσια Υγεία, θα σας εξυπηρετήσουμε.
Καλέστε τον γιατρό σας στα Medifirst ή την Αθηναϊκή Mediclinic! Εφόσον ιατρικά κρίνεται και πάλι η αναγκαιότητα, θα φροντίσουμε, με σεβασμό στις οδηγίες πρόσβασης στις δομές υγείας αλλά και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, να σας εξυπηρετήσουμε.
Τα μέτρα είναι προσωρινά και έχουν ληφθεί για την προστασία σας και τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. Όπως ήδη γνωρίζετε, ένα περιστατικό θεωρείται περισσότερο μεταδοτικό όταν εμφανίζει συμπτώματα, αλλά θα μπορούσε να είναι μεταδοτικό και στην ασυμπτωματική φάση. Καθώς η περίοδος επώασης για το COVID-19 κυμαίνεται από 1-14 ημέρες δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιοι και πόσοι μπορεί να μεταδίδουν κορωνοϊό. Ειδικότερα στις δομές υγείας είναι ιδιαίτερα σημαντικό να εξυπηρετούνται με ασφάλεια και οι ασθενείς με άλλα νοσήματα αλλά και τα χειρουργικά περιστατικά. Συνεπώς, με τα προληπτικά μέτρα, προστατεύουμε τόσο τους υγιείς όσο και τους ασθενείς!

Web Content Viewer

Web Content Viewer

Prosfora Interamerican sto Ethniko Systhma Ygeias

Ενωμένοι είμαστε πιο δυνατοί


Σε μια εποχή που όλα αλλάζουν, ενώνουμε τις δυνάμεις μας!

Η INTERAMERICAN ενισχύει το Εθνικό Σύστημα Υγείας με 7 κλίνες ΜΕΘ πλήρως εξοπλισμένες και 5 συστήματα φορητών υπερηχοτομογράφων. Προσφέρει υγειονομικό εξοπλισμό στα δημοτικά ιατρεία του Δήμου Αθηναίων. Υποστηρίζει το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι". Οι οδηγοί μας στην Οδική Βοήθεια διανέμουν αφιλοκερδώς τρόφιμα σε οργανισμούς, ιδρύματα και κοινωνικούς φορείς στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.Web Content Viewer

Η παρούσα Ενημέρωση επικαιροποιήθηκε την 15 Απριλίου 2020. Διατηρούμε το δικαίωμα να τροποποιήσουμε ή να επικαιροποιήσουμε την παρούσα Ενημέρωση ανά πάσα στιγμή. Θα σας ειδοποιήσουμε για οποιεσδήποτε αλλαγές, δημοσιεύοντας τη νέα Ενημέρωση, με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Εταιρίας μας και ενημερώνοντάς σας με κάθε πρόσφορο μέσο, με την πρώτη ευκαιρία, συμπεριλαμβανομένων των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Σας ενθαρρύνουμε επίσης να συμβουλεύεστε τακτικά την παρούσα Ενημέρωση και την επίσημη ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ για τυχόν αλλαγές.

Web Content Viewer