SEO Web Content Viewer

Web Content Viewer

Web Content Viewer

Το έργο μας σε ένα video

Σε μία πρωτόγνωρη εποχή, άνθρωποι και θεσμοί κληθήκαμε να δείξουμε αντοχή, αλληλεγγύη και δύναμη. Παραμένουμε αισιόδοξοι και αποδεικνύουμε ότι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Στην INTERAMERICAN είμαστε πάντα δίπλα στους ασφαλισμένους μας, στην κοινωνία και στους θεσμούς. Μαζί μπορούμε ακόμα περισσότερα.

Web Content Viewer

Web Content Viewer

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη με πραγματική αξία για την υγεία και την κοινωνία

Το σχέδιο ενεργειών Εταιρικής Υπευθυνότητας της INTERAMERICAN οργανώθηκε με έντονο το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης κατά τη δύσκολη περίσταση της πανδημίας και των συνεπειών της. Οι 4 αμιγώς CSR δέσμες πρωτοβουλιών υπερβαίνουν σε αξία ενεργειών τις 350.000 ευρώ και εμπλουτίζονται συνεχώς με νέες δράσεις.

  • Για την υποστήριξη του ΕΣΥ και της δημόσιας υγείας
Προχωρήσαμε σε δύο δωρεές προς το Υπουργείο Υγείας, που αφορούν στην ουσιαστική κάλυψη αναγκών σε ιατροτεχνολογικό και νοσηλευτικό εξοπλισμό. Η INTERAMERICAN διέθεσε 7 κλίνες προηγμένης τεχνολογίας, με δυνατότητες ψηφιακής συνδεσιμότητας για την εξ αποστάσεως παρακολούθηση δεδομένων του ασθενούς, της τήρησης πρωτοκόλλων και της ασφάλειας του μηχανισμού, για χρήση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Ακόμη, με τη συνεργασία της Phillips Hellas, προσφέραμε 5 συστήματα φορητών υπερηχοτομογράφων Philips Lumifay με αντίστοιχα tablets, που θα αξιοποιούνται για καρδιολογικό και πνευμονολογικό έλεγχο, αλλά και συγκυριακά για την ανάγκη εκτίμησης περιστατικών αναφορικά με την ανάγκη εισαγωγής τους σε Μ.Ε.Θ. Επιπλέον, υποστηρίξαμε το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Καστοριάς, στο πλαίσιο διαδικτυακής μουσικής παράστασης για crowdfunding και συμμετείχαμε στην οικονομική δωρεά της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

Web Content Viewer

  • Για την υγεία στις τοπικές κοινωνίες
Με μια σειρά πρωτοβουλιών, ενισχύσαμε τις δομές υγείας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ολοκληρώσαμε την παροχή υγειονομικού υλικού και εξοπλισμού για τα δημοτικά ιατρεία του Δήμου Αθηναίων, ενώ πραγματοποιήσαμε και οικονομική χορηγία για την ανακαίνιση του κοινωνικού ιατρείου και φαρμακείου του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου (ΚΥΑΔΑ). Επίσης, υποστηρίξαμε οικονομικά τους Γιατρούς του Κόσμου για παροχή υπηρεσιών στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων. Στις πρωτοβουλίες για τις τοπικές κοινωνίες εντάσσεται και η συνεργασία μας με την Autohellas-Hertz, με παροχή 10 οχημάτων και ασφάλισης άλλων 150 οχημάτων, για την υποστήριξη κοινωνικών δράσεων βοήθειας στο σπίτι (ΚΕΔΕ).

  • Για ευάλωτες ομάδες και κοινωνικούς φορείς
Σε αυτή τη δέσμη, εντάσσουμε τις ενέργειες -που βρίσκονται σε εξέλιξη- για την υποστήριξη Ευάλωτων Ομάδων, με την σημαντική συνδρομή του στόλου της Οδικής και Άμεσης Βοήθειας και των πληρωμάτων. Η Εταιρεία ξεκίνησε το Πάσχα και ολοκλήρωσε στις 15 Μαϊου, τη διανομή γευμάτων σε 32 άπορους/άστεγους πωλητές του περιοδικού δρόμου «σχεδία», συνεργαζόμενη με το «σχεδία home». Παράλληλα, συνεχίζουμε την τροφοδοσία κοινωνικών δομών με τρόφιμα μέσω φορέων και οργανισμών, όπως τα Παιδικά Χωριά SOS Βάρης Αττικής και Πλαγιαρίου Θεσσαλονίκης, η ΕΔΡΑ για δομές και κοινωνικά παντοπωλεία σε περιοχές της Αττικής, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) για άπορες οικογένειες της Θεσσαλονίκης, ο Φιλόπτωχος Σύλλογος στον Βαρνάβα Αττικής, καθώς και η Τράπεζα Τροφίμων για κεντρική διάθεση. Η δέσμη που αναπτύσσουμε με χρηματοδότηση και διανομή των αγαθών, είναι ανοικτή σε ενέργειες, καθώς η οικονομική κρίση επιτείνει τις ανάγκες. Από τον Φεβρουάριο έως σήμερα, έχουν διατεθεί από την INTERAMERICAN 4,3 τόνοι τροφίμων. Στην ίδια ενότητα εντάσσεται και η περισυλλογή μασκών από τις εθελόντριες «Μοδίστρες Άμεσης Ανάγκης» στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, με παράδοση σε δημόσιους φορείς για την υγεία και στα Παιδικά Χωριά SOS.

  • Για την παιδεία και την εκπαίδευση
Στην τέταρτη δέσμη του σχεδίου που αφορά στην υποστήριξη της Παιδείας και της Εκπαίδευσης, υποστηρίξαμε την ψηφιακή τηλε-εκπαίδευση στον τομέα της πρωτοβάθμιας παιδείας, καθώς και της ψυχοσωματικής υγείας των μαθητών. Παράλληλα, συνεχίζεται το mentoring από στελέχη της INTERAMERICAN σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τη διαχείριση άγχους και στρες, ειδικότερα κατά την περίοδο της κρίσης. Είναι ένα πρόγραμμα αλφαβητισμού για την υγεία, που αναπτύσσεται από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, σε συνεργασία με την «The Tipping Point».

  • Νέες υπηρεσίες για την υγεία και την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων μας
Στην εποχή της πανδημίας μένουμε ενήμεροι, μένουμε ασφαλείς, μένουμε δημιουργικοί. Αυτή την περίοδο, δημιουργήσαμε τη νέα, πρωτοποριακή εφαρμογή Μedi-ON, που παρέχεται δωρεάν στους ασφαλισμένους υγείας και τους δίνει τη δυνατότητα να ελέγχουν οποιαδήποτε συμπτώματα υγείας ή ενδεχόμενες ενοχλήσεις, λαμβάνοντας αξιόπιστη καθοδήγηση είτε με chat είτε μέσω τηλεφώνου, από την Γραμμή Υγείας 1010 για το τί πρέπει να κάνουν. Ακόμη, έχουμε αναπτύξει συνεργασία με το Ινστιτούτο PROLEPSIS, παρέχοντας της υπεύθυνη επιστημονική πληροφόρηση για τον Covid-19 και την πρόληψη.

Στην INTERAMERICAN, κάνουμε την ευθύνη έργο στην παρούσα συγκυρία της κρίσης, στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής που έχουμε χαράξει και της πρωτοπορίας που μας χαρακτηρίζει στην ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Web Content Viewer