Πληροφορίες Άρθρου

Web Content Viewer

Portlet Content
Ασφάλεια Υγείας 09.07.2020

Υπεύθυνα δίπλα στους ανθρώπους: Αληθινές μαρτυρίες από την Αθηναϊκή Mediclinic

Σε αυτό το άρθρο θα μάθετε γιατί είναι πολύ σημαντικές οι υποδομές για κάθε ασφαλισμένο μας στην υγεία.

Υπέυθυνα δίπλα στους ανθρώπους αληθινές μαρτυρίες από την Αθηναική Κλινική

Στην Interamerican, είμαστε η μοναδική ασφαλιστική εταιρία που διαθέτει ιδιόκτητες υποδομές υγείας, τα πολυϊατρεία Medifirst για την πρωτοβάθμια και την Αθηναϊκή Mediclinic για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη. Γιατί είναι αυτό πολύ σημαντικό για κάθε ασφαλισμένο μας στην υγεία; Γιατί εξασφαλίζει άμεση πρόσβαση στην περίθαλψη, την παροχή άριστης, ελεγμένης ποιότητας υπηρεσιών υγείας και την προσωπική, ανθρώπινη αντιμετώπιση που ο καθένας μας επιθυμεί όταν πρέπει να φροντίσει την υγεία του.

Ακόμα και σε πρωτόγνωρες συνθήκες, βρισκόμαστε πάντα δίπλα στους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά το πρώτο εξάμηνο φέτος, παρά τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας, στην Αθηναϊκή Mediclinic πραγματοποιήθηκαν 2.729 νοσηλείες και 2.491 χειρουργικές επεμβάσεις.

Η ασφάλεια των ασθενών παραμένει πρώτο μέλημα του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού ανθρώπινου δυναμικού της Αθηναϊκής Μediclinic. Η περίοδος της κρίσης του COVID -19 αποτέλεσε μία πρόκληση στην οποία όλοι, από την πρώτη και κάθε στιγμή, ανταποκρίθηκαν και συνεχίζουν να ανταποκρίνονται με υποδειγματικό τρόπο. Έτσι κάθε ασφαλισμένος της INTERAMERICAN στην υγεία, μπορεί να είναι σίγουρος πως εφ’ όσον το χρειαστεί, θα νοσηλευτεί σε ένα απόλυτα ασφαλές για την υγεία του περιβάλλον.

Στο πλαίσιο της διαφάνειας και της εμπιστοσύνης που διακρίνει την επικοινωνία μας, έχουμε συλλέξει αληθινές μαρτυρίες από τους ανθρώπους της Αθηναϊκής Mediclinic γύρω από την επαγγελματική καθημερινότητα στην Κλινική, αυτή την περίοδο.

Η κρίση αυτή στην Κλινική μας ανέδειξε μόνο τα δυνατά μας σημεία

«Μία κρίση γενικότερα είναι ικανή να αναδείξει τα δυνατά και αδύναμα σημεία σε οποιαδήποτε κατάσταση. Η πανδημία του Covid-19 δεν είναι μία απλή κρίση. Είναι μια κρίση υγειονομική, μια κρίση οικονομική όπου όλα δοκιμάστηκαν. Στην Αθηναϊκή κληθήκαμε να διαχειριστούμε τους ασθενείς μας, το προσωπικό μας, τον φόβο για το άγνωστο, την συνεχή ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ καθώς και τις συνεχείς αλλαγές σύμφωνα με την πορεία της πανδημίας.

Η κρίση αυτή, στην Κλινική μας, ανέδειξε όλα τα δυνατά μας σημεία σε όλες τις προαναφερόμενες σχέσεις. Γρήγορη και σωστή ανταπόκριση στις ανάγκες των ασθενών που καλούσαν εναγωνίως, εκπαίδευση και ενημέρωση στο προσωπικό της Κλινικής ούτως ώστε να ανταποκριθούν στις αυξημένες και πρωτόγνωρες ανάγκες με ασφάλεια, υποστήριξη των ευπαθών ομάδων που εργάζονται στην Κλινική, διαρκή υποστήριξη σε 24ωρη βάση από την Επιστημονική Ομάδα διαχείρισης της κρίσης και άλλα πολλά.

Κανείς δεν έλλειψε από την πρώτη γραμμή, με γρήγορα αντανακλαστικά, αυτοπειθαρχία, συντονισμό και αλληλοϋποστήριξη. Ήμασταν όλοι εδώ για όλους. Η κρίση αυτή στην Κλινική μας ανέδειξε μόνο τα δυνατά μας σημεία.», Ευαγγελία Κουτάντου Διευθύντρια Λειτουργιών

Πήραμε δύναμη από την ευγνωμοσύνη των ασθενών, που μόνο εκείνοι ξέρουν τι πέρασαν και τι περάσαμε μαζί τους.

«Έχοντας παρακολουθήσει όλα, ακόμη και τα τρισδιάστατα sequel και prequel του Star Trek, αισθάνθηκα ότι δεν είχα αισθανθεί ως τώρα σε κανένα από αυτά: πόσο ευάλωτοι και πόσο αγχωμένοι είναι οι πρωταγωνιστές, λίγο πριν τη μάχη. Κι ύστερα ήταν και η ευθύνη του υπεύθυνου λοιμώξεων της Κλινικής, να ηρεμήσει τον κόσμο όλο, μαζί με μια χούφτα ανθρώπων που έβγαζαν και εφάρμοζαν τα εσωτερικά φιρμάνια και άρχιζαν να διαχειρίζονται την αυτού μεγαλειότητα τον ίδιο το φόβο: να υποδέχονται τις πρώτες ερωτήσεις των απέξω "τι έχω γιατρέ" και των από μέσα "πως δεν θα κολλήσω κι εγώ από εσάς τους της πρώτης γραμμής, γιατί εσείς μάλλον είστε χαμένοι από χέρι".

Ψηθήκαμε όμως σιγά σιγά στις μάχες και τα περιστατικά, μάθαμε να αντέχουμε τον πόνο από τα λάστιχα της μάσκας και τα γυαλιά στα αυτιά μας, γίναμε λιγότερο ευαίσθητοι πια οι ίδιοι, αλλά όχι αναίσθητοι, διαχειριζόμενοι την ευαισθησία των άλλων και καταπολεμήσαμε τους δικούς μας φόβους, νοιώθοντας και γαληνεύοντας τον τρόμο πολλών ανθρώπων. Αισθανθήκαμε και λίγο υπεράνθρωποι, όταν εμείς μπορούσαμε, γιατί έπρεπε, να κυκλοφορούμε στους άδειους δρόμους, για να δούμε ασθενείς κι όταν βγάζαμε σωστή διάγνωση νωρίς κι οι ασθενείς μας παραπέμπονταν σωστά και γρήγορα εκεί που έπρεπε και νικούσαν τη νέα επάρατο. Και πήραμε δύναμη από την ευγνωμοσύνη των τελευταίων, που μόνο εκείνοι ξέρουν τι πέρασαν και τι περάσαμε μαζί τους. Ας είναι οι άνθρωπο πάντα καλά κι εμείς να είμαστε πάντα άξιοι να τους βοηθάμε...» Κωνσταντίνος Χαλκιάς, Διευθυντής Παθολογικού Τμήματος, Πρόεδρος Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων

Η Κλινική μας στις πρώτες θέσεις στην επιτυχημένη αντιμετώπιση της νόσου και της διασποράς της στην Ελλάδα

«Οι καίριες παρεμβάσεις, απόρροια του υψηλού επιστημονικού επιπέδου και των υλικοτεχνικών δομών του νοσοκομείου μας, ήταν τα κλειδιά ώστε να γίνει έγκαιρη διάγνωση και να μην αποβεί μοιραία η νόσος για κανέναν νοσούντα, κατατάσσοντας στις πρώτες θέσεις την Κλινική μας μεταξύ των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της χώρας μας στην επιτυχημένη αντιμετώπιση της νόσου και της διασποράς της.

Οι Γενικοί Οικογενειακοί Ιατροί της Κλινικής μας με την συνδρομή άρτια εκπαιδευμένου νοσηλευτικού προσωπικού, με πραγματική αυταπάρνηση και παρά τον κίνδυνο της νόσου για αυτούς, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα που το νοσοκομείο μας είχε φροντίσει έγκαιρα να παρέχει, στάθηκε δίπλα στους συνανθρώπους μας και τους ασφαλισμένους που βρέθηκαν στην δυσάρεστη θέση να νοσούν τις μέρες αυτές, ώστε να τους παρέχουν την υποστήριξη που είχαν ανάγκη», Κυριάκος Κυριακόπουλος Γενικός Οικογενειακός Ιατρός MDGPMPH

Είμαστε εδώ για να προσφέρουμε τη βοήθεια που ο κόσμος έχει ανάγκη, περισσότερο από ποτέ

«Η καθημερινότητα όλων μας άλλαξε σε κάποιο βαθμό τους τελευταίους 3 μήνες. Ως παθολόγος στην Αθηναϊκή Mediclinic βίωσα και εγώ αυτή την αλλαγή.

Πρώτον, αυξήθηκε τόσο πολύ ο φόβος του κόσμου, που πολλοί δεν έρχονταν στη Κλινική, ακόμα και για σοβαρά προβλήματα υγείας, άσχετα με τον ιό.

Στην Παθολογική Κλινική είχαμε αρκετές νοσηλείες ανθρώπων που επιβαρύνθηκε αρκετά η υγεία τους επειδή «έμειναν σπίτι» για να «μην κολλήσουν κορωνοϊό». Φυσικά και οι επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία μειώθηκαν πάρα πολύ, επισκέψεις που τέτοια εποχή αφορούσαν κυρίως ήπιες λοιμώξεις αναπνευστικού και μειώθηκαν αισθητά. Από την άλλη πλευρά, για τους ασθενείς που προσήλθαν με λοίμωξη αναπνευστικού, η Κλινική λειτούργησε υποδειγματικά όσον αφορά την προφύλαξη ασθενών, συνοδών και προσωπικού από πιθανή έκθεση στον SARS-COV-2, με σωστή οργάνωση και χωρίς ελλείψεις απαραίτητου εξοπλισμού.

Τέλος, ένα κομμάτι της αλλαγής που βιώσαμε αφορά και τη συμπεριφορά του κόσμου απέναντι μας, με πολλούς να μας επιβραβεύουν για τις προσπάθειες μας.

Όπως και να έχει η κατάσταση, παραμένουμε ειδικότητα πρώτης γραμμής και είμαστε εδώ για να προσφέρουμε τη βοήθεια που ο κόσμος έχει ανάγκη, περισσότερο από ποτέ άλλοτε», Γεώργιος Αλαφοστέργιος Παθολόγος

Mπορούμε να βγούμε νικητές, δίνοντας μία ανάσα ασφαλείας στη χώρα

«Επρόκειτο για μία περίοδο που απαιτούσε ιδιαίτερη εγρήγορση καθώς και προσήλωση σε πρωτόγνωρα μέτρα ασφαλείας στο χώρο της Κλινικής. Το γεγονός ότι τα μέτρα αυτά επεκτείνονταν και σε κάθε δραστηριότητα εκτός νοσοκομείου, δημιουργούσε επιπλέον άγχος. Σκοπός ήταν να παραμείνουν ασφαλείς οι ασθενείς, το προσωπικό της Κλινικής και εμείς οι ίδιοι. Να παραμείνουν παράλληλα υγιείς οι δικοί μας άνθρωποι και συγγενείς.

Καθ’ όλο αυτό το δίμηνο μάθαμε ότι με την τήρηση των μέτρων ασφαλείας απ΄ όλους, μπορούμε να βγούμε νικητές, δίνοντας μία ανάσα ασφαλείας στη χώρα και ιδιαίτερα στους χώρους υγείας που είναι η τελική γραμμή άμυνας. Το αρχικό άγχος ακολούθησε το αίσθημα ανακούφισης ότι όλοι μαζί πετύχαμε τον περιορισμό της μετάδοσης της νόσου στην κοινότητα.

Ωστόσο τα μέτρα ασφαλείας ισχύουν διαρκώς και η εμπειρία για την έγκαιρη αντιμετώπιση τυχόν νέας έξαρσης της νόσου θα είναι για όλους μας χρήσιμη στο μέλλον», Γεώργιος Βασιλικός, Παθολόγος

Η επιτυχής έκβαση στην Κλινική μας αποτελεί σημαντική ικανοποίηση και ηθική ανταμοιβή

«Η επιδημία COVID-19 του ιού COV-SARS αποτέλεσε πρόκληση, γιατί έπρεπε να οργανώσουμε την λειτουργία των ΤΕΠ, των εργαστηρίων, των χειρουργείων και των ορόφων νοσηλείας της Κλινικής μας για να αντιμετωπίσει τα νέα δεδομένα. Ήταν χρέος μας να ανταποκριθούμε οργανωτικά, προσφέροντας τις καλύτερες υπηρεσίες υγείας, προσαρμόζοντας τις υπάρχουσες υποδομές μας στις τρέχουσες ανάγκες. Η ανάπτυξη διαδικασιών και πρωτοκόλλων για κάθε λεπτομέρεια και η συνεχής τους βελτίωση αποτέλεσε πρόκληση. Η εφαρμογή αυτών αποτέλεσε ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση.

Το μεγαλύτερο βάρος δημιούργησε η ευθύνη για την ασφάλεια και η ανάγκη συνεχούς επιτήρησης και εκπαίδευσης όλων των συνεργαζόμενων, που συχνά δυσφορούσαν λόγω της επιπλέον σωματικής κόπωσης που δημιούργησαν οι νέες διαδικασίες. Η ανασφάλεια πολλών εμπλεκόμενων για την έκθεσή τους σε ένα λοιμώδη παράγοντα που μπορούσε να μεταφερθεί στις οικογένειές τους ή να απειλήσει τους ίδιους επίσης δημιουργούσε εντάσεις τις οποίες κληθήκαμε να αποκλιμακώσουμε. Ακόμα και οι νοσηλευόμενοι και οι συνοδοί τους εξέφραζαν με κάθε τρόπο την δυσφορία και αντίθεση στους περιορισμούς στους οποίους υποβάλλονταν. Η επιτυχής μέχρι τώρα έκβαση στην Κλινική μας αποτελεί όμως μια σημαντική ικανοποίηση και ηθική ανταμοιβή», Άρτεμις Δήμητρα Καστανιώτη, Νοσηλεύτρια Λοιμώξεων

Είμαστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα

« Σίγουρα βγήκαμε ασφαλείς από αυτή την κρίση, πιο δυνατοί, πιο έτοιμοι και πιο ενωμένοι για οποιαδήποτε νέα πρόκληση. Είμαστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πάλι όλοι μαζί σαν μια ενωμένη ομάδα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια όσο ανυπέρβλητα και αν είναι», Νικολέττα Θωμόπουλου, Διευθύντρια Υγειονομικών Υπηρεσιών


Φροντίστε σήμερα για την υγεία και την ασφάλειά σας! Επιλέγοντας για την ασφάλεια υγείας "bewell" από την INTERAMERICAN έχετε πρόσβαση στις υπηρεσίες της Αθηναϊκής Mediclinic χωρίς καμιά δική σας συμμετοχή. Μάθετε περισσότερα από έναν Ασφαλιστικό Σύμβουλο της INTERAMERICAN.


Web Content Viewer

Portlet Content

Από το blog μας

Web Content Viewer

Portlet Content
Complementary Content
${loading}