Υγεία
Ξεκινήστε τη νέα χρονιά φροντίζοντας την υγεία σας
Οδηγός για Check-Up σε κάθε ηλικία
Στις 17 Μαΐου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Υπέρτασης και με αυτή την αφορμή δημιουργήσαμε ένα άρθρο για το τρόφιμο που δίνει τη νοστιμιά στη ζωή! Ο λόγος για το αλάτι που, εκτός των άλλων, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την υπέρταση και την υγεία της καρδιάς.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ | ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΕ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΛΑΤΙΟΥ |
Λαχανικά | Τουρσί, κονσερβοποιημένα, κατεψυγμένα, έτοιμοι χυμοί, σάλτσες, σούπες, κύβοι με ζωμό λαχανικών |
Κρέας | Κονσερβοποιημένα, παστά ή καπνιστά, αλλαντικά, λουκάνικα, κύβοι με ζωμό κρέατος |
Ψάρι-θαλασσινά | Παστά, σαρδέλες κονσέρβας, γαρίδες |
Γαλακτοκομικά | Σκληρά τυριά (παρμεζάνα, cheddar), φέτα, κρέμες τυριών, βούτυροΑμυλούχα |
Αμυλούχα
|
Ψωμί, φρυγανιές |
Άλλα | Προ μαγειρεμένα ή έτοιμα φαγητά, τσιπς, πίτσα, σφολιατοειδή (ειδικά κατεψυγμένα), dressing (ειδικά σος σόγιας ή μπάρμπεκιου), αλατισμένοι ξηροί καρποί, αλατισμένες ελιές |