Πληροφορίες Άρθρου

Web Content Viewer

Portlet Content
Αυτοκίνητο 17.04.2019

Τι ελέγχουμε στο αυτοκίνητό μας πριν την έξοδο του Πάσχα;

Όταν ξεκινάμε για διακοπές, σίγουρα δεν σκεφτόμαστε ότι μπορεί να βρεθούμε με το όχημά μας ακινητοποιημένο στην ΛΕΑ, κάπου στην Εθνική Οδό ή στο επαρχιακό δίκτυο. Πόσο μάλλον, αν ταξιδεύουμε με οικογένεια ή παρέα. Τι πρέπει να κάνουμε, αμέσως αφού βεβαιωθούμε ότι έχουμε σε τάξη και πληρωμένα τα τέλη κυκλοφορίας, την ασφάλεια και το ΚΤΕΟ στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου μας;

Τι ελέγχουμε στο αυτοκίνητο μας πριν την έξοδο του Πάσχα
Όταν ξεκινάμε για διακοπές, σίγουρα δεν σκεφτόμαστε ότι μπορεί να βρεθούμε με το όχημά μας ακινητοποιημένο στην ΛΕΑ, κάπου στην Εθνική Οδό ή στο επαρχιακό δίκτυο. Πόσο μάλλον, αν ταξιδεύουμε με οικογένεια ή παρέα. Τι πρέπει να κάνουμε, αμέσως αφού βεβαιωθούμε ότι έχουμε σε τάξη και πληρωμένα τα τέλη κυκλοφορίας, την ασφάλεια και το ΚΤΕΟ στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου μας; Σε αυτό τα άρθρο θα διαβάσετε τα βήματα για έναν πλήρη τεχνικό έλεγχο, ανάλογα με την κατάσταση του αυτοκινήτου σας!

1. Το βιβλίο συντήρησης είναι σαν ένα «βιβλιάριο υγείας» για το αυτοκίνητο. Το συμβουλευόμαστε πάντα. 

Είναι σχεδόν αδύνατο να θυμόμαστε πότε πέρασε το αυτοκίνητό μας σέρβις για τελευταία φορά και πότε πρέπει να περάσει ξανά. Η πληροφορία βρίσκεται στο βιβλίο συντήρησης! Στο βιβλίο γράφεται ακόμα πότε χρειάζεται αλλαγή ή συμπλήρωση λαδιών. Αν δείτε ότι πλησιάζετε στα χιλιόμετρα που θα χρειαστεί να κάνετε σέρβις, μη διστάσετε να το επισπεύσετε. Έτσι θα μπορέσετε να ξεκινήσετε το ταξίδι σας σίγουροι και ασφαλείς.    

2. Ελέγχουμε τα βασικά στο χώρο του κινητήρα – είναι εύκολο για οδηγούς κάθε φύλλου και ηλικίας

Για πολλούς οδηγούς ο χώρος που βρίσκεται κάτω από το καπό είναι μία αχαρτογράφητη περιοχή. Κι όμως είναι αρκετά εύκολο να θυμηθείτε τα βασικά γι’ αυτήν, χωρίς να έχετε τις δεξιότητες του μηχανικού! Έχουμε συγκεντρώσει εδώ για εσάς μερικές βασικές οδηγίες για έναν απλό έλεγχο, μπορείτε όμως επιπλέον να συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο του οχήματός σας ή ακόμα να ζητήσετε στο βενζινάδικο να ελέγξουν εκείνοι το αυτοκίνητό σας αντί για εσάς! 

Έχει σημασία να ελέγξετε τη στάθμη του ψυκτικού μέσου, στο δοχείο νερού κάτω από το καπό με κρύο κινητήρα. Το επίπεδο του υγρού πρέπει να βρίσκεται μεταξύ των γραμμών min και max, διαφορετικά θα χρειαστεί να συμπληρώσετε υγρό. Το ίδιο πρέπει να κάνετε για το λάδι του κινητήρα. Εντοπίστε τη ράβδο μέτρησης – συνήθως έχει κίτρινο ή πορτοκαλί χρώμα - και βεβαιωθείτε ότι η στάθμη του λαδιού βρίσκεται μεταξύ των δύο σημείων min και max στο άκρο του δείκτη στάθμης λαδιού. Σε αντίθεση με το ψυκτικό υγρό, που μπορείτε να προμηθευτείτε από ένα βενζινάδικο, αν χρειαστεί ν’ αλλάξετε ή να συμπληρώσετε λάδια είναι ασφαλέστερο να το κάνετε σε κάποιο συνεργείο. Καλή επιτυχία!

3. Ελέγχουμε τα λάστιχα - είναι το μόνο μέρος του αυτοκινήτου που έρχεται σε επαφή με το δρόμο. 

Κανονικά πρέπει να ελέγχουμε την πίεση των ελαστικών μας κάθε μήνα ανεξάρτητα από το αν ταξιδεύουμε ή όχι. Ειδικά όμως πριν τις διακοπές δεν πρέπει να το παραλείπουμε, καθώς, αν δεν έχουν αρκετό αέρα και ταξιδεύουμε με μεγάλη ταχύτητα, η πιθανότητα σοβαρού ατυχήματος είναι μεγαλύτερη. 
Μπορείτε να κάνετε τον έλεγχο σε οποιοδήποτε βενζινάδικο ή συνεργείο. Τα περισσότερα ελαστικά έχουν δείκτες φθοράς του πέλματος που έχουν διαμορφωθεί σαν αυλάκι στο πέλμα. Όταν το υπόλοιπο του πέλματος φτάσει στο ίδιο επίπεδο με το δείκτη, σημαίνει ότι έχετε φτάσει στο νόμιμο όριο πέλματος. Μην ξεχάσετε να ελέγξετε και τα εφεδρικά. Όλα τα ελαστικά φθείρονται και χάνουν αέρα με την πάροδο του χρόνου ανεξάρτητα από το αν έχουν χρησιμοποιηθεί ή όχι. 

4. Οδική Βοήθεια INTERAMERICAN – κι αν σας συμβεί, αναλαμβάνουμε εμείς τα πάντα για εσάς με ένα τηλεφώνημα

Ακόμα κι αν έχετε φροντίσει όλα τα παραπάνω για την καλή κατάσταση του αυτοκινήτου σας, σας ωφελεί να αποκτήσετε την Οδική Βοήθεια INTERAMERICAN, σε περίπτωση που δεν καλύπτεται ήδη από την ασφάλιση του αυτοκινήτου σας. Η Οδική Βοήθεια INTERAMERICAN βρίσκεται άμεσα κοντά σας οποιαδήποτε στιγμή παρουσιαστεί πρόβλημα στο αυτοκίνητό σας, είτε από βλάβη είτε από ατύχημα ή ακόμα και αν χάσετε τα κλειδιά σας ή πάθετε λάστιχο. 


5. Φροντίζουμε για την καλή ορατότητα κατά την οδήγηση - με τρεις κινήσεις

#1. Ελέγξτε τα μάκτρα των υαλοκαθαριστήρων. Αν θέλουν αλλαγή, την πραγματοποιείτε σε ένα βενζινάδικο.
#2. Καθαρίζετε καλά το παρμπρίζ σας και εσωτερικά. Θα γλιτώσετε από θολά σημεία και αντανακλάσεις.
#3. Δοκιμάζετε όλα τα φώτα του οχήματός σας για να βεβαιωθείτε πως λειτουργούν! Η καλύτερη στιγμή για να τεστάρετε ότι βλέπετε καλά είναι από το σούρουπο και μετά. 

6. Τέλος, προσέχουμε τις λεπτομέρειες –το ξέρουμε καλά - κάνουν τη διαφορά!

Σιγουρευόμαστε πως το φαρμακείο του αυτοκινήτου είναι επικαιροποιημένο, έχουμε τρίγωνο, λειτουργικό πυροσβεστήρα, καλώδια εκκίνησης μπαταρίας και ανακλαστικό γιλέκο. Πολλοί οδηγοί παραμελούν αυτόν τον έλεγχο, δεν είναι ωστόσο λιγότερο σημαντικός από όλους τους υπόλοιπους! 

H ομάδα της INTERAMERICAN σας εύχεται ένα ασφαλές και όμορφο ταξίδι! 

Web Content Viewer

Portlet Content

Από το blog μας

Web Content Viewer

Portlet Content
Complementary Content
${loading}