Πληροφορίες Άρθρου

Web Content Viewer

Portlet Content
Καινοτομία 19.04.2024 3 λεπτά

Στο επίκεντρο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Interamerican: Ολοκληρωμένα προγράμματα για την προστασία της επιχείρησής σας

sto_epikentro_oi_mikromesaies_epixeiriseis

Είναι για πολλούς «η ραχοκοκαλιά της εθνικής μας οικονομίας», κι όχι άδικα. Ο λόγος για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που συμβάλλουν διαχρονικά στη σταθερότητα της χώρας. Σύμφωνα μάλιστα με στοιχεία του 2022, αποτελούν το 99,9% των επιχειρήσεων του μη χρηματοπιστωτικού τομέα (εξαιρούνται η γεωργία, η αλιεία-δασοκομία και ορισμένοι κλάδοι των υπηρεσιών, όπως η εκπαίδευση και η υγεία), απασχολώντας χιλιάδες ανθρώπους καθημερινά.

Παρόλα αυτά η επιβίωσή τους δεν είναι απλή υπόθεση, καθώς τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζουν ολοένα και περισσότερους κινδύνους. Η οικονομική κρίση που διανύσαμε την τελευταία δεκαετία, η περίοδος της πανδημίας, αλλά και τα έντονα φυσικά φαινόμενα της προηγούμενης χρονιάς δοκίμασε την αντοχή των επιχειρήσεων.

Ανεξάρτητα όμως με τις δυσκολίες της εποχής, οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις όπως φαίνεται, σύμφωνα με έρευνες, αντέχουν στην κρίση. Το γεγονός αυτό το οφείλουν αφενός μεν στην κουλτούρα του Έλληνα που δε θέλει να αφήσει την επιχείρησή του να πάρει την κάτω βόλτα, αφετέρου δε και πιο σημαντικό στην οικογενειακή λογική, αφού η ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση αποτελεί οικογενειακή υπόθεση. Μία υπόθεση που απαιτεί θυσίες και κόπους από όλα τα μέλη της οικογένειας, η οποία προσπαθεί με κάθε τρόπο να ανταπεξέλθει με κάθε τρόπο στις αντιξοότητες της καθημερινότητας.

Οι τραγικές συνέπειες των φυσικών καταστροφών που άλλαξαν τα δεδομένα

Οι μεγάλες καταστροφές που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία έφεραν στο προσκήνιο με δραματικό τρόπο την ανάγκη ασφάλισης της περιουσίας έναντι φυσικών καταστροφών. Και μπορεί η κατοικία να αποτέλεσε το μεγαλύτερο ζήτημα για την ασφάλιση, η επιχείρηση όμως δεν πρέπει να μείνει στο περιθώριο. Φυσικά η κατοικία μας στεγάζει τα όνειρά μας, αλλά η επιχείρησή μας είναι αυτή που μας βοηθάει να τα πραγματοποιήσουμε.

Αρκεί η κρατική αποζημίωση; Όπως φαίνεται δεν αρκεί! Γι’ αυτό η ασφάλιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με σκοπό τη βιωσιμότητά τους, απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα, είναι αναγκαία. Έτσι ο επιχειρηματίας θα είναι σε θέση να επαναφέρει την επιχείρησή του στην πρότερη κατάσταση πριν τη ζημιά και να συνεχίσει τη ζωή του εκεί που την άφησε, χωρίς να σκέφτεται πώς θα αποκαταστήσει τις ζημιές που προέκυψαν.

Προστατεύστε την ηρεμία της οικογένειάς σας και το εισόδημά σας

Ανεξάρτητα από το μέγεθος, την τοποθεσία ή το αντικείμενο της επαγγελματικής σας δραστηριότητας, οι κίνδυνοι που απειλούν την επιχείρησή σας είναι πολλοί, απρόβλεπτοι και με δυσάρεστες συνέπειες. Γι’ αυτό αξίζει να την προστατεύσετε.

Η ασφάλιση Business της Interamerican εξασφαλίζει ολοκληρωμένα προγράμματα για την επιχείρησή σας. Με μια σειρά από πρωτοποριακές καλύψεις προστατεύετε τόσο το κτίριο, όσο και το περιεχόμενο, με όλο το εμπόρευμα, τον εξοπλισμό και τις βελτιώσεις που εσείς έχετε πραγματοποιήσει στο κτίριο. Τα προγράμματα Business σας δίνουν τη δυνατότητα να αποκτήσετε την ασφάλεια που χρειάζεται η επιχείρησή σας με ιδιαίτερα προσιτή τιμή και να εξασφαλίσετε τη σιγουριά ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί, ό,τι και αν συμβεί.

Ενημερωθείτε από έναν ασφαλιστικό σύμβουλο για τα Προγράμματα Ασφάλισης Επιχειρήσεων Interamerican Business.

Σχετικά άρθρα:

Κλιματική Αλλαγή, προστατεύουμε το μέλλον (interamerican.gr)

Web Content Viewer

Portlet Content

Από το blog μας

Web Content Viewer

Portlet Content
Complementary Content
${loading}