Πληροφορίες Άρθρου

Web Content Viewer

Portlet Content
Εξυπηρέτηση 19.02.2021

Η ασφαλιστική σύμβουλος Μαρία Σεβαστάκη μιλά για την καριέρα της στην INTERAMERICAN

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, συνάδελφοί μας από την INTERAMERICAN μοιράζονται προσωπικές και επαγγελματικές τους ιστορίες

Στην INTERAMERICAN αναπτυσσόμαστε συνεχώς τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά
Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, συνάδελφοί μας από την INTERAMERICAN μοιράζονται προσωπικές και επαγγελματικές τους ιστορίες. Στην INTERAMERICAN η ενδυνάμωση των ανθρώπων μας αποτελεί βασική προϋπόθεση για την άμεση, υπεύθυνη και ανθρώπινη εξυπηρέτηση των πελατών μας. Έτσι κάνουμε πράξη την αποστολή μας, να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να ζήσουν ασφαλέστερα, περισσότερο και καλύτερα, τόσο για τους εργαζομένους μας, όσο και για τους πελάτες μας.

Στην πρώτη συνέντευξη, μιλά η Μαρία Σεβαστάκη, ασφαλιστική σύμβουλος που ανήκει στην οικογένεια της INTERAMERICAN τα τελευταία 7 χρόνια, έχοντας κατακτήσει τις σημαντικότερες διακρίσεις στις εσωτερικές βραβεύσεις πωλήσεων της INTERAMERICAN.

Ασφαλιστικός σύμβουλος γεννιέσαι ή γίνεσαι;

Πολλοί με ρωτάνε πώς βρέθηκα σε αυτόν τον χώρο και πώς με τις σπουδές και την 17χρονη πορεία που προηγήθηκε επέλεξα να γίνω Ασφαλιστής. Η αλήθεια είναι ότι δεν το επέλεξα. Και ούτε καν το είχα ποτέ φανταστεί. Απεναντίας, αφενός είχα πολύ αρνητική στάση απέναντι σε αυτό το επάγγελμα και αφετέρου θεωρούσα τον εαυτό μου εντελώς ακατάλληλη για τον χώρο των πωλήσεων.

Σπούδασα Νομική στην Αθήνα και παράλληλα (λόγω υποτροφίας από το γενικό λύκειο Pierce που αποφοίτησα με άριστα) πήρα και το πτυχίο μου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Deree. Ακολούθησε ένα μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και η άδεια διδασκαλίας δύο ξένων γλωσσών οπότε τα επόμενα χρόνια η επαγγελματική μου καριέρα είχε ως κύριο αντικείμενο το νομικό και επιχειρηματικό κλάδο στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Ζωή όμως επεφύλασσε εκπλήξεις. Έτσι μία απρόσμενη οικογενειακή καταστροφή πριν από 7 χρόνια βρήκε εμένα και τον 6χρονο τότε γιο μου μέσα σε μία νύχτα μόνους, χωρίς σπίτι και χωρίς οικονομική στήριξη με πολύ σοβαρά δικαστικά και άλλης φύσεως θέματα προς άμεση επίλυση. Το μόνο περιουσιακό στοιχείο που είχε μείνει στο όνομά μου μετά από το συμβάν ήταν ένα αυτοκίνητο που με τα λεφτά από την πώληση του καταφέραμε για αρχή να βρούμε ένα σπίτι και να ονειρευτούμε μία νέα ζωή.

Ήταν λοιπόν τότε αναγκαίο να βρω μία δουλειά που θα μας παρείχε άμεσα χρήματα. Κάπως έτσι, ακολουθώντας κάμποσες συνεντεύξεις, βρέθηκα ένα πρωί και στην INTERAMERICAN. Ο κ. Βασίλης Βασιλόπουλος, διευθυντής του γραφείου της INTERAMERICAN ++++ ακόμα θυμάται ότι μας πήρε μόλις 5 λεπτά για να συμφωνήσουμε και να δεσμευτούμε ότι εκείνη την χρονιά καθώς και τις επόμενες θα είμαστε μαζί στην πρώτη γραμμή. Νομίζω ότι πίσω από την αρχική μου άρνηση είδε στα μάτια μου την ανάγκη να ονειρευτώ μία νέα ζωή για εμένα και το παιδί μου, το πάθος μου αλλά και την λαχτάρα μου για την κορυφή. Και έτσι δώσαμε τα χέρια.

Το τί έγινε μετά μοιάζει σαν όνειρο ή σαν μία αγαπημένη ταινία που θέλεις να διηγείσαι ξανά και ξανά. Όλη η στεναχώρια και η μουντάδα που με συντρόφευαν για καιρό έγιναν, τολμώ να πω σε μία στιγμή, μία όμορφή λιακάδα που δεν μας αποχωρίστηκε από τότε. Χωρίς να σηκώσω κεφάλι, με πολύ πείσμα και αφοσίωση δεν άργησαν να έρθουν οι διακρίσεις η μία μετά την άλλη, τα ταξίδια, οι νέοι φίλοι, οι νέες εμπειρίες. Και η ζωή μας άλλαζε συνεχώς προς το καλύτερο επουλώνοντας σχετικά γρήγορα τις πληγές για να πάμε παρακάτω…

Γιατί αυτή η δουλειά είναι αξιοκρατική και ο κόπος ανταμείβεται γενναιόδωρα. Κανείς δεν μπορεί να σε καπηλευτεί, να σε χρησιμοποιήσει ή να σου κάνει κακό. Ο κύριος είσαι εσύ. Εσύ ελέγχεις πώς και πόσο θα δουλέψεις και αντίστοιχα πόσο θα ανταμειφθείς. Όποιος έχει όρεξη, προοδεύει. Και μάλιστα αναπτύσσεται συνεχώς, τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά.

Στην ερώτηση αν «Ασφαλιστής γεννιέσαι ή γίνεσαι» απαντάω «και τα δύο». Γιατί η αλήθεια είναι ότι για να πετύχεις ως Ασφαλιστής χρειάζεται από χαρακτήρα να είσαι επικοινωνιακός, να σου αρέσουν οι αλλαγές, να κυνηγάς ευκαιρίες, να θέλεις να εξελίσσεσαι, να μαθαίνεις καινούρια πράγματα και να γνωρίζεις νέους ανθρώπους. Ωστόσο και χωρίς κάποιος να έχει έντονα τα παραπάνω χαρακτηριστικά, με την κατάλληλη κατάρτιση και καθοδήγηση μπορεί να γνωρίσει αυτόν τον μαγικό κόσμο της προσφοράς και της δημιουργίας.

Πως εργαστήκατε στην περίοδο της πανδημίας;

Ερχόμενοι στο σήμερα και στις συνθήκες της «μη κανονικότητας» που βιώνουμε αποδεικνύεται περίτρανα πώς αυτό το επάγγελμα είναι ανθεκτικό «παντός καιρού» και πώς αξίζει κανείς να επενδύει σε αυτό. Ανατρέποντας τα δεδομένα που ήθελαν τον κόσμο να μείνει μέσα λόγω καραντίνας, εμείς «ανοίξαμε» τις διαδικτυακές πόρτες για να προστατεύσουμε τους ανθρώπους, διοχετεύοντας αυτή την περισσή ενέργεια σε νέα ευρηματικά εργαλεία επικοινωνίας.

Όσο κι αν ακουστεί οξύμωρο, το 2020 ήταν η πιο δημιουργική χρονιά μου! Μένοντας σπίτι βρήκα τον χρόνο να σκεφτώ και να υλοποιήσω νέες ιδέες προσέγγισης πελατών. Ξεκίνησα τη λειτουργία της προσωπικής μου ιστοσελίδας maria-sevastaki.com και εγκαινίασα το διαδραστικό ασφαλιστικό κανάλι Σεβαστάκη Μαρία στο YouTube με κύριο θεματικό τίτλο «Εσείς ρωτάτε -Εμείς απαντάμε» όπου με video διάρκειας 1’ επικοινωνώ εβδομαδιαία διάφορα ασφαλιστικά θέματα που ενδιαφέρουν τον κόσμο (ερωτήσεις και ερωτηματολόγια ανταλλάσσονται σε συχνή βάση μέσω διαδικτύου). Αυτά τα δύο διαδικτυακά μέσα συνδυάζονται και αλληλοπροβάλλονται στη συνέχεια με τις υπόλοιπες επαγγελματικές μου σελίδες στα κοινωνικά δίκτυα Facebook, Instagram, Linkedin, Twitter ώστε η παρουσία να είναι ολοκληρωμένη και η διαφήμιση των υπηρεσιών και προϊόντων να προωθείται πολλαπλασιαστικά.

Κύριος άξονας είναι η παροχή premium ασφαλιστικών υπηρεσιών μέσα από την ολιστική προσέγγιση του Ασφαλιστικού Οικονομικού Προγραμματισμού (Financial Planning) σε όλα τα επίπεδα marketing/ sales/ after sales. Γι ‘αυτό και το moto/logo είναι «Πραγματοποιούμε τα όνειρά σας» («We make your dreams come true») μέσω του Προγραμματισμού .

Παράλληλα και με σκοπό να κρατάμε ζωντανή τη σχέση και με τους ήδη υπάρχοντες πελάτες δεν σταματάει ποτέ η επικοινωνία μαζί τους τόσο τηλεφωνικά (αποστέλλονται συστηματικά και μαζικά sms) όσο και ηλεκτρονικά, ενημερώνοντάς τους για τα συμβόλαιά τους, τις νέες υπηρεσίες που τίθενται στη διάθεσή τους ή ακόμα και για γενικού ενδιαφέροντος θέματα.

Ποιος τρόπος σκέψης και οργάνωσης οδηγεί στην επιτυχία;

Είναι σαφές ότι η επιτυχία χρειάζεται πολλή δουλειά και αφοσίωση. Σε όλα όμως υπάρχουν όρια και αντοχές και μετά από κάποιο σημείο κανείς δεν μπορεί να συνεχίσει μόνος. Έτσι κατά τη διάρκεια αυτής της τόσο δημιουργικής χρονιάς αποφάσισα να επενδύσω και στην ομάδα. Ξεκίνησα με μία βοήθεια στο γραφείο και σιγά σιγά άρχισα να μοιράζομαι αρμοδιότητες και με εξωτερικούς συνεργάτες πχ. για τη δράση/ προβολή στα κοινωνικά δίκτυα καθώς και την εν γένει υποστήριξή μου σε επαγγελματικό επίπεδο μέσω του coaching (εκτός πλαισίου γραφείου). Επίσης συνέχισα να καταγράφω καθημερινά σε ένα συγκεντρωτικό αρχείο όλες τις επαφές και τις ενέργειες ώστε να μπορώ να τις παρακολουθώ ανά πάσα στιγμή.

Γιατί INTERAMERICAN;

Θα μπορούσα να πω πολλά ακόμα για τη δουλειά μου και γιατί παραμένω τόσο ενθουσιασμένη απασχολούμενη σε αυτόν τον χώρο. Για την INTERAMERICAN όμως θέλω να πω κυρίως αυτό. Είναι η οικογένειά μου. Όχι μόνο γιατί την θεωρώ την πιο αξιόπιστη εταιρία του χώρου που επενδύει στη συνεχή εκπαίδευση και υποστήριξη των συνεργατών της προσφέροντας σημαντικά πρωτοπόρα εργαλεία marketing και πωλήσεων. Αλλά γιατί σε εμένα δεν έδωσε απλά μία δεύτερη ευκαιρία για να ξαναφτιάξω τη ζωή μου. Μου έδωσε μία ΚΑΛΥΤΕΡΗ ευκαιρία. Έτσι δεν μπορώ παρά να θεωρώ όλη αυτή την αλλαγή στη ζωή μου ως μία ευλογία την οποία και ταυτίζω με την εταιρία που με βοήθησε να τη ζήσω.

Πως επηρεάζει το επάγγελμά σας την οικογενειακή σας ζωή;

Είναι δεδομένο ότι το επάγγελμά μου επηρεάζει την οικογενειακή μου ζωή μόνο θετικά καθώς η ευελιξία και η αναπτυξιακή του δυναμική όχι μόνο δεν μου στερεί τις προσωπικές στιγμές που χρειάζομαι κυρίως ως μονογονέας αλλά τις ενισχύει μέσω των αγαθών και εμπειριών που μας προσφέρει απλόχερα.

Θεωρώ τον εαυτό μου ιδιαιτέρως τυχερό που βρίσκομαι εδώ και θέλω να δηλώσω δημόσια ένα μεγάλο «Ευχαριστώ» γι’ αυτό.

Μπορεί κατά τη γνώμη σου το φύλο, στη σημερινή Ελλάδα, να γίνει εμπόδιο στην καριέρα κάποιου;

Το φύλο στη σημερινή Ελλάδα κατά την γνώμη μου ακόμα επηρεάζει καριέρες, όχι φυσικά στον βαθμό που συνέβαινε αυτό παλαιότερα, ωστόσο ακόμα λειτουργούν καταλυτικά και οι προκαταλήψεις και οι δυνάμεις εξουσίας σε σχέση π.χ με τις ίσες δυνατότητες ή ευκαιρίες μίας γυναίκας να εξελιχτεί, κυρίως όταν μιλάμε για υπαλληλική σχέση. Στο ελεύθερο επάγγελμα, λίγο πολύ, ο καθένας αυτοκαθορίζεται και μετράει τις δυνάμεις του διαφορετικά χωρίς να σημαίνει αυτό ότι για μία γυναίκα είναι πάντα το ίδιο εύκολο (σε χρόνο και προσπάθεια) να αποδείξει την αξία της σε όλους τους κλάδους δραστηριότητας.

Είναι το φύλο ή ο χαρακτήρας αυτό που μετράει περισσότερο;

Αναμφισβήτητα αυτό που μετράει περισσότερο στη ζωή είναι ο χαρακτήρας και όχι το φύλο. Άλλωστε για μένα δεν υφίσταται η έννοια «αδύναμο» ή δυνατό Φύλο παρά μόνο αδύναμος ή δυνατός Άνθρωπος. Αδύναμος είναι αυτός που όταν πέφτει φοβάται να σηκωθεί. Δυνατός είναι αυτός που όσες φορές πέφτει, άλλες τόσες θα σηκωθεί, ακόμα κι αν φοβάται. Επίσης δυνατός είναι αυτός που παλεύει με τις δικές του δυνάμεις και αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Συνεπώς το πρόσχημα δεν τα κατάφερε γιατί είναι το αδύναμο φύλο (γυναίκα) πιστεύω ανήκει σε μία εποχή που έχει πια παρέλθει.


Web Content Viewer

Portlet Content

Από το blog μας

Web Content Viewer

Portlet Content
Complementary Content
${loading}