Πληροφορίες Άρθρου

Web Content Viewer

Portlet Content
Υγεία 05.04.2023 4 λεπτά

Στην Αθηναϊκή Mediclinic γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας με ευαισθητοποίηση για την πρόληψη

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει θεσπίσει την 7η Απριλίου κάθε έτους ως Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, η οποία αποτελεί ημέρα προβληματισμού και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη. Η 7η Απριλίου είναι η γενέθλια ημέρα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο οποίος ιδρύθηκε το 1948 και επικεντρώνεται στα σημαντικά προβλήματα της δημόσιας υγείας που απασχολούν σύσσωμο τον πλανήτη.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει θεσπίσει την 7η Απριλίου κάθε έτους ως Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, η οποία αποτελεί ημέρα προβληματισμού και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη. Η 7η Απριλίου είναι η γενέθλια ημέρα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο οποίος ιδρύθηκε το 1948 και επικεντρώνεται στα σημαντικά προβλήματα της δημόσιας υγείας που απασχολούν σύσσωμο τον πλανήτη. Οι εξελίξεις στον τομέα της υγείας τον 21ο αιώνα είναι πραγματικά σημαντικές, τόσο σε διαγνωστικό, όσο και σε θεραπευτικό επίπεδο. Ιδιαίτερα στην εποχή μας, υπό τις συνθήκες δοκιμασίας του δημόσιου συστήματος υγείας από την κρίση της πανδημίας, απαιτείται επαναπροσδιορισμός των προτεραιοτήτων και πρωτοβουλιών για τη θωράκιση της υγείας και τη βελτίωση της φροντίδας, ιδιαίτερα στο επίπεδο της προληπτικής ιατρικής.

Εμείς ως υγειονομικοί, ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό στην παροχή υπηρεσιών υγείας, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας ως ημέρα ευαισθητοποίησης στην ανεύρεση των τρόπων κάλυψης των κενών που παρατηρούνται στον τομέα της υγείας των συνανθρώπων μας. Η διασφάλιση της υγείας του κοινωνικού συνόλου είναι ύψιστη προτεραιότητα τόσο ατομικά όσο και κοινωνικά. Το αγαθό της δημόσιας υγείας είναι το σημαντικότερο όλων, με την προάσπιση και τη συνεχή αναβάθμισή του να αποτελεί την βασική προτεραιότητα. Είναι γνωστό ότι πολλές παθήσεις όπως η πρόωρη καρδιακή νόσος, το εγκεφαλικό επεισόδιο, ο σακχαρώδης διαβήτης και άλλες παθήσεις μπορούν να προληφθούν με την πρόληψη.

Με τον όρο πρόληψη ορίζουμε την έγκαιρη διάγνωση πιθανών διαταραχών της υγείας ενός ατόμου πριν αυτές εκδηλωθούν, πραγματοποιώντας κατάλληλες ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις. Οι εξετάσεις αυτές στοχεύουν στην έγκαιρη διάγνωση για την αποτελεσματική θεραπεία πιθανού νοσήματος το οποίο δεν έχει εκδηλώσει κάποια συμπτώματα. Πρόληψη είναι ο προληπτικός έλεγχος υγείας με εξετάσεις οι οποίες απορρέουν από σχετικές οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Η υγεία είναι το πιο ζωτικής σημασίας ανθρώπινο δικαίωμα και κάθε άνθρωπος σε κάθε σημείο του πλανήτη πρέπει να έχει πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Με βάση τα παραπάνω διαφαίνεται ξεκάθαρα η επίδραση της υγείας και της δημόσιας υγείας σε όλες τις εκφάνσεις της ανθρώπινης ζωής. Οι πολιτικές που εφαρμόζονται, οι πόροι που επενδύονται, η κουλτούρα που καλλιεργούμε, ο αθλητισμός που προάγουμε, έχουν άμεσο αντίκτυπο στην υγεία όλων των πολιτών. Όλες οι πολιτικές που εφαρμόζονται από την πολιτεία και οι δράσεις της κοινωνίας, στοχεύουν στην πρόληψη των ασθενειών και την προστασία της υγείας, επιδιώκοντας την αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης και την βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Η Αθηναϊκή Mediclinic το 2022

Οι εξελίξεις στον τομέα της υγείας το 2022 για την Αθηναϊκή Κλινική ήταν πραγματικά σημαντικές, τόσο στον διαγνωστικό, όσο και στον θεραπευτικό τομέα. Η υγειονομική κρίση της πανδημίας, ανέδειξε στην Αθηναϊκή Κλινική όλα τα δυνατά μας σημεία, άρτια οργάνωση, πλήρεις διαδικασίες, γρήγορη και σωστή ανταπόκριση στις ανάγκες των ασθενών μας.

Η Αθηναϊκή Κλινική είναι πιστοποιημένη από την Swiss Approval, για την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Προτύπου EN 15224:2016, προκειμένου να ανταποκρίνεται με επάρκεια στις απαιτήσεις των ασθενών για άρτιες υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης.

Πρωτοπορώντας σε καινοτομίες για άλλη μια φορά η Αθηναϊκή Mediclinic πραγματοποίησε και αναμετάδωσε οφθαλμολογικές χειρουργικές επεμβάσεις οπίσθιου ημιμορίου υαλοειδεκτομής σε ασθενείς με απ’ ευθείας αναμετάδοση live-streaming, στις 26 Ιουνίου και στις 9 Δεκεμβρίου, στο «Milano Retina Meeting». Πρέπει ακόμα να αναφερθεί ότι στην Αθηναϊκή Mediclinic πραγματοποιούνται σύγχρονες χειρουργικές μέθοδοι λαπαροσκοπικής χειρουργικής, άλλες νέες και αναίμακτες ή ελάχιστα επεμβατικές μέθοδοι, οι οποίες παρέχουν ταχεία ανάρρωση, βέλτιστα αποτελέσματα και απόλυτη ασφάλεια.

Η Διοίκηση της Αθηναϊκής Mediclinic, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός ασφαλούς και ποιοτικού περιβάλλοντος για τους ασθενείς της και το προσωπικό της, ενθαρρύνει τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση και την επαγγελματική ανάπτυξη των εργαζομένων της. Οι βασικοί στόχοι της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης στην Αθηναϊκή Κλινική είναι αφενός η επέκταση των γνώσεων του υγειονομικού προσωπικού και αφετέρου η βελτίωση της αποτελεσματικότητας των διαδικασιών για την ασφαλή και ποιοτική φροντίδα των ασθενών μας. Η συνεχιζόμενη εκπαίδευση των υγειονομικών (ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού), στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης επαγγελματικής ανάπτυξης, για εμάς στην Αθηναϊκή Mediclinic έχει εξαιρετική σημασία. Η ευθύνη των υγειονομικών για διά βίου εκπαίδευση θεωρείται για εμάς ως αξίωμα. Ωστόσο, οι ραγδαίες εξελίξεις στην ιατρική τεχνολογία και την κοινωνική οργάνωση έχουν αναδείξει την ανάγκη για μια αναδιαμόρφωση του επιδιωκόμενου ρόλου του υγειονομικού.

Checkup σε προνομιακή τιμή

Όλοι μας στην Αθηναϊκή Mediclinic ασπαζόμαστε την φιλοσοφία να παρέχουμε υπηρεσίες υγείας με ποιότητα, γνώση, ανθρωπιά και απόλυτο σεβασμό στην ιατρική επιστήμη, βάζοντας πάνω από όλα τον άνθρωπο και την υγεία του. Με τον γενικό προληπτικό έλεγχο υγείας (check up) έχουμε την δυνατότητα να διαγνώσουμε μια παθολογική κατάσταση σε ένα αρχικό στάδιο. Τα δύο checkup τα οποία προτείνουμε ελέγχουν το γενικότερο επίπεδο υγείας και περιλαμβάνουν τις απαραίτητες πληροφορίες. Απευθύνονται σε κάθε άνθρωπο που δεν έχει πρωτοβάθμια κάλυψη υγείας σε συμβόλαιο υγείας με την Interamerican.


Web Content Viewer

Portlet Content

Από το blog μας

Web Content Viewer

Portlet Content
Complementary Content
${loading}