Πληροφορίες Άρθρου

Web Content Viewer

Portlet Content
Κατοικία 28.11.2023

Πως προστατεύουμε το σπίτι μας από την κακοκαιρία

Οι απότομες μεταβολές του καιρού είναι κάτι που απ’ ότι φαίνεται θα συνεχίσει να μας απασχολεί για αρκετό καιρό. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναδεικνύονται ως ο κυριότερος κίνδυνος και η μεγαλύτερη πρόκληση που πλέον έχει να αντιμετωπίσει η παγκόσμια κοινότητα.

Προστασία και κακοκαιρία

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναδεικνύονται ίσως ως ο κυριότερος κίνδυνος και η μεγαλύτερη πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει η παγκόσμια κοινότητα. Εξαιτίας μάλιστα της κακοκαιρίας, θα αντιμετωπίζουμε ολοένα και πιο συχνά σημαντικές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις.

Γι’ αυτό το λόγο, είναι απαραίτητο να έχουμε υπόψη βασικές συμβουλές  οι οποίες είναι πάντα χρήσιμες, ώστε να μπορούμε με απλούς τρόπους να θωρακίσουμε καλύτερα το σπίτι μας. 

Αρχικά δίνουμε σημασία τους εξωτερικούς χώρους, είτε πρόκειται για διαμέρισμα, είτε για μονοκατοικία. Ελέγχουμε να μην υπάρχουν διαρροές στις εξωτερικές σωληνώσεις, ξεβουλώνουμε τις υδρορροές στο μπαλκόνι ή την αυλή αν έχουν μαζέψει φύλλα ή άλλα αντικείμενα ώστε να λειτουργούν ομαλά. 

Πολύ σημαντικό, ειδικά όταν επικρατούν θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν και παγετός, είναι να φροντίσουμε ώστε να μην παγώσουν οι σωληνώσεις. Μια λύση είναι να έχουμε προνοήσει και να μονώσουμε τις εξωτερικές σωληνώσεις και τα υδρόμετρα, με κάποιο υλικό, όπως υαλοβάμβακα ή μάλλινο ύφασμα. Αν έχουμε καυστήρα φυσικού αερίου εγκατεστημένο σε εξωτερικό χώρο, θα πρέπει να είναι σε λειτουργία για να μην παγώσει.

Εφόσον το μετεωρολογικό δελτίο ενημερώνει για πιθανό κύμα κακοκαιρίας, τότε φροντίζουμε ότι στο σπίτι μας έχουμε τις απαραίτητες προμήθειες. Πολύ συχνά ακραία καιρικά φαινόμενα, συνοδεύονται από βραχυκυκλώματα και διακοπή στην ηλεκτροδότηση. Γι’ αυτό έχουμε εύκαιρα, φακούς και άλλες συσκευές με μπαταρίες.

Ιδιαίτερα σε περιοχές που βρίσκονται εκτός αστικού ιστού και τα φαινόμενα είναι ακόμα εντονότερα - ή ακόμα αν πρόκειται για ισόγειο σπίτι εντός οικισμού-  καλό είναι να έχουμε εφοδιαστεί πριν την χιονόπτωση με εργαλεία όπως ένα φτυάρι και μια σκούπα ώστε να μπορέσουμε ανοίγοντας την πόρτα μας, να μπορούμε να καθαρίσουμε και να βγούμε έξω.

Επίσης αν έχουμε τζάκι, έχουμε φροντίσει να έχει καθαριστεί η καμινάδα ώστε να λειτουργεί σωστά. Και φυσικά, τα ξύλα που χρησιμοποιούμε, φροντίζουμε να βρίσκονται σε στεγασμένο χώρο. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου μια έντονη καταιγίδα ή χιονοθύελλα, μπορεί να βρέξει τα ξύλα μας και να μην μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε άμεσα.

Αντίστοιχα, απαραίτητη είναι η συντήρηση του καυστήρα. Ειδικά για τις μέρες που αναμένουμε έντονα καιρικά φαινόμενα, φροντίζουμε να προμηθευτούμε τουλάχιστον με μια στοιχειώδη ποσότητα πετρελαίου, η οποία πρέπει να υπάρχει για λόγους ασφαλείας. Σε περίπτωση που χρησιμοποιούμε καλοριφέρ, προσέχουμε ο θερμοστάτης να έχει σταθερή θερμοκρασία και δεν την αυξομειώνουμε. Έτσι πετυχαίνουμε καλύτερη απόδοση και μικρότερη κατανάλωση.

Τέλος, για να  αποφύγουμε δυσάρεστες συνέπειες από μια έντονη καταιγίδα, όπως κάποια πιθανή πλημμύρα, φροντίζουμε τα κουφώματα σε παράθυρα και μπαλκονόπορτες ώστε να κλείνουν και να είναι σωστά μονωμένα. 

Με έξυπνες κινήσεις και σωστή προετοιμασία, ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες μπορούμε να φροντίσουμε για να είναι ο χώρος που ζούμε, ένα ασφαλές μέρος που προστατεύει εμάς τους ίδιους και τα αγαπημένα μας πρόσωπα!

👉Μάθετε σήμερα περισσότερα για τα προγράμματα ασφάλισης κατοικίας Interamerican Home και μιλήστε σήμερα με έναν ασφαλιστικό σύμβουλο.

👉Εναλλακτικά, επισκεφθείτε το site της Anytime

Web Content Viewer

Portlet Content

Από το blog μας

Web Content Viewer

Portlet Content
Complementary Content
${loading}