Πληροφορίες Άρθρου

Web Content Viewer

Portlet Content
Ευεξία 15.07.2020

Πως να υπολογίσουμε τις θερμίδες που καίμε σε περπάτημα και τρέξιμο;

Τι συμβαίνει πρακτικά στο σώμα μας όταν περπατάμε, η τρέχουμε; Πόσες θερμίδες καταναλώνουμε στην πραγματικότητα;

Πώς να υπολογίσουμε τις θερμίδες που καίμε σε περπάτημα και τρέξιμο
Γράφει η Έφη Σπυροπούλου, Functional/Pilates Trainer,ΑLTERLIFE Boutique Πεύκη

Το περπάτημα και το τρέξιμο σε εξωτερικό χώρο είναι ο ευκολότερος τρόπος άθλησης, στην οποία ο καθένας μπορεί να αφιερώσει μια ώρα την ημέρα. Τι συμβαίνει πρακτικά στο σώμα μας όταν περπατάμε, η τρέχουμε; Πόσες θερμίδες καταναλώνουμε στην πραγματικότητα;

Τα τελευταία χρόνια μέσα από έρευνες που χρησιμοποίησαν μεγαλύτερο αριθμό δειγμάτων, μπορούμε να προσεγγίσουμε σχεδόν ακριβώς τον αριθμό των θερμίδων που καταναλώνουμε, σύμφωνα πάντα με τα κιλά μας. Η εξίσωση που μας δίνει των αριθμό των θερμίδων συνυπολογίζει το βάρος και το ύψος ως προς το μεταβολικό ρυθμό και την ταχύτητα βάδισης. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως περπατώντας με έναν μέτρια γρήγορο ρυθμό χωρίς ανηφόρες , κατηφόρες για μια ώρα καταναλώνουμε περίπου:

  • Αν είμαστε από 55-65 κιλά = 200 θερμίδες
  • Αν είμαστε από 65-75 κιλά= 225 θερμίδες
  • Αν είμαστε από 75-85= 255 θερμίδες
  • Αν διπλασιάσουμε την ταχύτητα που περπατάμε σχεδόν διπλασιάζεται και ο αριθμός των θερμίδων.

Αντίστοιχα στο τρέξιμο, όπως είναι λογικό τα νούμερα είναι πολύ μεγαλύτερα. Συγκεκριμένα για μια ώρα, σύμφωνα πάντα με τα κιλά καταναλώνουμε περίπου:

  • Αν είμαστε από 55-65 κιλά = περίπου 495 θερμίδες
  • Αν είμαστε από 65-75 κιλά =  περίπου 614 θερμίδες
  • Αν είμαστε από 75-85 κιλά = περίπου 755 θερμίδες

Συμπεραίνουμε λοιπόν πως το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να βγούμε έξω από το σπίτι και να τρέξουμε ή να περπατήσουμε για να νιώσουμε καλύτερα σωματικά, να ενεργοποιηθούμε, να διατηρήσουμε το βάρος μας ή ακόμη και να χάσουμε κιλά αλλά και για να ανέβει η ψυχολογία μας!

Γυμναστείτε με έκπτωση 30% στη μηνιαία ή τριμηνιαία συνδρομή σας στα γυμναστήρια ALTERLIFE! Αποκλειστικά για πελάτες υγείας INTERAMERICAN! Μάθετε περισσότερα.

Είστε και μέλη του Interamerican Club; Συνδυάστε την εγγραφή σας στο γυμναστήριο με την αγορά αθλητικών ειδών με έκπτωση έως 20% και επιβραβεύστε τον εαυτό σας με υπηρεσίες ευεξίας και ομορφιάς με έκπτωση έως -15%.

Web Content Viewer

Portlet Content

Από το blog μας

Web Content Viewer

Portlet Content
Complementary Content
${loading}