Πληροφορίες Άρθρου

Web Content Viewer

Portlet Content
Εισόδημα – Σύνταξη 25.06.2015

Προστατεύοντας τον καθημερινό μας «κρυμμένο θησαυρό»

Ασφάλιση ζωής

Το «αφανές» περιουσιακό μας στοιχείο

Οι περισσότεροι θεωρούμε ότι τα περιουσιακά στοιχεία  με τη μεγαλύτερη αξία είναι οι αποταμιεύσεις μας, οι επενδύσεις μας, το σπίτι μας, ακόμα και το αυτοκίνητό μας. Υπάρχει όμως ένα πολύ μεγαλύτερο, συχνά «αφανές» στοιχείο, το οποίο μας δίνει τη δυνατότητα να εξασφαλίσουμε όλα τα παραπάνω: το εισόδημα που εξασφαλίζουμε από την εργασία μας.

Αν δούμε το εισόδημά μας σωρευτικά και σε μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα, αντιλαμβανόμαστε ότι η οικονομική του αξία είναι τεράστια. Αποτελεί τον προσωπικό καθημερινό μας «θησαυρό», που κατά τη διάρκεια μιας ζωής, μπορεί να ξεπεράσει και το 1.000.000 ευρώ.

Η σταθερή εισροή εισοδήματος από το επάγγελμά μας είναι η κύρια πηγή χρηματοδότησης των υλικών μας αναγκών και μάς προσφέρει την ποιότητα ζωής που επιθυμούμε για εμάς και την οικογένειά μας. Γι’ αυτό και αποτελεί το εφαλτήριο για να πραγματοποιήσουμε τα όνειρα, τις επιθυμίες και τους στόχους μας.

Στατιστικά στοιχεία και δεδομένα

Οι σημερινές οικονομικές συνθήκες έχουν αντίκτυπο σε ολόκληρη την κοινωνία. Οι υψηλοί δείκτες ανεργίας είναι σοβαρός λόγος ανησυχίας. Κι ενώ διατηρούμε την ελπίδα ότι οι δυσκολίες θα είναι προσωρινές και κάνουμε ό, τι μπορούμε για να τις ξεπεράσουμε, την ίδια στιγμή, ένα απρόοπτο συμβάν, όπως ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα ή ασθένεια, μπορεί να επηρεάσει μόνιμα την ικανότητά μας για εργασία.

Ο κίνδυνος αυτός επιβεβαιώνεται από τα υπάρχοντα στατιστικά στοιχεία. Σε σύνολο 11.679 τροχαίων ατυχημάτων κατά το 2014:

  • 1.068 άτομα τραυματίστηκαν βαριά
  • 13.216 άτομα τραυματίστηκαν ελαφριά

Ένα άτομο 20 ετών σήμερα έχει 25% πιθανότητα να αντιμετωπίσει κάποια μορφή ανικανότητας μέχρι την ηλικία συνταξιοδότησης, ενώ η πιθανότητα ανικανότητας από ασθένεια είναι μεγαλύτερη από την πιθανότητα ανικανότητας από ατύχημα.

Επιπλέον, με τα σημερινά δεδομένα της κοινωνικής ασφάλισης, η μέση σύνταξη των μεγαλύτερων φορέων κοινωνικής ασφάλισης, τόσο για χηρεία όσο και για αναπηρία, κυμαίνεται γύρω στα 500 – 600 ευρώ το μήνα. Τα χρήματα αυτά δεν επαρκούν για να στηρίξει κανείς την οικογένειά του, να μεγαλώσει τα παιδιά του και να διατηρήσει ένα αξιοπρεπές επίπεδο ζωής. Πέρα από το συναισθηματικό φορτίο, οι οικονομικές επιπτώσεις μιας ανικανότητας ή απώλειας ζωής είναι εξίσου οδυνηρές.

Κι όμως, μπορούμε να προνοήσουμε.

Η οικονομική ασφάλεια της οικογένειάς μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ικανότητά μας να εργαστούμε. Η ιδιωτική ασφάλεια εισοδήματος μπορεί να αποδειχτεί για μας ένα αποτελεσματικό σωσίβιο σε μια δύσκολη στιγμή.

Σε αυτή τη λογική, η INTERAMERICAN έχει δημιουργήσει μία σειρά προγραμμάτων ασφάλισης ζωής και εισοδήματος, που δίνουν τη δυνατότητα επιλέξει κανείς ανάλογα με τα δικά του δεδομένα και ανάγκες.

Μάθετε περισσότερα για τα προγράμματα Ασφάλειας Ζωής και Ασφάλειας Εισοδήματος INTERAMERICAN.

Web Content Viewer

Portlet Content

Από το blog μας

Web Content Viewer

Portlet Content
Complementary Content
${loading}