Πληροφορίες Άρθρου

Web Content Viewer

Portlet Content
Κατοικία 06.07.2018

Προστατέψτε το σπίτι σας κατά την περίοδο των διακοπών

Προστασία κατά την περίοδο διακοπών

Το καλοκαίρι είναι περίοδος διακοπών, αλλά όχι για όλους! Μερικοί «επαγγελματίες» δραστηριοποιούνται ακριβώς όταν εσείς λείπετε. Υπάρχουν μερικά απλά μέτρα που μπορείτε να πάρετε για να προστατεύσετε την περιουσία σας:

  1. Τοποθετήστε κλειδαριές ασφαλείας στις εξωτερικές πόρτες, μηχανισμούς ασφαλείας στα παράθυρα και «μάτι» στην κεντρική είσοδο του σπιτιού σας. Μην ανοίγετε σε αγνώστους.
  2. Τοποθετήστε σύστημα συναγερμού και βάζετέ το σε λειτουργία και όταν κοιμάστε, όχι μόνο όταν λείπετε.
  3. Μην αφήνετε τα κλειδιά του σπιτιού σε σημείο που είναι εύκολο να βρεθούν, όπως π.χ. κάτω από το χαλάκι ή τη γλάστρα.
  4. Φροντίστε να υπάρχει καλός φωτισμός γύρω από το σπίτι. Οι διαρρήκτες αποφεύγουν το φως.
  5. Μην εγκαταλείπετε εργαλεία, σκάλες ή τραπέζια έξω από το σπίτι και κόψτε τα χοντρά κλαδιά δέντρων που πλησιάζουν στη βεράντα σας.
  6. Φυλάξτε κοσμήματα, χρήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα σε ασφαλές μέρος, όπως π.χ. ένα μικρό χρηματοκιβώτιο, αλλά αφήστε μερικά χρήματα σε εμφανές μέρος.
  7. Μη δίνετε πληροφορίες σε αγνώστους από το τηλέφωνο και μην κοινοποιείτε συγκεκριμένες πληροφορίες (όπως π.χ. πότε θα επιστρέψετε).
  8. Φροντίστε να είναι κλειστές οι είσοδοι του σπιτιού σας και όταν βρίσκεστε στον κήπο ή «παίρνετε έναν υπνάκο». Αν έχετε γκαράζ, φροντίστε να είναι πάντοτε κλειστή η πόρτα του.
  9. Αν είστε γυναίκα που ζει μόνη, βάλτε στο κουδούνι μόνο το επώνυμό σας.
  10. Σβήστε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές αλλά… αφήστε το ραδιόφωνο ανοικτό ή ένα – δύο εσωτερικά φώτα αναμμένα.
  11. Συνεννοηθείτε με τους γείτονές σας, ενημερώστε τους και αφήστε επίσης τον αριθμό τηλεφώνου όπου θα μπορούν να σας βρουν.
  12. Σημαδέψτε όλα τα αντικείμενα αξίας, όπως τηλεοράσεις, στερεοφωνικά, κάμερες κ.λπ., μην πετάτε τις εγγυήσεις ή τις οδηγίες χρήσεως. Πολλά κλοπιμαία που βρίσκει η αστυνομία δεν επιστρέφονται ποτέ γιατί ο ιδιοκτήτης τους δεν μπορεί να τα αναγνωρίσει.
  13. Σημειώστε όλους τους αριθμούς ταυτοτήτων, διαβατηρίων, πιστωτικών καρτών, τραπεζικών λογαριασμών κ.λπ., φυλάξτε τους σε ασφαλές σημείο και κρατάτε φωτοτυπίες.

Επιστρέφοντας από τις διακοπές σας….

  • Αν αντιληφθείτε ότι το σπίτι έχει παραβιαστεί μην αγγίξετε τίποτε. Απομακρυνθείτε, ειδοποιήστε αμέσως την αστυνομία και -αν έχετε ασφάλιση κατοικίας- την ασφαλιστική σας εταιρία.
  • Αν βρεθείτε αντιμέτωποι με τον κλέφτη, διατηρήστε την ψυχραιμία σας και μην αντιδράσετε έντονα. Αν τον αντιληφθείτε πριν σας αντιληφθεί, δώστε του την ευκαιρία να φύγει.

Web Content Viewer

Portlet Content

Από το blog μας

Web Content Viewer

Portlet Content
Complementary Content
${loading}