Πληροφορίες Άρθρου

Web Content Viewer

Portlet Content
Κατοικία 14.09.2022

«Προστάτευσε ό,τι σε προστατεύει»: Μπορείτε να πάρετε ένα σπίτι μέσα σ’ έναν χρόνο, με 200 ευρώ;

Θυμηθείτε τη χαρά σας όταν το φτιάξατε, το αγοράσατε, το διακοσμήσατε, το ανακαινίσατε ή το ενοικιάσατε. Τα σπίτια μας είναι οι χώροι που ζούμε και στους οποίους αποδώσαμε τεράστια εκτίμηση, ειδικά στα χρόνια της πανδημίας. Γιατί να μη νιώσετε την ίδια χαρά ασφαλίζοντάς το;

Θυμηθείτε τη χαρά σας όταν το φτιάξατε, το αγοράσατε, το διακοσμήσατε, το ανακαινίσατε ή το ενοικιάσατε. Τα σπίτια μας είναι οι χώροι που ζούμε και στους οποίους αποδώσαμε τεράστια εκτίμηση, ειδικά στα χρόνια της πανδημίας. Γιατί να μη νιώσετε την ίδια χαρά ασφαλίζοντάς το;

Όπως προσέχουμε τα παιδιά μας σε κάθε στιγμή της ζωής τους, το ίδιο μπορούμε και πρέπει να κάνουμε για το σπίτι. Η ασφάλιση κατοικίας είναι το πιο «ήσυχο» αλλά αποτελεσματικό περιουσιακό σας στοιχείο. Γιατί, η ασφάλιση κατοικίας μπορεί να σας εξασφαλίσει ένα σπίτι από την αρχή, σε περίπτωση καταστροφής, τη στιγμή που κοστίζει περίπου στα 150 με 200 ευρώ το έτος.

Και σήμερα είναι πιο απαραίτητη από ποτέ. Διαβάστε παρακάτω τους λόγους.

#1. Σπίτι: ένα αγαθό τεράστιας συναισθηματικής αλλά και οικονομικής αξίας

Όποιος έχει επιχειρήσει να κτίσει να αγοράσει, να πουλήσει ή να ενοικιάσει μία κατοικία, το γνωρίζει καλά. Οι τιμές αγοράς ακινήτων παραμένουν σταθερά υψηλές, ενώ το κόστος κατασκευής έχει ανέβει σε σημείο απαγορευτικό για τα περισσότερα νοικοκυριά. Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, συνολικά για την περασμένη χρονιά οι τιμές των διαμερισμάτων αυξήθηκαν με μέσο ετήσιο ρυθμό 7,1%, έναντι αύξησης 4,5% το 2020. Για το 2021, ο μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης των τιμών για τα νέα διαμερίσματα ήταν 7,4%, ενώ ο μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης για τα παλαιά διαμερίσματα ήταν 6,9% το 2021.

Οι αριθμοί δεν δείχνουν τίποτα περισσότερο από αυτό που νιώθει ο καθένας από την καρδιά του. Ένα σπίτι είναι πολύτιμο. Γι’ αυτό και είτε κανείς το έχει κληρονομήσει, είτε το έχει αποκτήσει με τους δικούς του κόπους, είναι προς όφελός του να το προστατεύει.

#2. Νέα κανονικότητα: τα ακραία καιρικά φαινόμενα:

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα – συμπεριλαμβανομένων των ισχυρών κυμάτων καύσωνα και των καταστροφικών πλημμυρών – είναι πλέον η νέα κανονικότητα, διαπιστώνει η νέα έκθεση που δημοσίευσε ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός (WMO). Η ανησυχητική πραγατικότητα που όλοι βώνουμε είναι πως η συχνότητα εμφάνισής τους είναι ολοένα και μεγαλύτερη.

Από το 1993 ως σήμερα έχουν συμβεί 40.942 ζημιές και έχουν δοθεί που ξεπερνούν τα 517 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Περιουσίας της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος. Τα γεγονότα της εικαιρότητας εξηγούν τους αριθούς που, στο παρόν μας φαίνεται να αυξάνονται. Αρκεί να σκεφτούμε τις πυρκαγιές του Ιουλίου που μπήκαν εντός οικισμών και τις πλημμύρες του Αυγούστου. Λίγους μήνες νωρίτερα, η κακοκαιρία ΕΛΠΙΣ, που έπληξε με σφοδρές χιονοπτώσεις κυρίως την Αττική, τη Βοιωτία και την Εύβοια – προκάλεσε 1.063 ζημιές που αφορούσαν τις ασφαλίσεις περιουσίας, με εκτίμηση αποζημιώσεων στα 3,7 εκατ. ευρώ. Η συχνότητα που οι ασφαλισμένοι στην Ελλάδα χρησιμοποιούν την ασφάλιση κατοικίας, αυξάνεται.


Σήμερα, μόλις το 15% των σπιτιών είναι ασφαλισμένα στη χώρα μας, κι από αυτά, το 70% έχει ασφαλιστεί λόγω δανειακής υποχρέωσης. Το ποσοστό είναι χαμηλό. Κι όμως, εμείς, στην Interaerican, πέρσι δώσαμε αποζημιώσεις για καταστροφές, που άγγιξαν τα 5,4 εκατομμύρια ευρώ!

#3. Οι συνηθισμένοι παράγοντες κινδύνου: Κλοπές, διαρροές σωληνώσεων και βραχυκυκλώματα

Οι κλοπές, οι διαρροές σωληνώσεων και τα βραχυκυκλώματα αποτελούν συχνές αιτίες αποζημιώσεων. Πριν την πανδημία, οι κλοπές είχαν σημειώσει αύξηση, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας. Μετά την αναμενόμενη κάμψη στα χρόνια του lock down, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τα στατιστικά της επόμενης μέρας, πόσο μάλλον όταν αυτή περιλαμβάνει μία ενεργειακή κρίση, που ακόμα δεν γνωρίζουμε αν θα αντιμετωπιστεί με μέτρα περιορισμού του δημόσιου φωτισμού ή και άλλους τρόπους.

Την ίδια στιγμή, η παρατεταμένη οκονομική κρίση έχει προκαλέσει την αναβολή πολλών ανακαινίσεων και επισκευών σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, που το κτιριολογικό της πρόγραμμα δεν είναι τόσο καινούργιο. Η ασφάλιση κατοικίας μπορεί να σας προστατεύσει από ανυπολόγιστες ζημιές, οι οποίες δεν είναι καν απαραίτητο να οφείλονται σε κάτι που συνέβη στο δικο σας σπίτι αλλά σε αυτό κάποιου γείτονα.

#4. Διαχρονικά, η ασφάλιση κατοικίας σας προστατεύει για ό,τι βάζει ο νους σας

Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν από τι πραγματικά τους προστατεύει η ασφάλιση κατοικίας. Επίσης, πολλές φορές είναι δύσκολο να εκτιμηθεί το πραγματικό κόστος της ζημιάς που μπορεί να συμβεί σε ένα σπίτι. Μία ακόμα σκέψη που απωθείται είναι, αν συμβεί η ζημιά, πρέπει να διορθωθεί άμεσα. Το κόστος της ασφάλισης κατοικίας είναι πραγματικά χαμηλό. Και οι καλύψεις πραγματικά πολύτιμες. Ειδικά σε περίοδο πληθωρισμού, δεν αξίζει να πάρετε το ρίσκο, αφήνοντας το σπίτι ανασφάλιστο.


Είμαστε δίπλα σας, για όλα όσα βλέπετε σε αυτή την εικόνα.

Είναι καλύτερα όταν έχετε καθοδήγηση στις επιλογές σας. Ένας εξειδικευμένος ασφαλιστικός σύμβουλος της Interamerican είναι στη διάθεσή σας, για να αναλύσει τις ανάγκες σας και να σας προτείνει τη δική σας λύση, χωρίς υποχρέωση αγοράς.

Web Content Viewer

Portlet Content

Από το blog μας

Web Content Viewer

Portlet Content
Complementary Content
${loading}