Πληροφορίες Άρθρου

Web Content Viewer

Portlet Content
Ασφάλεια Υγείας 20.05.2019

Πρέπει να ασφαλιστώ σε νεαρή ηλικία;

Πολλοί νέοι άνθρωποι δεν αναγνωρίζουν την ανάγκη για ασφάλιση υγείας, άμεσα. Αυτή η άποψη δεν είναι παράλογη, ωστόσο δεν είναι σωστή.

Πρέπει να ασφαλιστώ σε νεαρή ηλικία

Πολλοί νέοι άνθρωποι δεν αναγνωρίζουν την ανάγκη για ασφάλιση υγείας, άμεσα. Αυτή η άποψη δεν είναι παράλογη, ωστόσο δεν είναι σωστή. Συνήθως, όσο νεότερος είναι κανείς, τόσο καλύτερα αισθάνεται την υγεία του και τις αντοχές του. Έτσι, αναπτύσσεται η εντύπωση πως ο οργανισμός τους είναι άτρωτος και πως λίγα πράγματα, όχι σοβαρά, μπορούν να τους απασχολήσουν για την υγεία τους.

Ωστόσο υπάρχει περίπτωση και ένας νέος άνθρωπος να χρειαστεί νοσηλεία. Επιπλέον στην ασφάλιση, όσο νεότερος είναι κανείς τόσο ευκολότερο είναι να ασφαλιστεί και μάλιστα με πιο ευνοϊκούς όρους.

Σε αυτό το άρθρο θα διαβάσετε:

  • 7 τρόπους που η ασφάλιση σε νεαρή ηλικία μειώνει το οικονομικό ρίσκο
  • Παράγοντες που απειλούν ην υγεία των ανθρώπων και σε νεαρή ηλικία
  • Γιατί η ασφάλιση στο σύστημα υγείας “bewell” αποτελεί σταθερή επένδυση για την υγεία σας σε βάθος χρόνου 

1.Με την ασφάλιση σε νεαρή ηλικία έχετε μικρό ρίσκο κατά την περίοδο αναμονής.

Είναι πολύ σημαντικό να μπορείτε να έχετε το συμβόλαιό σας, όταν το χρειάζεστε!

Όλα τα ασφαλιστήρια συμβόλαια υγείας έχουν περίοδο αναμονής που κυμαίνεται από 30 έως 90 ημέρες. Ειδικά για το “bewell”, η κάλυψή σας ξεκινά στις 30 ημέρες από την ημερομηνία έναρξης της ασφάλισης, για νοσηλείες στην Ελλάδα και σε ευρωπαϊκές χώρες και σε 180 ημέρες για νοσηλείες εκτός ευρωπαϊκών χωρών. 

H αναμονή μπορεί να μεγαλώσει για ειδικές περιπτώσεις: φανταστείτε πως θέλετε να φέρετε στον κόσμο το νέο σας μωρό, σε μία άνετη και τεχνολογικά προηγμένη γυναικολογική κλινική. Ακόμα, αυτή η κλινική πρέπει να είναι πολύ φιλόξενη για να διευκολύνει τις πρώτες σας στιγμές μετά τη γέννα. Η ασφάλεια υγείας σας θα σας βοηθήσει να φτάσετε σ’ αυτόν τον στόχο, εφόσον έχετε αγοράσει το κατάλληλο πλάνο δύο χρόνια πριν. 

Σας ωφελεί να γνωρίζετε πως όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες προτείνουν συμβόλαια που περιλαμβάνουν αναμονές.  Αν βρίσκεστε σε περίοδο αναμονής αφού έχετε αγοράσει κάποιο συμβόλαιο, στην πράξη δεν μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις καλύψεις και τις παροχές του. Αυτό ισχύει ακόμη και αν χρειαστείτε επειγόντως ιατρική περίθαλψη.

Γι’ αυτό το λόγο,  η αγορά ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου υγείας σε νεαρή ηλικία είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα, καθώς οι πιθανότητες να το χρειαστείτε ευθύς αμέσως μειώνονται σημαντικά.

2. Έχετε πολλές πιθανότητες να είστε ασφαλίσιμος, όταν κάνετε την αίτηση.

Σύμφωνα με έρευνα της MRB για την Interamerican, λίγοι άνθρωποι πριν ή μετά τα 30 γνωρίζουν πως η αίτησή τους για ασφάλιση υγείας ενδέχεται ν’ απορριφθεί. Αντίθετα, άνθρωποι ηλικίας λίγο πριν ή μετά τα 50, το γνωρίζουν καλά.

Γιατί αυτό είναι σημαντικό; Επειδή η έρευνα καταδεικνύει πως όταν οι άνθρωποι ανακαλύπτουν πως χρειάζονται πραγματικά ασφάλιση υγείας, πιθανόν επειδή έχουν ήδη αρχίσει να ταλαιπωρούνται από κάποια προβλήματα υγείας, είναι πολύ αργά για να την αποκτήσουν. 

Η αίτηση ασφάλισης υγείας απορρίπτεται, όταν υπάρχουν σοβαρές ασθένειες που θα οδηγήσουν σε βέβαιη νοσηλεία, πιθανόν επανειλημμένα και μάλιστα πολύ σύντομα. Αν μία ασφαλιστική εταιρεία έχει πολλά τέτοια συμβόλαια, ζημιώνονται και οι ίδιοι οι πελάτες της, καθώς για ν’ ανταποκριθεί σε τέτοια κόστη νοσηλείας, μειώνει τις παροχές στα νέα συμβόλαια. 

Η ασφάλιση σε νεαρή ηλικία είναι επωφελής για τον ίδιο τον ασφαλισμένο, αλλά και για την εταιρεία που μπορεί να του παρέχει το καλύτερο. 

3.  Απολαμβάνετε χαμηλότερο ασφάλιστρο.

Το ασφάλιστρο που χρεώνει ένας ασφαλιστικός φορέας εξαρτάται από την τρέχουσα ηλικία σας. Αν επομένως αγοράσετε ασφάλιση υγείας σε νεαρή ηλικία, επωφελείστε από χαμηλότερο ασφάλιστρο.

Η αγορά ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου υγείας λίγο πριν τα 50 είναι κάποιες φορές εφικτή, αλλά με ψηλότερα ασφάλιστρα. Αυτό ισχύει για όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες, καθώς, όσο μεγαλύτερος σε ηλικία είναι ο ασφαλισμένος, τόσο αυξάνεται η πιθανότητα να χρειαστεί γρήγορα, πάνω από μία ανά έτος νοσηλεία. Αυτό είναι το καλό σενάριο. Οι πάροχοι ασφάλισης υγείας αποκλείουν ανθρώπους που έχουν μία σειρά από προϋπάρχουσες παθήσεις, από σχετικές καλύψεις ή ακόμα κι από την ασφάλιση υγείας συνολικά.

4. Σ’ αυτό το χαμηλό ασφάλιστρο, απολαμβάνετε περισσότερες καλύψεις.

Η ασφάλιση υγείας σε νεαρή ηλικία εξασφαλίζει περισσότερες και υψηλότερες καλύψεις σε ένα προσιτό ασφάλιστρο.

Σας εξασφαλίζει ακόμα καλύψεις οι οποίες σας είναι πολύ χρήσιμες και σε νεαρή ηλικία. 

Στο πλαίσιο του συστήματος υγείας Bewell  μπορείτε να επιλέξετε το πλάνο 3 του προγράμματος «Νοσηλεία από ασθένεια και ατύχημα» που περιλαμβάνει επίδομα τοκετού. Υπάρχει ακόμα το πρόγραμμα «Νοσηλεία μόνο από ατύχημα», το οποίο εξασφαλίζει νέους ανθρώπους, που οδηγούν περισσότερο, συχνά σε ριψοκίνδυνες συνθήκες. Και αυτά είναι μερικά μόνο παραδείγματα. Για να μάθετε περισσότερα, μπορείτε να μιλήσετε με έναν εξειδικευμένο σύμβουλο της Interamerican, ο οποίος θα προβεί στην ανάλυση των αναγκών σας. 

Σε κάθε περίπτωση όμως, οι ίδιες επιλογές καλύψεων κοστίζουν περισσότερο αν τις αποκτήσετε σε μεγάλη ηλικία, εξαιτίας ιατρικών επιπλοκών. 

5. Διευκολύνει τον οικονομικό σας προγραμματισμό.

Η αγορά ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου υγείας σε νεαρή ηλικία όχι μόνο σας δίνει μεγαλύτερη κάλυψη αλλά επίσης σας βοηθά να σχεδιάσετε τα οικονομικά σας με έναν καλύτερο τρόπο. 

Όταν έχετε επαρκή ιατρική κάλυψη για να αντιμετωπίσετε τυχόν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για την υγεία, μπορείτε να εστιάσετε στην πραγματοποίηση άλλων μακροπρόθεσμων επενδύσεων.

Πιο απλά, έχοντας ασφάλιση υγείας, τα χρήματα που βάζετε σήμερα στην άκρη θα χρησιμοποιηθούν για να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας. Μπορείτε να σπουδάσετε και να συνδράμετε το παιδί σας, να αγοράσετε σπίτι ή αυτοκίνητο, να ταξιδέψετε, να επενδύσετε στη δική σας επιχείρηση, αντί να πληρώσετε ξαφνικά μία πανάκριβη θεραπεία. Αυτό, το αναλαμβάνουμε εμείς για σας.  

6. Η ασφάλισή σας, ειδικά στο σύστημα υγείας “bewell”, είναι προσωπική

Είναι γνωστό πως σήμερα οι ιατρικές δαπάνες αυξάνονται εκθετικά. Γι’ αυτό η σημασία ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου υγείας είναι τεράστια. 

Διαβάστε πως μπορείτε να φτιάξετε ένα πρόγραμμα ασφάλισης υγείας με τις καλύψεις που θέλετε, στην τιμή που μπορείτε να πληρώσετε!

Επίσης,είναι πολύ πιθανόν να έχετε ήδη ασφάλιση υγείας σε κάποιο ομαδικό πρόγραμμα, από τον εργοδότη σας. Όμως οι καλύψεις ενός ομαδικού προγράμματος είναι ίδιες για όλους και τις περισσότερες φορές, δεν είναι αρκετές για να σας εξασφαλίσουν απέναντι σε έξοδα που μπορεί να σας προκύψουν.  Επιπλέον, θα διακινδυνεύσετε να μείνετε χωρίς ασφάλιση κατά τη στιγμή της αλλαγής εργασίας ή σε περίπτωση απώλειας εργασίας.

7. Αν και οι άνθρωποι σήμερα είναι ευαισθητοποιημένοι σε θέματα υγείας, τόσο περισσότεροι νοσούν νωρίς.

Οι συνθήκες ζωής στον δυτικό κόσμο επιδεινώνουν την κατάσταση της υγείας των ανθρώπων. Παρ’ όλο που ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν έναν υγιέστερο τρόπο ζωής, με περισσότερη άσκηση και καλύτερη διατροφή, ολοένα και περισσότεροι νοσούν σε νεαρή ηλικία.  

Ο καθιστικός τρόπος ζωής, το στρες, οι γρήγοροι ρυθμοί και η κατανάλωση πρόχειρου, γρήγορου φαγητού έχουν οδηγήσει σε αύξηση της εμφάνισης πολλών ασθενειών που σχετίζονται με την καρδιά και τους πνεύμονες, τον καρκίνο και τον διαβήτη.

Παρακάτω θα δείτε τις 5 συχνότερες αιτίες νοσηλείας νέων ανθρώπων (20 έως 39 ετών) στην Ελλάδα, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία. 

Άνδρες

  • Κακώσεις και δηλητηριάσεις: 20%
  • Πεπτικό σύστημα: 12%
  • Αναπνευστικό σύστημα: 12%
  • Μυοσκελετιικό σύστημα: 8%
  • Κυκλοφορικό σύστημα: 6%

Γυναίκες

  • Τοκετός & επιπλοκές: 54%
  • Ουροποιογεννητικό σύστημα: 9%
  • Πεπτικό σύστημα: 6%
  • Καρκίνος και καλοήθεις όγκοι: 5%
  • Αναπνευστικό σύστημα: 4% 

Σ’ αυτό το πλαίσιο η ασφάλιση υγείας δεν πρέπει να υποβιβάζεται σε απαραίτητη αναγκαιότητα μόνο για μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους. Αντίθετα είναι πολύ χρήσιμη στις νέες γενιές, παρέχοντας εργαλεία και γνώση πάνω στην καλή ζωή, γιατρούς check ups και διαγνωστικά, αλλά και νοσηλεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Σε κάθε περίπτωση, είναι πολύ χρήσιμο να μιλήσετε με έναν ασφαλιστικό σύμβουλο της INTERAMERICAN και να μάθετε περισσότερα για τους τρόπους που το “beweell” μπορεί να ανταποκριθεί στις δικές σας ανάγκες σήμερα αλλά και σε βάθος χρόνου.

Είμαστε στη διάθεσή σας!

Web Content Viewer

Portlet Content

Από το blog μας

Web Content Viewer

Portlet Content
Complementary Content
${loading}