Πληροφορίες Άρθρου

Web Content Viewer

Portlet Content
Υγεία 09.05.2023 3 λεπτά

Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών: Οι άνθρωποι δίπλα μας, όταν είμαστε ασθενείς

Η 12η Μαΐου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών και Νοσηλευτριών προς τιμήν της Florence Nightingale (Φλόρενς Νάιτινγκεϊλ 12 Μαΐου 1820 – 13 Αυγούστου 1910) η οποία θεωρείται η ιδρύτρια της σύγχρονης νοσηλευτικής.

Η ημέρα αυτή σηματοδοτεί μια ημερομηνία σταθμό κάθε χρόνο, καθώς έρχεται να τιμήσει όλους τους νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, στο πρόσωπο της Βρετανίδας πρωτοπόρου νοσηλεύτριας, η οποία εξέλιξε και καθιέρωσε στις υγειονομικές υπηρεσίες και στη συνείδηση της κοινωνίας την νοσηλευτική ως επιστήμη υγείας και τους νοσηλευτές και νοσηλεύτριες ως επιστήμονες και προασπιστές της δημόσιας υγείας.

Η γιορτή αυτή μας υπενθυμίζει την ανεκτίμητη συνεισφορά των νοσηλευτών και νοσηλευτριών στην κοινωνία μας. Η νοσηλευτική ως επιστήμη δεν είναι μόνον ένα επάγγελμα και μία βιοποριστική ενασχόληση, αλλά ένα λειτούργημα το οποίο έχει έναν ευρύ και σοβαρό κοινωνικό ρόλο. Οι ασθενείς βλέπουν την νοσηλευτική ως το πλέον ηθικό και έντιμο επάγγελμα/λειτούργημα.

Στην σύγχρονη νοσηλευτική η εφαρμογή μιας προσέγγισης βασισμένης σε ενδείξεις αποτελεί μια πρόκληση για τους νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες. Αναζητώντας την ποιότητα και πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη θα πρέπει συνεχώς κατά την παροχή της φροντίδας να προσπαθούμε και να εφαρμόζουμε την νοσηλευτική βασισμένη σε ενδείξεις και μόνον.

Οι νοσηλευτές αποτελούν έναν από τους βασικούς πυλώνες επάνω στον οποίο στηρίζεται κάθε σύστημα υγείας. Η μεγαλύτερη πλειοψηφία του νοσηλευτικού προσωπικού εργάζεται σε αντίξοες συνθήκες, με έντονο άγχος, αγωνία και σοβαρή συναισθηματική φόρτιση. Είναι πάντοτε εκεί για όλους τους ασθενείς, με χαμόγελο και καλή διάθεση, αψηφώντας τα προσωπικά τους προβλήματα.

Με αφορμή την ημέρα αυτή, ευχαριστούμε τους Νοσηλευτές και τις Νοσηλεύτριες που απαρτίζουν το δυναμικό της Αθηναϊκής Κλινικής για την αδιάλειπτη φροντίδα την οποία παρέχουν στους ασθενείς μας. Το αυξημένο αίσθημα ευθύνης το οποίο τους διακρίνει και ο επαγγελματισμός τους, έχουν συμβάλλει αποφασιστικά στο ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Χρόνια Πολλά σε όλους τους Νοσηλευτές και Νοσηλεύτριες, σας ευχαριστούμε πολύ.


Web Content Viewer

Portlet Content

Από το blog μας

Web Content Viewer

Portlet Content
Complementary Content
${loading}