Πληροφορίες Άρθρου

Web Content Viewer

Portlet Content
Ασφάλεια Υγείας 18.06.2019

Όταν η ασφάλιση υγείας γίνεται γυναικεία υπόθεση

Σε περασμένες εποχές, η ασφάλιση υγείας ήταν για τις γυναίκες πιο ακριβή απ’ ότι για τους άνδρες. Αυτές οι εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Όταν η ασφάλεια υγείας γίνεται γυναικεία υπόθεση

Σε περασμένες εποχές, η ασφάλιση υγείας ήταν για τις γυναίκες πιο ακριβή απ’ ότι για τους άνδρες, επειδή η υγεία των γυναικών χρειαζόταν περισσότερη φροντίδα! Αυτές οι εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, ωστόσο η υγεία των γυναικών συνεχίζει να χρειάζεται περισσότερη προσοχή και φροντίδα. 

Σε αυτό το άρθρο θα διαβάσετε:

  • ποια είναι τα βασικότερα ζητήματα υγείας που απασχολούν τις γυναίκες διαφορετικών ηλικιών
  • μία γεύση από το τι μπορεί να τους προσφέρει η ασφάλιση υγείας 
  • και ειδικότερα τι κάνουμε στην INTERAMERICAN για να προσφέρουμε ακόμα περισσότερα

Αξίζει να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο, ανεξάρτητα από την ηλικία και το φύλο σας. Μία νεότερη γυναίκα θα δει πως μπορεί να αντιμετωπίσει ορισμένα ζητήματα σε περίπτωση που την απασχολήσουν στο μέλλον, ενώ ένας άνδρας θα ξέρει πώς να προστατεύσει τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Υγεία και ασφάλιση στα ξέγνοιαστα χρόνια, πριν ακόμα έρθουν τα παιδιά

Γιατί θα μπορούσε να απασχολεί η ιδιωτική ασφάλιση υγείας μία νέα γυναίκα που βρίσκεται στην καλύτερη φάση της ζωής της; Οπωσδήποτε, είναι πολύ σπάνιο να προκύψουν νωρίς οι ασθένειες που ταλαιπωρούν τους περισσότερους ανθρώπους στην πορεία της ζωής τους. Ωστόσο η ασφάλιση υγείας σχετίζεται και με τα ευχάριστα περιστατικά της ζωής. Όπως ο τοκετός! Κάθε γυναίκα που επιθυμεί να γίνει μία μέρα μαμά, μπορεί να ξεκινήσει τη διαδρομή της ζωής με το νέο της μωρό στο ιδιωτικό μαιευτήριο που θέλει, καλύπτοντας ένα μέρος ή και ολόκληρο το ποσό από την ασφάλισή της. Για να το κάνει, μπορεί να χτίσει τη δική της, έξυπνη ασφαλιστική στρατηγική μαζί με τον ασφαλιστικό της σύμβουλο. 

Μέσα στο 2018, η INTERAMERICAN χορήγησε επίδομα τοκετού σε 354 γυναίκες! 

Αυτό πάντως που ωφελεί κάθε γυναίκα να γνωρίζει, είναι ότι για να λάβει το επίδομα τοκετού, υπάρχει μία περίοδος αναμονής. Δηλαδή, δεν μπορεί να αγοράσει ασφάλιση υγείας όσο είναι ή λίγο πριν μείνει έγκυος και να μπορέσει να επωφεληθεί από αυτό. Θα πρέπει να περιμένει πρώτα ορισμένα χρόνια. Γι’ αυτό, αν ανήκετε στους ανθρώπους που θέλουν να κάνουν παιδί, σας συμφέρει να επιλέξετε ένα πρόγραμμα ασφάλισης υγείας που σας προσφέρει ένα σύντομο διάστημα αναμονής.

Παράλληλα, η ασφάλιση υγείας σας λειτουργεί σαν ένα «μαξιλάρι» που σας προσφέρει σιγουριά, αν συμβεί οτιδήποτε έκτακτο. 

Μία επέμβαση σκωληκοειδίτιδας ή ρινικού διαφράγματος ή μία νοσηλεία από ασθένειες όπως η λοιμώδης μονοπυρήνωση, ακόμα και ένα ορθοπεδικό πρόβλημα, όπως ένα σπασμένο χέρι είναι περιστατικά που μπορεί τελικά να απασχολήσουν νέους ανθρώπους. Για τέτοια απλά ζητήματα, οι περισσότεροι Έλληνες προτιμούν φυσικά το περιβάλλον ενός ιδιωτικού νοσοκομείου. Όμως, καθώς οι περισσότεροι Έλληνες δεν έχουν προνοήσει από νωρίς για ιδιωτική ασφάλιση υγείας, κάθε χρόνο πληρώνουν από την τσέπη τους στον γιατρό, το νοσοκομείο και για φαρμακευτική αγωγή περίπου 4, 3 δισεκατομμύρια ευρώ! (Πηγή: ΕΛΣΤΑΤ, Έρευνα Οικογενειακών Προϋπολογισμών 2016) Πολλά δεν είναι; Η ασφάλιση υγείας μπορεί να σας προστατεύσει από το δικό σας «μερίδιο» σε αυτό το παράλογο ποσό.

Σκεφτείτε ένα παράδειγμα που απασχολεί κάθε γυναίκα οπωσδήποτε μία φορά το χρόνο: Οι γυναικολογικές εξετάσεις! Στις ιδιόκτητες υποδομές Υγείας της INTERAMERICAN, μπορείτε με κάθε επιλογή προγράμματος «Γιατροί και Διαγνωστικές» να κάνετε δωρεάν τις γυναικολογικές σας εξετάσεις, ακόμα κι αν ο γυναικολόγος σας δεν είναι στο δίκτυο γιατρών της INTERAMERICAN. Και το κόστος της επίσκεψης στον γυναικολόγο, συνήθως 80 με 100 ευρώ στην επίσκεψη, είναι ένα ποσό που μπορείτε, με βάση την επιλογή καλύψεών σας, να το πάρετε πίσω από την ασφάλισή σας! Ταυτόχρονα, αν οι εξετάσεις σας δείξουν κάτι που σας ανησυχεί, όπως ένα ινομύωμα, έχετε στη διάθεσή σας χωρίς κόστος και τους γιατρούς του δικτύου για μία δεύτερη ιατρική γνώμη.

Η μαμά έχει μία ασφάλιση υγείας με πολλαπλά οφέλη

Στην πραγματικότητα, οι ανάγκες μίας γυναίκας για την υγεία της μετά τον τοκετό, δεν αλλάζουν πολύ σε σχέση με πριν τον τοκετό. Αυτό που αλλάζει ριζικά, είναι η προσοχή που οι δείχνουν πια οι μαμάδες για την υγεία τους. Αν είστε μητέρα ή έχετε μία μαμά στο περιβάλλον σας, σίγουρα αντιλαμβάνεστε τον τρόπο που η μητρότητα καθιστά ξαφνικά μία γυναίκα υπεύθυνη για δύο ζωές. Και είναι επίσης σίγουρο, πως βασική προϋπόθεση για να είναι τα παιδιά ευτυχισμένα, είναι να είναι καλά η μαμά. 

Έτσι λοιπόν η πρόληψη αναδεικνύεται σε προτεραιότητα για τις μαμάδες. Από τις σημαντικότερες εξετάσεις είναι οι μαστογραφίες και το τεστ ΠΑΠ. Επίσης, σε ηλικίες άνω των 35, αν έχετε ιατρικό ιστορικό στην οικογένεια, θα χρειαστεί να ξεκινήσετε νωρίς πιο εξειδικευμένες εξετάσεις - όπως γαστροσκόπηση, κολονοσκόπηση κλπ – εφόσον το συνιστά ο γιατρός σας. Οι εξετάσεις που μόλις διαβάσατε, δεν αναφέρθηκαν τυχαία. Πολλοί τύποι καρκίνου, όπως του μαστού, των ωοθηκών, του παχέος εντέρου - παρουσιάζουν μεγάλα ποσοστά κληρονομικότητας. Όταν υπάρχει επιβαρυμένο οικογενειακό ιστορικό, οι πιθανότητες να εκδηλωθούν αυξάνονται σημαντικά, όμως δεν είναι απαραίτητο ότι θα νοσήσουμε. Για παράδειγμα, αν ένας από τους δύο γονείς μας, ή ο θείος μας έχει διαγνωστεί με καρκίνο στην ηλικία των 45 ετών, τότε ο κίνδυνος για εμάς είναι μεγαλύτερος από ό,τι θα ήταν αν η διάγνωση είχε γίνει σε μεγαλύτερη ηλικία. 

Αυτές τις εξετάσεις λοιπόν, μπορεί να κάνει κάθε γυναίκα δωρεάν με κάθε επιλογή προγράμματος «Γιατροί και Διαγνωστικές» στις ιδιόκτητες υποδομές Υγείας της INTERAMERICAN, ακόμα κι αν ο γιατρός της δεν είναι στο δίκτυο γιατρών της INTERAMERICAN. Και το κόστος της επίσκεψης στον γιατρό όμως, είναι ένα ποσό που μπορείτε, με βάση την επιλογή καλύψεών σας, να το πάρετε πίσω από την ασφάλισή σας. Ταυτόχρονα, αν οι εξετάσεις σας δείξουν κάτι που σας ανησυχεί, έχετε στη διάθεσή σας χωρίς κόστος και τους γιατρούς του δικτύου για μία δεύτερη ιατρική γνώμη.

Ένα «περίεργο» ασφαλιστικό ζήτημα που πολύς κόσμος δεν γνωρίζει, αλλά παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, είναι πως επιλέγοντας κανείς από νωρίς να επενδύσει στην ασφάλιση υγείας, «αγοράζει» την ασφαλισιμότητά του! Στην ουσία, αν επιλέξετε ασφάλισή υγείας από νεαρή ηλικία, είστε σίγουροι πως, ό,τι και να γίνει στο μέλλον, θα είστε καλυμμένοι.

Διαβάστε περισσότερα: Πρέπει να ασφαλιστώ σε νεαρή ηλικία;

Πολλοί ασφαλισμένοι σε νεαρή ηλικία δεν εκτιμούν αρκετά το συμβόλαιό τους γιατί δεν το χρησιμοποιούν. Έτσι πολλές φορές το αφήνουν, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να έχουν τις καλύψεις που θέλουν όταν πια τις χρειάζονται σε μεγαλύτερη ηλικία. Είναι καλό να μη βρεθείτε σε τέτοια θέση.

Τέλος, ένα όχι και τόσο γνωστό, αλλά πολύ ενδιαφέρον πλεονέκτημα για μία ασφαλισμένη της INTERAMERICAN είναι πως μπορεί να χρησιμοποιήσει τη γραμμή υγείας 1010 για να πάρει ιατρικές συμβουλές και για το παιδάκι της. Έτσι αν βρίσκεστε σε τόπο που δεν υπάρχει παιδίατρος, στις αργίες και αργά τη νύχτα, θα έχετε έναν γιατρό να μιλήσετε με ένα τηλεφώνημα.

Μία ασφάλιση υγείας που ωριμάζει μαζί με την ασφαλισμένη

Όσο μία γυναίκα ωριμάζει, τόσα περισσότερα οφέλη περιμένει να δρέψει από τις επιλογές της. Για να χαρεί όσα έχει χτίσει ως τώρα, θέλει … ελεύθερο χρόνο και καλή υγεία! 

Όσον αφορά στην ασφάλιση υγείας, σε αυτό το στάδιο της ζωής «εξαργυρώνετε» την ασφαλισιμότητα στην οποία αναφερθήκαμε παραπάνω. Δηλαδή, πλέον είναι καλό να έχετε ήδη ασφαλιστεί και να κρατήσετε την ασφάλισή σας για τα προγραμματισμένα – όπως τα check up σας - και τα έκτακτα περιστατικά υγείας. Βέβαια, καθώς με την ηλικία αλλάζει και το ύψος του ασφαλίστρου, υπάρχουν αρκετοί ασφαλισμένοι που έχουν δυσκολευθεί να διατηρήσουν το πρόγραμμά τους, ανεξάρτητα από την ασφαλιστική εταιρεία που έχουν επιλέξει. 

Πράγματι, σε μεγαλύτερες ηλικίες το ασφάλιστρο μεγαλώνει, όμως δεν πρέπει να μην είστε ασφαλισμένοι. Και αυτό γιατί στις ηλικίες μεταξύ 30 και 50 ετών οι άνθρωποι είναι περισσότερο εκτεθειμένοι σε κίνδυνο. Μάλιστα μετά τα 50 το μέσο κόστος ζημιάς για την υγεία ανέρχεται στα €5.8οο, ποσό που είναι πολύ υψηλό και δύσκολο να το καλύψει κανείς μόνος του. (ΠΗΓΗ: έκθεση ΙΟΒΕ)

Η λύση σε αυτό το ζήτημα μας απασχόλησε πολύ στην INTERAMERICAN. Γι’ αυτό δημιουργήσαμε την ασφάλιση υγείας “bewell”, τη μοναδική ασφαλιστική λύση στην οποία μπορείτε να μειώσετε τις καλύψεις που δεν σας είναι χρήσιμες πια σε αυτό το στάδιο της ζωής σας και παράλληλα να μειώσετε και το ασφάλιστρό σας. Χωρίς ωστόσο να χάσετε ποτέ την 100% κάλυψη για ορισμένα πολύ σοβαρά περιστατικά υγείας!

Έχοντας εξασφαλίσει ότι μπορείτε να έχετε την ασφάλισή σας, το επόμενο βήμα είναι να την χρησιμοποιείτε! Στο πνεύμα της προληπτικής ιατρικής και για να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση των ασφαλισμένων μας, στην INTERAMERICAN έχουμε προβλέψει 2 προγράμματα check up για ασφαλισμένες άνω των 40 ετών, που περιλαμβάνουν τις παρακάτω εξετάσεις και αποσκοπούν στη διερεύνηση αναιμίας, υπερλιπιδαιμίας, σακχαρώδη διαβήτη και νοσήματα θυρεοειδούς μεταξύ άλλων, καθώς και  στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, της μήτρας, του παχέος εντέρου και των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Μέσα στο 2018, στην INTERAMERICAN αποζημιώσαμε 6.520 γυναίκες που έκαναν το check up τους. 

Δυστυχώς οι πρώτη αιτία νοσηλειών σε γυναίκες από 40 ως 59 ετών είναι ο καρκίνος και οι καλοήθεις όγκοι. Για να τον νικήσουμε μαζί, στην INTERAMERICAN δίνουμε μεγάλη έμφαση στην έγκαιρη διάγνωση που μεγιστοποιεί την επιβίωση, στη θεραπεία και την αποκατάσταση για την ομαλή συνέχεια μίας όμορφης ζωής. 

Διαβάστε περισσότερα για τα πρότυπα κέντρα μαστού στις ιδιόκτητες υποδομές υγείας της INTERAMERICAN! 

Επιπλέον φροντίζουμε ώστε οι ασφαλισμένες μας να είναι και οικονομικά καλυμμένες απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Το μέσο κόστος ανά ασθενή μας για το 2018 ανήλθε στα €7.340.

Για να μάθετε περισσότερα για τη δική σας εξατομικευμένη λύση ασφάλισης υγείας που μπορείτε να την διατηρήσετε σε βάθος χρόνου, μιλήστε με έναν εξειδικευμένο της INTERAMERICAN!

Web Content Viewer

Portlet Content

Από το blog μας

Web Content Viewer

Portlet Content
Complementary Content
${loading}