Web Content Viewer

Web Content Viewer

  • Οδηγός Διατροφής για όλη την οικογένεια: Σήμερα, δωρεάν για εσάς από την INTERAMERICAN
Διατροφή
09.10.2020

Οδηγός Διατροφής για όλη την οικογένεια: Σήμερα, δωρεάν για εσάς από την INTERAMERICAN

Γύρω από ένα τραπέζι αρχίζουμε να μαθαίνουμε τη ζωή. Γευόμαστε την κουζίνα της μαμάς ή και του μπαμπά. Θυμόμαστε τα συναισθήματά μας και επικοινωνούμε περισσότερο. Σήμερα μαθαίνουμε ακόμα ότι γύρω από ένα τραπέζι φροντίζουμε για την υγεία μας, τώρα και στο μέλλον.

Τα τελευταία χρόνια το θέμα της διατροφής έχει κερδίσει το ενδιαφέρον των περισσότερων ανθρώπων, υπό την οπτική της δημιουργικότητας και της επικοινωνίας - η οποία πλέον εντάσσεται και στο «τελετουργικό» της προετοιμασίας του φαγητού πέρα από το τραπέζι - και φυσικά υπό το πρίσμα της ευεξίας και της καλής υγείας.

Στην περίοδο του covid 19 η αξία της διατροφής αναδείχθηκε ακόμη περισσότερο, τόσο ως ασχολία που βοήθησε τους ανθρώπους να αντέξουν την έλλειψη κινητικότητας και εναλλαγών στις μέρες του lock down αλλά και ως σύμμαχος για την υγεία. Η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη από τη θεραπεία και ξεκινά από την αλλαγή στις απλές καθημερινές μας συνήθειες. Η σωστή διατροφή είναι το πρώτο και σπουδαιότερο βήμα για κάθε άνθρωπο και σε κάθε ηλικία. Με τη σωστή διατροφή διατηρούμε το σωστό βάρος, το σωστό δείκτη μάζας σώματος και παίρνουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά ώστε να είμαστε πιο υγιείς και ανθεκτικοί σε κάθε απειλή για την υγεία μας. Μάλιστα, η υγεία μέσω της διατροφής επεκτείνεται σε μία απρόβλεπτη σειρά από λειτουργίες στην καθημερινότητά μας, όπως ο καλός ξεκούραστος ύπνος, η αισιοδοξία και η καλή διάθεση, η συγκέντρωση και οι υψηλές επιδόσεις, η ευεξία και η καλή κίνηση χωρίς πόνους.

Μάθετε σήμερα τα πάντα για τη σωστή, ισορροπημένη διατροφή και τους τρόπους εφαρμογής της κατεβάζοντας εντελώς δωρεάν τον Οδηγό Διατροφής για όλη την οικογένεια, από την INTERAMERICAN σε επιστημονική επιμέλεια από το Ινστιτούτο Prolepsis. Είναι πολύ χρήσιμος για γονείς με μικρά παιδιά, για εφήβους, για την περίοδο της εγκυμοσύνης και του μητρικού θηλασμού, για όλους ενήλικες που νοιάζονται για τη διατροφή τους.

Όμως ενώ τα πλεονεκτήματα, άλλα περισσότερο γνωστά και άλλα πιο εντυπωσιακά, είναι πολλά, η αλλαγή προς ακόμα καλύτερες συνήθειες στη διατροφή μας δεν είναι πάντα εύκολο να επιτευχθεί. Οι πηγές για τη διατροφή είναι πολλές και η πληροφορία βρίσκεται συνήθως κατακερματισμένη σε πολλά διαφορετικά σημεία. Στο τέλος της μέρας συλλέγουμε πολλή από αυτή, αλλά η «μετάφρασή» της σε πράξεις δεν είναι εύκολη. Αυτή η πραγματικότητα, μαζί με τη δύναμη της συνήθειας, την έλλειψη χρόνου στα περισσότερα σύγχρονα νοικοκυριά, αλλά και τα ολοένα περισσότερα τρόφιμα και πρώτες ύλες που κατακλύζουν την αγορά απομακρύνει αρκετούς ανθρώπους από την περισσότερη και καλύτερη ζωή. Και αυτή είναι η αποστολή μας στην INTERAMERICAN. Να υποστηρίξουμε τους ανθρώπους να ζήσουν ασφαλέστερα, περισσότερο και καλύτερα. Πως θα μπορούσαμε να συνεισφέρουμε σε αυτή την κατεύθυνση πάνω στο θέμα της διατροφής;

Η απάντηση ήρθε μέσα από τον Οδηγό Διατροφής για όλη την οικογένεια από την INTERAMERICAN, σε Επιστημονική Επιμέλεια, Συγγραφή και Σχεδιασμό από το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis. Η νέα αυτή έκδοση αποτελεί συνέχεια του σπουδαίου έργου των Εθνικών Διατροφικών Οδηγών Ενηλίκων και Παιδιών, που εκδόθηκαν από το Ινστιτούτο Prolepsis το 2014. Η INTERAMERICAN υποστήριξε το έργο της ενοποίησης των δυο αυτών ξεχωριστών Οδηγών και την επικαιροποίησή τους με τα νέα διεθνή επιστημονικά δεδομένα. Με την έκδοση του Οδηγού, στόχος μας είναι κάθε οικογένεια να γνωρίζει με εγκυρότητα και αξιοπιστία, ποια είναι πραγματικά η σωστή, ισορροπημένη διατροφή, συμβατή με τις ιδιαίτερες συνθήκες της ζωής μας και χωρίς να επηρεάζεται από σύγχρονους μύθους που -ειδικά στην εποχή της πληροφορίας- κατακλύζουν τα σύγχρονα μέσα. Στόχος μας είναι ακόμα να προσφέρουμε σε κάθε άνθρωπο τους τρόπους της πρακτικής εφαρμογής όλων των καλών συνηθειών, καθημερινά, εύκολα και με γεύση, ώστε να αγαπηθούν από όλα τα μέλη της οικογένειας.

Ενδεικτικά στον Οδηγό Διατροφής για όλη την οικογένεια μπορείτε να βρείτε:
  • Πόσα γεύματα χρειάζεστε την ημέρα
  • Τι προσφέρει η κάθε κατηγορία τροφίμων στον οργανισμό
  • Πώς να υπολογίζετε τις μερίδες ανά ηλικία
  • Πώς θα ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να τρέφονται υγιεινά, επιλέγοντας τα τρόφιμα που τους κάνουν καλό
  • Τι χρειάζεται να τρώει μια γυναίκα κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης και του μητρικού θηλασμού
  • Τι περιλαμβάνει ένα ενδεικτικό εβδομαδιαίο διαιτολόγιο
  • Πώς θα φτιάξετε υγιεινές συνταγές
  • Ποια είναι η καλύτερη διατροφή για τις ηλικίες άνω των 65 ετών

Από σήμερα μπορείτε να έχετε τον Οδηγό Διατροφής για όλη την οικογένεια εντελώς δωρεάν. Κατεβάστε τον εδώ.

Web Content Viewer