Πληροφορίες Άρθρου

Web Content Viewer

Portlet Content
Καινοτομία 03.06.2022

Καινοτομία είναι να ασφαλίζεις οχήματα από το μέλλον και να ανακαλύπτεις νέες λύσεις

Η νέα εποχή φέρνει μεγάλες προκλήσεις και αλλαγές στον τρόπο που μετακινούμαστε. Ορισμένες από αυτές είμαστε έτοιμοι να τις υιοθετήσουμε ως κοινωνία, εξερευνώντας ωστόσο ακόμα τους τρόπους που μπορούμε να το κάνουμε καλύτερα, με περισσότερη οικονομία στη ζωή μας, ασφάλεια για την υγεία μας και για το καλό του περιβάλλοντος.

Καινοτομία είναι να ασφαλίζεις οχήματα από το μέλλον
Η νέα εποχή φέρνει μεγάλες προκλήσεις και αλλαγές στον τρόπο που μετακινούμαστε. Ορισμένες από αυτές είμαστε έτοιμοι να τις υιοθετήσουμε ως κοινωνία, εξερευνώντας ωστόσο ακόμα τους τρόπους που μπορούμε να το κάνουμε καλύτερα, με περισσότερη οικονομία στη ζωή μας, ασφάλεια για την υγεία μας και για το καλό του περιβάλλοντος. Δεν λείπουν οι λύσεις που βρίσκονται ακόμα σε ένα καθαρά πειραματικό επίπεδο.

Σύγχρονα concepts – όπως η πόλη των 15 λεπτών και οι έξυπνες πόλεις – προτείνουν τη χρήση λιγότερων αυτοκινήτων. Σε πειραματικό επίπεδο λειτουργούν λύσεις που μέχρι πρότινος υπήρχαν μόνο στα σενάρια επιστημονικής φαντασίας, όπως τα οχήματα χωρίς οδηγό. Άλλες λύσεις επίσης, όπως η μικροκινητικότητα και τα αυτοκίνητα που παράγουν λιγότερους ρύπους, αποτελούν θέματα συζήτησης γύρω από τις μετακινήσεις του αύριο.

Σκοπός μας στην INTERAMERICAN είναι να υποστηρίξουμε μέσω της ασφάλισης, αλλά και να διερευνήσουμε λύσεις στο επίπεδο της παροχής υπηρεσιών, οι οποίες διευκολύνουν τους ανθρώπους στις καθημερινές μετακινήσεις: Ασφαλείς, γρήγορες, προσιτές και φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές μεταφοράς (όλων των τύπων, μηχανοκίνητα, μη μηχανοκίνητα, κινούμενα και στάθμευση) μέσα στις πόλεις μας.

Τα πρώτα βήματα έχουν ήδη γίνει υποστηρίζοντας έμπρακτα καινοτόμες ιδέες, μέσω της ασφάλισης. Έτσι δείχνουμε την εμπιστοσύνη μας στο αύριο. Σε αυτό το άρθρο θα διαβάσετε τις καινοτομίες που έχουμε υποστηρίξει.

Ασφαλίζοντας ηλεκτροκίνητα οχήματα. Μία συνεργασία της ANYTIME με την Kineo

Τα ηλεκτρικά πατίνια και ποδήλατα είναι αποτελεσματικά και οικονομικά μέσα μετακίνησης για μικρές αποστάσεις μέσα στις πόλεις. Προσφέρουν μία οικονομική εναλλακτική στη μετακίνηση, μπορούν να συνδυαστούν με μειωμένη χρήση αυτοκινήτου ή μέσων μαζικής μεταφοράς, δίνουν τη δυνατότητα για μία πιο ανθρώπινη επαφή με την πόλη μας, ενώ παράλληλα φροντίζουμε τη φυσική μας κατάσταση μέσω της ισορροπίας του σώματος.

Στην INTERAMERICAN επιλέγουμε να εμπιστευθούμε τους συνανθρώπους μας που επιλέγουν υπεύθυνα αυτόν το νέο τρόπο μετακίνησης, ασφαλίζοντας ηλεκτρικά πατίνια και ποδήλατα μέσω της ANYTIME, σε συνεργασία με την Kineo, η οποία δραστηριοποιείται στην ενοικίασή τους. Εξασφαλίζοντας καλύψεις με υψηλή ποιότητα που αφορούν τόσο το όχημα (αστική ευθύνη, ίδιες ζημιές, ολική κλοπή, πλήρης οδική βοήθεια, νομική προστασία), όσο και τον οδηγό (προσωπικό ατύχημα, έξοδα ιατροφαρμακευτικών δαπανών, έξοδα αντικατάστασης/επισκευής οπτικών, έξοδα οδοντιατρικής αποκατάστασης), κάθε άνθρωπος μπορεί να επιλέξει τα ηλεκτροκίνητα οχήματα περιορίζοντας το ρίσκο.

Θέλετε να δοκιμάσετε την εμπειρία μετακίνησης με ηλεκτρικό πατίνι η ποδήλατο; Μάθετε περισσότερα


Τα πρώτα οχήματα χωρίς οδηγό ασφαλίστηκαν από την ΑΝΥΤΙΜΕ

Όλοι θυμούνται την εκπλήρωση μίας φουτουριστικής υπόσχεσης, το 2015, όταν τα πρώτα λεωφορεία χωρίς οδηγό δοκίμασαν τις διαδρομές τους στους δρόμους των Τρικάλων. Πρόκειται για την πιλοτική εφαρμογή των αυτοκινούμενων οχημάτων στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του πρωτοποριακού έργου “CityMobil2”, το οποίο συγχρηματοδοτήθηκε από το 7ο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την έρευνα και την τεχνολογική ανάπτυξη, σε συνεργασία με το Δήμο Τρικκαίων και την Αναπτυξιακή Εταιρεία “e-trikala Α.Ε.”.

Η INTERAMERICAN και η Αnytime ασφάλισαν τα αυτοκινούμενα οχήματα, με κάλυψη αστικής ευθύνης και οδικής βοήθειας. Στόχος μας ήταν και παραμένει να ενθαρρύνουμε κάθε προσπάθεια που μας πηγαίνει ένα βήμα πιο κοντά σε μία προηγμένη κοινωνία που μπορεί να προσφέρει περισσότερες ευκολίες στους πολίτες της.

Τα Τρίκαλα είναι μία από τις πέντε ευρωπαϊκές πόλεις που έχουν επιλεγεί για τη φιλοξενία της πιλοτικής κυκλοφορίας των αυτοματοποιημένων οχημάτων- λεωφορείων, αναλαμβάνοντας την παγκόσμια πρωτοτυπία των δοκιμών σε πραγματικές συνθήκες κυκλοφορίας σε αστικό περιβάλλον. Άλλες πόλεις που συμμετείχαν στην πιλοτική εφαρμογή του “CityMobil2”, εκτός από τα Τρίκαλα, είναι οι Λεόν (Ισπανία), Λα Ροσέλ (Γαλλία), Βαντάα (Φινλανδία) και Οριστάνο (Σαρδηνία).


Το πρώτο drone διανομής φαρμάκων πέταξε με ασφάλεια

Τα drones φέρνουν μια νέα εποχή στην γρήγορη μεταφορά εμπορευματικών αγαθών μικρού όγκου. Το πρώτο drone από αυτά στην Ελλάδα, πέταξε δοκιμαστικά στα Τρίκαλα, μεταφέροντας φάρμακα, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Η Anytime της INTERAMERICAN, ήταν χορηγός της πρωτοποριακής πιλοτικής δοκιμής, συνδέοντας το όνομά της καινοτομία για ακόμη μία φορά, ασφαλίζοντας το συγκεκριμένο drone και ενισχύοντας έτσι την επιτυχή ολοκλήρωση της δράσης.

Γίνε μέρος του οικοσυστήματος καινοτομίας της INTERAMERICAN! Ας κτίσουμε μαζί, υπηρεσίες πέρα από τα όρια της ασφάλισης!

Στο INTERAMERCAN INNOVATION HUB αναζητάμε λειτουργικές ψηφιακές λύσεις που συμπληρώνουν την ασφάλιση, με μια καθημερινή εμπειρία μετακίνησης.

Δεν έχει σημασία αν είστε μια νεοσύστατη εταιρεία, ένα προοδευτικό πανεπιστήμιο ή μια μεγάλη επιχείρηση. Αν έχετε ένα ψηφιακό working solution, που σχετίζεται με την καινοτόμο μετακίνηση, θα χαρούμε να μας το παρουσιάσετε!

Web Content Viewer

Portlet Content

Από το blog μας

Web Content Viewer

Portlet Content
Complementary Content
${loading}