Πληροφορίες Άρθρου

Web Content Viewer

Portlet Content
Εξυπηρέτηση 03.06.2021

Η unit manager Δούκισσα Νομικού μιλά για την καριέρα της στην INTERAMERICAN

Η unit manager Δούκισσα Νομικού μιλά για την καριέρα της στην INTERAMERICAN

Στην INTERAMERICAN αναπτυσσόμαστε συνεχώς τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά
11 χρόνια στην ασφαλιστική αγορά, 1η σε στόλο οχημάτων, 3.500 ασφαλισμένους πελάτες

Πόσο έχει αλλάξει ο ρόλος του Unit Manager στην εποχή της online επικοινωνίας;

Ο ρόλος μας δεν διαφοροποιήθηκε στο ελάχιστο. Καλούμαστε πάντοτε και υπό όποιες συνθήκες να εντοπίζουμε τα ταλέντα συμβούλων στην αγορά, να δημιουργούμε και να διαμορφώνουμε τους σύγχρονους επαγγελματίες ασφαλιστικούς συμβούλους, ώστε μέσα από εκείνους να προσφέρουμε ασφάλιση στην κοινωνία. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης και δέσμευσης στον κοινό μας στόχο που είναι οι άνθρωποι να ζουν περισσότερο, ασφαλέστερα και καλύτερα. Οι μέθοδοι και τα εργαλεία μας είναι αυτά που σαφώς έχουν εμπλουτιστεί ή και αλλάξει. Προσωπικά αγκαλιάζω με θέρμη κάθε αλλαγή παρουσιάζεται κατά καιρούς στον χώρο μας, αλλά και στην ζωή μας ως κοινωνία. Χρησιμοποιώ την online επικοινωνία στο έπακρον καθημερινά, κερδίζοντας πάρα πολύ χρόνο και διοχετεύοντας καλύτερα την ενέργειά μου. Αυτή η αλλαγή με έχει βοηθήσει να είμαι παραγωγικότερη, πιο ανάλαφρη από στρες και σε έναν βαθμό «πλουσιότερη…», αφού οι συχνές μετακινήσεις αναμφίβολα κοστίζουν.

Ποια προσαρμογή κάνατε για την διαδικασία νέων στελεχώσεων στην ομάδα σας; Ποια τα αποτελέσματα;

Στο σύννεφο ανασφάλειας που δυστυχώς επικρατεί στην χώρα μας και που διογκώνει την ανάγκη αισθήματος εξασφάλισης που πλέον οι πολίτες μας αναζητούν όλο και περισσότερο, με μεγάλη μου χαρά διαπιστώνω το έντονο ενδιαφέρον ανθρώπων της αγοράς εργασίας να ενταχθούν στην βιομηχανία μας και να συμμεριστούν το όραμά μας. Αυτό μέχρι στιγμής μου προκύπτει από την χρήση και την αξιοποίηση του LinkedIn, ως μέσο διείσδυσης σε όσους αναζητούν αλλαγή στην καριέρα τους. Κάτι με το οποίο δεν είχα τόσο εμπεριστατωμένα απασχοληθεί πριν την εποχή του Covid. Επιπλέον, ετοιμάζουμε πολύ ιδιαίτερα projects με τους συνεργάτες μου, πάνω στην γενικότερη παρουσία μας στο διαδίκτυο και την προσέλκυση του κοινού. Πράγματα που θα ανέβουν και θα λειτουργήσουν προσεχώς και σταδιακά.

Διαχρονικά, ποιος είναι ο δικός σας επιτυχημένος τρόπος για να εμπνεύσετε & να εξελίξετε τους συνεργάτες στην ομάδα σας;

Αν για κάτι είμαι σίγουρη ότι με χαρακτηρίζει και με καθορίζει είναι η αισιόδοξη και ψύχραιμη στάση μου στα πάντα. Ιδιαίτερα σε ζητήματα που αγαπώ και υποστηρίζω με πάθος, όπως είναι η δουλειά μας. Οι συνεργάτες μου σπανιότατα θα με δουν σκυθρωπή ή άβουλη. Με αποφασιστικότητα και εργατικότητα πάντοτε οδηγούσα και οδηγώ τους ανθρώπους μου στα επόμενά μας βήματα. Έχοντας όλοι αναμεταξύ μας ήδη κερδίσει την αμοιβαία εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας. Βασικό «μυστικό» μου είναι να επιμένω να συζητάω μαζί τους για το τι ακριβώς σημαίνει για τους ίδιους κάποιος στόχος ή επίτευγμα. Τι τελικά εξυπηρετεί. Να δώσουμε σάρκα και οστά σε κάθε αποτέλεσμα κάθε μας προσπάθειας. Θεωρώ πως άνευ αυτού του συλλογισμού, οι στόχοι είναι ασήμαντοι κούφιοι αριθμοί.

Βασικές συμβουλές προς κάθε ασφαλιστικό σύμβουλο

Θεωρώντας ότι αναφέρομαι σε ήδη διαμορφωμένους επαγγελματίες, θα πρότεινα σε κάθε ασφαλιστικό σύμβουλο κάποιες πρακτικές καθημερινές εργασιακές συνήθειες. Πιο συγκεκριμένα, να διατηρούν αρχεία! Sales activity management τώρα που το έχουμε στα χέρια μας, διευρυμένο Golden Box με περισσότερες ακόμα πληροφορίες ανά πελάτη, Claim book (Advisor 07/05/2021) όπου θα ανατρέχουν σε κάθε αντίρρηση πελάτη για την εξάλειψή της αλλά και σε κάθε δύσκολη εργασιακή ημέρα τους, ώστε να διατηρούν υψηλά το ηθικό τους για όσα προσφέρουν. Να προγραμματίζουν διαδικτυακή συνάντηση μία φορά το χρόνο με κάθε πελάτη τους, στην επέτειο του πρώτου τους συμβολαίου. Να γίνει αυτό θεσμός και απόλαυση στην επαγγελματική αυτή σχέση πελάτη-ασφαλιστή. Κάτι που θα παράξει μέγιστα οφέλη και προς τις δυο πλευρές. Επιπλέον, μιας και όλοι μας σε κάποιο βαθμό έχουμε επηρεαστεί από τον εγκλεισμό και την βίαιη προσαρμογή στα νέα δεδομένα, να βρίσκουν πάντα χρόνο για τις απολαύσεις και της προσωπικής τους ζωής. Χρειάζεται ισορροπία για να επιτύχεις την αντοχή και την διαχρονικότητα.

Ποιες οι καθοριστικές στιγμές για την εξέλιξή σας στην INTERAMERICAN και ποιες είναι πλέον οι φιλοδοξίες σας;

Έχω αμέτρητες στιγμές να παραθέσω που με καθόρισαν και ελπίζω θα εμπλουτιστούν με ακόμα περισσότερες. Ξεχωρίζω όμως από αυτές τις εξής τρεις, ως μεγίστης αξίας στην δουλειά μου και άρα και στην ζωή μου.

  • Την ημέρα που παρακολούθησα την πρώτη μου ημέρα εκπαίδευσης, όπου ενόσω άκουγα τον κύριο Βασιλόπουλο να αναλύει την εφαρμογή των ασφαλιστικών λύσεων στις ανάγκες των ανθρώπων, ενστικτωδώς αισθάνθηκα ότι βρισκόμουν στο σωστό μέρος, την σωστή στιγμή και με τους σωστούς ανθρώπους. Αυτή η διαίσθηση, καθόρισε την επιμονή μου στην καριέρα μου.
  • Η περίοδος που φλέρταρα με την δημιουργία της δικής μου ομάδας επαγγελματιών. Ήταν ιδιαίτερα διαφωτιστική και αποκαλυπτική. Με ενεργοποίησε προς όλες τις κατευθύνσεις και σε πτυχές της δουλειάς μας με τις οποίες δεν είχα καταπιαστεί έως τότε. Η σπίθα αυτή οριοθετήθηκε και διανθίστηκε στα εργαστήρια της Limra, για τα οποία ευγνωμονώ την Interamerican, τον δάσκαλό μας κο Κυριάκου Μανώλη και τους κυρίους Βασιλόπουλο, Γιαννακόπουλο και Φίλη που επέμεναν να δηλώσω συμμετοχή, μη γνωρίζοντας η ίδια τότε τι θα μπορούσα να έχω χάσει.
  • Τέλος, κάθε βράβευση κάθε συνεργάτη μου κάθε στιγμή, με εκπληρώνει ως άνθρωπο! Η επιτυχία των ανθρώπων μου και η αμοιβαία συγκίνησή μας όταν «τα καταφέρνουμε», είναι αντίστοιχα φορτισμένη με κάθε συγκίνηση μου προσφέρει η εξελικτική πορεία των βιολογικών μου παιδιών. Και έχετε πολλά ακόμα να δείτε από εμάς…

Web Content Viewer

Portlet Content

Από το blog μας

Web Content Viewer

Portlet Content
Complementary Content
${loading}