Πληροφορίες Άρθρου

Web Content Viewer

Portlet Content
Εξυπηρέτηση 12.04.2021

Η προοπτική Βιώσιμης Ανάπτυξης της INTERAMERICAN: ποιοτική Αειφορία στη βάση των Συνεργασιών

«Θέλουμε να είμαστε η Εταιρεία που βοηθά τους ανθρώπους να ζουν ασφαλέστερα, περισσότερο και καλύτερα»

Η προοπτική βιώσιμης ανάπτυξης της INTERAMERICAN και ποιοτική αειφορία στην βάση συνεργασιών
Γράφει ο Γιάννης Ρούντος, Corporate Affairs & Sustainability Leader

Οι ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ, 17ος Στόχος Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainable Development Goals) της Ατζέντας 2020-2030 του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, στοιχειοθετούν τον συνεκτικό ιστό μεταξύ των άλλων 16 Στόχων. H INTERAMERICAN έχει υιοθετήσει και ακολουθεί στην πράξη τη διακήρυξη της Χάρτας των UN SDGs, ως εταιρεία μέλος των σημαντικών τοπικών και παγκοσμίων πρωτοβουλιών για έναν κόσμο οικονομικής - κοινωνικής ευημερίας και περιβαλλοντικής ισορροπίας.

«ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ» σημαίνει πως:

ΣΥΝειδητοποιούμε, ΣΥΝαντιλαμβανόμαστε-ΣΥΜμεριζόμαστε, ΣΥΝτασσόμαστε, ΣΥΜμετέχουμε, ΣΥΛλειτουργούμε-ΣΥΜπράττουμε, ΣΥΝθέτουμε, ΣΥΜπληρώνουμε, ΣΥΝεισφέρουμε-ΣΥΝδράμουμε, ΣΥΝαποτελώντας τη ΣΥΝισταμένη δύναμη προόδου για έναν καλύτερο κόσμο. Σημαίνει πως ΣΥΝυπάρχουμε δημιουργικά και δυναμικά με κάθε άλλη νομική και κοινωνική οντότητα.

Η πρόθεση ΣΥΝ, ως κοινός τόπος των εν λόγω εννοιών, εκφράζει την προστιθέμενη αξία: «η ισχύς εν τη ενώσει». Δυνητικά, εγγράφεται στην ανθρωποκεντρική αποστολή μας για το δικαίωμα όλων των ανθρώπων στην ποιότητα ζωής, στο πλαίσιο ενός βιώσιμου μέλλοντος του πλανήτη, ως «πρόθεση κατάθεσης («Θέλουμε να είμαστε η Εταιρεία που βοηθά τους ανθρώπους να ζουν ασφαλέστερα, περισσότερο και καλύτερα»).

Ο Στόχος 17 στη Χάρτα των SDGs για ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ περιέχει απολύτως αυτή την πρόθεση της εταιρικής κοινότητας της INTERAMERICAN. Επισημαίνεται από την περιγραφή του Στόχου 17 η εισαγωγή, που δίνει το περίγραμμα: «Ένα επιτυχημένο πρόγραμμα για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη απαιτεί Συνεργασίες μεταξύ κυβερνήσεων, του ιδιωτικού τομέα και της κοινωνίας των πολιτών. Αυτές οι Συνεργασίες χωρίς αποκλεισμούς, κτισμένες πάνω σε αρχές και αξίες, σε ένα κοινό όραμα και κοινούς στόχους που θέτουν τους ανθρώπους και τον πλανήτη στο κέντρο, απαιτούνται σε παγκόσμιο, περιφερειακό, εθνικό και τοπικό επίπεδο».

Οι ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ -ως μοχλός υποστήριξης της Βιώσιμης Ανάπτυξης- δίνουν «σάρκα» και στο νόημα της Εταιρικής Ευθύνης. Ο Τομέας των Εταιρικών Υποθέσεων & Υπευθυνότητας απλώνει ανάλογες αλληλεπιδράσεις σε όλο το φάσμα των πρακτικών που ενισχύουν την παραγόμενη οικονομική και κοινωνική αξία από την Εταιρεία προς όλα τα Ενδιαφερόμενα Μέρη (Stakeholders). Συγκεκριμένα, ο Τομέας αναπτύσσει σχέσεις συνεργασίας:

  • με οργανισμούς (συνδέσμους, ινστιτούτα, συλλόγους - σωματεία κ.ά.), με αντικείμενο την οργάνωση θεματικών εκδηλώσεων κοινού κοινωνικού, περιβαλλοντικού και οικονομικού ενδιαφέροντος
  • με μη κυβερνητικές οργανώσεις για την υλοποίηση κοινωνικών και περιβαλλοντικών δράσεων
  • με θεσμικά κέντρα - ρυθμιστικούς φορείς και δίκτυα για την ευθυγράμμιση με αρχές, πρότυπα, οδηγίες και δείκτες επιδόσεων
  • με άλλες επιχειρήσεις για κοινές πρωτοβουλίες επίδρασης στην κοινωνία - το περιβάλλον - τη διακυβέρνηση (τρίπτυχο ESG: Environmental, Social, Governance), που έχουν άμεσο ή έμμεσο αντίκτυπο και στην οικονομία (socio-economic impact)
  • με την Πολιτεία (δημόσιος τομέας: κυβέρνηση, τοπική αυτοδιοίκηση, επιχειρήσεις δημοσίου) για τη δημιουργία ανάλογης αξίας και επίδρασης
  • με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, σε όλο το φάσμα (διαδικτυακό - ψηφιακό και έντυπης επικοινωνίας) για την ανάπτυξη γνώσης και την καλλιέργεια κουλτούρας για την αειφορία και την έμπρακτη υπευθυνότητα.

Web Content Viewer

Portlet Content

Από το blog μας

Web Content Viewer

Portlet Content
Complementary Content
${loading}