Πληροφορίες Άρθρου

Web Content Viewer

Portlet Content
Ασφάλεια Υγείας 20.10.2020

Η ασφάλεια υγείας δίπλα σας, στην εποχή της πανδημίας

Όσο παράξενο κι αν φαίνεται, η πανδημία παρόλο που φέρνει ανατροπές δεν κλονίζει σημαντικά μία υπεύθυνη και καλά προετοιμασμένη ασφαλιστική εταιρία.

Η Ασφάλεια Υγείας δίπλα σας στην εποχή της πανδημίας

Όσο παράξενο κι αν φαίνεται, η πανδημία παρόλο που φέρνει τρομερές ανατροπές σε όλο τον πλανήτη, μεταβάλλοντας τον τρόπο που ζουν οι άνθρωποι, δεν κλονίζει σημαντικά μία υπεύθυνη και καλά προετοιμασμένη ασφαλιστική εταιρία.

Αντιθέτως, αυτό που πραγματικά κάνει είναι να καταστήσει ακόμα σπουδαιότερη την αξία της ιδιωτικής ασφάλισης υγείας. Στην περίπτωση του covid-19 το δημόσιο σύστημα υγείας ανέλαβε να διαχειριστεί το μεγαλύτερο μέρος της κατάστασης. Όμως και η ιδιωτική ασφάλιση είχε και έχει πάρα πολλά να προσφέρει σε κάθε άνθρωπο - είναι χαρακτηριστικό μάλιστα, ότι το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα ήταν πελάτης της INTERAMERICAN και τηλεφώνησε στη Γραμμή Υγείας 1010 της INTERAMERICAN για την αντιμετώπιση του περιστατικού! – Από την αρχή της πανδημίας ως σήμερα, για κάθε άνθρωπο που πρέπει να κάνει το τεστ για τον κορωνοϊού, είμαστε εδώ, με προγράμματα πρωτοβάθμιας κάλυψης, τα οποία καλύπτουν απευθείας ή απολογιστικά το τεστ. Όμως ακόμα και σε περιπτώσεις νοσηλείας από ή με covid -19, η INTERAMERICAN έχει πολλά να προσφέρει, γιατί στα περισσότερα συμβόλαια που καλύπτουν νοσηλεία προβλέπεται η αποζημίωση με τη μορφή επιδόματος. Αυτές οι καλύψεις στάθηκαν πολλαπλά χρήσιμες για κάθε ασφαλισμένο μας που χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε δημόσιο νοσοκομείο, είτε από covid 19 ή από άλλη επείγουσα αιτία όσο παράλληλα νοσούσε και από covid -19. Μάλιστα ακόμα καλύτερες δυνατότητες οικονομικής διαχείρισης είχαν όσοι ασφαλισμένοι μας έχουν και επιδοματικό πρόγραμμα μαζί με τη νοσηλεία τους, οι οποίοι βγαίνουν διπλά κερδισμένοι, λαμβάνοντας δύο επιδόματα. Παρά λοιπόν το γεγονός ότι μία πανδημία συμβαίνει μία φορά στα 100 περίπου χρόνια, στην INTERAMERICAN δε θα αποφεύγαμε ποτέ να αντιμετωπίσουμε το ενδεχόμενο. Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο έχουμε ασφαλιστήρια συμβόλαια που δεν την εξαιρούν, προσφέροντας τη δυνατότητα κάλυψης σε κάθε άνθρωπο.

Όλα αυτά είναι δυνατά χάρη στις στρατηγικές επιλογές της INTERAMERICAN, η οποία είναι η μοναδική ασφαλιστική εταιρεία που έχει δημιουργήσει ασφαλιστικές λύσεις που φτιάχνονται ειδικά πάνω στις ανάγκες του κάθε ανθρώπου. Η ασφάλεια υγείας “bewell” είναι η μοναδική ασφάλιση υγείας στην οποία, με την υποστήριξη ενός εξειδικευμένους ασφαλιστικού συμβούλου και σύμφωνα με τη διαδικασία needs analysis, κάθε ασφαλισμένος μπορεί να επιλέξει μόνο τις καλύψεις που του χρειάζονται και καμία περιττή. Έτσι μπορεί να διαχειριστεί το κόστος για την υγεία του αποτελεσματικά, χωρίς παράλληλα να χάσει τις πολύτιμες υπηρεσίες που του χρειάζονται.

Επιπλέον στην INTERAMERICAN είναι στρατηγική μας στην υγεία να επενδύουμε στην πρόληψη. Εξάλλου κάθε άνθρωπος προτιμά να μη χρειαστεί ποτέ νοσηλεία και στον βαθμό που μπορούμε να τον υποστηρίξουμε σε αυτή την κατεύθυνση, το κάνουμε με όλες μας τις δυνάμεις. H INTERAMERICAN είναι η μοναδική ασφαλιστική εταιρεία που διαθέτει ιδιόκτητες υποδομές υγείας, τα Πολυϊατρεία Medifirst και την Αθηναϊκή Μediclinic. Δίνοντας έμφαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας - η σημασία της οποίας έγινε επίσης ακόμα περισσότερο αντιληπτή αυτή την εποχή- μέσα στην περίοδο της πανδημίας ξεκίνησε η υλοποίηση του τρίτου Πολυϊατρείου Medifirst. Την ίδια περίοδο φέραμε τους ανθρώπους πιο κοντά στην ψηφιακή υγεία (digital health) απαντώντας στο βασικότερο ζητούμενο της εποχής: την πραγματοποίηση ελέγχου συμπτωμάτων από τον ίδιο τον άνθρωπο, έγκυρα και αποτελεσματικά, ώστε να επισκεφθεί γιατρό μόνον εφόσον ήταν απολύτως απαραίτητο, μέσω του app ελέγχου συμπτωμάτων “Medi ON”. Πρόκειται για ένα app τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη απαντώντας σε ορισμένες απλές ιατρικές ερωτήσεις να πάρει μία αξιολόγηση για τα συμπτώματα που τον απασχολούν. Έπειτα, εάν το επιθυμεί μπορεί να μιλήσει στο chat της εφαρμογής με γιατρό ή να συνδεθεί στο τηλέφωνο με γιατρό της Γραμμής Υγείας 1010. Όλα αυτά γλιτώνοντάς τον από αμφίβολης εγκυρότητας αποτελέσματα μέσα από την αναζήτηση στο διαδίκτυο, κάθε στιγμή και κάθε ώρα της ημέρας. Είναι μάλιστα σημαντικό ότι η εφαρμογή δεν μοιράζεται μαζί μας τα αποτελέσματα του κάθε χρήστη, εφόσον δε θελήσει να τα μοιραστεί ο ίδιος με τον γιατρό. Έτσι, ενώ στην περίοδο της πανδημίας δεν αυξήθηκαν τα περιστατικά υγείας που είχαμε να αντιμετωπίσουμε, αυξήθηκε σημαντικά η χρήση της Γραμμής Υγείας 1010 και η χρήση της εφαρμογής “Medi ON”.

Και ενώ στην περίοδο της πανδημίας η άμεση διαχείριση της κρίσης είναι η πιο σημαντική, δεν πρέπει να αγνοούμε και μία μακροπρόθεσμη προσέγγιση, η οποία και πάλι σχετίζεται με την πρόληψη. Όπως εξάλλου φάνηκε τώρα, εντονότερα από ποτέ, οι άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα βρίσκονται στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Η στρατηγική της πρόληψης παραμένει λοιπόν πάντα ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσει ένας άνθρωπος και την πανδημία και κάθε άλλη πιθανή νόσο. Έτσι, παράλληλα με την ανάπτυξη των ιδιόκτητων υποδομών υγείας, στην INTERAMERICAN επενδύουμε περαιτέρω στις υπηρεσίες πέρα από την ασφάλιση, προσφέροντας υποστήριξη σε υπηρεσίες ενημέρωσης για την υγεία, τη διατροφή και τον ολιστικά καλό τρόπο ζωής μέσα από συνεργασίες όπως με το Ινστιτούτο Prolepsis και τη Nutrimed.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τον τρόπο που η ασφάλιση υγείας μπορεί να φανεί πραγματικά χρήσιμη στη ζωή σας; Συμπληρώνοντας τη φόρμα μπορείτε να λάβετε συμβουλευτική υποστήριξη από έναν ασφαλιστικό σύμβουλο της INTERAMERICAN.

Web Content Viewer

Portlet Content

Από το blog μας

Web Content Viewer

Portlet Content
Complementary Content
${loading}