Πληροφορίες Άρθρου

Web Content Viewer

Portlet Content
Διατροφή 07.12.2022

Healthy βασιλόπιτα ολικής άλεσης από την Madame Ginger

Η food blogger Madame Ginger υπογράφει μία νόστιμη αλλά healthy βασιλόπιτα, ιδανική για να κόψουμε με την οικογένεια μας, αλλά και για την επόμενη μέρα το πρωί με ένα ποτήρι ζεστό γάλα.

Ελαιόλαδο, αλεύρι ολικής άλεσης, λιγότερη ζάχαρη και στραγγιστό γιαούρτι αναμειγνύονται στο μίξερ για να μία νόστιμη βασιλόπιτα- κέικ που είναι και υγιεινή. Οι θερμίδες δεν είναι απαραίτητα πολύ διαφορετικές από αυτές της «κανονικής» βασιλόπιτας - με το λευκό αλεύρι και το βούτυρο – ωστόσο τα σωστά υλικά έχουν πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό.

Δεν είναι μυστικό ότι ο σπόρος «απαλλάσσεται» από το πολύτιμο φύτρο και το πίτουρο για την παραγωγή του λευκού αλευριού. Το αλεύρι χάνει τις φυτικές ίνες που είναι ευεργετικές για την υγεία του εντέρου. Παράλληλα, ένας άνθρωπος που έχει μόλις ολοκληρώσει τη δίαιτά του κινδυνεύει περισσότερο από την αύξηση βάρους, την αντίσταση στην ινσουλίνη, και το διαβήτη τύπου 2 εφόσον τρώει συχνά άσπρο αλεύρι καθώς και ζάχαρη. 

Η food blogger Madame Ginger υπογράφει μία νόστιμη αλλά healthy βασιλόπιτα, ιδανική για να κόψουμε με την οικογένεια μας, αλλά και για την επόμενη μέρα το πρωί με ένα ποτήρι ζεστό γάλα. 

Μερίδες: 10 |Χρόνος προετοιμασίας: 10’ |Χρόνος ψησίματος: 40-45’ |Χρόνος αναμονής: 10’ |Σκεύος: στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 26 εκ.

Υλικά για τη βασιλόπιτα:

  • 3 αυγά
  • 230 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 250 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

Άλλα υλικά:

  • ζάχαρη άχνη 

healthy-vasilopita-olikhs-aleshs-apo-thn-madame-ginger

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • 1.Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά και τα χτυπάμε με το σύρμα για 2-3’ μέχρι να αφρατέψουν.
  • 2.Ρίχνουμε διαδοχικά τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2’, μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα.
  • 3.Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε το γιαούρτι, την κανέλα και το αλάτι. Χτυπάμε για 1’.
  • 4.Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ στον κάδο και το χτυπάμε για μισό λεπτό στην χαμηλότερη ταχύτητα.
  • 5.Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι και το χτυπάμε για 1’ στην 1η ταχύτητα και 3’ στην 2η ταχύτητα, μέχρι να έχουμε ομοιογενές μείγμα.
  • 6.Λαδώνουμε και αλευρώνουμε στρογγυλή φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα, ισιώνοντας την επιφάνειά του.
  • 7.Ψήνουμε την βασιλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα, για περίπου 40-45’.
  • 8.Αφήνουμε να κρυώσει για 10’ και ξεφορμάρουμε προσεκτικά. Την αναποδογυρίζουμε, βάζουμε το φλουρί – ποιος θα το κερδίσει φέτος; - και την μεταφέρουμε σε πιατέλα.
  • 9.Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα.

Χαρούμενες γιορτές!

Συνταγή: Madame Ginger, Photo: Αλέξανδρος Ιωαννίδης

Η ομάδα του Madame Ginger: @annachalikia, @tsagaro, @madamegingercom, @andreas_chatziparissis, @alexandros_i" 

Web Content Viewer

Portlet Content

Από το blog μας

Web Content Viewer

Portlet Content
Complementary Content
${loading}