Web Content Viewer

Web Content Viewer

  • Healthy βασιλόπιτα ολικής άλεσης από την Madame Ginger
Υγεία
12.12.2018

Healthy βασιλόπιτα ολικής άλεσης από την Madame Ginger

Φέτος θα φάμε όση βασιλόπιτα θέλουμε χωρίς τύψεις! Νόστιμη αλλά healthy, με αλεύρι ολικής άλεσης και ελαιόλαδο, την τρώμε όχι μόνο όταν θα την κόψουμε με την οικογένεια μας, αλλά και την επόμενη μέρα το πρωί με ένα ποτήρι ζεστό γάλα. 

Μερίδες: 10 | Χρόνος προετοιμασίας: 10’ | Χρόνος ψησίματος: 40-45’ | Χρόνος αναμονής: 10’ | Σκεύος: στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 26 εκ.

Υλικά για τη βασιλόπιτα:

  • 3 αυγά
  • 230 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 250 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

Άλλα υλικά:

  • ζάχαρη άχνη 
healthy-vasilopita-olikhs-aleshs-apo-thn-madame-ginger

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • 1.Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά και τα χτυπάμε με το σύρμα για 2-3’ μέχρι να αφρατέψουν.
  • 2.Ρίχνουμε διαδοχικά τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2’, μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα.
  • 3.Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε το γιαούρτι, την κανέλα και το αλάτι. Χτυπάμε για 1’.
  • 4.Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ στον κάδο και το χτυπάμε για μισό λεπτό στην χαμηλότερη ταχύτητα.
  • 5.Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι και το χτυπάμε για 1’ στην 1η ταχύτητα και 3’ στην 2η ταχύτητα, μέχρι να έχουμε ομοιογενές μείγμα.
  • 6.Λαδώνουμε και αλευρώνουμε στρογγυλή φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα, ισιώνοντας την επιφάνειά του.
  • 7.Ψήνουμε την βασιλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα, για περίπου 40-45’.
  • 8.Αφήνουμε να κρυώσει για 10’ και ξεφορμάρουμε προσεκτικά. Την αναποδογυρίζουμε, βάζουμε το φλουρί – ποιος θα το κερδίσει φέτος; - και την μεταφέρουμε σε πιατέλα.
  • 9.Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα.

Χαρούμενες γιορτές!

Συνταγή: Madame Ginger, Photo: Αλέξανδρος Ιωαννίδης

Η ομάδα του Madame Ginger: @annachalikia, @tsagaro, @madamegingercom, @andreas_chatziparissis, @alexandros_i" 

Life Newsletter