Πληροφορίες Άρθρου

Web Content Viewer

Portlet Content
Υγεία 16.10.2023 4 λεπτά

Η έγκαιρη διάγνωση σύμμαχος ζωής για την υγεία του μαστού

Η 25η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, είναι ημέρα αφιερωμένη στην πιο συχνή νεοπλασία που εκδηλώνεται στις γυναίκες, με υψηλά, ωστόσο, ποσοστά θεραπείας

Σε αυτό το άρθρο θα μάθετε:

  • Γιατί η έγκαιρη διάγνωση είναι κρίσιμη για τις προοπτικές θεραπείας

  • Τι δυνατότητες θεραπείας και αποκατάστασης προσφέρει η σύγχρονη επιστήμη

  • Τι μπορούν να σας προσφέρουν τα Πρότυπα Κέντρα Μαστού στη Γενική Κλινική Αθηναϊκή MEDICLINIC και στα Πολυϊατρεία MEDIFIRST

Η σύγχρονη χειρουργική στον καρκίνο του μαστού

Ο καρκίνος του μαστού είναι ευρύτερα γνωστός ως ο πιο συχνός καρκίνος στη γυναίκα. Υπολογίζεται πως 1 στις 8 γυναίκες θα νοσήσει κάποια στιγμή στη ζωή της, ενώ τα επόμενα χρόνια η πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο και ιδιαίτερα σε νεαρότερες ηλικίες.

Ευτυχώς σήμερα διανύουμε την εποχή της εξειδίκευσης και της εξατομικευμένης ιατρικής. Αν και τα τελευταία χρόνια, λόγω της πανδημίας, υπήρξαν δυσκολίες και χρονικές καθυστερήσεις στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, το μήνυμα «ναι στη πρόληψη» γίνεται, κάθε χρόνο, όλο και πιο δυνατό! Η σύγχρονη γυναίκα οφείλει να είναι συνεπής στους τακτικούς ελέγχους της και ο συντονισμός και η καθοδήγηση να διευθύνεται πλέον μόνο από ειδικό Χειρουργό Μαστού.

Σήμερα, έχουμε τη δυνατότητα να παρέχουμε σωστή και έγκαιρη διάγνωση και όλες τις ειδικές πληροφορίες όσον αφορά την αντιμετώπιση (αρχικά επεμβατικά, χωρίς χειρουργείο), μέσω όλων των απεικονιστικών μεθόδων αιχμής (ψηφιακή μαστογραφία, υπερηχογράφημα μαστών με ειδικές τεχνικές, μαγνητική τομογραφία μαστών) καθώς και μέσω όλου του φάσματος των επεμβατικών διαδερμικών βιοψιών μαστού. Με αυτό τον τρόπο, η ασθενής μας θα λάβει άμεσα και με ασφάλεια την καταλληλότερη θεραπεία, η οποία έχει προκύψει μέσα από ένα Ογκολογικό Συμβούλιο, που αποτελείται από όλους τους ειδικούς που ασχολούνται με τη νόσο και όχι μόνο από έναν.

Τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί στο εξωτερικό και εφαρμόζονται πλέον με μεγάλη επιτυχία και στη χώρα μας, όλες οι νεότερες και σύγχρονες τεχνικές της Ογκοπλαστικής Χειρουργικής για τις παθήσεις του μαστού.

Η χειρουργική μαστού σήμερα, έχει δυο βασικούς στόχους: την Ογκολογική αντιμετώπιση και ασφάλεια της ασθενούς και ταυτόχρονα τη διαφύλαξη της θηλυκότητάς της μέσω της Πλαστικής Χειρουργικής και αισθητικής.

Ανάλογα με το στάδιο του καρκίνου και τον τύπο, το μέγεθος του όγκου (σε αναλογία με το μέγεθος του μαστού) και τη θέση του στο μαστό, την ηλικία, το κληρονομικό ιστορικό και τυχόν συννοσηρότητες της ασθενούς, ο Χειρουργός Μαστού επιλέγει την καταλληλότερη χειρουργική τεχνική για να αποδώσει το ασφαλέστερο ογκολογικά και παράλληλα αρτιότερο αισθητικά αποτέλεσμα.

Υπάρχουν και αρκετές περιπτώσεις που πριν τη χειρουργική αντιμετώπιση χρειάζεται να προηγηθεί χημειοθεραπεία, έτσι ώστε να μικρύνουν οι διαστάσεις του όγκου και να διατηρηθεί ο μαστός. Στα περιστατικά αυτά, χάρη στην Ογκοπλαστική Χειρουργική, καταφέρνουμε να διατηρήσουμε το μαστό και να προσφέρουμε στις ασθενείς μας ένα καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα, ώστε να συνεχίσουν με δύναμη και αυτοπεποίθηση στη ζωή.

Όσο πιο πρώιμο είναι το στάδιο διάγνωσης, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να διατηρηθεί ο μαστός μιας γυναίκας. H πρόληψη εξακολουθεί να αποτελεί την καλύτερη θεραπεία και αξίζει να θυμόμαστε πάντα ότι ο καρκίνος του μαστού σε αρχικό στάδιο μπορεί να νικηθεί.

Η αποκατάσταση του μαστού σήμερα

Ο μαστός συμβολίζει τη γυναικεία θηλυκότητα. Σε κάθε γυναίκα που έρχεται αντιμέτωπη με τη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, αυτομάτως ξεκινά να δημιουργείται μια πληγή, τόσο συναισθηματικά όσο και στο σώμα της, ειδικότερα όταν πρέπει να αντιμετωπίσει και το σοκ του ακρωτηριασμού της μαστεκτομής. Αρκεί να σκεφτεί κανείς το μόνιμο έλλειμμα μετά την ολική μαστεκτομή και πως, εκτός από το αισθητικό αποτέλεσμα που έχει να αντιμετωπίσει η γυναικεία της φύση, πρέπει να διαχειριστεί και τα ψυχολογικά και κοινωνικά προβλήματα που μπορεί να προκληθούν μετά από μια τέτοια χειρουργική επέμβαση.

Η επανορθωτική Πλαστική Χειρουργική σήμερα, με στόχο την αποκατάσταση της εικόνας του μαστού, αποτελεί για τη σύγχρονη γυναίκα απαραίτητο και πολύ σημαντικό στάδιο της θεραπείας.

Εξατομικευμένα, για κάθε γυναίκα που θα υποβληθεί σε μαστεκτομή, συστήνεται η καταλληλότερη χειρουργική τεχνική αποκατάστασης μαστού, αξιοποιώντας τα πιο εξελιγμένα ειδικά υλικά.

Η επιλογή της τεχνικής αποκατάστασης εξαρτάται από την ογκολογική επιβάρυνση της ασθενούς, επηρεάζεται από την κατάσταση των υγιών ιστών της περιοχής, το είδος της μαστεκτομής, αν έχει ήδη προηγηθεί ακτινοθεραπεία, αν πρέπει να ακολουθήσει συμπληρωματική θεραπεία μετά το χειρουργείο, και βεβαίως εξαρτάται από την επιθυμία της ίδιας της ασθενούς. Σύμφωνα λοιπόν με την τεχνική αφαίρεσης μαστού που θα επιλεγεί, παρέχεται η δυνατότητα αποκατάστασης είτε άμεσα, δηλαδή σε ένα στάδιο, είτε μετά από λίγους μήνες.

Επειδή, σήμερα, υπάρχουν πολλοί τρόποι για την αποκατάσταση του μαστού, στην Αθηναϊκή MEDICLINIC, επιλέγουμε την καταλληλότερη αλλά κυρίως την πιο ασφαλή ογκολογικά χειρουργική τεχνική που θα προσφέρει στην ασθενή μας άμεση αποκατάσταση του μαστού μαζί με την μαστεκτομή, και μάλιστα σε ένα μοναδικό χειρουργικό χρόνο, όταν βέβαια αυτό είναι δυνατόν, ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία ενός δεύτερου χειρουργείου. Αξιοποιώντας την πολυετή εμπειρία μας, τη συνεργασία με Ιδρύματα του εξωτερικού και παράλληλα τις τελευταίες εξελίξεις της Πλαστικής Χειρουργικής, στοχεύουμε πάντα σε ένα μόνιμο και αισθητικά όμορφο αποτέλεσμα.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, πραγματοποιήστε τις διαγνωστικές εξετάσεις σας, με προνομιακές τιμές, στις ιδιόκτητες υποδομές υγείας της Interamerican: την Αθηναϊκή MEDICLINIC και τα Πολυϊατρεία MEDIFIRST.

  • Για γυναίκες ηλικίας 40+: Ψηφιακή Μαστογραφία, Υπέρηχος Μαστών και εκτίμηση – εξέταση από ειδικό Επιστήμονα Υγείας στην προνομιακή τιμή των 70€
  • Για κάθε γυναίκα: Υπέρηχο Μαστών και εκτίμηση – εξέταση από ειδικό Επιστήμονα Υγείας στην προνομιακή τιμή των 40€

Η προσφορά αφορά ασφαλισμένους υγείας Interamerican που δεν διαθέτουν πρόγραμμα πρωτοβάθμιας περίθαλψης αλλά και το ευρύ κοινό.

Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας

Οι εξετάσεις σας μπορούν να πραγματοποιηθούν από τις 25 Οκτωβρίου 2023 και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2023. Για να προγραμματίσετε τις εξετάσεις σας στο πλαίσιο της προσφοράς, καλέστε στις ιδιόκτητες υποδομές υγείας της Interamerican:

Με το bewell της INTERAMERICAN, έχετε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα υγείας που προσαρμόζεται κάθε στιγμή στις ανάγκες σας.

Συμπλήρωση φόρμας

Web Content Viewer

Portlet Content

Από το blog μας

Web Content Viewer

Portlet Content
Complementary Content
${loading}