Πληροφορίες Άρθρου

Web Content Viewer

Portlet Content
Ασφάλεια Υγείας 01.06.2023 4 λεπτά

Η ασφάλιση υγείας καλύπτει πλήρως περιστατικά καρκίνου, εγκεφαλικού και καρδιαγγειακές παθήσεις

Δεν θέλουμε ούτε να τα ακούμε. Πόσο μάλλον να τα ζήσουμε. Ωστόσο τα σοβαρά περιστατικά υγείας αποτελούν πραγματικότητα. Σε αυτό το άρθρο θα μάθετε περισσότερα για τις σοβαρές ασθένειες και τις καλύψεις του προγράμματος υγείας bewell της Interamerican, μέσα από αληθινές ιστορίες. Θα βρείτε ακόμα links για υλικό πρόληψης που διαχρονικά έχουμε δημιουργήσει για εσάς.

Προστατεύοντας την υγεία, υποχρέωσή μας είναι να αναγνωρίζουμε και να συζητάμε ζητήματα τα οποία δεν είναι ευχάριστα. Μάλιστα, είναι πρωτίστως αυτά τα θέματα που, ξεπερνώντας τα ταμπού και τις προκαταλήψεις, πρέπει να τα γνωρίσουμε καλά, ώστε να μπορέσουμε να τα αποφύγουμε ή, σε περίπτωση που συμβούν, να μετριάσουμε τις συνέπειες. Όταν λοιπόν η πρόληψη σώζει ζωές, η γνώση για τα σοβαρά περιστατικά υγείας, όπως ο καρκίνος, τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τα εγκεφαλικά επεισόδια, είναι δύναμη.

Η αλήθεια σε αριθμούς και όλες οι συμβουλές πρόληψης

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Υπηρεσίας για την Έρευνα του Καρκίνου του ΟΗΕ, για την οποία συνεργάστηκαν 250 επιστήμονες από 40 χώρες, μέχρι το 2023 αναμένεται να αυξηθούν κατά 50% τα κρούσματα καρκίνου, φτάνοντας τα 21,6 εκατομμύρια ετησίως. χαρακτηριστικό είναι ότι το 2012 δεν υπερέβησαν τα 14 εκατομμύρια. Οι θάνατοι από τη νόσο αναμένεται να αυξηθούν από τα 8,2 εκατομμύρια σε 13 εκατομμύρια ετησίως, αύξηση που αποδίδεται αφενός στη γήρανση του πληθυσμού και αφετέρου στην υιοθέτηση επισφαλούς τρόπου ζωής, με συνήθειες όπως το κάπνισμα (δείτε εδώ πως θα κόψετε το κάπνισμα) και η κακή διατροφή ( δείτε εδώ ποια διατροφή συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου). Ειδικά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του τρίτου Συνεδρίου του Economist φέτος, αναφέρθηκε η έξαρση των περιστατικών καρκίνου, η οποία αναμένεται αυξημένη σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, λόγω της πραγματοποίησης των απαιτούμενων εξετάσεων κατά τη διάρκεια της πανδημικής περιόδου. (δείτε εδώ όλες τις διαγνωστικές εξετάσεις για τον καρκίνο).

Την ίδια στιγμή, η αρτηριακή υπέρταση αποτελεί το πιο συχνό χρόνιο νόσημα. Υπολογίζεται ότι αφορά περίπου 1,13 δισεκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, ενώ το νούμερο θα αυξηθεί κατά 15-20% έως το 2025. Παράλληλα η αρτηριακή υπέρταση αποτελεί από τους πιο σημαντικούς παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων όπως αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων, εμφραγμάτων μυοκαρδίου και καρδιακής ανεπάρκειας καθώς και πρώιμων θανάτων από αυτά. ( Δείτε εδώ την διατροφή που προστατεύει την καρδιά και διαβάστε περισσότερα για την υπέρταση)

Η ασφάλιση υγείας ως «μαξιλάρι» στη δύσκολη στιγμή

Στην Interamerican θέλουμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να ζήσουν ασφαλέστερα, περισσότερο και καλύτερα. Έτσι, η ασφάλιση υγείας bewell, πρόγραμμα «Νοσηλεία από Ασθένεια και Ατύχημα», προβλέπει τον μηδενισμό της συμμετοχής του ασφαλισμένου αν προκύψει νοσηλεία λόγω μιας από τις 6 συγκεκριμένες σοβαρές περιπτώσεις (καρκίνος, εγκεφαλικό, οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, αγγειοπλαστική στεφανιαίων αρτηριών, αορτοστεφανιαία παράκαμψης by pass, αποκατάσταση ανευρύσματος αορτής) και υπό την προϋπόθεση ότι συμμετέχει και άλλος ασφαλιστικός φορέας, δημόσιος ή ιδιωτικός.

Ας καταλάβουμε καλύτερα την κάλυψη και την τεράστια σημασία της, εξηγώντας πρώτα τι είναι η συμμετοχή.

Η «συμμετοχή» - που συχνά αναφέρεται και ως «απαλλαγη» - είναι ένας σημαντικός παράγοντας που διαμορφώνει το τελικό ασφάλιστρο σε κάθε πρόγραμμα ασφάλισης υγείας, σε κάθε ασφαλιστική εταιρεία. Αφορά τα χρήματα με τα οποία συμμετέχει ο ασφαλισμένος σε μία νοσηλεία. Ως εναλλακτική στην πλήρη κάλυψη, ποσά ή ποσοστά συμμετοχής κρατούν το ασφάλιστρο σε χαμηλότερα επίπεδα, με τη συμφωνία ότι θα συμμετέχει στα έξοδα πιθανής νοσηλείας ο ασφαλισμένος. Το πρόγραμμα «Νοσηλεία από Ασθένεια & Ατύχημα» στην ασφάλιση υγείας “bewell”, προσφέρει πλήθος επιλογών συμμετοχής.

Όμως, ανεξάρτητα από τη συμμετοχή που θα επιλέξει ο ασφαλισμένος μας, δεν θα συμμετέχει καθόλου στα έξοδα νοσηλείας από καρδιά, καρκίνο και εγκεφαλικό, εφ'όσον όπως ήδη αναφέρθηκε, συμμετέχει και άλλος ασφαλιστικός φορέας, δημόσιος ή ιδιωτικός. Αυτή είναι μία σπάνια κάλυψη, μεγάλης αξίας! Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό είναι σχεδόν μοναδικό στην ασφαλιστική αγορά. Ξεχωρίζει δε, γιατί σε ασθένειες με κρίσιμες, δύσκολες αλλά και ακριβές νοσηλείες οι οποίες προκαλούν τεράστια συναισθηματική φόρτιση και αγωνία στους ανθρώπους, η Interamerican απαλείφei κάθε οικονομική αγωνία.

Τρία αληθινά παραδείγματα από το αρχείο των αποζημιώσεων της Interamerican

Ίσως πολλοί αναγνώστες πιστεύουν ότι αυτή η κάλυψη είναι αναμφίβολα χρήσιμη για μεγαλύτερες ηλικίες. Ωστόσο, μια έρευνα στα πρόσφατα αρχεία των αποζημιώσεών μας στην Interamerican, αποδεικνύει ότι δεν είναι λίγα τα σοβαρά περιστατικά που συμβαίνουν σε ασφαλισμένους μικρότερων ηλικιών. Στις περιπτώσεις που πρόκειται να διαβάσετε, οι πελάτες μας μπόρεσαν να νοσηλευτούν στα ιδιωτικά νοσοκομεία της επιλογής τους. Τα κόστη νοσηλείας ήταν υψηλά, με αποτέλεσμα ο μηδενισμός της επιλεχθείσας συμμετοχής στο Βewell που ενεργοποιείται σε αυτές τις περιπτώσεις, να προσφέρει σημαντική οικονομική ανακούφιση.

Ι. Σοβαρό περιστατικό καρκίνου

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό καρκίνου αφορά ασφαλισμένη μας, 42 ετών με πρόγραμμα “bewell” Νοσηλεία από Ασθένεια ή Ατύχημα με 20% συμμετοχή (επιλογή η οποία διατηρεί χαμηλό το ασφάλιστρο) . Η γυναίκα αγόρασε  το συμβόλαιό της τον Μάρτιο του 2022. Διαγνώστηκε με κακοήθη όγκο στον εγκέφαλο συμπωματικά, μόλις έξι μήνες μετά τη σύναψη του συμβολαίου της. Χρειάστηκε εισαγωγή σε μεγάλο νοσοκομείο της επιλογής της και εντός δικτύου στο συμβόλαιό της. Χειρουργήθηκε και νοσηλεύτηκε για διάστημα 10 ημερών. Τη νοσηλεία ακολούθησε σειρά ακτινοθεραπειών.

Η συμμετοχή της ασφαλισμένης, με βάση το κόστος νοσηλείας και θεραπειών και σύμφωνα με τους όρους του προγράμματός της θα αντιστοιχούσε περίπου σε 5.000 €. Καλύφθηκε 100% από την Interamerican.

ΙΙ. Ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο

Δύο πελάτες μας, με πρόγραμμα Βewell” Νοσηλεία από Ασθένεια ή Ατύχημα με 1.500€ συμμετοχή έχουν διαφύγει τον κίνδυνο, αφού αντιμετώπισαν σοβαρά περιστατικά σε νέα ηλικία. Άνδρας 42 ετών, νοσηλεύτηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά νοσοκομεία της χώρας, μετά από ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο. Είχε αποκτήσει την ασφάλισή του τον Απρίλιο του 2019. Άλλος ένας πελάτης μας, 48 ετών, νοσηλεύτηκε σε εξειδικευμένο νοσοκομείο, με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Είχε συνάψει το συμβόλαιό του – οικογενειακό, με τρία μέλη - μόλις ένα χρόνο πριν. Και οι δυο δεν πλήρωσαν συμμετοχή στο κόστος νοσηλείας.

ΙΙΙ. 40.000€ για διήμερη νοσηλεία

Υπάρχουν περιστατικά στα οποία το κόστος νοσηλείας είναι δυσανάλογα υψηλό σε σχέση με τις ημέρες νοσηλείας. Δεν είναι λίγοι οι ασφαλισμένοι μας που θα δυσκολεύονταν να το φανταστούν και συνεπώς να καταλάβουν τη σημασία μίας κρίσιμης κάλυψης όπως αυτή που περιγράφουμε σε αυτό το αφιέρωμα.

Ασφαλισμένη μας απέκτησε το συμβόλαιο υγείας της το 2018 σε ηλικία 62 ετών. Το Νοέμβριο του 2022 πραγματοποίησε μία νοσηλεία 2 ημερών, εξαιτίας ανευρύσματος στον εγκέφαλο. Αν και ο εμβολισμός ανευρύσματος εγκεφάλου είναι μια εξαιρετικά βαρεία επέμβαση, η νοσηλεία διήρκεσε μόλις δύο ημέρες και κόστισε πάνω από 40.000 € λόγω των ειδικών υλικών που χρησιμοποιήθηκαν. Η κάλυψη της Interamerican ήταν 100%. Το παράδειγμα είναι χαρακτηριστικό για το υψηλό κόστος που μπορεί να αγγίξει μία νοσηλεία, αλλά και για την σημασία του μηδενισμού συμμετοχής σε περιστατικά ΚΚΕΑ. Κανένας άνθρωπος, στην κρίσιμη στιγμή, δεν θα ήθελε να πληρώσει μία τέτοια συμμετοχή.

Ένα συμπέρασμα για καλύτερη ζωή

Είναι αλήθεια ότι η πρόληψη μπορεί να σώσει ζωές. Οι καλές συνήθειες στην καθημερινότητά μας, η συνέπεια στα check up και τις διαγνωστικές εξετάσεις και η ασφάλιση υγείας ως «μαξιλάρι» ασφαλείας στην περίπτωση που συμβεί το απευκταίο μπορούν να βοηθήσουν κάθε άνθρωπο να ζήσει περισσότερη και καλύτερη ζωή.

Μάθετε σήμερα περισσότερα για την ασφάλιση υγείας bewell

Web Content Viewer

Portlet Content

Από το blog μας

Web Content Viewer

Portlet Content
Complementary Content
${loading}