Πληροφορίες Άρθρου

Web Content Viewer

Portlet Content
Ασφάλεια Υγείας 11.10.2019

Η ασφάλιση υγείας απλά: δεύτερο μέρος

Η ασφάλιση υγείας, στη χρήση της είναι ένας πολύτιμος υποστηρικτής για την ευημερία ενός ανθρώπου και της οικογένειάς του

Η ασφάλεια υγείας δεύτερο μέρος

Η ασφάλιση υγείας, στη χρήση της είναι ένας πολύτιμος υποστηρικτής για την ευημερία ενός ανθρώπου και της οικογένειάς του και στην περίοδο που δεν χρησιμοποιείται, ένας διακριτικός φύλακας άγγελος. Προσφέρει peace of mind και τη βέλτιστη οικονομική διαχείριση γύρω από τα οικονομικά της υγείας. Γι’ αυτό εξάλλου ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας επιλέγουν το πρόγραμμα ασφάλισης υγείας που ταιριάζει στις ανάγκες τους.

Ωστόσο, μερικές απλές απορίες ή ανακριβείς πληροφορίες μπορεί να εμποδίσουν κάποιους ανθρώπους από το να πάρουν μία όμορφη απόφαση για την υγεία τους, σήμερα και στο μέλλον.

Γι’ αυτό το λόγο, η INTERAMERICAN έχει δημιουργήσει έναν Οδηγό που συνοψίζει όλα όσα θα θέλατε να γνωρίζετε για την ασφάλιση υγείας και μία σειρά άρθρων στο blog που αναφέρονται σε βάθος, ειδικά, στην ασφάλιση υγείας «bewell” της INTERAMERICAN.

Στο προηγούμενο άρθρο μας, διαβάσατε τα «βασικά»: πώς λειτουργεί η ιδιωτική ασφάλιση υγείας, τι μπορεί να προσφέρει στον ασφαλισμένο και γιατί είναι απαραίτητη για την ολιστική φροντίδα της υγείας ακόμα κι αν κάποιος – όπως εξάλλου οι περισσότεροι άνθρωποι – καλύπτεται από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.
🤔 Θυμηθείτε το κάνοντας κλικ εδώ!

Σε αυτό το άρθρο θα εξερευνήσουμε περισσότερο την ιδιωτική ασφάλιση υγείας και τον τρόπο που λειτουργεί για κάθε άνθρωπο αλλά την οικογένειά του:

  • Πώς θα επιλέξω την κατάλληλη ασφάλεια υγείας για εμένα και την οικογένειά μου;
  • Ποια είδη προγραμμάτων υγείας υπάρχουν;

Ας ξεκινήσουμε! 😊 👌

1. Πώς θα επιλέξω την κατάλληλη ασφάλεια υγείας για εμένα και την οικογένειά μου;

Καθώς η ασφάλιση της υγείας μας είναι μια απόφαση με μακροπρόθεσμο ορίζοντα, είναι σημαντικό να επιλέξετε μια ασφαλιστική εταιρία με υψηλή αξιοπιστία, ώστε να μπορείτε να βασιστείτε σε αυτήν και να είναι δίπλα σας όταν θα τη χρειαστείτε.

Το πρώτο βήμα είναι να καθορίσετε τι ανάγκες θέλετε να καλύψετε με την ιδιωτική ασφάλιση και πόσα ασφάλιστρα θέλετε ή μπορείτε να πληρώνετε.

>

Για να επιλέξετε το πρόγραμμα το οποίο ανταποκρίνεται περισσότερο στις ανάγκες σας υπάρχουν μερικά βασικά κριτήρια τα οποία είναι πολύ σημαντικά, ώστε να καταλήξετε στη σωστή απόφαση. Ο ασφαλιστικός σας σύμβουλος, μέσα από συγκεκριμένη διαδικασία, θα διερευνήσει τις ανάγκες σας και τις δυνατότητές σας. Μαζί θα καθορίσετε τις χρειάζεστε ως προς:

👉 Τις καλύψεις

Η καταγραφή των αναγκών σας είναι πολύ σημαντική, ώστε να αποκτήσετε το δικό σας πρόγραμμα υγείας που θα σας καλύπτει ακριβώς για όσα χρειάζεστε. Καθώς υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές ασφάλισης, θα αποφασίσετε το είδος της κάλυψης που χρειάζεστε, όπως νοσοκομειακή κάλυψη, κάλυψη για επισκέψεις σε γιατρούς και διαγνωστικές εξετάσεις, κάλυψη για επείγοντα περιστατικά ή απλώς ένα επίδομα αν χρειαστεί να νοσηλευτείτε.

Ο τρόπος ζωής μας καθορίζει σε σημαντικό βαθμό τις ανάγκες μας. Για παράδειγμα, ένας επαγγελματίας που ταξιδεύει συνεχώς, χρειάζεται πρόγραμμα υγείας που του εξασφαλίζει κάλυψη στο εξωτερικό και πρόσβαση σε υπηρεσίες υγειονομικής μεταφοράς. Καθώς οι ανάγκες αλλάζουν, είναι σημαντικό να έχετε τη δυνατότητα να προσαρμόζετε το πρόγραμμά σας και τις καλύψεις του. Κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάτε είναι πως πρόκειται για μια απόφαση που παίρνουμε πριν χρειαστούμε τις υπηρεσίες της ασφάλισης. Όσο νωρίτερα ασφαλιστούμε και όσο καλύτερη είναι η υγεία μας, τόσο περισσότερες επιλογές έχουμε.

👉 Το κόστος

Το πρόγραμμα που θα επιλέξετε πρέπει να ανταποκρίνεται όχι μόνο στις ανάγκες σας αλλά και στις οικονομικές σας δυνατότητες, ώστε να μην διαταράξετε τον οικονομικό σας προϋπολογισμό. Στόχος είναι να διατηρήσετε το πρόγραμμά σας σε βάθος χρόνου. Τα σύγχρονα προγράμματα είναι ευέλικτα και υπάρχουν πολλοί τρόποι να μειώσετε τα ασφάλιστρά σας, ενώ είναι σημαντικό να αξιοποιείτε τις παροχές του προγράμματος και την κάλυψη του Δημόσιου Φορέα Ασφάλισης.

Θέλετε να μάθετε πώς το σύστημα υγείας “bewell” της INTERAMERICAN είναι η μοναδική ασφάλεια υγείας στην Ελλάδα που φτιάχνεται πάνω στις ανάγκες σας και αναλόγως προσαρμόζεται όσο επιθυμείτε το ασφάλιστρο;

👉 Η αξιοπιστία

Η φερεγγυότητα, η αξιοπιστία και η φήμη της ασφαλιστικής εταιρίας παίζουν σημαντικό ρόλο στην επιλογή σας. Η εμπειρία και η παρουσία της στο χώρο είναι σημεία που θα αξιολογήσετε, ενώ θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας τις υποδομές της και το Δίκτυο των Ιατρών, των Διαγνωστικών Κέντρων και Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων με τους οποίους συνεργάζεται. Στόχος είναι να αποκτήσετε μια σχέση εμπιστοσύνης σε βάθος χρόνου.

2. Ποια είδη προγραμμάτων υγείας υπάρχουν;

Ανάλογα με το είδος της κάλυψης που παρέχουν, τα ασφαλιστικά προγράμματα υγείας, σε γενικές γραμμές, χωρίζονται σε:

➤Προγράμματα Πρωτοβάθμιας φροντίδας που καλύπτουν ανάγκες εξωνοσοκομειακής φροντίδας υγείας. Πιο συγκεκριμένα, παρέχουν κάλυψη για επισκέψεις σε γιατρούς, διαγνωστικές εξετάσεις, διάφορες ιατρικές πράξεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν στο ιατρείο και όχι σε νοσοκομείο.

Τα προγράμματα διαφοροποιούνται ως προς το βαθμό της κάλυψης που προσφέρουν. Ένα πρόγραμμα μπορεί, δηλαδή, να καλύπτει συγκεκριμένο αριθμό επισκέψεων σε γιατρούς κατά τη διάρκεια ενός έτους ή μπορεί να παρέχει απεριόριστες ιατρικές επισκέψεις. Η κάθε εταιρία καλύπτει την παροχή των υπηρεσιών συνήθως στο δίκτυο με το οποίο συνεργάζεται.

➤Προγράμματα Δευτεροβάθμιας φροντίδας που προσφέρουν νοσοκομειακή κάλυψη. Συγκεκριμένα καλύπτουν τα έξοδα νοσηλείας και χειρουργικής επέμβασης, με ή χωρίς παραμονή σε νοσοκομείο. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα έξοδα για δωμάτιο και τροφή, αμοιβές γιατρών, έξοδα χειρουργείου, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας και μπορούν να συμπεριλαμβάνουν κάποια επιδόματα, όπως το επίδομα τοκετού.

Η κάλυψη φτάνει μέχρι ένα συγκεκριμένο όριο και μπορεί να παρέχεται για νοσηλεία σε ιδιωτικές κλινικές και κρατικά νοσοκομεία, στην Ελλάδα ή και στο εξωτερικό.

Ορισμένα προγράμματα καλύπτουν και άλλα έξοδα, όπως έξοδα για ενδοσκοπήσεις, για αποκλειστική νοσοκόμα ή για παραμονή σε κέντρο αποκατάστασης. Οι καλύψεις και οι επιλογές που προσφέρει κάθε εταιρία διαφοροποιούνται. Είναι σημαντικό να έχετε τη δυνατότητα να ρυθμίσετε εσείς τις καλύψεις σας, ώστε η ασφάλειά σας να είναι ακριβώς «στα μέτρα σας».

Για παράδειγμα, υπάρχουν προγράμματα που παρέχουν κάλυψη για νοσηλεία μόνο σε περίπτωση ατυχήματος, με οικονομικότερα ασφάλιστρα. Μπορείτε, επίσης, να αποκτήσετε ξεχωριστά την κάλυψη για επείγοντα περιστατικά, που αντιμετωπίζονται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου και δεν απαιτούν νοσηλεία. Έχετε ακόμα τη δυνατότητα να καλύψετε τη συμμετοχή σας στα ηλεκτρονικά συνταγογραφούμενα φάρμακα.

➤Επιδοματικά Προγράμματα. Τα προγράμματα αυτά αποτελούν επικουρικά προγράμματα υγείας και παρέχουν στον ασφαλισμένο ένα συγκεκριμένο ποσό ως επίδομα. Λειτουργούν ως οικονομική ενίσχυση για τον ασφαλισμένο που μπορεί να χρησιμοποιήσει την αποζημίωση

είτε για να καλύψει έξοδα υγείας, ή για να καλύψει οποιαδήποτε άλλα έξοδα μπορούν να προκύψουν εξαιτίας ενός προβλήματος υγείας. Τα επιδοματικά προγράμματα λειτουργούν μεμονωμένα ή συνδυαστικά με άλλα προγράμματα ζωής ή υγείας.

Τα επιδόματα μπορεί να παρέχονται:

  • Ως ημερήσιο επίδομα για κάθε ημέρα νοσηλείας για ορισμένο αριθμό ημερών.
  • Ως επίδομα χειρουργικής επέμβασης, παρέχοντας ένα εφάπαξ ποσό ανάλογο με τη βαρύτητα της επέμβασης.
  • Ως εφάπαξ οικονομική ενίσχυση σε περίπτωση σοβαρής ασθένειας.

👉 💬👨 Θέλετε να μάθετε πώς θα φτιάξετε το δικό σας πρόγραμμα ασφάλισης υγείας, με όλες τις καλύψεις που θέλετε και τίποτα περιττό; Κλείστε το ραντεβού σας με έναν ασφαλιστικό σύμβουλο της INTERAMERICAN!

👉 🔽📃 Θέλετε να διαβάσετε περισσότερα πριν μιλήσετε για ασφάλιση; Κατεβάστε όλο τον Οδηγό Ασφάλισης Υγείας!

Web Content Viewer

Portlet Content

Από το blog μας

Web Content Viewer

Portlet Content
Complementary Content
${loading}