Πληροφορίες Άρθρου

Web Content Viewer

Portlet Content
Υγεία 05.04.2021

Γιατρός γενικής ιατρικής: Το πρώτο βήμα στην αντιμετώπιση ενός ζητήματος υγείας

Έτσι όμως, μπορεί να μπούμε σε ταλαιπωρίες και έξοδα και να μην αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο τρόπο την κατάσταση της υγείας μας. Ο κάθε γιατρός εστιάζει στα θέματα της δικής του ειδικότητας και εξετάζει την περίπτωση από τη συγκεκριμένη πλευρά.

Συχνά, προσπαθώντας να εντοπίσουμε μόνοι μας τις αιτίες μιας ενόχλησης, εστιάζουμε σε συγκεκριμένα συμπτώματα και απευθυνόμαστε σε ένα γιατρό ειδικότητας δικής μας επιλογής, χωρίς όμως να έχουμε συνολική εικόνα του προβλήματός μας.

Έτσι όμως, μπορεί να μπούμε σε ταλαιπωρίες και έξοδα και να μην αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο τρόπο την κατάσταση της υγείας μας. Ο κάθε γιατρός εστιάζει στα θέματα της δικής του ειδικότητας και εξετάζει την περίπτωση από τη συγκεκριμένη πλευρά.

Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ένα πρόβλημα που έχουμε να μη διαγνωστεί, καθώς δεν ανήκει στην ειδικότητα του γιατρού που έχουμε επισκεφτεί. Παράλληλα, αν χρειαστεί να επισκεφτούμε διαφορετικούς γιατρούς, πρέπει να δώσουμε από την αρχή κάθε φορά το ιστορικό μας, ενώ μπορεί να μας συστήσουν διαφορετικές φαρμακευτικές αγωγές και διαγνωστικές εξετάσεις.

Πώς μπορούμε να ξέρουμε τι είναι το καλύτερο για εμάς;

Την «πολυφωνία» στη διάγνωση και θεραπεία έρχεται να αντικαταστήσει η «εποπτεία» του γιατρού γενικής ιατρικής. Κι ενώ ο θεσμός αποτελεί βασικό συστατικό του συστήματος υγείας σε άλλες χώρες (General Practitioner), στην Ελλάδα μόλις πρόσφατα αρχίσαμε να συζητάμε σοβαρά για τη συστηματική του εφαρμογή και τις ευεργετικές του προεκτάσεις.

Ο γιατρός γενικής ιατρικής πρέπει να είναι το πρώτο σημείο επαφής των ασφαλισμένων με το σύστημα υγείας. Στις αρμοδιότητές του εμπίπτουν η πρόληψη, ο προσυμπτωματικός έλεγχος, ο εμβολιασμός, η συνταγογράφηση, η διατήρηση ιατρικού φακέλου του ασθενή, η παραπομπή και συνεργασία με γιατρούς άλλων ειδικοτήτων, καθώς και ο συντονισμός όλων των ενεργειών για την αντιμετώπιση ενός περιστατικού. Ρόλος του είναι να χτίσει μια προσωπική σχέση με τον ασθενή, λαμβάνοντας υπόψη το γενικότερο ψυχολογικό του προφίλ, τις συναισθηματικές του αντιδράσεις στην ασθένεια, τις εργασιακές συνθήκες και πιέσεις, καθώς και τις διαπροσωπικές του σχέσεις, καθοδηγώντας τον σωστά από το πρώτο του βήμα.

Επιπλέον, ο γιατρός γενικής ιατρικής ως βασικός πυλώνας μιας ποιοτικής πρωτοβάθμιας φροντίδας, μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στη συνολικότερη βελτίωση του εθνικού συστήματος υγείας στη χώρα μας. Η πλήρης και συστηματική αξιοποίησή του αποσυμφορεί σημαντικά τις μονάδες δευτεροβάθμιας υγείας και προασπίζει τη συνολική υγεία του πληθυσμού, με μακροπρόθεσμα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη για όλους μας.

Έτσι, όταν παρουσιάζεται κάποιο ζήτημα υγείας, είναι προς όφελός μας να απευθυνόμαστε πρώτα σε ένα γιατρό γενικής ιατρικής. Η κίνησή μας αυτή, πέρα από το προσωπικό όφελος, θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα και για το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Ήδη, με το πρωτοβάθμιο πρόγραμμα υγείας MEDICARE, η INTERAMERICAN κινείται σε αυτή τη λογική, αναγνωρίζοντας την τεράστια σημασία που έχει για τους ασφαλισμένους της αυτή η νέα προσέγγιση στην πρωτοβάθμια φροντίδα.

Το Check Up περιλαμβάνει:

  • Γενική Αίματος
  • Γενική Ούρων
  • Κρεατινίνη
  • Ουρία
  • Ουρικό οξύ
  • Σάκχαρο
  • ΤΚΕ
  • SGOT
  • SGPT
  • Τριγλυκερίδια
  • Χοληστερόλη HDL
  • Χοληστερόλη LDL
  • Χοληστερόλη Ολική
  • Ηλεκτροκαρδιογράφημα

Για προγραμματισμό επίσκεψης, στο πλαίσιο της προσφοράς, καλέστε από τις 7 έως και 30 Απριλίου.

Web Content Viewer

Portlet Content

Από το blog μας

Web Content Viewer

Portlet Content
Complementary Content
${loading}