Πληροφορίες Άρθρου

Web Content Viewer

Portlet Content
Υγεία 21.10.2021

Για την υγεία του στήθους με σύμμαχο την επιστήμη

Η 25η Οκτωβρίου είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για εσάς είτε είστε γυναίκα, είτε θέλετε να προστατεύσετε τις γυναίκες της ζωής σας. Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού είναι ιδανική ευκαιρία για να ενημερωθείτε για το νούμερο 1 κίνδυνο που αντιμετωπίζει η γυναίκα, τον καρκίνο του μαστού.

Η 25η Οκτωβρίου είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για εσάς είτε είστε γυναίκα, είτε θέλετε να προστατεύσετε τις γυναίκες της ζωής σας. Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού είναι ιδανική ευκαιρία για να ενημερωθείτε για το νούμερο 1 κίνδυνο που αντιμετωπίζει η γυναίκα, τον καρκίνο του μαστού.

Σε αυτό το άρθρο θα διαβάσετε:

  • για ποιο λόγο η πρόληψη του καρκίνου του μαστού είναι πολύ σημαντική και
  • τι μπορούν να σας προσφέρουν τα Πρότυπα Κέντρα Μαστού στα πολυϊατρεία Medifirst και την Αθηναϊκή Mediclinic.

Οι γυναίκες κινητοποιούνται – η πρόληψη σώζει ζωές

Η υγεία των μαστών είναι εξαιρετικά σημαντική για μία γυναίκα. Σύμβολο της θηλυκότητας και της μητρότητας, το υγιές στήθος δίνει αυτοπεποίθηση, ευεξία και δύναμη. Σήμερα η πρόληψη είναι το σωστό βήμα από το ενδιαφέρον για την υγεία, στην ουσιαστική πράξη. Για να έχει κάθε γυναίκα πρόσβαση στην αποτελεσματικότερη πρόληψη και σε ολοκληρωμένες ιατρικές υπηρεσίες δημιουργήθηκε το πρότυπο Κέντρο Μαστού στα πολυϊατρεία Medifirst και στην Αθηναϊκή Mediclinic.

Συγκεκριμένα, ο καρκίνος του µαστού είναι ο συχνότερος γυναικείος καρκίνος με τη πιθανότητα 1 στις 8 γυναίκες να νοσήσει από καρκίνο μαστού κάποια στιγμή στη ζωή της. Το 2020 διαγιγνώστηκαν με καρκίνο μαστού 2.3 εκατομμύρια γυναίκες και 685.000 οι θάνατοι από τη νόσο σε παγκόσμια κλίμακα. Για το 2021, υπολογίζεται ο καρκίνος μαστού να αντιπροσωπεύει περί το 30% του συνόλου κακοήθων νεοπλασιών. Περίπου µισό εκατομμύριο γυναίκες νοσούν κάθε χρόνο στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα, ο αριθμός των νέων περιστατικών καρκίνου του μαστού κάθε χρόνο υπολογίζεται περίπου στις 6.000, με την επισήμανση ότι η διάγνωση σε αρχικό στάδιο να εξασφαλίζει πολύ υψηλά ποσοστά επιβίωσης(97%). Την ίδια ώρα και σύμφωνα με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, ως το 2030 αναμένεται η δεκαετής επιβίωση των ασθενών να προσεγγίζει το 100%.

Ευτυχώς, πλέον οι περισσότερες γυναίκες σήμερα, ενημερώνονται κινητοποιούνται και αναλαμβάνουν δράση, ξεκινώντας από τις προληπτικές εξετάσεις απευθυνόμενες πλέον μόνο σε ειδικούς ιατρούς. Όλο και περισσότερες μοιράζονται τις ροζ κορδέλες ευαισθητοποίησης για τη δημιουργία μιας κοινότητας που ενημερώνεται και δρα ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Η πρόληψη άλλωστε σε αυτή τη μορφή καρκίνου είναι ζωτικής σημασίας. Είναι το ενδιαφέρον για την υγεία στην πράξη, είναι η πιο σίγουρη μέθοδος για να ελαχιστοποιήσετε τους κινδύνους. Και παρά τα υψηλά ποσοστά επιβίωσης αποτελεί πρόκληση να τα αυξήσουμε περισσότερο, κάτι που πράγματι μπορούμε!

Τι προσφέρει σε κάθε γυναίκα το Πρότυπο Κέντρο Μαστού στα Medifirst και την Αθηναϊκή Mediclinic

Σε κάθε κέντρο μαστού εργάζεται υψηλού επιπέδου επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικού, με διακεκριμένη τεχνογνωσία και κατάρτιση στις παθήσεις μαστού. Χρησιμοποιούνται τεχνολογίες αιχμής, όπως ιατρικά μηχανήματα χαμηλής ακτινοβολίας, υψηλής ευκρίνειας εξοπλισμός στον τομέα της απεικόνισης και πλήρη διαγνωστικά εργαστήρια. Εδώ, η αλματώδης πρόοδος της ιατρικής επιστήμης βρίσκει την εφαρμογή της στην πράξη.

Στο Κέντρο Μαστού των Medifirst και της Αθηναϊκής Mediclinic κάθε γυναίκα αντιμετωπίζεται μοναδικά, ως άνθρωπος με τα δικά του ζητούμενα κι ανησυχίες. Τόσο κατά την πρόληψη, όσο και μετά από πιθανή διάγνωση. Σκοπός μας είναι η σωματική ευεξία ή θεραπεία παράλληλα με την ψυχολογική ευημερία.

Συστηματική σωματική άσκηση

Σωματική δραστηριότητα / άσκηση: Υπάρχουν μελέτες που αποδεικνύουν ότι η σωματική δραστηριότητα και η τακτική άσκηση μπορεί να είναι προστατευτικοί παράγοντες για τον καρκίνο. Προσπαθήστε να ασκείστε τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα.

👉Φροντίστε ακόμη περισσότερο για την υγεία σας!

Αν δεν έχετε πρωτοβάθμια κάλυψη υγείας, με αφορμή την επερχόμενη Παγκόσμια Ημέρα Υγείας για τον Καρκίνο του Μαστού, πραγματοποιήστε τις εξετάσεις σας, με προνομιακές τιμές στην Αθηναϊκή Mediclinic και στα Πολυϊατρεία Medifirst.

  • 1. Για γυναίκες από 40+ άνω, Ψηφιακή Μαστογραφία & Υπέρηχος Μαστών & εκτίμηση – εξέταση από ειδικό Επιστήμονα Υγείας, σε προνομιακή τιμή είναι 70€
  • 2. Για κάθε γυναίκα, Υπέρηχο Μαστών & εκτίμηση – εξέταση από ειδικό Επιστήμονα Υγείας στην τιμή των 40€

Διάρκεια ενέργειας από 25/10/2021 έως 26/11/2021

Για προγραμματισμό επίσκεψης, στο πλαίσιο της προσφοράς καλέστε:

Στην Αθηναϊκή Mediclinic και στα πολυϊατρεία Medifirst εφαρμόζεται η Μέθοδος Τριπλής Εκτίμησης (Triple Assessment), η οποία περιλαμβάνει:

  • Κλινική εξέταση με λήψη ιστορικού και πλήρη μαστολογική εξέταση με ψηλάφηση,
  • Ψηφιακή μαστογραφία
  • Υπερηχογράφημα μαστών και ταυτόχρονα διαδερμική βιοψία όταν παρουσιάζεται κάποιο εύρημα το οποίο χρήζει κυτταρολογική ή ιστολογική ταυτοποίηση.
  • Η Μέθοδος Τριπλής Εκτίμησης (Triple Assessment) αποτελεί τη μόνη αποδεδειγμένα αποτελεσματική μέθοδο πρόληψης και πρώιμης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού, με ποσοστό σωστής διάγνωσης 97-98%! Η μέθοδος αναπτύχθηκε ώστε να μειώσει τον κίνδυνο, να επιτύχει ακόμα πιο έγκαιρη διάγνωση και να απαλλάξει κάθε γυναίκα από άσκοπη ψυχική και σωματική ταλαιπωρία.

Γιατί υπερηχογράφημα & κυτταρολογική εξέταση;

Ένα ποσοστό 4-8% των καρκίνων του μαστoύ δεν απεικονίζονται στη μαστογραφία! Σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι πιθανόν να υπάρχουν άμεσα ή έμμεσα κλινικά σημεία διάγνωσης που γίνονται αντιληπτά μόνο με την κλινική εξέταση ή το υπερηχογράφημα. Το αποτέλεσμα:

  • αποφεύγονται οι περιττές χειρουργικές επεμβάσεις
  • εξυπηρετούνται καλύτερα και οι νεότερες γυναίκες
  • ανιχνεύονται όλα τα πιθανά ευρήματα. Ανεξάρτητα από τη θέση τους

Σήμερα, οι γυναίκες που υποβάλλονται σε προληπτικό έλεγχο έχουν ποσοστό επιβίωσης είναι εξαιρετικά υψηλό. Αναμένεται πως το 2030, η δεκαετής επιβίωση από καρκίνο μαστού σε αρχικό στάδιο θα φτάσει το 100% (πηγή: ελληνική αντικαρκινική εταιρεία)

Μαζί, μπορούμε να νικήσουμε τον καρκίνο! Είμαστε στη διάθεσή σας!

Με το πρόγραμμα ασφάλισης υγείας “bewell” μπορείτε να έχετε απεριόριστες διαγνωστικές εξετάσεις στα πολυϊατρεία Medifirst. Μιλήστε σήμερα με έναν ασφαλιστικό σύμβουλο της INTERAMERICAN

ή διαβάστε περισσότερα για το πρόγραμμα υγείας «Γιατροί και Διαγνωστικές Εξετάσεις».

Web Content Viewer

Portlet Content

Από το blog μας

Web Content Viewer

Portlet Content
Complementary Content
${loading}