Πληροφορίες Άρθρου

Web Content Viewer

Portlet Content
Υγεία 09.10.2020

Για την υγεία του στήθους με σύμμαχο την επιστήμη

Για ποιο λόγο η πρόληψη του καρκίνου του μαστού είναι πολύ σημαντική και τι μπορούν να σας προσφέρουν τα Πρότυπα Κέντρα Μαστού.

Η 25η Οκτωβρίου είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για εσάς είτε είστε γυναίκα, είτε θέλετε να προστατεύσετε τις γυναίκες της ζωής σας. Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού είναι ιδανική ευκαιρία για να ενημερωθείτε για το νούμερο 1 κίνδυνο που αντιμετωπίζει η γυναίκα, τον καρκίνο του μαστού.

Σε αυτό το άρθρο θα διαβάσετε: 🎗

  • για ποιο λόγο η πρόληψη του καρκίνου του μαστού είναι πολύ σημαντική και
  • τι μπορούν να σας προσφέρουν τα Πρότυπα Κέντρα Μαστού στα πολυϊατρεία Medifirst και την Αθηναϊκή Mediclinic.

Οι γυναίκες κινητοποιούνται – η πρόληψη σώζει ζωές

Η υγεία των μαστών είναι εξαιρετικά σημαντική για μία γυναίκα. Σύμβολο της θηλυκότητας και της μητρότητας, το υγιές στήθος δίνει αυτοπεποίθηση, ευεξία και δύναμη. Σήμερα η πρόληψη είναι το σωστό βήμα από το ενδιαφέρον για την υγεία, στην ουσιαστική πράξη. Για να έχει κάθε γυναίκα πρόσβαση στην αποτελεσματικότερη πρόληψη και σε ολοκληρωμένες ιατρικές υπηρεσίες δημιουργήθηκε το πρότυπο Κέντρο Μαστού στα πολυϊατρεία Medifirst και στην Αθηναϊκή Mediclinic.

Συγκεκριμένα, ο καρκίνος του µαστού είναι ο συχνότερος γυναικείος καρκίνος και αντιπροσωπεύει περί το 30% από όλους τους κακοήθεις όγκους. Περίπου µισό εκατομμύριο γυναίκες νοσούν κάθε χρόνο στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα, ο αριθμός των νέων περιστατικών καρκίνου του μαστού κάθε χρόνο υπολογίζεται στις 5.000, με την επισήμανση ότι ο σωστός προληπτικός έλεγχος εξασφαλίζει την επιβίωση στο 95,3% των περιπτώσεων! Την ίδια ώρα και σύμφωνα με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, ως το 2030 αναμένεται η δεκαετής επιβίωση των ασθενών να έχει φτάσει το 100%.

Ευτυχώς, πλέον οι γυναίκες σήμερα κινητοποιούνται και αναλαμβάνουν δράση. Όλο και περισσότερες μοιράζονται τις ροζ κορδέλες ευαισθητοποίησης για τη δημιουργία μιας κοινότητας που ενημερώνεται και δρα ενάντια στον καρκίνο του μαστού, ξεκινώντας πάντα από τις προληπτικές εξετάσεις. Η πρόληψη άλλωστε σε αυτή τη μορφή καρκίνου είναι αποφασιστικής σημασίας. Είναι το ενδιαφέρον για την υγεία στην πράξη, είναι η πιο σίγουρη μέθοδος για να ελαχιστοποιήσετε τους κινδύνους. Και παρά τα υψηλά ποσοστά επιβίωσης αποτελεί πρόκληση να τα αυξήσουμε. Κάτι που πράγματι μπορούμε!

Τι προσφέρει σε κάθε γυναίκα το Πρότυπο Κέντρο Μαστού στα Medifirst και την Αθηναϊκή Mediclinic

Σε κάθε κέντρο μαστού εργάζεται υψηλού επιπέδου επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικού, με διακεκριμένη τεχνογνωσία και κατάρτιση στις παθήσεις μαστού. Χρησιμοποιούνται τεχνολογίες αιχμής, όπως ιατρικά μηχανήματα χαμηλής ακτινοβολίας, υψηλής ευκρίνειας εξοπλισμός στον τομέα της απεικόνισης και πλήρη διαγνωστικά εργαστήρια. Εδώ, η αλματώδης πρόοδος της ιατρικής επιστήμης βρίσκει την εφαρμογή της στην πράξη.

Στο Κέντρο Μαστού των Medifirst και της Αθηναϊκής Mediclinic κάθε γυναίκα αντιμετωπίζεται μοναδικά, ως άνθρωπος με τα δικά του ζητούμενα κι ανησυχίες. Τόσο κατά την πρόληψη, όσο και μετά από πιθανή διάγνωση. Σκοπός μας είναι η σωματική ευεξία ή θεραπεία παράλληλα με την ψυχολογική ευημερία.

Ο προληπτικός έλεγχος μαστού παρέχεται για έναν μήνα σε προνομιακές τιμές.

Για γυναίκες 40 ετών και άνω περιλαμβάνει:

  • κλινική εξέταση μαστών από χειρουργό μαστού
  • υπερηχογράφημα μαστών
  • ψηφιακή μαστογραφία

Για γυναίκες κάτω των 40 ετών περιλαμβάνει:

  • κλινική εξέταση μαστών από χειρουργό μαστού
  • υπέρηχο μαστών

Ισχύει για κάθε ραντεβού που κλείνετε μέχρι και τις 13 Νοεμβρίου 2020 και ανεξάρτητα από το αν είστε πελάτης της Interamerican ή όχι.

Για προγραμματισμό επίσκεψης, στο πλαίσιο της προσφοράς καλέστε:

  • Αθηναϊκή Mediclinic: 2106475000
  • Medifirst Αμαρουσίου: 2111054900

Διαβάστε περισσότερα για την εξέταση (triple assessment)

Ενώ ο αριθμός των νέων περιστατικών καρκίνου του μαστού κάθε χρόνο υπολογίζεται στις 5.000 στην Ελλάδα, ο σωστός προληπτικός έλεγχος εξασφαλίζει την επιβίωση στο 95,3% των περιπτώσεων. Γι’ αυτό στην Αθηναϊκή Mediclinic και στα πολυϊατρεία Medifirst εφαρμόζεται η Μέθοδος Τριπλής Εκτίμησης (Triple Assessment), η οποία περιλαμβάνει:

  • Κλινική εξέταση με λήψη ιστορικού και πλήρη εξέταση μαστών με ψηλάφηση.
  • Ψηφιακή μαστογραφία

Υπερηχογράφημα μαστών

Η Μέθοδος Τριπλής Εκτίμησης (Triple Assessment) αποτελεί τη μόνη αποδεδειγμένα αποτελεσματική μέθοδο πρόληψης και πρώιμης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού, με ποσοστό σωστής διάγνωσης 97-98%! Η μέθοδος αναπτύχθηκε ώστε να μειώσει τον κίνδυνο, να επιτύχει ακόμα πιο έγκαιρη διάγνωση και να απαλλάξει κάθε γυναίκα από άσκοπη ψυχική και σωματική ταλαιπωρία.

Γιατί υπερηχογράφημα & κλινική εξέταση;

Ένα ποσοστό 8- 12% των καρκίνων του μαστoύ δεν απεικονίζονται στη μαστογραφία. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι πιθανόν να υπάρχουν άμεσα ή έμμεσα κλινικά σημεία διάγνωσης που γίνονται αντιληπτά μόνο με την κλινική εξέταση ή το υπερηχογράφημα. Το αποτέλεσμα:

  • αποφεύγονται οι περιττές χειρουργικές επεμβάσεις
  • εξυπηρετούνται καλύτερα και οι νεότερες γυναίκες
  • ανιχνεύονται όλα τα πιθανά ευρήματα. Ανεξάρτητα από τη θέση τους

Σήμερα, οι γυναίκες που υποβάλλονται σε προληπτικό έλεγχο έχουν ποσοστό επιβίωσης 95,3%. Αναμένεται πως το 2030, η δεκαετής επιβίωση θα φτάσει το 100% ( πηγή: ελληνική αντικαρκινική εταιρεία)

Μαζί, μπορούμε να νικήσουμε τον καρκίνο! Είμαστε στη διάθεσή σας!

Με το πρόγραμμα ασφάλισης υγείας “bewell” μπορείτε να έχετε απεριόριστες διαγνωστικές εξετάσεις στα πολυϊατρεία Medifirst. Μιλήστε σήμερα με έναν ασφαλιστικό σύμβουλο της INTERAMERICAN

ή διαβάστε περισσότερα για το πρόγραμμα υγείας «Γιατροί και Διαγνωστικές Εξετάσεις».

Web Content Viewer

Portlet Content

Από το blog μας

Web Content Viewer

Portlet Content
Complementary Content
${loading}