Πληροφορίες Άρθρου

Web Content Viewer

Portlet Content
Ασφάλεια Υγείας 26.10.2018

Για πρώτη φορά μπορείτε να διαμορφώσετε το ασφάλιστρο που θέλετε για την υγεία σας

Για πρώτη φορά μπορείτε να διαμορφώσετε το ασφάλιστρο που θέλετε για την υγεία σας

Αποφασίσατε ποιο πρόγραμμα ασφάλισης θα προτιμούσατε να αγοράσετε και θέλετε να ξέρετε πόσο θα είναι το ασφάλιστρό σας; Εύλογη ερώτηση, η οποία όμως μέχρι τώρα δεν είχε απλή απάντηση. Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουμε να έχουμε ιδιωτική ασφάλιση υγείας, για τη σιγουριά που μας δίνει, την οικονομική κάλυψη στα δύσκολα και φυσικά την πρόσβαση στα καλύτερα νοσοκομεία. Όμως το ύψος του ασφαλίστρου αποτρέπει πολλούς να την αποκτήσουν. 

Τι είναι αυτό που έκανε μέχρι τώρα τα ασφάλιστρα να μένουν υψηλά;

>

Σε κάθε γωνιά του πλανήτη, σε κάθε ασφαλιστική εταιρία, το ύψος του ασφαλίστρου διαμορφώνεται με βάση:

  • Το περιβάλλον – όπως ενδεικτικά τα κόστη της υγείας και η συνεχής εξέλιξη της ιατρικής τεχνολογίας
  • Προσωπικούς παράγοντες – όπως η ηλικία, το οικογενειακό ιστορικό, οι παθήσεις που ίσως έχουμε και ο τρόπος που ζούμε
  • Το είδος των καλύψεων του προγράμματος ασφάλισης

Μπορεί να κατέβει η τιμή του ασφαλίστρου;

Όσο και να το θέλουμε, δεν μπορούμε να χαμηλώσουμε τη φορολογία του κράτους ή την ηλικία μας! Μπορούμε όμως να δουλέψουμε πάνω στο θέμα των καλύψεων. 

Αυτό που κρατάει σε υψηλή τιμή τα περισσότερα προγράμματα ασφάλισης υγείας είναι κατά κύριο λόγο η λογική της «πακετοποίησης». Σε όλη την αγορά μέχρι τώρα, κάθε λύση προσφερόταν σε ένα κλειστό, έτοιμο από πριν και ίδιο για όλους πακέτο καλύψεων.

Είναι γεγονός πως ορισμένες καλύψεις είναι ακριβότερες από άλλες. Στην περίπτωση που αυτές δεν αποτελούσαν προτεραιότητα για κάποιους ανθρώπους, δεν τους δινόταν η δυνατότητα να τις καταργήσουν, έστω και μερικά. 

Ορισμένοι συνδυασμοί μέχρι τώρα ήταν αδύνατοι: Για παράδειγμα, κάποιος μπορεί να ήθελε να συνδυάσει τη lux θέση νοσηλείας, με την κάλυψη για νοσηλείες έως 20.000 ευρώ το χρόνο. Κάποιος άλλος όμως μπορεί να επιθυμούσε την τρίτη θέση νοσηλείας, σε συνδυασμό με την κάλυψη ως και πολύ υψηλών εξόδων για νοσηλείες, συγκεκριμένα ως 1.000.000 ευρώ το χρόνο. 

Στην INTERAMERICAN, θέλοντας να προσφέρουμε σε όλο τον κόσμο ένα πρόγραμμα ασφάλισης υγείας το οποίο όλοι να μπορούν να το αποκτήσουν, σχεδιάσαμε τα προγράμματα ασφάλισης “bewell”.

Το “bewell” είναι το πρώτο ολοκληρωμένο σύστημα υγείας, όπου η ασφάλιση φτιάχνεται για τον κάθε ασφαλισμένο ξεχωριστά, στη λογική "lego". Έτσι επιλέγει ο καθένας τις καλύψεις που θέλει, παίρνοντας με τον τρόπο αυτό, όσα ακριβώς του χρειάζεται και μάλιστα στην τιμή που μπορεί να ανταποκριθεί.

>

Πειραματιστείτε πάνω σε 4 καλύψεις

Οι περισσότεροι άνθρωποι ανησυχούν πρώτα απ’ όλα για ένα σοβαρό περιστατικό, που θα χρειαστεί νοσηλεία. Εξάλλου, αυτά τα περιστατικά έχουν συνήθως και το υψηλότερο, απρόσμενο κόστος που μπορεί να ανατρέψει τα οικονομικά μας και άρα τη συνηθισμένη ροή της ζωή μας.

Στο "bewell" μπορείτε να κάνετε τις σημαντικότερες κινήσεις για ένα φιλικό για τα οικονομικά σας ασφάλιστρο ξεκινώντας από το πρόγραμμα «Νοσηλεία από ασθένεια και ατύχημα». Αυτοί είναι οι 4 σημαντικότεροι παράγοντες που μπορείτε να επηρεάσετε:

  • Ύψος ποσού κάλυψης: Η κάλυψή σας ξεκινάει από 20.000 ως 1.000.000 ευρώ ανά ασφαλιστική περίοδο και εσείς επιλέγετε το ποσό που επιθυμείτε
  • Θέση νοσηλείας: Έχετε 4 επιλογές στη διάθεσή σας: Lux, μονόκλινο, δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο
  • Συμμετοχή: Θέλετε συμμετοχή στο κόστος νοσηλείας; Σε ποσό ή ποσοστό; Ανά έτος ή ανά περιστατικό;
  • Δίκτυο νοσοκομείων: 3 δίκτυα - ομάδες νοσοκομείων - εξυπηρετούν τις ανάγκες σας: Μπορείτε να επιλέξετε το βασικό, ή πλήρες, ή διευρυμένο.

Ύψος ποσού κάλυψης: Στο “bewell” έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε μέχρι ποιο ποσό θα σας καλύψει η ασφαλιστική σας, ανά ασφαλιστική περίοδο, δηλαδή ασφαλιστικό έτος. Οι επιλογές σας είναι από 20.000, συνεχίζουν στα 50.000, τα 100.000 και καταλήγουν 1.000.000 ευρώ ετησίως. Η επιλογή των 20.000 ευρώ θα ελαφρύνει σημαντικά το ασφάλιστρό σας. Επίσης, πρέπει να σημειώσουμε κάτι το οποίο δεν είναι ευρέως γνωστό, αλλά είναι πολύ σημαντικό. Το 95% των νοσηλειών δεν κοστίζει περισσότερο από 20.000 ευρώ.

Θέση νοσηλείας: Μπορείτε να επιλέξετε Lux, μονόκλινο, δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο. Η επιλογή θέσης νοσηλείας είναι μία παράμετρος που επηρεάζει σημαντικά το ύψος του ασφαλίστρου, χωρίς να αλλάζει η ποιότητα του νοσοκομείου που θέλετε. 

Συμμετοχή: Στο “bewell” μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε να έχετε συμμετοχή μέσα σε ένα έτος στο κόστος της νοσηλείας, αν αυτή η συμμετοχή θα είναι ποσοστό επί του κόστους ή στάνταρ ποσό και τέλος, αν η συμμετοχή σας θα αφορά κάθε περίπτωση νοσηλείας ή συνολικά το ασφαλιστικό έτος. Ανάλογα με αυτές τις επιλογές, μπορείτε να μειώσετε σημαντικά το ασφάλιστρό σας: Όσο αυξάνεται η συμμετοχή σας στο κόστος, τόσο μειώνεται το ασφάλιστρό σας. Ούτως ή άλλως, στο “bewell”, ανεξάρτητα από το αν επιλέξετε πλήρη κάλυψη ή κάλυψη με συμμετοχή, δεν πληρώνετε απολύτως τίποτα για σοβαρές περιπτώσεις, όπως αυτές της καρδιάς, του εγκεφαλικού και του καρκίνου. Επίσης, σε περίπτωση χειρουργικής επέμβασης, αν δεν διανυκτερεύσετε στο νοσοκομείο, η INTERAMERICAN μειώνει τη συμμετοχή σας από το μισό μέχρι ολόκληρο το ποσό. 

Δίκτυο νοσοκομείων:  Μπορείτε να επιλέξετε από τρία δίκτυα νοσοκομείων. Πέρα από τα νοσοκομεία που θεωρείτε καλά, βασικά κριτήρια επιλογής πρέπει να αποτελούν οι κλινικές που σχετίζονται περισσότερο με τις ανάγκες σας αλλά και η απόσταση από το μόνιμο τόπο διαμονής σας. Θέλετε, για παράδειγμα, γυναικολογική ή παιδιατρική κλινική στο δίκτυό σας; Θέλετε σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας μας, ή κοντά στο σπίτι σας;

Θέλετε να προσθέσετε κάτι ακόμα;

Για την ολοκληρωμένη φροντίδα της υγείας σας, το σύστημα υγείας “bewell” περιλαμβάνει μία σειρά επιλογών που μπορείτε να συνδυάσετε για να φτιάξετε τη δική σας ασφάλιση. Μερικά από αυτά έχουν μεγάλο ενδιαφέρον, όπως για παράδειγμα η καινοτόμος επιλογή «Φάρμακα».

Συνδυάζεται με τα προγράμματα νοσηλείας ή/ και πρωτοβάθμιας περίθαλψης και καλύπτει το ποσό συμμετοχής του ασφαλισμένου στα ηλεκτρονικά συνταγογραφούμενα φάρμακα του ΕΟΠΥΥ. Για την καλύτερη ενημέρωσή σας, δείτε αναλυτικά όλα τα προγράμματα υγείας “bewell”.

Πώς μπορείτε να μειώσετε ακόμα περισσότερο το ασφάλιστρό σας;

Μπορείτε να επωφεληθείτε στο μέγιστο από τις εκπτώσεις και τα προνόμια “bewell”:  

  • Οικογενειακές εκπτώσεις: όσο περισσότερα άτομα ασφαλίζονται, τόσο χαμηλότερες τιμές επιτυγχάνετε
  • Η οικογενειακή έκπτωση φτάνει στο 20% των συνολικών ασφαλίστρων.
  • Εκπτώσεις με βάση τον τρόπο πληρωμής: επιλέγοντας πάγια εντολή έχετε έκπτωση - 5% και αν μάλιστα επιλέξετε ετήσια πάγια εντολή, η έκπτωση γίνεται - 10%.
  • Στο πρόγραμμα «Νοσηλεία από ασθένεια και ατύχημα», σε δύσκολα περιστατικά (καρδιά, εγκεφαλικό, καρκίνο ) έχετε 100%, πλήρη κάλυψη στην ιδιωτική νοσηλεία σας, κάνοντας παράλληλα χρήση και του κοινωνικού ταμείου σας.
  • Στο πρόγραμμα «Γιατροί και Διαγνωστικές εξετάσεις» έχετε τη δυνατότητα απεριόριστων επισκέψεων, με ή χωρίς συμμετοχή, σε γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, απεριόριστες ιατρικές πράξεις που πραγματοποιούνται σε ιατρείο και απεριόριστες διαγνωστικές εξετάσεις - συμπεριλαμβανομένων και των ενδοσκοπήσεων - και μάλιστα χωρίς καμία δική σας επιβάρυνση, αν επιλέξετε τα ιδιόκτητα πολυϊατρεία της INTERAMERICAN MEDIFIRST και την Αθηναϊκή MEDICLINIC. 

Ενημερωθείτε περισσότερο από έναν Ασφαλιστικό Σύμβουλο INTERAMERICAN

Web Content Viewer

Portlet Content

Από το blog μας

Web Content Viewer

Portlet Content
Complementary Content
${loading}