Πληροφορίες Άρθρου

Web Content Viewer

Portlet Content
Υγεία 06.03.2023 5 λεπτά

Ενδυναμώνουμε τις γυναίκες. Ονειρευόμαστε και προχωράμε προς ένα ισότιμο μέλλον.

Ισότητα σημαίνει ίσες ευκαιρίες και πόρους ως βάση για να πετύχουμε τα όνειρα και τους στόχους μας. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, μοιραζόμαστε τις εμπειρίες των ασφαλιστικών μας συμβούλων, με την παρότρυνση για έναν πιο δίκαιο κόσμο με περισσότερη κατανόηση και αγάπη. Μοιραζόμαστε ακόμα τις δεσμεύσεις και τα βήματα που έχουμε κάνει ως εταιρεία προς ένα τέτοιο μέλλον.

Ισότητα σημαίνει ίσες ευκαιρίες και πόρους ως βάση για να πετύχουμε τα όνειρα και τους στόχους μας. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, μοιραζόμαστε τις εμπειρίες των ασφαλιστικών μας συμβούλων, με την παρότρυνση για έναν πιο δίκαιο κόσμο με περισσότερη κατανόηση και αγάπη. Μοιραζόμαστε ακόμα τις δεσμεύσεις και τα βήματα που έχουμε κάνει ως εταιρεία προς ένα τέτοιο μέλλον.

Από γενιά σε γενιά, η θέση της γυναίκας αναβαθμίζεται. Σύμφωνα με το Wall Street Journal, ως το 2027 οι γυναίκες θα ελέγχουν περισσότερο από το 60% του πλούτου στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ περί το 27% των εκατομμυριούχων σε όλο τον κόσμο θα είναι γυναίκες. Επίσης στις ΗΠΑ, ήδη το 38% των γυναικών έχουν υψηλότερο εισόδημα από τον σύζυγό τους.

Ένα γεγονός που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θα πρέπει να μας προβληματίζει όλους είναι ότι, σύμφωνα με τις σημερινές τάσεις, σε ποσοστό 90% οι γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή τους θα είναι οι μόνες υπεύθυνες για τα δικά τους οικονομικά και σε ορισμένες περιπτώσεις και της οικογένειάς τους. Αυτό σημαίνει ότι η καλή ζωή ή η επιβίωση σε βάθος χρόνου εξαρτάται από τις τρέχουσες επιλογές.

Σε αντίθετο πνεύμα, την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα έχουμε ακόμα να διανύσουμε αρκετά βήματα, μέχρι να πετύχουμε μία ισότιμη κατάσταση. Ενδεικτικά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας Εργατικού Δυναμικού του 2020 της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας παρατηρούνται στις γυναίκες με ποσοστό 19,8% έναντι 13, 6% στους άνδρες. Ο δείκτης απασχόλησης είναι κατά 20% χαμηλότερος στις γυναίκες, με τη μεγαλύτερη διαφορά να παρατηρείται στις ηλικίες 30 με 44, δηλαδή κατά την περίοδο που οι γυναίκες γίνονται μητέρες.

Στην Interamerican δεσμευόμαστε να προσφέρουμε δίκαιες, ίσες ευκαιρίες, με σεβασμό στις ανάγκες, τα όνειρα και τις επιδιώξεις των ανθρώπων. Προσφέροντας ασφαλιστικές λύσεις που εξασφαλίζουν την υγεία και την οικονομική ευημερία, αλλά και υπηρεσίες πρόληψης, ενδυναμώνουμε κάθε γυναίκα να αφοσιωθεί στους στόχους της για το σήμερα και το αύριο, χωρίς εμπόδια.

Παράλληλα, στο εργασιακό μας περιβάλλον ακολουθούμε πολιτικές και υλοποιούμε προγράμματα που προάγουν την ισότητα και υποστηρίζουν την πολλαπλότητα των ρόλων των γυναικών, αναγνωρίζοντας και το δικαίωμα των ανδρών σε αυτή την πολλαπλότητα. Ενδεικτικά, 43% των ηγετικών θέσεων στελεχώνουν γυναίκες και οργανώνονται σεμινάρια mentoring για γυναίκες σε ηγετικές θέσεις. Επωφελούμαστε όλοι οι εργαζόμενοι από το ευέλικτο ωράριο και το υβριδικό μοντέλο εργασίας. Η γονεϊκότητα διευκολύνεται επιπλέον με παροχές όπως οι αυξημένες μέρες αδείας τοκετού και λοχείας πέρα από το προβλεπόμενο του νόμου, το επίδομα βρεφονηπιακού σταθμού και τα προνομιακά ομαδικά ασφαλιστικά προγράμματα για την οικογένεια.

Οι ασφαλιστικές μας σύμβουλοι μιλούν, με εμπειρία και ενσυναίσθηση

Η φύση του επαγγέλματος του ασφαλιστικού συμβούλου προσφέρει την ευελιξία στις γυναίκες να κτίσουν τη δική τους επιχείρηση και να εξελίξουν δυναμικά την καριέρα τους. Επιπλέον, το επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου στηρίζεται στην ενσυναίσθηση και στην εξωστρέφεια. Οι ασφαλιστικοί μας σύμβουλοι γνωρίζουν την ανθρώπινη ανάγκη, την ελπίδα, τα όνειρα, αλλά κάποιες φορές και τον πόνο.

Έτσι, στην φετινή καμπάνια ευαισθητοποίησης για την Ημέρα της Γυναίκας, τα κεντρικά πρόσωπα είναι οι ασφαλιστικές μας σύμβουλοι, Έλσα Αλεξίου και Ηρώ Τερζάκη. Δύο γυναίκες σε διαφορετική φάση ζωής, με διαφορετικές παραστάσεις, οι οποίες έχουν κοινά την διακεκριμένη καριέρα στον ασφαλιστικό κλάδο και την αγάπη για τους ανθρώπους. Υποστηρίζοντας πολυάριθμες γυναίκες στην επαγγελματική τους πορεία, έχουν έρθει αντιμέτωπες με τη δυσκολία της πολλαπλότητας των ρόλων των γυναικών, την έλλειψη χρόνου, την τάση παραμέλησης του εαυτού προς όφελος των υπολοίπων μελών της οικογένειας, αλλά και την οικονομική εξάρτηση από τον σύζυγο. Συλλέγοντας την εμπειρία πολλών προσωπικών συζητήσεων, επιλέγουν σήμερα να κάνουν την προσωπική συνομιλία δημόσια υπόθεση και να απευθυνθούν σε όλες τις γυναίκες.

Ηρώ Τερζάκη:

«Οι γυναίκες, ως πλάσματα που φροντίζουμε για τους άλλους από τη φύση μας, πολλές φορές βάζουμε σε δεύτερη μοίρα τις δικές μας ανάγκες»

Έλσα Αλεξίου:

«Τολμάμε να ονειρευτούμε έναν κόσμο όπου όλες οι γυναίκες και όλα τα κορίτσια έχουν τόσο τους πόρους όσο και τις ευκαιρίες για να πετύχουν τα πιο σημαντικά για εκείνες όνειρα»

Ένα μήνυμα και μία προσφορά υγείας από τις ιδιόκτητες υποδομές υγείας της Interamerican.

H Αθηναϊκή Κλινική στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξη και κοινωνικής ευθύνης, βασίζεται σε δύο πυλώνες με βασικά στοιχεία τον δείκτη ισότητας φύλων. Έτσι, το 62% των εργαζομένων του νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού και το 25% του ιατρικού προσωπικού είναι γυναίκες, ενώ το 90% των εργαζομένων μας είναι πτυχιούχοι, με κανένα περιστατικό διάκρισης στον χώρο εργασίας. Η σημερινή ζωή της γυναίκας στον σύνθετο ρόλο της ως σύζυγος, εργαζόμενη μητέρα, ως επιστήμων, ως γιατρός είναι ιδιαίτερα απαιτητικός και απαιτεί υψηλά αποθέματα ψυχικής και σωματικής δύναμης.

«Τα παιδιά μου ξέρουν πως δεν κοιμάμαι κάθε βράδυ στο σπίτι. Ο άντρας μου ξέρει πως περιμένουμε το πρόγραμμα πριν κανονίσουμε εκδρομή για Σαββατοκύριακο. Τα αδέλφια μου ξέρουν ότι δεν θα είμαι εκεί σε όλα τα γενέθλια. Η μαμά μου ξέρει ότι δεν θα γιορτάσουμε μαζί όλες τις γιορτές. Εγώ ξέρω ότι είμαι γιατρός (εκτός των άλλων) και η ζωή μου είναι αυτή. Με κούραση, αυπνία, ενοχές αλλά και ικανοποίηση και χαρές - για όλες αυτές τις στιγμές που τα πράγματα πάνε καλά», Λώρα Ζεμενίδου, Γενική Ιατρός.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε την προσφορά υγείας στο άρθρο Από τις υποδομές υγείας της Interamerican, για την Ημέρα της Γυναίκας

Web Content Viewer

Portlet Content

Από το blog μας

Web Content Viewer

Portlet Content
Complementary Content
${loading}