Πληροφορίες Άρθρου

Web Content Viewer

Portlet Content
Καινοτομία 01.06.2023 4 λεπτά

Ένα βήμα μπροστά, για το περιβάλλον

Σε μια περίοδο γεμάτη από αλλεπάλληλες προκλήσεις – κλιματική, πανδηµική, γεωπολιτική, πληθωριστική- στην Interamerican συνεχίζουμε σταθερά την πορεία μας με σκοπό να έχουμε θετική επίδραση στην οικονομία, το περιβάλλον και την κοινωνία. Μέλημά μας παραμένει σταθερά η δημιουργία ενός συνειδητού τρόπου ζωής από τον καθένα μας, όπως αποδεικνύουμε έμπρακτα, με τη λειτουργία, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

H Βιώσιμη Ανάπτυξη βρίσκεται στον πυρήνα της επιχειρηματικής καρδιάς μας. Από το 2022 αναπτύχθηκε η Στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης, η οποία θέτει σαφείς στόχους για την υλοποίηση της. Στόχους που με διαφάνεια και δέσμευση, θέτουµε και ιεραρχούµε στη βάση των αρχών του ESG (Περιβάλλον- Κοινωνία- Διακυβέρνηση) ενώ παράλληλα τους µετράµε και αξιολογούµε το αποτύπωμα τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Σε αυτό το πλαίσιο, η Interamerican φέτος συμπεριλαμβάνεται στην ηγετική ομάδα των «The most sustainable companies in Greece 2023», τις επιχειρήσεις – ηγέτιδες που εφαρμόζουν μία ολιστική προσέγγιση σε θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης στη λειτουργία τους και αποτελούν τον «επιχειρηματικό χάρτη» της Βιώσιμης Ανάπτυξης στην Ελλάδα.

Σε αυτό το άρθρο θα μάθετε περισσότερα για τις δράσεις μας, στις οποίες βασίζεται και η αναγνώρισή μας.

Βιώσιμη Επιχειρηματική Λειτουργία

Προσπαθώντας να συμβάλλουμε σε ένα βιώσιμο μέλλον, εφαρμόζουμε πρακτικές για την ελαχιστοποίηση του αποτυπώματος μας στο περιβάλλον.

Στόχος μας είναι η αύξηση της ποσότητας των εταιρικών ανακυκλώσιμων υλικών στο 100% έως το 2030. Παράλληλα, ενισχύουμε την ευαισθητοποίηση των εργαζομένων μας, μέσω προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης με περιβαλλοντικό περιεχόμενο, ενώ στοχεύουμε στη μείωση των εκπομπών GHG κατά 50% έως το 2030 και στο να γίνουμε μία κλιματικά ουδέτερη εταιρεία μέχρι το 2050. Δημιουργούμε αξία για όλους, αξιολογώντας το 20% των προμηθευτών μας με κριτήρια ESG έως το 2025.

Το 2023 ξεκινήσαμε δυναμικά, κάνοντας πράξη την κυκλική οικονομία, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος ανακύκλωσης Just Go Zero, σε συνεργασία με την Polygreen.

  • Από τον Ιανουάριο του 2023, στον Έξυπνο Σταθμό Ανακύκλωσης της Interamerican συλλέγονται χαρτί, πλαστικό και αλουμίνιο, με real-time καταμέτρηση και παρουσίαση σε οθόνη του βάρους των απορριπτόμενων αποβλήτων. Χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες IoT και δημιουργώντας “ευφυή και συνδεδεμένα” αντικείμενα, μέσω έξυπνων και ενσωματωμένων αισθητήρων (smart sensors – embedded computing), μετασχηματίζουμε ριζικά τη διαχείριση των αποβλήτων μας.
  • Mε την εθελοντική δράση «Ώρα προσφοράς για ό,τι δε φοράς» οι εργαζόμενοι στην Interamerican συλλέξαμε ρούχα και παπούτσια, τα οποία απέκτησαν μια δεύτερη ζωή  για να γίνουν ξανά χρήσιμα. Μέρος του ρουχισμού αυτού προσφέρθηκε για την ενίσχυση του έργου του σωματείου «ΔΕΣΜΟΣ», ενώ η υπόλοιπη ποσότητα εισήλθε ξανά στον κύκλο της αγοράς ως second hand.

Βιώσιμα προϊόντα και υπηρεσίες

Στον ασφαλιστικό κλάδο, η κλιματική αλλαγή αποτελεί σημαντικό κίνδυνο που πρέπει να διαχειριστούμε. Και η διαχείριση αυτή θα πρέπει να συνδέεται άμεσα και με το αντικείμενο των εργασιών μας.

Η προϊοντική γραμμή Green Line της Interamerican προσφέρει ολοκληρωμένες ασφαλιστικές καλύψεις για την προστασία των επιχειρήσεων από τις υψηλές δαπάνες αποκατάστασης περιβαλλοντικής ζημιάς που επιβάλλονται με βάση το ενιαίο πανευρωπαϊκό καθεστώς απόδοσης της περιβαλλοντικής ευθύνης. Αναλόγως του αντικειμένου της επιχειρηματικής δραστηριότητας και του αδειοδοτικού πλαισίου που τη διέπει, η προϊοντική γραμμή Green Line προσφέρει ολοκληρωμένες καλύψεις. Όπως η κάλυψη δαπανών αποκατάστασης του περιβάλλοντος για ζημιές στο έδαφος, στα νερά, στα προστατευόμενα είδη και στους φυσικούς οικότοπους που προέρχονται από αιφνίδιο ή σταδιακό ατυχηματικό αίτιο και η κάλυψη δαπανών εκπόνησης των απαιτούμενων από τη νομοθεσία μελετών & προτάσεων για την αποκατάσταση της περιβαλλοντικής ζημιάς.

Παράλληλα, γεννήθηκε η ιδέα της δημιουργίας του πρώτου «πράσινου» ασφαλιστηρίου αυτοκινήτου. Έτσι λοιπόν 6 χρόνια μετά την εισαγωγή του καινοτόμου ασφαλιστικού προγράμματος αυτοκινήτου Short Drive που με τη χρήση τηλεματικής ενθαρρύνουμε τους πελάτες μας να περιορίσουν τη χρήση του αυτοκινήτου, η Anytime της Interamerican μετέτρεψε το Short Drive στο πρώτο «πράσινο» πρόγραμμα ασφάλισης αυτοκινήτου! Μέσω διεθνών προτύπων, για λογαριασμό των πελατών μας, αντισταθμίζουμε τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που εκλύονται από το αυτοκίνητό τους σε πιστοποιημένα περιβαλλοντικά έργα, καθιστώντας τη μετακίνησή τους «κλιματικά ουδέτερη» για όλη τη διάρκεια της ασφαλιστικής τους κάλυψης. Επομένως η όποια επιβάρυνση έχει δεχτεί το περιβάλλον από τη χρήση του οχήματος των πελατών μας αντισταθμίζεται από εμάς.

Την ίδια στιγμή, η νέα εποχή φέρνει μεγάλες προκλήσεις και αλλαγές στον τρόπο που μετακινούμαστε. Σταδιακά, η ηλεκτροκίνηση σταδιακά αγγίζει τις ζωές όλων μας, υποσχόμενη μία καλύτερη ποιότητα ζωής, σε βιώσιμες πόλεις, με εύκολες και ασφαλείς μετακινήσεις. Πληρώντας όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, εντάσσουμε στον στόλο της Οδικής μας Βοήθειας ηλεκτρικά ποδήλατα ώστε να φτάνουν κοντά στους πελάτες μας, γρήγορα και οικολογικά. Οι άνθρωποί μας θα φροντίζουν περιστατικά όπως η απώλεια κλειδιών, η φόρτιση μπαταρίας και η επιδιόρθωση ελαστικού. Παράλληλα, παρακολουθώντας τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό ηλεκτρικών οχημάτων, επενδύσαμε στην εκπαίδευση των επαγγελματιών οδηγών μας. Τον Ιούνιο, 120 οδηγοί της Οδικής Βοήθειας από όλη τη χώρα και 15 επαγγελματίες από την Πρότυπη Μονάδα Αποζημίωσης & Επισκευής Αυτοκινήτων, CARPOINT, παρακολούθησαν εξατομικευμένο σεμινάριο θεωρητικής και πρακτικής κατάρτισης του Ινστιτούτου Διαρκούς Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων Αυτοκινήτου – ΙΔΕΕΑ. Στόχος του ήταν η διαχείριση και η παροχή υπηρεσιών οδικής βοήθειας σε ηλεκτροκίνητα και υβριδικά οχήματα με απόλυτη ασφάλεια τόσο για τον πελάτη και το όχημά του, όσο και τον επαγγελματία οδηγό της Οδικής Βοήθειας.

Στόχος μας, να γίνουμε κλιματικά ουδέτερη εταιρεία μέχρι το 2050

Υιοθετώντας στην πράξη τον Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης 13 των Ηνωμένων Εθνών αναφορικά με την Κλιματική Αλλαγή, συνεχίζουμε να πρωτοπορούμε αναλαμβάνοντας σημαντικές πρωτοβουλίες που συνεισφέρουν ενεργά στην προσπάθεια για την επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας έως το 2050 και οδηγούν σε ένα βιώσιμο μέλλον για όλους.

Web Content Viewer

Portlet Content

Από το blog μας

Web Content Viewer

Portlet Content
Complementary Content
${loading}