Πληροφορίες Άρθρου

Web Content Viewer

Portlet Content
Ασφάλεια Υγείας 13.03.2019

Δεύτερη ιατρική γνώμη: Οι καλύτεροι γιατροί για την υγεία σας, στην πιο κρίσιμη στιγμή

Τουλάχιστον μία φορά στη ζωή μας, οι περισσότεροι θα αντιμετωπίσουμε μία σημαντική ιατρική απόφαση. Πιθανό να αφορά μία δύσκολη διάγνωση, ή μία σειρά εξετάσεων που μπορούν να επιβαρύνουν τον οργανισμό μας. Σε ένα πιο δύσκολο σενάριο θα μπορούσε να αφορά μια βαριά φαρμακευτική αγωγή, ή κάποια νοσηλεία ή επέμβαση με συνέπειες σε όλη την υπόλοιπη ζωή μας.

Δεύτερη ιατρική γνώμη οι καλύτεροι γιατροί για την υγεία σας

Τουλάχιστον μία φορά στη ζωή μας, οι περισσότεροι θα αντιμετωπίσουμε μία σημαντική ιατρική απόφαση.  Πιθανό να αφορά μία δύσκολη διάγνωση, ή μία σειρά εξετάσεων που μπορούν να επιβαρύνουν τον οργανισμό μας. Σε ένα πιο δύσκολο σενάριο θα μπορούσε να αφορά μια βαριά φαρμακευτική αγωγή, ή κάποια νοσηλεία ή επέμβαση με συνέπειες σε όλη την υπόλοιπη ζωή μας. 

Συχνά, η ενδεδειγμένη λύση είναι ξεκάθαρη. Ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις, στις οποίες η ανησυχία που γεννά η διάγνωση, αλλά και η ταλαιπωρία που περιμένουμε όταν σκεφτόμαστε την πιθανή θεραπεία, μας κάνουν να αναζητήσουμε μία δεύτερη ιατρική γνώμη. Τότε, συνήθως όλοι μας κάνουμε την ίδια κίνηση. 

Ψάχνουμε να βρούμε τον «καλύτερο» - όπως συχνά λέμε - γιατρό στην χώρα μας, είτε η γνωμάτευση αφορά εμάς τους ίδιους, ή τους αγαπημένους μας ανθρώπους. 

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι ο γιατρός που αναζητούν βρίσκεται στο εξωτερικό. Τα έξοδα για μία τέτοια επίσκεψη φυσικά είναι πολύ υψηλά. Πως θα μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε λοιπόν την απαραίτητη σιγουριά, τη στιγμή μάλιστα που τη χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ; Με ποιο τρόπο θα μπορούσε το περιστατικό που μας αφορά να «φτάσει» στο ιατρείο του πλέον εξειδικευμένου διεθνώς ιατρού, ακόμα και στην άλλη όχθη του Ατλαντικού;  

Τα σοβαρά ζητήματα υγείας που μπορούν να μας ανησυχήσουν απαιτούν την πιο έγκυρη δεύτερη ιατρική γνώμη. Από αυτήν μπορεί να κριθεί η ποιότητα και ο χρόνος της ζωής. Για αυτό αξίζει να έχουμε στη διάθεσή μας όλους τους ειδικούς, στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, χωρίς περιορισμούς στον χώρο και το χρόνο.  

"Πολλές φορές που η διάγνωση «επιβάλλει» μια χειρουργική επέμβαση ή μια άλλη επίπονη διαδικασία, το να ζητήσετε τη συμβουλή ενός άλλου γιατρού έχει νόημα. Ειδικά αν έχετε απορίες για την κατάστασή σας και θέλετε να νιώσετε περισσότερη σιγουριά", λέει ο καρδιολόγος Δρ. Dale Adler, καθηγητής ιατρικής στη Ιατρική Σχολή του Harvard. “Η δεύτερη ιατρική γνώμη, θα σας επιβεβαιώσει το καλύτερο για την υγεία σας και θα σας καθησυχάσει πως κάνετε το καλύτερο δυνατόν”.

Ποιος πρέπει να δίνει τη δεύτερη γνώμη;

Ο γιατρός ή η ομάδα των γιατρών που θα εξετάσει ένα περιστατικό πρέπει να έχει μεγάλη εξειδίκευση στο συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας. Επίσης, τα μέλη αυτής της ομάδας πρέπει να είναι σε άμεση και πολύ καλή επικοινωνία μεταξύ τους, ώστε να καταλήξουν σε μία ολοκληρωμένη πρόταση για την υγεία σας.

Ποιος όμως βρίσκει αυτούς τους ειδικούς; Που βρίσκονται και πως μπορεί να επικοινωνήσει κανείς μαζί τους; Και το κυριότερο, πως μπορεί κάποιος να είναι βέβαιος ότι είναι όντως αυθεντίες στον τομέα τους; 

Για να απαντήσουμε σε αυτές τις ανησυχίες, στην INTERAMERICAN έχουμε εξασφαλίσει για τους ασφαλισμένους μας την υπηρεσία παροχής δεύτερης ιατρικής γνώμης, με την έγκυρη υπογραφή της Best Doctors

H Best Doctors ιδρύθηκε το 1989 από καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του Harvard με αποκλειστικό σκοπό να εξασφαλίζει αξιόπιστη δεύτερη ιατρική γνώμη από τους κορυφαίους γιατρούς στον κόσμο. Γι’ αυτό το λόγο, έχει διαιρέσει τις ιατρικές ειδικότητες σε 450 εξειδικεύσεις και υποκατηγορίες και έχει συγκεντρώσει τα καλύτερα ιατρικά μυαλά στον κόσμο για κάθε μία από αυτές. Επιπλέον έχει αναπτύξει ένα εξελιγμένο σύστημα για την ανάλυση και κωδικοποίηση των παθήσεων, το οποίο συμβάλλει στην ασφάλεια της διάγνωσης και την επιλογή της καταλληλότερης θεραπείας. 

Έτσι, κάθε ασφαλισμένος μπορεί να αισθάνεται σιγουριά και εφόσον το επιθυμεί να ζητήσει μία δεύτερη ιατρική γνώμη από την Best Doctors.

To σύστημα υγείας “bewell” από την INTERAMERICAN είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που συνεργάζεται με τους Best Doctors. Για την INTERAMERICAN, είναι πολύ σημαντικό ο κάθε άνθρωπος να έχει τη δυνατότητα λήψης μίας δεύτερης ιατρικής γνώμης από αξιόπιστους, ανεξάρτητους και εξειδικευμένους γιατρούς διεθνώς.

Μη διστάζετε να ζητάτε μία δεύτερη ιατρική γνώμη!

Χρησιμοποιώντας μία υπηρεσία όπως η Best Doctors, ένας ασφαλισμένος της INTERAMERICAN μπορεί:

  • Να έχει τη σωστή διάγνωση και αντιμετώπιση ενός περιστατικού υγείας, έτσι ώστε να διαχειριστεί το πρόβλημα της υγείας του καλύτερα, να αναρρώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να έχει καλύτερη ποιότητα ζωής.
  • Να απαλλαγεί από κάθε περιττή ανησυχία αλλά και από την ταλαιπωρία ιατρικών και επεμβατικών πράξεων που μπορεί να μην είναι απαραίτητες.

Οι περισσότεροι γιατροί δεν προσβάλλονται όταν οι ασθενείς τους παίρνουν μια δεύτερη γνώμη. Ίσως, μάλιστα, βρουν πολύτιμη την ιατρική σκέψη και εμπειρία ενός κορυφαίου ειδικού.

Δεν είναι λίγοι, εξάλλου, οι γιατροί που έχουν υιοθετήσει την πρακτική, να απευθύνονται οι ίδιοι σε συναδέλφους τους που εκτιμούν, για να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με διαγνώσεις ή θεραπείες για τους ασθενείς τους. Ο κάθε γιατρός γνωρίζει ότι οι διαγνώσεις μπορούν να επηρεάσουν τους ασθενείς με τόσους πολλούς διαφορετικούς τρόπους, ώστε να αποτελεί μία ευχάριστη πρόκληση η επαφή με πιθανές άλλες διαθέσιμες επιλογές.

Η δεύτερη ιατρική γνώμη: όχι μόνο για ασθένειες που απειλούν τη ζωή

Η δεύτερη γνώμη δεν βοηθά μόνο σε περιπτώσεις παθήσεων, απειλητικών  για τη ζωή. Βοηθά και σε περιπτώσεις ασθενειών που επηρεάζουν σημαντικά την ποιότητα ζωής μας, όπως είναι οι χρόνιες παθήσεις ή  διάφοροι τραυματισμοί. Ένα δερματικό έκζεμα ή ένα πρόβλημα στο γόνατο, σίγουρα δεν απειλεί την ζωή κανενός. Μπορεί όμως να μας εμποδίζει να απολαμβάνουμε τη ζωή μας. Η δεύτερη ιατρική γνώμη μπορεί να σας εξασφαλίσει ότι έχετε διαγνωστεί κατάλληλα, έχετε τη βέλτιστη θεραπεία και θα μπορούσατε να συνεχίσετε όσο το δυνατόν πιο όμορφα και ομαλά τη ζωή σας.

Σε αρκετές περιπτώσεις, η γνώμη που παρέχεται από έναν δεύτερο ιατρό μπορεί να συμφωνεί με τη διάγνωση και τη θεραπεία που έχει προτείνει ο γιατρός σας. Αν οι δύο γνωματεύσεις συμπίπτουν, δεν έχετε χάσει το χρόνο σας. Αντίθετα θα έχετε κερδίσει την απαραίτητη ηρεμία και εμπιστοσύνη στην απόφαση που πήρατε για την υγεία σας.

Η δεύτερη ιατρική γνώμη και οι ασφαλιστικές εταιρίες

Σε προηγμένες χώρες, αρκετές ασφαλιστικές εταιρίες παρέχουν στους ασφαλισμένους τους τη δυνατότητα για μία δεύτερη ιατρική γνώμη, ειδικά σε  περιπτώσεις που ο θεράποντας γιατρός τους προτείνει μία πολύ δύσκολη θεραπεία. Στην INTERAMERICAN η δεύτερη ιατρική γνώμη είναι δικαίωμα κάθε ασφαλισμένου, όχι μόνο για δύσκολα αλλά και για απλά περιστατικά, χωρίς επιπλέον κόστος και συμμετοχή στα έξοδα μετάφρασης ή αποστολής των ιατρικών στοιχείων στο εξωτερικό, αλλά ελεύθερα στο πλαίσιο του προγράμματος ασφάλισης υγείας του. 

Κατ’ αντίθεση, στην Ελληνική ασφαλιστική αγορά είναι σπάνιο κάποιο πρόγραμμα ασφάλισης υγείας να εξασφαλίζει την κάλυψη για δεύτερη ιατρική γνώμη, πολύ περισσότερο να είχε φροντίσει έτσι ώστε αυτή να χορηγείται μόνο μετά από ένα τηλεφώνημα στην ασφαλιστική εταιρία. Σε κάθε περίπτωση αξίζει να βεβαιωθείτε πως η ασφαλιστική σας εταιρία σας δίνει την πρόσβαση μόνο στον καλύτερο και –πάρα πολύ σημαντικό- ανεξάρτητο γιατρό, μέσω ενός διεθνούς, πιστοποιημένου φορέα. Όπως επίσης, ότι δεν πληρώνετε περισσότερα για την παροχή αυτής της υπηρεσίας.

Στην INTERAMERICAN είναι στην επιλογή του ασφαλισμένου αν θα ζητήσει δεύτερη ιατρική γνώμη ή όχι. Είναι επίσης στην επιλογή του ασφαλισμένου, αφού την λάβει, να αποφασίσει ο ίδιος ποια προτεινόμενη θεραπεία θα ακολουθήσει. Μπορεί ακόμα να δει και τρίτο γιατρό, εφόσον θέλει και κρίνει πως δεν θα καθυστερήσει σημαντικά για την αντιμετώπιση του προβλήματος της υγείας του. 

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα προγράμματα ασφάλισης υγείας “bewell” από την INTERAMERICAN και την υπηρεσία Best Doctors μιλήστε με έναν ασφαλιστικό σύμβουλο!

*Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν στα προγράμματα «Νοσηλεία από Ασθένεια και Ατύχημα» του συστήματος Υγείας bewell από την INTERAMERICAN, στο πλάνο 2 και 3.

Web Content Viewer

Portlet Content

Από το blog μας

Web Content Viewer

Portlet Content
Complementary Content
${loading}