Πληροφορίες Άρθρου

Web Content Viewer

Portlet Content
Υγεία 13.12.2021

Best Doctors: Απαντήσεις υγείας που αλλάζουν ζωές

Μέσω της ιστοσελίδας Best Doctors (bestdoctors.com), καθώς και μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, μπορεί κάποιος εύκολα, γρήγορα και από την άνεση του σπιτιού του, να λάβει συμβουλές σχετικά με μία διάγνωση ή θεραπευτική αγωγή και να επικοινωνήσει με εξειδικευμένους επιστήμονες. Η ομάδα αποτελείται από 50.000 παγκοσμίου φήμης επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι καλύπτουν 450 ειδικότητες και στόχο έχουν να δώσουν στον καθένα την αυτοπεποίθηση να πάρει τις καλύτερες αποφάσεις για την υγεία του.

Σας έχει τύχει ποτέ να χρειάζεστε απαντήσεις σε ιατρικής φύσεως θέματα ή να αναζητάτε εξειδικευμένη καθοδήγηση και να μην ξέρετε πού να απευθυνθείτε; Υπάρχει μία πλατφόρμα που σας φέρνει σε επαφή με τους καλύτερους γιατρούς.

Μέσω της ιστοσελίδας Best Doctors (bestdoctors.com), καθώς και μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, μπορεί κάποιος εύκολα, γρήγορα και από την άνεση του σπιτιού του, να λάβει συμβουλές σχετικά με μία διάγνωση ή θεραπευτική αγωγή και να επικοινωνήσει με εξειδικευμένους επιστήμονες. Η ομάδα αποτελείται από 50.000 παγκοσμίου φήμης επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι καλύπτουν 450 ειδικότητες και στόχο έχουν να δώσουν στον καθένα την αυτοπεποίθηση να πάρει τις καλύτερες αποφάσεις για την υγεία του.

Αυτό ακριβώς συνέβη και στις τρεις παρακάτω περιπτώσεις που σας παρουσιάζουμε, όπου η συμβολή των Best Doctors αποδείχτηκε καίρια:

Το 13χρονο αγόρι που απέφυγε μία περιττή επέμβαση στο ισχύο

Ο 13χρονος Michael πονούσε στο γοφό του. Η ιβουπροφαίνη που του συνταγογράφησε ο Παθολόγος του, δεν τον βοηθούσε. Σύντομα το ισχίο του έγινε άκαμπτο και τον έκανε να κουτσαίνει, μέχρι που ήταν αδύνατο να περπατήσει. Ένα βράδυ ξύπνησε με έντονο πόνο και έπρεπε να μεταφερθεί στα επείγοντα. Έκανε διάφορες εξετάσεις, αλλά καμία δεν έδειχνε τι το προκαλούσε. Μια επίσκεψη σε ορθοπεδική κλινική οδήγησε στο συμπέρασμα ότι υπέφερε πιθανότατα από αγγειακή νέκρωση, μια επώδυνη κατάσταση που εμφανίζεται όταν διακόπτεται η παροχή αίματος στην κεφαλή του μηριαίου οστού. Αυτό μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε, αλλά είναι πιο συχνό σε άτομα άνω των 40 ετών. Οι γιατροί συνέστησαν να εξεταστεί η αντικατάσταση ισχίου.

Ο Michael δεν μπορούσε πλέον να πάει στο σχολείο, να βγει με τους φίλους του ή να κάνει τις δραστηριότητες που του άρεσαν. Άρχισε να χάνει βάρος και έγινε μελαγχολικός. Ιδιαίτερα ανήσυχη, η μητέρα του επικοινώνησε με τους Best Doctors, στους οποίους είχαν πρόσβαση μέσω του ασφαλιστηρίου συμβολαίου τους, προκειμένου να βεβαιωθούν ότι ο Michael είχε λάβει τη σωστή διάγνωση, πριν εξετάσουν την πιθανότητα αντικατάστασης ισχίου σε τόσο νεαρή ηλικία.

Ο ειδικός των Best Doctors εξέτασε την περίπτωση του Michael και είχε διαφορετική άποψη σε σχέση με την πρώτη διάγνωση. Πίστευε ότι ο πόνος προκαλείται από χονδρόλυση, μια κατάσταση που προκαλεί καταστροφή του χόνδρου και πόνο στις αρθρώσεις και συμβούλεψε τον Michael να δει επίσης έναν Ρευματολόγο εξειδικευμένο στις φλεγμονές των αρθρώσεων. Το πιο σημαντικό όμως, είναι ότι τους συμβούλεψε να μην προχωρήσουν σε αντικατάσταση ισχίου και πρότεινε να κάνει ο Michael συγκεκριμένες ασκήσεις, ενώ έδωσε και νέες συστάσεις θεραπείας για αυτή την κατάσταση.

Ο Michael και η οικογένειά του ανακουφίστηκαν διαβάζοντας ότι τα συμπτώματα του είχαν διαφορετική αιτία και μπορούσε να αποφευχθεί η επέμβαση. Ο Michael θα ξεκινήσει τώρα νέα θεραπεία για να βελτιώσει την κατάστασή του, να επιστρέψει στο σχολείο και να ξαναγίνει ένας ευτυχισμένος έφηβος. «Ένιωσα ανακουφισμένη που ο Michael δεν χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση τόσο νέος. Είναι υπέροχο να γνωρίζουμε ότι με τη νέα διάγνωση υπάρχουν και άλλες επιλογές θεραπείας που θα τον βοηθήσουν να ανακάμψει», δήλωσε η μητέρα του, Bianca.

Μία απίστευτη αίσθηση καθησυχασμού για έναν ανήσυχο πατέρα

Στην περίπτωση του Jack όλα ξεκίνησαν ότα σε ηλικία 9 ετών κάποια στιγμή άρχισε να αισθάνεται το κάτω χείλος του να μυρμηγκιάζει και το πρόσωπό του άρχισε να έχει συσπάσεις. Αυτό διήρκεσε μόνο λίγα δευτερόλεπτα, αλλά μια εβδομάδα αργότερα έπαθε επιληπτική κρίση. Δύο εβδομάδες μετά, το μυρμήγκιασμα επέστρεψε, ακολουθούμενο από νέα κρίση. Αυτή τη φορά ο Jack έχασε τις αισθήσεις του.

Η μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου βγήκε φυσιολογική, ωστόσο το ηλεκτροεγκεφαλογράφημα έδειξε εγκεφαλική δραστηριότητα που συνάδει με μια κατάσταση γνωστή ως καλοήθη εστιακή επιληψία της παιδικής ηλικίας. Στον Jack συνταγογραφήθηκε αντισπασμωδικό φάρμακο, αλλά σύντομα χρειάστηκε να αυξηθεί η δοσολογία του. Από καιρό σε καιρό, συνέχισε να αισθάνεται μούδιασμα και μυρμήγκιασμα στα χείλη του και στη δεξιά πλευρά του προσώπου του, αν και ευτυχώς δεν υπήρξαν άλλες επιληπτικές κρίσεις.

Ο πατέρας του Jack, o Robert, ανακουφίστηκε που το φάρμακο φαινόταν να λειτουργεί, αλλά εξακολουθούσε να έχει πολλές απορίες και η οικογένεια ζούσε με το άγχος ότι δεν γνώριζαν εάν και πότε μπορεί να προέκυπτε άλλη κρίση. Ο Robert ανησυχούσε επίσης για τη μακροπρόθεσμη πρόγνωση του γιου του. Θα έπρεπε να λαμβάνει φάρμακα για όλη του τη ζωή; Πώς θα ήξερε πότε να σταματήσει ή να αλλάξει τη δοσολογία; Και η φαρμακευτική αγωγή ήταν η μόνη επιλογή του;

Με τόσες απορίες και θέλοντας να βεβαιωθεί ότι είχε καλύψει τα πάντα για τον γιο του, ο Robert ήρθε σε επαφή με τους Best Doctors όταν ο Jack ήταν 11 ετών. Η ομάδα των Best Doctors έφερε την υπόθεση του Jack σε έναν κορυφαίο Παιδονευρολόγο που ειδικεύεται στην παιδική επιληψία. Ο Παιδονευρολόγος συμφώνησε με την αρχική διάγνωση και δεν πίστευε ότι χρειάζονταν περαιτέρω εξετάσεις, παρά μόνο τακτική παρακολούθηση από τον Νευρολόγο που είχε ήδη αναλάβει τον Jack. Εάν οι επιληπτικές κρίσεις άρχιζαν ξανά, συνέστησε επαναληπτικό ηλεκτροεγκεφαλογράφημα, παρατεταμένη 24ωρη παρακολούθηση και επανάληψη των εξετάσεων αίματος.

Ο ειδικός διαβεβαίωσε τον Robert ότι η συντριπτική πλειονότητα των παιδιών ξεπερνάει αυτόν τον τύπο επιληψίας ανεξάρτητα από τη θεραπεία. Κατά τη γνώμη του, εάν οι επιληπτικές κρίσεις του Jack ήταν σύντομες σε διάρκεια και δεν πονούσε, η τρέχουσα θεραπευτική αγωγή ήταν απολύτως κατάλληλο. Παρ' όλα αυτά, ο γιατρός ενημέρωσε τον Robert ότι υπήρχαν πολλές άλλες διαθέσιμες θεραπευτικές επιλογές εάν χρειαζόταν και παρουσίασε προσεκτικά την κάθε μία, εξηγώντας τα πιθανά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματά τους. Ενθάρρυνε επίσης τον Robert να κάνουν εξετάσεις για πιθανές μαθησιακές ή κινητικές δυσκολίες, για να είναι βεβαιωθούν ότι δεν επηρεάστηκαν.

Ο Jack πηγαίνει τώρα πολύ καλά. Ο πατέρας του μοιράστηκε την έκθεση των ειδικών με τον Νευρολόγο που τον παρακολουθεί και από κοινού αποφάσισαν να τον παρακολουθήσουν για 2 χρόνια και στη συνέχεια να αρχίσουν να μειώνουν τα φάρμακά του. Το να συμβουλευθεί τους Best Doctors έδωσε στον Robert τεράστια ηρεμία και, ως πατέρας αλλά και οικονομικός σύμβουλος, είναι πεπεισμένος για την αξία του για όσους αντιμετωπίζουν μια ιατρική κατάσταση οι ίδιοι ή οι αγαπημένοι τους. «Από την αρχή έως το τέλος, η εξυπηρέτηση ήταν φανταστική. Υπήρχε συχνή και ανοιχτή επικοινωνία με την ομάδα των Best Doctors και εντυπωσιάστηκα πολύ όταν έλαβα μια αναφορά από έναν τόσο έμπειρο ειδικό», δήλωσε ο Robert.

Η σωτήρια δεύτερη γνώμη για τον μόλις 1 έτους Sam

Ο Sam ήταν ένα χαρούμενο, δραστήριο μωρό, που κοιμόταν καλά, είχε όρεξη και ήταν τόσο ζωηρό όσο κάθε βρέφος. Σε ηλικία ενός έτους, ωστόσο, άρχισε να έχει επιληπτικές κρίσεις. Λίγο αργότερα, μια μαγνητική τομογραφία αποκάλυψε ανωμαλίες που συνάδουν με ένα γλοίωμα οπτικού νεύρου, έναν σπάνιο τύπο όγκου εγκεφάλου που εμφανίζεται στα νεύρα τα οποία είναι υπεύθυνα για την αποστολή μηνυμάτων από το μάτι στον εγκέφαλο.

Οι γονείς του Sam, Kate και David, ήταν συντετριμμένοι. Περαιτέρω εξετάσεις έδειξαν ότι η όρασή του κινδύνευε και άρχισε να υποφέρει από συχνούς πονοκεφάλους και επεισόδια κατά τα οποία κυλούσε τα μάτια του και κουνούσε το κεφάλι του από τη μία πλευρά στην άλλη. Η Kate και ο David συμβουλεύονταν έναν Ογκολόγο στην περιοχή τους, αλλά ένιωθαν ότι έπρεπε να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες, ώστε να μπορούν να αποφασίσουν για την καλύτερη πορεία δράσης για τον γιο τους. Αποφάσισαν να επικοινωνήσουν με τους Best Doctors, στους οποίους είχαν πρόσβαση στο πλαίσιο του ασφαλιστηρίου συμβολαίου τους.

Μιλώντας στην Kate, η νοσηλεύτρια που ήταν υπεύθυνη για την περίπτωσή του Sam πραγματοποίησε μια ολοκληρωμένη συνέντευξη για να κατανοήσει καλύτερα το πλήρες ιστορικό και τα τρέχοντα συμπτώματά του. Στη συνέχεια συνεργάστηκαν σε συγκεκριμένες ερωτήσεις στις οποίες η Kate ήθελε να λάβει απαντήσεις. Οι Best Doctors επέλεξαν τον καλύτερο επιστήμονα, έναν ειδικό στην παιδιατρική ογκολογία. Εξετάζοντας το ιστορικό και την απεικόνιση του Sam, ο ειδικός επιβεβαίωσε τη διάγνωση ως όγκο χαμηλού βαθμού κακοήθειας, που προκαλούσε σημαντική απόφραξη στη δεξιά πλευρά του οπτικού χάσματος, την περιοχή μέσω της οποίας οι ίνες οπτικών νεύρων ταξιδεύουν στον εγκέφαλο.

Διαβεβαιώνοντας την Kate και τον David ότι ο όγκος δεν φαίνεται να είναι επιθετικός, συνέστησε βιοψία για να το επιβεβαιώσει. Επίσης, τους παρότρυνε να εξετάσουν το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν χημειοθεραπεία το συντομότερο δυνατό, λαμβάνοντας υπόψη τις κρίσεις και τα προβλήματα όρασης, τα οποία τους διαβεβαίωσε ότι θα βελτιώνονταν όσο ο όγκος θα συρρικνωνόταν. Στη συνέχεια συνέχισε να παρέχει λεπτομερείς συστάσεις σχετικά με τη φροντίδα του, συμπεριλαμβανομένων επαναλαμβανόμενων μαγνητικών τομογραφιών και ενδείξεις για έγκαιρη ανίχνευση ανωμαλιών μετά τη θεραπεία. Τέλος, τους συμβούλεψε να πραγματοποιήσουν περαιτέρω γενετικές εξετάσεις στο δείγμα του όγκου, για να αποκλείσουν τυχόν κρυφές αλλοιώσεις.

Ο Sam ξεκίνησε χημειοθεραπεία και 10 εβδομάδες μετά ο όγκος συρρικνώθηκε στο 60-75% του αρχικού του μεγέθους. Τώρα τα πάει πολύ καλά, χωρίς να έχει επανεμφανίσει επιληψία, και οι γονείς του αισθάνονται ότι η όραση του έχει βελτιωθεί πραγματικά. «Η θεραπεία λειτουργεί εξαιρετικά», είπαν οι γονείς του. «Η έκθεση των Best Doctors πρόσθεσε μεγάλη αξία -καθώς ήταν τόσο σοκαριστικό για εμάς εκείνη την εποχή και ήταν καλό να έχουμε μια άλλη γνώμη για το τι μπορεί και τι δεν μπορεί να γίνει. Μας έδωσε την αυτοπεποίθηση ότι κάναμε το σωστό».

Μάθετε περισσότερα

Web Content Viewer

Portlet Content

Από το blog μας

Web Content Viewer

Portlet Content
Complementary Content
${loading}