Πληροφορίες Άρθρου

Web Content Viewer

Portlet Content
Ασφάλεια Υγείας 04.03.2022

Ασφάλιση υγείας: Δώρο ζωής για κάθε γυναίκα!

Σε περασμένες εποχές, η ασφάλιση υγείας ήταν για τις γυναίκες πιο ακριβή απ’ ότι για τους άνδρες, επειδή η υγεία των γυναικών χρειαζόταν περισσότερη φροντίδα!

Ασφάλιση υγείας δώρο ζωής για κάθε γυναίκα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρας της Γυναίκας, ρίχνουμε φως σε κάθε στάδιο ζωής της και στον τρόπο που μπορεί να προστατεύσει και να εξασφαλίσει την καλή υγεία της, με σύμμαχό της την ασφάλιση υγείας.

Σε αυτό το άρθρο, οι άνθρωποι της INTERAMERICAN μοιράζονται σημαντικές πληροφορίες και πραγματικά στοιχεία για:

  • τα βασικότερα ζητήματα υγείας που την απασχολούν, σε κάθε στάδιο ζωής
  • το τι μπορεί να τους προσφέρει η ασφάλιση υγείας
  • Τι κάνουμε στην INTERAMERICAN για να βοηθήσουμε τις ασφαλισμένες μας να ζήσουν ασφαλέστερα, περισσότερο και καλύτερα

Προνοήστε για την ασφάλεια υγείας σας, από νωρίς

Γιατί θα μπορούσε να απασχολεί η ιδιωτική ασφάλιση υγείας μία νεαρή γυναίκα; Η ασφάλιση υγείας δεν σχετίζεται μόνο με την θωράκιση ενάντια σε μια ασθένεια ή ένα ατύχημα. Σχετίζεται και με ευχάριστα γεγονότα, όπως είναι ο τοκετός και η γέννηση ενός παιδιού! Κάθε γυναίκα που επιθυμεί να γίνει μητέρα, μπορεί να ξεκινήσει με το μωρό της το ταξίδι της ζωής, επιλέγοντας τις υπηρεσίες μίας ιδιωτικής μαιευτικής κλινικής, καλύπτοντας μέρος ή και ολόκληρο το ποσό από την ασφάλισή της. Χτίζοντας μια έξυπνη ασφαλιστική στρατηγική μαζί με τον ασφαλιστικό της σύμβουλο, μπορεί να το καταφέρει!

Το 2021, η INTERAMERICAN χορήγησε επίδομα τοκετού σε 552 γυναίκες!

Αυτό πάντως που οφείλει κάθε γυναίκα να γνωρίζει, είναι ότι για να λάβει το επίδομα τοκετού, υπάρχει μία περίοδος αναμονής. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι δυνατό να αποζημιωθεί με επίδομα τοκετού, αν έχει ασφαλίσει την υγεία της όσο βρίσκεται σε εγκυμοσύνη ή λίγο πριν μείνει έγκυος. Θα πρέπει, δηλαδή, από τον χρόνο ασφάλισής της να περάσουν ορισμένα χρόνια προτού αποζημιωθεί με επίδομα τοκετού. Γι’ αυτό, αν είστε μια γυναίκα που επιθυμεί να γίνει μητέρα, σας συμφέρει να επιλέξετε ένα πρόγραμμα ασφάλισης υγείας που σας προσφέρει ένα σύντομο διάστημα αναμονής.

Παράλληλα, η ασφάλιση υγείας σας λειτουργεί σαν ένα «μαξιλάρι» που σας προσφέρει σιγουριά, αν συμβεί οτιδήποτε έκτακτο.

Μία επέμβαση σκωληκοειδίτιδας ή ρινικού διαφράγματος, μία νοσηλεία από λοιμώδη μονοπυρήνωση, ακόμα και ένα ορθοπεδικό πρόβλημα, όπως ένα σπασμένο χέρι, είναι περιστατικά που μπορούν να απασχολήσουν κάθε νέα γυναίκα.

Αν σας συμβεί ένα ιατρικό ζήτημα που επιθυμείτε να θεραπεύσετε σε περιβάλλον ιδιωτικής κλινικής αλλά δεν διαθέτετε ιδιωτική ασφάλιση υγείας, το κόστος μπορεί να σας εκπλήξει δυσάρεστα. Σύμφωνα με την έρευνα οικογενειακών προϋπολογισμών της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), το 2020, οι Έλληνες πλήρωσαν από την τσέπη τους για ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας (ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, νοσηλείες, θεραπείες) και φαρμακευτικά προϊόντα, το 8% του εισοδήματός τους.

Ακόμα, με δεδομένο ότι η Ελλάδα έχει σχετικά λίγες νοσοκομειακές κλίνες (πριν την πανδημία 4,2 νοσοκομειακά κρεβάτια/1.000 άτομα κατά μέσο όρο, αριθμός αρκετά μικρότερος από 5,3/1.000 άτομα της Ευρωπαϊκής Ένωσης), με τις υποδομές και υπηρεσίες υγείας να είναι συγκεντρωμένες σε αστικές περιοχές και την πανδημία να πιέζει ακόμη περισσότερο τις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, συχνά είναι μονόδρομος η κάλυψη της ανάγκης για ιατρική φροντίδα, ιδιωτικά. (ΠΗΓΕΣ: Ευρωπαϊκή Επιτροπή & ΟΟΣΑ).

Έχοντας ιδιωτική ασφάλεια υγείας, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ότι ένα έκτακτο ιατρικό ζήτημα θα τινάξει στον αέρα τον οικονομικό προϋπολογισμό σας.

Εκτός από τα έκτακτα ζητήματα υγείας που χρήζουν φροντίδας, υπάρχει και ένα που απασχολεί κάθε γυναίκα, τουλάχιστον μία φορά το χρόνο: Οι γυναικολογικές της εξετάσεις. Στις ιδιόκτητες υποδομές υγείας της INTERAMERICAN, μπορείτε με κάθε επιλογή προγράμματος υγείας Γιατροί και Διαγνωστικές Εξετάσεις να κάνετε δωρεάν τις γυναικολογικές σας εξετάσεις, ακόμα κι αν ο γυναικολόγος σας δεν είναι στο δίκτυο γιατρών της INTERAMERICAN. Το κόστος της επίσκεψης στον γυναικολόγο σας, συνήθως 80-100€/επίσκεψη, μπορείτε, με βάση την επιλογή καλύψεών σας, να το πάρετε πίσω από την ασφάλισή σας! Ταυτόχρονα, αν οι εξετάσεις δείξουν κάτι ανησυχητικό, έχετε στη διάθεσή σας, χωρίς κόστος, τους γιατρούς του δικτύου της INTERAMERICAN για να λάβετε μια δεύτερη ιατρική γνώμη.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, τρία πακέτα γυναικολογικών check-ups είναι διαθέσιμα για εσάς, στις ιδιόκτητες υποδομές υγείας, την Αθηναϊκή MEDICLINIC και τα Πολυϊατρεία MEDIFIRST, σε προνομιακή τιμή.

Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας

Για να προγραμματίσετε τις εξετάσεις σας, στο πλαίσιο της προσφοράς, καλέστε μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022. Οι εξετάσεις σας μπορούν να πραγματοποιηθούν μέχρι τις 31 Μάϊου 2022.

Ως μητέρα, η καλή υγεία είναι προτεραιότητα

Οι ανάγκες υγείας μίας γυναίκας μετά τον τοκετό, στην πραγματικότητα δεν έχουν ουσιαστική διαφοροποίηση, συγκριτικά με πριν. Αυτό που αλλάζει ριζικά, είναι η προσοχή που δείχνουν πια οι μητέρες για την υγεία τους. Αν είστε μητέρα ή έχετε μία μητέρα στο περιβάλλον σας, σίγουρα αντιλαμβάνεστε τον τρόπο που η μητρότητα καθιστά ξαφνικά μία γυναίκα υπεύθυνη για δύο ζωές. Και είναι επίσης σίγουρο, πως βασική προϋπόθεση για να είναι τα παιδιά ευτυχισμένα, είναι να είναι καλά η μητέρα τους. Έτσι, λοιπόν, η πρόληψη αναδεικνύεται σε προτεραιότητα.

Από τις σημαντικότερες εξετάσεις είναι οι μαστογραφίες και το τεστ ΠΑΠ. Επίσης, αν έχετε ιατρικό ιστορικό στην οικογένεια, στις ηλικίες άνω των 35, θα χρειαστεί να ξεκινήσετε εξειδικευμένες εξετάσεις - όπως γαστροσκόπηση, κολονοσκόπηση – εφόσον το συνιστά ο γιατρός σας. Οι εξετάσεις που μόλις διαβάσατε, δεν αναφέρθηκαν τυχαία. Πολλοί τύποι καρκίνου, όπως του μαστού, των ωοθηκών, του παχέος εντέρου, παρουσιάζουν μεγάλα ποσοστά κληρονομικότητας. Για παράδειγμα, αν ένας από τους δύο γονείς μας ή ο θείος μας έχει διαγνωστεί με καρκίνο στην ηλικία των 45 ετών, τότε ο κίνδυνος για εμάς είναι μεγαλύτερος από ότι θα ήταν αν η διάγνωση είχε γίνει σε μεγαλύτερη ηλικία. Όταν υπάρχει επιβαρυμένο οικογενειακό ιστορικό, επομένως, οι πιθανότητες εμφάνισης της νόσου αυξάνονται σημαντικά και μαζί αυξάνεται και η ανάγκη για τακτικό διαγνωστικό έλεγχο.

Έχοντας ασφαλίσει την υγεία σας στο πρόγραμμα Γιατροί και Διαγνωστικές Εξετάσεις, μπορείτε να πραγματοποιήσετε δωρεάν αυτές τις εξετάσεις στις ιδιόκτητες υποδομές Υγείας της INTERAMERICAN, ακόμα και αν ο γιατρός σας δεν ανήκει στο δίκτυο της INTERAMERICAN. Με βάση την επιλογή των καλύψεών σας, το κόστος για την επίσκεψή σας στον προσωπικό σας γιατρό μπορεί να καλυφθεί από την ασφάλισή σας. Σε περίπτωση που οι εξετάσεις σας δείξουν κάτι που σας θορυβεί, μπορείτε να λάβετε μια δεύτερη ιατρική γνώμη, από τους γιατρούς του δικτύου της INTERAMERICAN, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Ένα κρίσιμο ζήτημα που αξίζει την προσοχή σας είναι πως επιλέγοντας να ασφαλίσετε από νωρίς την υγεία σας, εξασφαλίζετε την ασφαλισιμότητά σας! Στην ουσία, αν επενδύσετε στην ασφάλιση υγείας σας από νεαρή ηλικία, μπορείτε να είστε σίγουρες πως, ό,τι και αν σας συμβεί στο μέλλον, θα είστε καλυμμένες.

Συχνά, ασφαλισμένες νεαρής ηλικίας δεν αξιολογούν σωστά το συμβόλαιό τους και αυτό γιατί δεν κάνουν τακτική χρήση του. Έτσι, πολλές φορές αποφασίζουν να το εγκαταλείψουν, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να έχουν τις καλύψεις που θέλουν όταν πια τις χρειάζονται σε μεγαλύτερη ηλικία. Είναι καλό να μη βρεθείτε σε αυτή τη θέση.

Ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα που απολαμβάνετε ως ασφαλισμένη υγείας της INTERAMERICAN είναι πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Γραμμή Υγείας 1010 για να λάβετε ιατρικές συμβουλές, καθοδήγηση για κάθε έκτακτο περιστατικό και πρόσβαση σε συμβουλές πρώτων βοηθειών για εσάς ή/και το παιδί σας. 356 μέρες τον χρόνο και 24 ώρες την ημέρα, όπου και αν βρίσκεστε, μπορείτε να καλέσετε την Γραμμή Υγείας 1010 και να πάρετε απαντήσεις για την υγεία τη δική σας ή του παιδιού σας από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό.

Ακόμα, με την εφαρμογή ελέγχου συμπτωμάτων Medi ON, διαθέσιμη αποκλειστικά για ασφαλισμένους υγείας INTERAMERICAN, μπορείτε να ελέγξετε με αξιοπιστία κάθε σύμπτωμα υγείας που σας απασχολεί και να λάβετε εκτίμηση για τα πιθανά αίτιά του. Μέσω της εφαρμογής, μπορείτε, ακόμα, να επικοινωνήσετε με Γιατρό τηλεφωνικά (καλώντας στη Γραμμή Υγείας 1010, 24/7) ή μέσω chat (08:00 – 20:00 τις εργάσιμες ημέρες).

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, τρία πακέτα γυναικολογικών check-ups είναι διαθέσιμα για εσάς, στις ιδιόκτητες υποδομές υγείας, την Αθηναϊκή MEDICLINIC και τα Πολυϊατρεία MEDIFIRST, σε προνομιακή τιμή.

Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας

Για να προγραμματίσετε τις εξετάσεις σας, στο πλαίσιο της προσφοράς, καλέστε μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022. Οι εξετάσεις σας μπορούν να πραγματοποιηθούν μέχρι τις 31 Μάϊου 2022.

Η ασφάλιση υγείας σας, ωριμάζει μαζί σας

Όσο μία γυναίκα ωριμάζει, τόσα περισσότερα οφέλη περιμένει να δρέψει από τις επιλογές της. Έτσι, σε αυτό το στάδιο ζωής, είναι ώρα να εξαργυρώσετε την ασφαλισιμότητά σας.

Έχοντας ασφαλιστεί από νωρίς και έχοντας διατηρήσει το συμβόλαιό σας στον χρόνο, είστε θωρακισμένες για κάθε τακτική – όπως το check-up σας – ή έκτακτη ανάγκη.

Ένας συχνός προβληματισμός των ασφαλισμένων είναι το γεγονός ότι με την αύξηση της ηλικίας τους, μεταβάλλεται και το ύψος του ασφαλίστρου που καταβάλλουν. Έτσι, αρκετοί ασφαλισμένοι δυσκολεύονται να διατηρήσουν το πρόγραμμά τους, ανεξάρτητα από την ασφαλιστική εταιρεία που έχουν επιλέξει. Πράγματι, σε μεγαλύτερες ηλικίες το ασφάλιστρο αυξάνεται, όμως το να διακόψετε το συμβόλαιό σας δεν θα πρέπει να είναι στις επιλογές σας και αυτό γιατί στις ηλικίες 30-50, οι άνθρωποι είναι περισσότερο εκτεθειμένοι σε κινδύνους υγείας. Μάλιστα, μετά τα 50 έτη, η μέση δαπάνη για υπηρεσίες υγείας ανέρχεται στα 5.8οο€, ποσό που είναι σημαντικό και υπολογίσιμο, ποσό που συχνά είναι δύσκολο να καλυφθεί ιδιωτικά. (ΠΗΓΗ: ΙΟΒΕ)

Το να δώσουμε λύση σε αυτό το ζήτημα, ήταν προτεραιότητά μας στην INTERAMERICAN. Γι’ αυτό, δημιουργήσαμε την ασφάλιση υγείας bewell, τη μοναδική ασφαλιστική λύση, με την οποία μπορείτε να μειώσετε τις καλύψεις που δεν σας είναι πια απαραίτητες σε αυτό το στάδιο της ζωής σας και παράλληλα να μειώσετε το ασφάλιστρό σας. Και όλα αυτά χωρίς να χάσετε ποτέ την 100% κάλυψή σας για ορισμένα πολύ σοβαρά περιστατικά υγείας!

Έχοντας εξασφαλίσει την ασφάλισή σας, το επόμενο βήμα είναι να κάνετε χρήση της! Στο πνεύμα της προληπτικής ιατρικής και για να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση των ασφαλισμένων μας, στην INTERAMERICAN έχουμε προβλέψει 2 προγράμματα check-up για ασφαλισμένες άνω των 40 ετών, που, μεταξύ άλλων, στοχεύουν στη διερεύνηση και έγκυρη διάγνωση αναιμίας, υπερλιπιδαιμίας, σακχαρώδους διαβήτη, νοσημάτων θυρεοειδούς, καθώς και κρίσιμων για τη ζωή νόσων όπως είναι ο καρκίνος του μαστού, της μήτρας, του παχέος εντέρου και τα καρδιαγγειακά.

Το 2021 στην INTERAMERICAN αποζημιώσαμε 3.665 γυναίκες που έκαναν το check-up τους.

Με κορυφαία αιτία νοσηλείας στις γυναίκες ηλικίας 40-59 να είναι ο καρκίνος, στην INTERAMERICAN δίνουμε μεγάλη σημασία στην έγκαιρη διάγνωση, η οποία είναι αυτή που μεγιστοποιεί τις πιθανότητες θεραπείας, αποκατάστασης και επιβίωσης, και τελικά ομαλής και ποιοτικής ζωής. Επιπλέον, φροντίζουμε και για την οικονομική ενίσχυση των ασφαλισμένων μας, σε περίπτωση νοσηλείας, χειρουργείου και νόσησης από σοβαρή ασθένεια, παρέχοντας Επιδόματα Υγείας.

Ενδεικτικά, το 2021, το μέσο κόστος για τη νοσηλεία κάθε ασφαλισμένης μας που ήρθε αντιμέτωπη με τον καρκίνο, ανήλθε στα 9.900€.

Ασφαλίζοντας την υγεία σας, κάνετε μια υπεύθυνη επιλογή για τη ζωή σας, μια επιλογή που σας θωρακίζει απέναντι σε κάθε αναπάντεχο γεγονός του σήμερα και του αύριο, ενώ παράλληλα εξασφαλίζετε για τον εαυτό σας άριστες υπηρεσίες φροντίδας και τελικά μια καλή και ποιοτική ζωή.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, τρία πακέτα γυναικολογικών check-ups είναι διαθέσιμα για εσάς, στις ιδιόκτητες υποδομές υγείας, την Αθηναϊκή MEDICLINIC και τα Πολυϊατρεία MEDIFIRST, σε προνομιακή τιμή.

Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας

Για να προγραμματίσετε τις εξετάσεις σας, στο πλαίσιο της προσφοράς, καλέστε μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022. Οι εξετάσεις σας μπορούν να πραγματοποιηθούν μέχρι τις 31 Μάϊου 2022.

Ζητήστε προσφορά για ασφάλιση υγείας bewell

Με το bewell της INTERAMERICAN, έχετε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα υγείας που προσαρμόζεται κάθε στιγμή στις ανάγκες σας.

Web Content Viewer

Portlet Content

Από το blog μας

Web Content Viewer

Portlet Content
Complementary Content
${loading}