Πληροφορίες Άρθρου

Web Content Viewer

Portlet Content
Κατοικία 06.02.2023 8 λεπτά

Ασφαλείς στην κλιματική αλλαγή με ασφάλιση κατοικίας

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι γεγονός. Αυτές τις μέρες, με την εμπειρία της κακοκαιρίας «Barbara» έχουμε όλοι καλύτερη συνείδηση της σημασίας τους. Ο υδράργυρος έπεσε κατακόρυφα και σε πολλές περιοχές της Ελλάδας η θερμοκρασία έδειξε κάτω από το μηδέν. Χιόνι και πάγος εκδηλώθηκαν ακόμα και στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι γεγονός. Αυτές τις μέρες, με την εμπειρία της κακοκαιρίας «Barbara» έχουμε όλοι καλύτερη συνείδηση της σημασίας τους. Ο υδράργυρος έπεσε κατακόρυφα και σε πολλές περιοχές της Ελλάδας η θερμοκρασία έδειξε κάτω από το μηδέν. Χιόνι και πάγος εκδηλώθηκαν ακόμα και στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Το χιόνι και ο πάγος είναι ένας παράγοντας κινδύνου για το σπίτι μας. Μπορεί να προκαλέσει ζημιές που θα εκτινάξουν τον οικονομικό προϋπολογισμό του νοικοκυριού μας.

Όπως είναι λογικό, αναπάντεχα και ακραία καιρικά φαινόμενα όπως αυτά που έπληξαν την χώρα καθιστούν την προστασία της περιουσίας μας μία από τις κύριες προτεραιότητες. Τα καλά νέα βέβαια είναι ότι η ασφάλιση κατοικίας καλύπτει ζημιές όπως αυτές που μπορεί να προκύψουν από τέτοιους είδους φυσικά φαινόμενα. Μάλιστα, ίσως είναι και η καλύτερη λύση για να εξοικονομήσουμε χρήματα, καθώς δε θα χρειαστεί να ξοδέψουμε άσκοπα τις οικονομίες μας επισκευάζοντας τις ζημιές που προκύπτουν από τους κρύους μήνες του χειμώνα.

Μικρές λοιπόν αποφάσεις … κάνουν τη μεγάλη διαφορά. Και σίγουρα η ασφάλιση κατοικίας είναι μία απόφαση που μπορεί να παρθεί γρήγορα, αλλά σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, θα κάνει τη διαφορά.

Ας αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να δούμε ποιες καλύψεις που περιλαμβάνουν τα προγράμματα ασφάλισης κατοικίας Interamerican Home που μπορούν να μας απαλλάξουν από τυχόν ζημιές που θα προκύψουν μέσα στο χιονιά.
Πρόσκρουση οχήματος, πτώση αεροσκάφους, πτώση δένδρων, κλαδιών, στύλων

Η ζημιά από τα δέντρα που μπορεί να πέσουν ίσως να μην είναι το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μας όταν επιλέγουμε μία ασφάλιση κατοικίας, αλλά σε καιρικά φαινόμενα όπως αυτά που διανύουμε τώρα μπορεί να μας φανεί χρήσιμη. Ένας δυνατός άνεμος, μία έντονη χιονοθύελλα και το πρόσθετο βάρος του χιονιού είναι ικανά να ρίξουν και τα πιο υγιή δέντρα, αλλά και να προκαλέσουν το σπάσιμο των κλαδιών και αντίστοιχα την πτώση τους σε σπίτια. Αλλά και η απομάκρυνσή τους από το σημείο που θα έπεσαν μπορεί αντίστοιχα να αποδειχθεί δαπανηρή.

Πλημμύρα, καταιγίδα, θύελλα, χιονόπτωση, χαλαζόπτωση, παγετός

Ο χειμώνας φέρνει άστατα καιρικά φαινόμενα που πολλές φορές είναι παρατεταμένα. Ευτυχώς όμως, φαινόμενα όπως η πλημμύρα, η καταιγίδα, το χιόνι καλύπτονται από τα προγράμματα ασφάλισης κατοικίας Interamerican Home. Και βέβαια μπορεί να πρόκειται για μία πολυφορεμένη – συνηθισμένη κάλυψη, αλλά ιδιαίτερα σημαντική καθώς ένα αναπάντεχο κι απροσδόκητο φαινόμενο μπορεί να οδηγήσει σε ανυπολόγιστες ζημιές στην περιουσία μας.

Ας μην ξεχνάμε το φαινόμενο «Ελπίδα» που συνέβη πέρσι, αφήνοντας πίσω μας χαραγμένες στις μνήμη μας στιγμές με ανυπολόγιστες ζημιές που δε θα θέλαμε να ξαναζήσουμε.

Διαρροή/ θραύση σωληνώσεων

Πολλές φορές ο παγετός είναι πιο επικίνδυνος απ’ όσο φαίνεται, καθώς είναι δυνατό να επιφέρει περισσότερα προβλήματα, ατυχήματα και ζημιές. Μάλιστα, τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως η κορυφή του παγόβουνου.

Ο κύριος παράγοντας που προκαλεί το σπάσιμο των σωλήνων νερού είναι οι αλλαγές στη θερμοκρασία. Κατά τους χειμερινούς μήνες, υπάρχει πιθανότητα να παγώσει το νερό στους σωλήνες – και όταν παγώσει, το νερό διαστέλλεται, ασκώντας σοβαρή πίεση στο εσωτερικό του σωλήνα. Περιστασιακά, η επιφάνεια του σωλήνα διαρρηγνύεται. Έτσι, όταν το νερό λιώσει ξανά, αρχίζει να διαρρέει, δημιουργώντας αλλεπάλληλες ζημιές.

Ας μην λησμονούμε λοιπόν το πολύ κρύο και ας μην υποτιμούμε τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Αστική ευθύνη έναντι τρίτων συνέπεια καιρικών φαινομένων & διαρροής/ θραύσης σωληνώσεων

Στην Ελλάδα η πολυκατοικία αποτελεί αναμφισβήτητα έναν από τους κυρίαρχους τύπους κτιρίου κατοικίας. Και μπορεί πολλοί από εμάς να απολαμβάνουμε αυτόν τον τρόπο ζωής, αλλά τα προβλήματα που προκύπτουν ανάμεσα στα διαμερίσματα, ακόμα και να θέλαμε, δεν μας αφήνουν παγερά αδιάφορους.

Οι διαρροές και οι πλημμύρες σε γειτονικά διαμερίσματα αποτελεί το συνηθέστερο λόγο διαμάχης σε μια πολυκατοικία. Και μπορεί οι φανερές διαρροές του νερού να είναι οι «εύκολες» και να εντοπίζονται σχεδόν αμέσως, τι γίνεται όμως για τις κρυφές διαρροές νερού που αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αν δεν εντοπιστούν έγκαιρα, μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές τόσο στο σπίτι μας, όσο και στου γείτονα; Το κόστος αποκατάστασης θα είναι μεγάλο, αλλά και η αναστάτωση ακόμα μεγαλύτερη.

Χαμηλό ασφάλιστρο, υψηλή αξία σε περίπτωση ζημιάς

Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια, η οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας, έχει αλλάξει άρδην τα δεδομένα για την προστασία της κατοικίας μας. Είδαμε τα εισοδήματά μας να μεταβάλλονται, παραγκωνίζοντας αυτό που ήταν άλλοτε το βασικό μας περιουσιακό στοιχείο, ως το σημαντικότερο απόκτημά μας.

Για να συνεχίσουμε όμως να επιστρέφουμε στη θαλπωρή και την ασφάλεια του σπιτιού μας χρειάζεται φροντίσουμε «το κεραμίδι μας» από τους διάφορους κινδύνους που μπορεί να διαταράξουν την καθημερινότητά μας.

Και η ασφάλιση κατοικίας μας, αποτελεί τον καλύτερο εγγυητή για τη διασφάλιση της περιουσίας μας, σε μία δύσκολή στιγμή, γεγονός που δεν πρέπει να θεωρείται ως είδος πολυτέλειας, αλλά ως ένα μέσο προστασίας που απευθύνεται σε όλους μας.

Ενημερωθείτε από έναν ασφαλιστικό σύμβουλο για τα Προγράμματα Ασφάλισης Κατοικίας Interamerican Home

Διαβάστε στο Interamerican Blog πώς θα προστατεύσετε το σπίτι σας από την κακοκαιρία

Για ποιους λόγους η ασφάλιση κατοικίας είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.

Web Content Viewer

Portlet Content

Από το blog μας

Web Content Viewer

Portlet Content
Complementary Content
${loading}