Πληροφορίες Άρθρου

Web Content Viewer

Portlet Content
Αγροτικές Ασφάλειες 10.12.2020

Άμεσα, αποτελεσματικά και υπεύθυνα: Αποζημιώσεις και Άμεση Βοήθεια μετά από ακραία καιρικά φαινόμενα

Δείτε πως η INTERAMERICAN έχει λειτουργήσει στο θέμα των αποζημιώσεων και της άμεσης βοήθειας.

Αποζημιώσεις και Άμεση Βοήθεια
Content Contributors: Γιώργος Σπαντιδάκης, M&C Claims Leader,  Γιώργος Σκαρμούτσος, Head of Assistance Business Development & Customer Service

Το 2020 οι κακοκαιρίες «Θάλεια» και «Ιανός» έπληξαν ανεπανόρθωτα πολλές περιοχές της χώρας με ζημιές σε περισσότερα από 3.000 κτήρια σε κεντρική και δυτική Ελλάδα. Μόνο στην Καρδίτσα, περισσότερες από 3.500 επιχειρήσεις κατέθεσαν αιτήσεις για να αποζημιωθούν επί της ζημιάς από τη πολιτεία λόγω των ζημιών που έχουν υποστεί από την επέλαση του κυκλώνα Ιανού στις 18-19/9 2020. Σύμφωνα με το τοπικό επιμελητήριο, περίπου το 20% των επιχειρήσεων καταγράφει ζημιές άνω των €10.000, ενώ το 3-5% έχει ζημιές που φτάνουν τις €300.000 και μία επιχείρηση –βάσει της αίτησής της- καταγράφει οικονομικές απώλειες που φτάνουν τις €900.000.

Από το σύνολο των 3.500 επιχειρήσεων που έχουν μέχρι τώρα καταθέσει φακέλους, ασφαλιστικές καλύψεις έχει το μόνο το 10,9%!.

Στην εποχή της κλιματικής αλλαγής, όπου τα ακραία καιρικά φαινόμενα αυξάνονται σε συχνότητα, ο καθένας πρέπει να θέλει να ασφαλίσει την επιχείρηση και την περιουσία του, γιατί η ασφάλιση σημαίνει άμεση αποκατάσταση της «κανονικότητας» στη ζωή των ανθρώπων.

Σε αυτό το άρθρο, θα διαβάσετε πως η INTERAMERICAN έχει λειτουργήσει στο θέμα των αποζημιώσεων και της άμεσης βοήθειας, ώστε δίκαια να αποτελεί ένα πρότυπο ασφαλιστικής εταιρείας που πραγματικά στέκεται δίπλα στους πελάτες της, άμεσα, αποτελεσματικά και υπεύθυνα.

841 ζημιές από «Θάλεια» & «Ιανό» - Η πρώτη ζημιά πληρώθηκε μέσα σε 24 ώρες από την αναγγελία

“Όποτε συμβαίνουν μεγάλες φυσικές καταστροφές, οι αποζημιώσεις των Γενικών Ασφαλιστικών Κλάδων, εμπλέκονται σοβαρά. Ιδιαίτερα στα 2 πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα «Θάλεια» και «Ιανός» οι ζημιές που προκλήθηκαν αύξησαν κατακόρυφα τις απαιτήσεις για επίδειξη άμεσων αντανακλαστικών και παροχή λύσεων, στους κλάδους περιουσίας, αυτοκινήτου, τεχνικών ασφαλίσεων αλλά και σκαφών. Η «Θάλεια», τον Αύγουστο, στην Εύβοια επέφερε συνολικά 171 ζημιές, εκ των οποίων 117 ζημιές στον κλάδο αυτοκινήτων και 54 ζημιές στον κλάδο περιουσίας, ενώ το συνολικό κόστος αυτών έφτασε τα 850.000 ευρώ. Ο «Ιανός» τον Σεπτέμβριο, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, με προεξάρχουσα την Καρδίτσα δημιούργησε συνολικά 670 ζημιές εκ των οποίων 351 αφορούσαν στον κλάδο αυτοκινήτων, 279 στον κλάδο περιουσίας, 38 στον κλάδο τεχνικών ασφαλίσεων (κυρίως φωτοβολταϊκά πάρκα) και 2 ζημιές σκαφών. Το συνολικό κόστος των ζημιών του Ιανού αναμένεται να φτάσει τα 4.500.000 ευρώ.

Όπως γίνεται αντιληπτό από τα παραπάνω μεγέθη, η αυξημένη ζήτηση που δημιουργείται από τέτοια ζημιογόνα γεγονότα δεν θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί έγκαιρα, αν δεν ενεργοποιούνταν άμεσα οι εσωτερικές διαδικασίες για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, οι οποίες υποστηρίζονται από το έμπειρο και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό μας στην INTERAMERICAN, καθώς και τα ευρύτατα δίκτυα αξιόπιστων συνεργατών (πραγματογνώμονες, συνεργεία, κλπ) που διαθέτει η Εταιρία.

Αποτέλεσμα αυτής της κινητοποίησης ήταν, μέσα σε μερικές ώρες να ληφθούν όλες οι παραπάνω αναγγελίες, να ανοιχτούν φάκελοι ζημιών, να καταγραφούν οι ζημιές επί τόπου από τους πραγματογνώμονες, η πρώτη ζημιά να πληρωθεί μέσα σε 24 ώρες από την αναγγελία και οι τρείς επόμενες σε λιγότερο από 46 ώρες από την αναγγελία.

Εξυπακούεται πως οι δύο προαναφερόμενες καταστροφές δεν είναι οι μόνες στις οποίες η INTERAMERICAN χρειάστηκε να λειτουργήσει με αυτό τον τρόπο, καθώς ήδη το τελευταίο τρίμηνο αντιμετωπίσαμε αντίστοιχα σοβαρά αλλά μικρότερης έκτασης περιστατικά (χαλάζι στο Νέο Ηράκλειο, πλημμύρα στην Κρήτη, σεισμός στη Σάμο κλπ), όλα με την ίδια σοβαρότητα και αμεσότητα που εγγυάται το όνομα INTERAMERICAN προς τους πελάτες που μας εμπιστεύτηκαν», Γιώργος Σπαντιδάκης, M&C Claims Leader

Η προστασία σας από τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι σίγουρη, επιλέγοντας την INTERAMERICAN για την ασφάλιση της περιουσίας και της επιχείρησή σας.




Σε πλήρη ετοιμότητα για έκτακτα φαινόμενα

“Η Οδική Βοήθεια ενεπλάκη σημαντικά και στις δυο μεγάλες καταστροφικές πλημύρες στο πρόσφατο χρονικό διάστημα. Τον Αύγουστο στην Εύβοια και τον Οκτώβριο στην Καρδίτσα.

  • Στην Εύβοια είχε συνολικά 314 επεμβάσεις για ρυμούλκηση και αποκόλληση οχημάτων ασφαλισμένων μας.
  • Στην Καρδιτσα αντίστοιχα επενέβη σε 276 περιπτώσεις ασφαλισμένων οχημάτων.
  • Σχεδόν στο 90% των περιπτώσεων η ρυμούλκηση συνοδεύτηκε από την αντίστοιχη καταγραφή της ζημιας για λογαριασμό της ασφαλιστικής και του πελάτη μας.

Σχετικά με την αντιμετώπιση τέτοιων ή παρόμοιων φαινομένων η Ιντεραμερικαν Βοηθείας πιστή στην αποστολή της να βρίσκεται στο πλευρό του πελάτη τη δύσκολη στιγμή και ισχυρά δεσμευμένη έναντι όλων των ενδιαφερομένων να παρέχει αποτελεσματικές υπηρεσίες, διαθέτει πάντα σε ετοιμότητα διαδικασίες εκτάκτων αναγκών από καιρικά φαινόμενα ή άλλα καταστροφικά γεγονότα.

Φυσικά η έγκαιρη καταγραφή των ζημιών και η γρήγορη διαβίβαση της πληροφορίας στην εταιρία ώστε να αποζημιωθεί γρήγορα ο πελάτης δεν αποτελεί αμελητέα συνεισφορά στη συνολική αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων υπέρ του πελάτη.

Το σχέδιο μας για την Αντιμετώπιση Έκτακτων Αναγκών της Οδικής Βοήθειας περιλαμβάνει:

  • την έγκαιρη πρόβλεψη τέτοιων γεγονότων σε συνεργασία με τους αρμοδίους επιστημονικούς φορείς (ΕΜΥ)
  • την κινητοποίηση οχημάτων και τεχνικού προσωπικού στην περιοχή που πλήττεται

την έγκαιρη μετακίνηση πρόσθετων οχημάτων βοήθειας από όμορες περιοχές και συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και αρχές ώστε να έχουμε πλήρη εικόνα για να βοηθήσουμε και να κατευθύνουμε σωστά και με ασφάλεια τους πελάτες μας.

Αυτόματη ενεργοποίηση του συντονιστικού μας κέντρου και μηχανισμός επικοινωνίας με τους πληττόμενους ασφαλισμένους ώστε να παρέχουμε συνεχή ενημέρωση για την εξέλιξη των επεμβάσεων που τους αφορούν”, Γιώργος Σκαρμούτσος, Head of Assistance Business Development & Customer Service

Η προστασία σας από τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι σίγουρη, επιλέγοντας την INTERAMERICAN για την ασφάλιση της περιουσίας και της επιχείρησή σας.



Web Content Viewer

Portlet Content

Από το blog μας

Web Content Viewer

Portlet Content
Complementary Content
${loading}