Πληροφορίες Άρθρου

Web Content Viewer

Portlet Content
Αγροτικές Ασφάλειες 03.12.2020

Αληθινές ιστορίες: Προστατεύοντας επιχειρήσεις και περιουσία από τις πλημμύρες

Αληθινές μαρτυρίες από τα ασφαλιστικά γραφεία της INTERAMERICAN προσφέρουν μία αληθινή ματιά στην ανθρώπινη πλευρά.

Αληθινές Ιστορίες προστεύοντας επιχειρήσεις
Content contributors: Ηλίας Αντωνίου, Συντονιστής Γ.Π. Καρδίτσας & Σταμογιάννη Πηνελόπη, Unit Manager Γ.Π. Χαλκίδας

Για μία ασφαλιστική εταιρεία, η στιγμή της αλήθειας έρχεται όταν η κοινωνία μας χρειάζεται. Τότε το έργο μας καθίσταται καθοριστικό για μία γρήγορη επαναφορά στην «κανονικότητα», την ομαλή συνέχεια της ζωής, την αποκατάσταση της περιουσίας και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα, με τις πλημμύρες να αποτελούν μία από τις σοβαρότερες συνέπειές τους, είναι μία από τις στιγμές που αποδεικνύουμε έμπρακτα ποιοι είμαστε, τι κάνουμε και γιατί το κάνουμε. Μόνο στις πλημμύρες της Καρδίτσας σταθήκαμε δίπλα στους ανθρώπους με αποζημιώσεις ύψους 5 εκατ. ευρώ!

Σε αυτό το άρθρο, αληθινές μαρτυρίες από τα ασφαλιστικά γραφεία της INTERAMERICAN προσφέρουν μία αληθινή ματιά στην ανθρώπινη πλευρά. Διαβάζοντάς τις θα καταλάβετε πως, πόσο γρήγορα και με τι τρόπο φτάνουμε στην άμεση αποκατάσταση της περιουσίας των ανθρώπων, προσφέροντάς τους πραγματική ανακούφιση.

Καρδίτσα: Ξυπνήσαμε σε τοπίο καταστροφής

«Σύντομα θα κλείσουν τρεις μήνες από τις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσε ο Ιανός στο νομό Καρδίτσας και ιδιαίτερα στο κέντρο της πόλης μέσα στον οικονομικό ιστό της πρωτεύουσας του νόμου. Ήταν μία καταστροφή η οποία όμοια της δεν έχει ξαναζήσει ο τόπος. Οι άνθρωποι εδώ κοιμήθηκαν το βράδυ στις 18/9 σε μία φυσιολογική πόλη και ξύπνησαν το επόμενο πρωί μέσα σε ένα τοπίο καταστροφής: πλημμυρισμένοι δρόμοι, καταστραμμένα καταστήματα, διαλυμένες επιχειρήσεις, ορισμένα σπίτια ετοιμόρροπα, χωρίς ρεύμα και νερό. Το ίδιο συνέβη και στον αγροτικό τομέα και στις υποδομές κάθε δήμου. Οι ζημιές πελατών μας στο νομό ξεπερνούν τα 5εκατ. ευρώ και αφορούν επιχειρήσεις, βιοτεχνίες, σπίτια, αυτοκίνητα και κατεστραμμένες αγροτικές παραγωγές.

Με τη ματιά του επαγγελματία Ασφαλιστή βίωσα την καταστροφή μέσα από τον πόνο των ανθρώπων. Στις 19/11 νωρίς το πρωί δέχτηκα τηλεφωνήματα από ανθρώπους της διοίκησης INTERAMERICAN για να δεχτώ τη στήριξή τους. Ενημερώθηκα ότι τα οχήματα της Άμεσης Βοήθειας είχαν ήδη έρθει στην Καρδίτσα από τους γύρω νομούς. Από τις Αποζημιώσεις της INTERAMERICAN έλαβα τηλεφώνημα την ίδια μέρα για να μάθω ότι ήδη έχουν ξεκινήσει πραγματογνώμονες την καταγραφή και την άμεση αποζημίωση των πληγέντων. Η άμεση κινητοποίηση και υποστήριξη ήταν εκπληκτική.

Την ίδια μέρα επειδή οι τηλεπικοινωνίες ήταν από δύσκολες ως αδύνατες, οι πελάτες μας πήγαιναν ακόμα και στα σπίτια των συνεργατών μας για να λάβουν καθοδήγηση σχετικά με τα επόμενα βήματά τους. «Έχουμε καταστραφεί. Οι επιχειρήσεις μας έχουν πνιγεί στη λάσπη. Τα αυτοκίνητα είναι πνιγμένα στη λάσπη μέχρι το ταμπλό», μας έλεγαν μεταξύ άλλων - Και όλα αυτά έγιναν μέσα σε μια νύχτα.

Η INTERAMERICAN και το γραφείο ήμασταν απ’ την πρώτη στιγμή κοντά στους πελάτες μας, προσπαθώντας να τους δώσουμε κουράγιο. Δεν υπάρχει λόγος άγχους, όταν κάποιος έχει προνοήσει και έχει ασφαλιστεί στην Interamerican. Πράγματι, με άμεσες διαδικασίες έκλεισαν οι πρώτες αποζημιώσεις και έμπαιναν χρήματα στο λογαριασμό των πελατών μας. Έχουμε περιπτώσεις όπου ζημιές €100.000 έχουν πληρωθεί μέσα στην εβδομάδα! Άμεσα αντικρύσαμε την ευγνωμοσύνη των συμπολιτών μας, οι οποίοι μας έλεγαν ότι μόνο εμείς σταθήκατε δίπλα τους σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή. Κάποιοι μας είπαν ότι αν δεν ήταν ασφαλισμένοι και δεν είχαν δει τόσο γρήγορα χρήματα (145.000 ευρώ) δεν θα ξανάνοιγαν ποτέ. Κάποιοι άλλοι μας χαρακτήρισαν «βράχους» στην πλημμυρισμένη Καρδίτσα. Αντιλαμβάνεστε το πόσο περήφανοι αισθανόμαστε εγώ και οι συνεργάτες μου. Γιατί πράγματι επιτελούμε ένα κοινωνικό έργο, γιατί στις δύσκολες στιγμές των ανθρώπων.

Μετά από 34 χρόνια σ’ αυτό το χώρο σε αυτήν την εταιρία έχω νιώσει τι σημαίνει ασφάλεια και INTERAMERICAN, όμως αυτό που συνέβη μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, να έχουμε ζημιές πάνω από 5 εκατομμύρια και να τακτοποιούνται άμεσα, γρήγορα και χωρίς παράπονα, με ξεπερνάει.

Θα ήθελα εδώ να επισημάνω ότι αυτή την περίοδο στην πόλη μου στον Νομό μου υπάρχουν πλέον επιχειρηματίες δύο ταχυτήτων. Αυτοί που ήταν ασφαλισμένοι, αποκατέστησαν άμεσα τις ζημιές τους και επιπλέον θα λάβουν και μια κρατική αποζημίωση των €8.000 - άρα θα μπορούν αντιμετωπίσουν το lockdown πιο ήρεμα. Και αυτοί οι οποίοι δεν ήταν ασφαλισμένοι.

Η Καρδίτσα συνειδητοποίησε τι σημαίνει ασφάλεια τι σημαίνει INTERAMERICAN και τι σημαίνει ασφαλιστής. Θέλω δημόσια να ευχαριστήσω τους συνεργάτες του γραφείου, οι οποίοι είχαν σωστά ασφαλισμένους τους συμπολίτες μας», Ηλίας Αντωνίου, Συντονιστής Γ.Π. Καρδίτσας

Η προστασία σας από τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι σίγουρη, επιλέγοντας την INTERAMERICAN για την ασφάλιση της περιουσίας και της επιχείρησή σας.


Εύβοια: Έξι μηνών βροχή σε μία ημέρα

«Το Γραφείο μας εδρεύει στην Χαλκίδα και ως εκ τούτου τα καιρικά φαινόμενα της 9ης Αυγούστου αποτέλεσαν για εμάς έντονη εμπειρία.

Το ξημέρωμα εκείνης της Κυριακής βιώσαμε ένα ισχυρότατο φυσικό φαινόμενο, καθώς στη διάρκεια μιας ώρας (σύμφωνα με τους ειδικούς) ο όγκος βροχής που έπεσε ισοδυναμούσε με βροχή έξι μηνών. Ο Λήλας, ποταμός που διασχίζει το Ληλάντιο και βρίσκεται σε απόσταση 8 χιλιομέτρων από την Χαλκίδα, ξεχείλισε, έσπασε φράγματα, γέφυρες, δρόμους και κατάπιε κυριολεκτικά σπίτια, καλλιέργειες και καταστήματα. Οι ασφαλισμένοι μας επικοινωνούσαν διαρκώς με τους Συμβούλους του Γραφείου, δήλωναν τις ζημιές και έπαιρναν οδηγίες. Μια αμυδρή εικόνα της κατάστασης δίνουν οι περιπτώσεις που ακολουθούν.

  • Πελάτης μας κάτοικος Μπουρτζίου, είχε εμπιστευθεί σ’ εμάς το αυτοκίνητο και την κατοικία του. Την ώρα της θεομηνίας είναι χαρακτηριστικό ότι για να σωθεί με την οικογένειά του ανέβηκε στον 2ο όροφο του σπιτιού.
  • Πελάτης μας που έχει ασφαλίσει τρεις κατοικίες, βίωσε το φαινόμενο εξίσου έντονα. Είδε την ορμή του νερού να ξεκολλά την κάσα της πόρτας και να παρασύρει στη θάλασσα τα αντικείμενα του εσωτερικού χώρου.
  • Τρίτη πελάτης μας δεν έχει βρει ακόμη το όχημά της το οποίο ήταν ασφαλισμένο στην Αnytime από την INTERAMERICAN.

Ένα από τα πλέον μεγαλύτερα εμπορικά καταστήματα της περιοχής υπέστη επίσης τεράστια ζημιά. Αξίζει να σημειωθεί εδώ, πως ο Συνεργάτης μας είχε φροντίσει την πλήρη ασφαλιστική κάλυψη. Παρόμοια περίπτωση αναφορικά με την πληρότητα κάλυψης είχε και ένα από τα σημαντικότερα θερμοκήπια της Εύβοιας. Ας τονιστεί πως η ζημιά του ξεπέρασε τις €100.000.

Ο κατάλογος ανάλογων περιπτώσεων μεγάλος, αλλά με ευτυχή κατάληξη. Οξύμωρο αλλά συνάμα αληθινό, εφόσον όσοι είχαν προνοήσει να ασφαλίσουν τις περιουσίες τους στην Εταιρία μας την επόμενη ημέρα είχαν να λύσουν μόνον τα ελάχιστα διαδικαστικά των αποζημιώσεων.

Είναι σημαντικό, πως όλοι οι Συνεργάτες μας αντέδρασαν άμεσα ανεξαρτήτου ώρας και ημέρας. Επικοινώνησαν με τα αρμόδια τμήματα και πήραν σαφείς οδηγίες διεκπεραίωσης. Από την επόμενη κιόλας μέρα της καταστροφής, η Εταιρία έστειλε πραγματογνώμονες οι οποίοι συνέταξαν τις σχετικές εκθέσεις των ζημιών, ενώ οι πιστώσεις που αφορούσαν στις αποζημιώσεις κατατέθηκαν αμεσότατα στους λογαριασμούς των ασφαλισμένων μας.

Η ευχαριστήρια σημείωση πελάτη μας αναφορικά με την αποζημίωσή του αποτελεί για εμάς ηθική ανταμοιβή :

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την INTERAMERICAN και ειδικά τον Ασφαλιστικό μου Σύμβουλο, διότι αντέδρασαν άμεσα μετά το τηλεφώνημά μου το πρωί της Κυριακής 9 Αυγούστου. Οργάνωσαν τη διαδικασία και το επόμενο κιόλας πρωινό ήρθε ο πραγματογνώμονας για την καταγραφή. Μέσα σε τέσσερις ημέρες αποζημιώθηκα για τις ζημιές της ασφαλισμένης περιουσίας μου».

Σταμογιάννη Πηνελόπη, Unit Manager Γ.Π. Χαλκίδας

Η προστασία σας από τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι σίγουρη, επιλέγοντας την INTERAMERICAN για την ασφάλιση της περιουσίας και της επιχείρησή σας.

Web Content Viewer

Portlet Content

Από το blog μας

Web Content Viewer

Portlet Content
Complementary Content
${loading}