Πληροφορίες Άρθρου

Web Content Viewer

Portlet Content
Ασφάλεια Υγείας 16.04.2020

Αληθινά περιστατικά υγείας στην εποχή της πανδημίας

Σε αυτό το άρθρο μοιραζόμαστε ορισμένες πραγματικές ιστορίες και περιστατικά υγείας που αντιμετωπίσαμε μέσα σε αυτό το διάστημα.

Αληθινά περιστατικά υγείας στην εποχή της πανδημίας

Content Contributors: Αντώνης Ευαγγελίου, Γιώργος Σκαρμούτσος, Θωμάς Σιωπηρός και Μανώλης Κούτης.

Η κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού έφερε καθολικά στο προσκήνιο τη μεγάλη αξία της υγείας. Όλοι οι άνθρωποι έχουμε θυμηθεί και εμπεδώσει ότι η υγεία είναι το ύψιστο αγαθό. Είναι αυτή η στιγμή που, εμείς, οι άνθρωποι της INTERAMERICAN αισθανόμαστε περισσότερο υπερήφανοι για τη δουλειά μας.

Σε αυτό το άρθρο μοιραζόμαστε ορισμένες πραγματικές ιστορίες και περιστατικά υγείας που αντιμετωπίσαμε μέσα σε αυτό το διάστημα. 👇

Το κρούσμα 0 έλαβε την αποζημίωσή του από την INTERAMERICAN

Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ ήταν και είναι ξεκάθαρες. Κάθε άνθρωπος που υποπτεύεται ότι έχει προσβληθεί από κορωνοϊό πρέπει να πηγαίνει σε συγκεκριμένα δημόσια νοσοκομεία αναφοράς. Αυτό συνέβη και με το κρούσμα 0 στην Ελλάδα, που νοσηλεύτηκε στο σχετικό δημόσιο νοσοκομείο. Ωστόσο είναι πελάτης της υγείας «bewell” στην INTERAMERICAN και πριν ακόμα καλέσει τον ΕΟΔΥ, επικοινώνησε με τη Γραμμή Υγείας 1010 της INTERAMERICAN. Ο γιατρός της Γραμμής Υγείας 1010 του παρείχε τις σωστές συμβουλές και κατευθύνσεις. Κατόπιν ο άνθρωπος νοσηλεύτηκε στο δημόσιο νοσοκομείο, όπως προβλέπεται από τον ΕΟΔΥ. Μετά τη νοσηλεία του επιστρέφει υγιής στην καθημερινότητά του. Έχει ήδη αποζημιωθεί με την επιδοματική κάλυψη του προγράμματος “bewell”, το ελάχιστο που μπορεί να προσφέρει μία ασφαλιστική εταιρία η οποία δεν εξαιρεί την πανδημία.

Η ευχαριστήρια επιστολή μας γεμίζει χαρά.

«Θα ήθελα να ευχαριστώ την Interamerican και  την υπηρεσία 1010 για την καθοδήγηση της και την άμεση εξυπηρέτηση της στο να απευθυνθώ στο κέντρο αναφοράς της πόλης μου, όπου πήγα και διαγνώστηκα θετική στον covid-19. Αυτή την στιγμή είμαι αρνητική στον ιό και θα ήθελα να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τον κ. Λούβαρη Βαγγέλη για το διακριτικό του ενδιαφέρον αλλά και για την ενημέρωση του ως αναφορά την αποζημίωση μου. Γιατί πραγματικά μέσα στον παγκόσμιο πανικό εξαιτίας του covid -19 δεν θα μου περνούσε από το μυαλό ότι υπάρχει αποζημίωση ασφαλείας λόγο πανδημίας. Χάρη στον κ.Λούβαρη Βαγγέλη ενημερώθηκα και έλαβα την αποζημίωση μου μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σας ευχαριστώ», Δ.Β.

Η Άμεση Ιατρική Βοήθεια στο πλευρό των ανθρώπων, κατά την απαγόρευση κυκλοφορίας

Αντίθετα με ό,τι λέγεται, η ιδιωτική ασφάλιση υγείας την εποχή του κορωνοϊού αποδεικνύεται διπλά χρήσιμη. Όχι μόνο επειδή τα περιστατικά υγείας δεν σταματάνε ποτέ. Αλλά και επειδή, με την απαγόρευση της κυκλοφορίας, πολλοί άνθρωποι με πρόβλημα υγείας βρέθηκαν πιο μόνοι από ποτέ, με δυσκολία να φτάσουν στον γιατρό τους, αλλά και δυσκολία στην προσέλευση συγγενών κοντά τους. Το αποτέλεσμα, να χάνεται πολύτιμος χρόνος για την υγεία τους. Επιπλέον, αυτή την περίοδο τα νοσοκομεία ήταν σε επιφυλακή για ένα ενδεχόμενο σφοδρό ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στην INTERAMERICAN ήμασταν όπως πάντα στο πλευρό των ασφαλισμένων μας. Οι γιατροί μας στη γραμμή υγείας 1010 υποδέχτηκαν και απάντησαν δίνοντας οδηγίες σε συνολικά 1.949 κλήσεις πελατών. Από αυτά, 1146 τηλεφωνήματα πελατών μας αφορούσαν διάφορα θέματα υγείας και 803 θέματα υγείας που είχαν σχέση με τον κορωνοϊό.

Τα ασθενοφόρα μας, κατά το διάστημα των έκτακτων συνθηκών πραγματοποίησαν 430 υγειονομικές μεταφορές διαφόρων αιτιολογιών ( όχι κρουσμάτων covid-19, αυτό εξάλλου απαγορεύεται από τον ΕΟΔΥ). Πραγματοποιήσαμε ακόμη 2 αερομεταφορές από δύο νησιά των Κυκλάδων για 2 επείγοντα περιστατικά.

Ένα επείγον περιστατικό φτάνει με αερομεταφορά στην Αθήνα

Την παρακάτω μαρτυρία αφηγείται ο ασφαλιστικός σύμβουλος της INTERAMERICAN.

« Πριν από λίγες μέρες, στο νησί μας, πελάτης μου, νεαρής ηλικίας, αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας, με εσωτερική αιμορραγία. Στις 11:00 το πρωί έλαβα τηλέφωνο από μητέρα του παιδιού. Ο γιατρός που επιμελείται του περιστατικού – γενικός παθολόγος στον δίκτυο της INTERAMERICAN, μας λέει ότι πρέπει να μεταφερθεί σε νοσοκομείο γιατί θα χρειαστεί επέμβαση. Επικοινώνησα με το 1010, να αναφέρω το περιστατικό για να ξεκινήσει η διαδικασία. Στις 17:00 το απόγευμα ο πελάτης μετέβη στην Αθήνα όπου στο αεροδρόμιο τον περίμενε το ασθενοφόρο της Interamerican για τη μεταφορά στο ιδιωτικό νοσοκομείο της επιλογής του, από το δίκτυό του.

Οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι της INTERAMERICAN έχουμε την πολύτιμη δυνατότητα να μπορούμε να καθησυχάσουμε τους πελάτες μας στις πιο κρίσιμες στιγμές της ζωής τους, γιατί χάρη στο 1010 γνωρίζουμε ότι η διακομιδή του ασθενούς στο νοσοκομείο θα γίνει στο μικρότερο δυνατό χρόνο, με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια.

Στην αεροδιακομιδή στην INTERAMERICAN πάντα κοιτάμε την πιο γρήγορη διαδικασία. Μπορεί αυτό να είναι αεροπλάνο των αεροπορικών εταιρειών της γραμμής, μπορεί του στρατού, μπορεί ελικόπτερο super puma, ακόμα και καράβι αν είναι απαγορευμένη η μεταφορά του ασθενή με εναέριο μέσο. Στην δική μου περίπτωση ιδανική ήταν η αεροδιακομιδή, και επειδή λόγω Covid-19 δεν υπήρχε αεροπλάνο γραμμής και επειδή ο πελάτης δεν επιθυμούσε μεταφορά με κρατικά μέσα. Η Άμεση Ιατρική Βοήθεια της INTERAMERICAN ξεχωρίζει και για την απευθείας κάλυψη χωρίς να χρειαστεί ο πελάτης να ψάχνει να βρίσκει μόνος του μια εταιρεία για αερομεταφορά και φυσικά να πρέπει να πληρώσει και να τα πάρει απολογιστικά μετά!»

Μία αποζημίωση που προσεγγίζει το 1 εκ. ευρώ

Όσο η πλειονότητα των ανθρώπων ανησυχούμε για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, κάποιοι συνάνθρωποί μας συνεχίζουν να δίνουν τη δική τους μάχη ενάντια σε σοβαρές ασθένειες. Την παρακάτω μαρτυρία αφηγείται ασφαλιστικός σύμβουλος της INTERAMERICAN, εκ μέρους του πελάτη του.

«Λέγεται ότι οι επαγγελματίες δεν επιτρέπεται να εκδηλώνουμε έντονα τη συγκίνηση, τον ενθουσιασμό και την υπερηφάνεια μας, προδίδοντας τις αδυναμίες μας. Μαθαίνοντας όμως την τελευταία αποζημίωση που η εταιρία μας INTERAMERICAN, πλήρωσε σε πελάτη μου από 20ετίας και πλέον, επικοινώνησα μαζί του κυριεύθηκα από συναισθήματα. Ευχήθηκα στον πελάτη μου να είναι «σιδερένιος και το περιστατικό να είναι το τελευταίο από μία σειρά συμβάντων υγείας». Εκείνος μου απάντησε ότι καθημερινά προσεύχεται για μένα και καλοτυχίζει τον εαυτό του που με συνάντησε και που τον έπεισα να κάνει αυτό το συμβόλαιο κάλυψης της υγείας του. Στο παρελθόν, κάθε φορά που ο πελάτης μου δυσκολευόταν τον έπειθα ότι επιβάλλεται να το κρατήσει. Φτάσαμε τον μήνα Μάρτιο του 2020 και η INTERAMERICAN του παρείχε ποσό ύψους ευρώ 385.000 ευρώ και συνολικά περίπου 980.000 ευρώ.

«Σε άλλες συνθήκες θα ήταν αδύνατο να νοσηλευτώ στα πλέον εξιδεικευμένα κέντρα του Εξωτερικού και σήμερα δε θα ήμουν στη ζωή», μου είπα. Συνεχίζοντας είπε ότι η δύναμη που παίρνει από εμάς τον κάνει να μην απογοητεύεται για την ασθένεια που τον ταλαιπωρεί εδώ και πολλά χρόνια και πως είναι σίγουρος ότι τελικά θα βγει ΝΙΚΗΤΗΣ».

Η δέσμευσή μας να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να ζήσουν ασφαλέστερα, περισσότερο και καλύτερα

Η κρίσιμη περίοδος της πανδημίας δεν είναι εποχή που στην INTERAMERICAN κάνουμε κάτι διαφορετικό, από αυτό που ξέρουμε πάντα να κάνουμε καλύτερα. Να βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε ασφαλισμένο μας για να του προσφέρουμε όσα χρειάζεται για την υγεία του. Γρήγορα, με ασφάλεια, ανθρώπινα, με βαθύ σεβασμό για τη ζωή και με πραγματική αγάπη.

Web Content Viewer

Portlet Content

Από το blog μας

Web Content Viewer

Portlet Content
Complementary Content
${loading}